| נשלח ב-26/4/2013 18:55 |
|
| |
השתפכות
בס"ד למכותב שלום ... אני פה יהודי קטן שמנסה לשחות עם בים המכשולים שהעולם מציב , פה ושם עולה ,יורד ..אתה יודע שמחות קטנות ,רגעי משבר ...אין חשק תמיד ללמוד אבל רצון יש , הבנה יש, דרך יש .. נו צריך לעבוד קשה אני מבין שהתורה נקנית בעמל וכמובן בהרבה תפילות . היום ערב שבת קודש , מחר נחגוג את ל"ג בעומר בעזרת השם זה זמן שמסוגל , הילולת התנא הקדוש רבי שמעון בר יוחאי , הרי כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק , אז אני חושב שאני ממש בשעת הדחק כי אני כבר לא מסוגל להילחם בבדידות שאופפת אותי ,היא יותר חזקה ,כן נלחמתי הרבה הרי אני כבר בין 27 ... אבל מי סופר , יש הרבה הצלחות בהרבה תחומים ועל זה קצרה לשוני להודות על כל הטוב שיש לי - תודה . אבל אם נחזור לשעת הדחק .. אני מרגיש שאני מפסיד במערכה , אני מרגיש לבד ,זה נורא ! יש חברים ,יש משפחה ברוך השם אבל עדיין העיקר חסר מהספר ,,,חסרה אשתי חסרה כלה חסר החצי השני שלי , אני רוצה להיות אדם שלם רוצה לבנות בית נאמן על אדני התורה הקדושה רוצה לחנך את בניי על פי חוקי התורה רוצה לחזק את עם ישראל בעוד יהודים יראי שמיים שיהיו מזרעי מי י תן ואזכה . מחר במוצ"ש קודש ידליקו מדורה בישיבה בעזרת השם .. כולם ישמחו ירקדו וגם אני אהיה שם במעגלים אבל השמחה שלי לא תהיה שלמה כי חסר לי חצי ... חסר מה אפשר לעשות אני לא מצליח להתנתק לרגע מהמחשבה על זה שחסר לי חצי שאני עדיין רווק שאני לא נשוי כמו כולם , בקיצור קשה לי אני לא יכול להתמודד לבד אז אבא שבשמיים תושיט לי יד כי אני לבד כבר לא יכול לשחות ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 18:05 |
|
| |
אני לא מצליח עם הפורום הזה ... בכל אופן טיע ניסיתי לומר שאת צודקת כל כך !!!!!!!!! אין כמו העולם שלך שאתה שם בלי לחצים ובלי מחשבות על החתונה הזאת ...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 18:00 |
|
| |
| טיע כתב: |  | נקודה,
יש משהו טוב בבריחה אל עולם השקט. שם הכל רגוע ושלו. בעולם הזה אין לחצים אם תתחתן ומתי תתחתן. אין דאגות ופחדים. הכל כ"כ טוב. ואפילו רק לכמה דקות, זה שווה!! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 14:03 |
|
| |
בס"ד
נכון טיע....סוף סוף מישו שמבין אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 13:53 |
|
| |
נקודה,
יש משהו טוב בבריחה אל עולם השקט. שם הכל רגוע ושלו. בעולם הזה אין לחצים אם תתחתן ומתי תתחתן. אין דאגות ופחדים. הכל כ"כ טוב. ואפילו רק לכמה דקות, זה שווה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 13:47 |
|
| |
בס"ד חחחחחחחח בהחלט..יצא לי מזה הרבה שעות שינה,וטחינת ממתקים מכל הסוגים....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 13:33 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | בס"ד
וסתם אגב, זה יפה כשאת רוצה משהו, אתה לא רואה ממטר ואת תעשי הכל כדי לעמוד ביעד שהצבת לעצמך.. אבל את צריכה גם לזכור כשזה נוגע או קשור גם לאחרים.. את צריכה גם להכליל אותם בין שלל המחשבות שלך.. לנסות להבין גם אותם ולא רק לחשוב על מה שאת מרגישה/רוצה/מצפה וכו'... |
|
הוופה, איזה חינוך נקודה מרביץ פה..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 13:26 |
|
| |
בס"ד
כמו שאמרתי בשכל הכל מתקבל...ברגש/במעשה זה כבר ההיפך...נשים זה עולם אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 13:01 |
|
| |
בס"ד אגב לא ענית על שאלתי....קריאה שלישית...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 12:58 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | נקודה , מי אתה שתבוא לעזור לקב"ה , אתה חושב שאתה עוזר לו? ה' כן רוצה שנקש ונזעק. אנחנו מודים לו רגע רגע על כל נשימה ונשימה ויודעים שהעולם לא קיים מבלעדיו. אבל בהחלט כמו שאומרת חייכנית , ילד קטן שמבקש מאבא שלו סוכריה אם וא לא מביא לו אז הילד , כמו ילד יבכה וירטן עד שהאבא לא יכול לסרב , או אפילו תינוק א"א לסרב לבקשתו ששומעים שהוא בוכה
אז הרבי כן ביקש ואמר שנתבע מהקב"ה ונזעק גאולה. וזה מה שאנו מנסים לעשות
כי באמת יותר קל זה להצדיק את ה' ולומר , הוא יודע מה שהוא עושה למה נתערב לו וכו'.. נשמע הרבה יותר נימוסי. אבל בטוח שז מה שצריך לעשות?
בכל אופן אני לא טוענת שאני מקור בטוח להסביר דברים אלו כיון שאני לא עושה את זה , אני לא אוהבת גישה כזאת , לא אראה לקב"ה שאני עצובה בגלל זה , שיראה לבד ויעשה משהו...
טוב ויש להאריך ולהוסיף פה עוד נקודות הדרושות ביאור אך לא לשמחתי אין זמן כעת |
|
וואויי... וואי.... וואי.....!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 12:58 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
א.זלא סותר כי לדעתה להתחתן ולהביא ילדים שיקיימו מצוות זה הדירה בתחתונים האמיתית. ב.כן זה קורה..מבקשים מההורים דברים וכשהם לא מביאים,אז רוטנים.והרי ה'-הוא אבינו.וכך אנחנו נוהגים.
א. הסתירה לא הייתה בין דעתה מזה לעשות דירה בתחתונים, אלא הסתירה בין העובדה שהיא מבינה שצריך לעשות את רצון השם, ובכל זאת כשרצון השם סותר את רצונה אז זה גורם לה לבוא בטרוניה ותביעה.. אם היא באמת הייתה רוצה לעשות את רצון השם, היא הייתה מבינה שזה גם רצון השם.. וכמה שזה כואב וקשה, עדיין אין מקום לתביעה או טרוניה.. כי זה עצמו סוג של דירה בתחתונים.
ווחוץ מזה - שבאמת אם היא הייתה מבינה באמת את המשמעות של דירה בתחתונים, אז שוב היא לא הייתה טוענת את טענתה.
ב. זה שילדים רוטנים להורים שלהם זה הופך את זה למוצדק?! אני לא מבין.. ההורים שלך לא מספיק הביאו לך את נשמתם, גופם, ממונם, חייהם.. שאם הם לא עושים איזה משהו שאת רוצה אז מותר לך לבוא בטרוניה?! איזה מינימום של הכרת הטוב?! איפה מינימום של כבוד?! ובכלל, הם חייבים לך משהו?!?!
אני רוצה לראות, שתבואי למשפיעה שלך בטרוניה ותגידי לה את זה גם בפנים.. אם היא לא תביא לך משהו, או לא תעשה לך משהו שאת רוצה..!!!
אז...! אל אחת כמה וכמה הקב"ה מלך מלכי המלכים.. אפשר לבוא אליו בטרוניה?! איפה המינימום של כבוד..?! מינימום של הכרת הטוב על כל נשימה ונשימה שהוא נופח בה כל רגע!! על כל החסד שהוא עשה אתך מיציאתך לעולם ועד עתה.. איפה?!
ג. עוד נקודה משמעותית: אילו היית סומכת על ההורים שלך בעיניים עצומות, והיית בטוחה שכל מה שהם עושים לך זה לטובתך ומתוך דאגה.. היית גם באה בטרוניה, או מבינה שיש דברים בגו..? שהם רוצים את טובתך וקצת סבלנות לא תזיק לך..?! אז הקב"ה שהוא אבינו מלכינו.. יש לך צד שהוא רוצה להרע לך?! לעשות לך לא נעים..?! או שלרגע הוא לא עושה לך את ה-הכי טוב בשבילך?! (שוב.. אם היית בקיאה קצת בתניא, היית מבינה עד כמה זה הזוי התחושה הזאת.. ומה באמת אנחנו צריכים להרגיש עם הקב"ה...!!!)
הכל יכול להתקבל בשכל...אבל ברגש זה כבר סיפור אחר....בנות זה עולם אחר כנראה.... אגב לא ענית לי על שאלתי.... |
|
דווקא בגלל שאצל בנות עולם הרגש הוא כה דומיננטי ועמוק, (ואצלך בפרט...) הייתי מצפה שאותם תחושות יותר יעבדו ולא ישר תבואו בטרוניה ותביעה...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 12:14 |
|
| |
נקודה , מי אתה שתבוא לעזור לקב"ה , אתה חושב שאתה עוזר לו? ה' כן רוצה שנקש ונזעק. אנחנו מודים לו רגע רגע על כל נשימה ונשימה ויודעים שהעולם לא קיים מבלעדיו. אבל בהחלט כמו שאומרת חייכנית , ילד קטן שמבקש מאבא שלו סוכריה אם וא לא מביא לו אז הילד , כמו ילד יבכה וירטן עד שהאבא לא יכול לסרב , או אפילו תינוק א"א לסרב לבקשתו ששומעים שהוא בוכה
אז הרבי כן ביקש ואמר שנתבע מהקב"ה ונזעק גאולה. וזה מה שאנו מנסים לעשות
כי באמת יותר קל זה להצדיק את ה' ולומר , הוא יודע מה שהוא עושה למה נתערב לו וכו'.. נשמע הרבה יותר נימוסי. אבל בטוח שז מה שצריך לעשות?
בכל אופן אני לא טוענת שאני מקור בטוח להסביר דברים אלו כיון שאני לא עושה את זה , אני לא אוהבת גישה כזאת , לא אראה לקב"ה שאני עצובה בגלל זה , שיראה לבד ויעשה משהו...
טוב ויש להאריך ולהוסיף פה עוד נקודות הדרושות ביאור אך לא לשמחתי אין זמן כעת
|
|
|
|
|