| נשלח ב-2/5/2013 14:18 |
|
| |
תיכון אור החיים
שלום,
רציתי לקבל חוות דעת על תיכון אור החיים בבני ברק לספרדיות? איך הבנות שם? הן מתחתנות עם בני ישיבות? איך היחס שלהם לחוזרי בתשובה? מה האיכות שלהן? באיזו אוכלוסייה מדובר? ומה קורה איתן בענייני שידוכין?
כל מה שאתם יודעים על התיכון הזה חשוב לי לדעת.
רציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מטרידה אותי, אני מדבר על תיכון אור החיים, אני חוזר בתשובה (לא לומד בישיבה, אבל קובע עיתים לתורה), לא ביצעתי דברים חמורים בחיים שלי, לא קיימתי יחסים מעולם עם נשים, לא יצאתי לדיסקוטקים ומועדונים, מגיל צעיר נגעלתי מכל העולם הזה ואהבתי את הצניעות, ובאתי ממשפחה מסורתית שומרת מסורת שעושה קידוש בשבת ולא מדליקה אש ומקיימת חגים כהלכתן עם אמונה גדולה, שומרי כשרות, ותמיד הנחנו תפילין, ובימי שישי היינו הולכים לבית הכנסת.
עכשיו ככה, ויש מישהי בת להורים שחזרו בתשובה לפני שהתחתנו, אח שלה חזר בשאלה, והיא לומדת בתיכון אור החיים. כל הדודים והבני דודים שלה חילונים והם בקשר טוב איתם. היא גם לא גרה בבני ברק, היא באה מהסעות של עיר אחרת.
רציתי לדעת, האם זה אפשרי להשיג שידוך עם אחת כזאת?
או שבוגרות התיכון אור החיים רוצות רק תלמיד ישיבה חכם או שלא רוצות חוזרים בתשובה.
אני כן קובע עיתים לתורה, ולומד הלכות כל יום וחוק לישראל (חומש, נביאים כתובים, משנה, גמרא, זוהר, הלכה, מוסר).
כי מעיק עלי כל הקטע הזה של הדרת חוזרים בתשובה, אני לא מוצא את עצמי ואני חייב להתייעץ עם מישהו.
אני לא יכול ללכת עם חילונית מטעמי דת, חוזרות בתשובה יש בעיה שהן קצת קיצוניות יותר מדי יותר מדתיות מבית (ואין הרבה כאלה בגיל צעיר),
והדתיות מבית לא רוצות חוזרים בתשובה אלא רק תלמידי ישיבות חכמים.
אז רציתי לדעת האם בוגרות תיכון אור החיים גם ככה? או שחלק יקבלו בשמחה חוזר בתשובה ממשפחה מסורתית שקובע עיתים לתורה?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 02/05/2013 17:42:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2013 06:52 |
|
| |
סמינר נתיבות הדסה זה בבנין של סמינר ותיכון אור החיים,ותיכון נתיבות הדסה זה בבנין אחר, הכל באותו מתחם של אור החיים..הכל מבית היוצר של הרב פרדו..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2013 16:07 |
|
| |
ממה שהבנתי סמינר נתיבות הדסה זה בכלל במתחם אחר, קרוב, ברחוב ליד. וזה סמינר לבנות דתיות יותר, יש תנאי קבלה? זה גם מבית היוצר של הרב פרדו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 07:56 |
|
| |
יש שוני בין 2 התלבושות של 2 התיכונים ושל 2 הסמינרים, אבל בסמינר אין באמת הבדל בין הבנות.. יש שם בנות מכל הסוגים וצריך לבדוק על כל אחת בנפרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 00:31 |
|
| |
| MiniRiki כתב: |  | היום שום סמינר לא מהווה אינדיקציה על בחורה!!! בכל מקום יש קצוות
|
| כנ"ל בישיבות...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2013 22:40 |
|
| |
היום שום סמינר לא מהווה אינדיקציה על בחורה!!! בכל מקום יש קצוות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2013 22:38 |
|
| |
עד כמה שזכור לי יש שוני בתלבושת...כולם תחת קורת גג אחת, באותו מתחם.. בשביל לקבל תשובה אתה צריך ללכת ולשאול אחת אחת מהבנות בסמינר, זאת שאלה סוביקטיבית..... תנאי קבלה למה? לסמינר?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 20:38 |
|
| |
יש שוני בתלבושת של התיכון, ו2 הסמינרים? התיכון, הסמינר, ונתיבות הדסה זה בכתובת אחרת או באותו מקום? ומה ההבדל בשידוכים וברמה הדתית שלהן? מי מהן תתפשר על חוזר בתשובה עובד שקובע עיתים לתורה ואינו בן ישיבה? יש תנאי קבלה מסוימים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 20:31 |
|
| |
| משהפריד כתב: |  | יש שם בנות סגרות וצנועות. ויש בנות מודרניות וגם יראות שמים ומעוצבות בפן הרוחני אך מאדיך גיסא יש שם בנות שממש לא יראות שמים וד"ל זה ממש בגדול עצתי לברר ממש חזק. בהצלחה. |
|
V
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 15:03 |
|
| |
יש שם בנות סגרות וצנועות. ויש בנות מודרניות וגם יראות שמים ומעוצבות בפן הרוחני אך מאדיך גיסא יש שם בנות שממש לא יראות שמים וד"ל זה ממש בגדול עצתי לברר ממש חזק. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 14:08 |
|
| |
אור החיים:
יש תיכון: ט-י"ב. בנות שלומדות לבגרויות, באת רובן מבתים חרדים. חלקן נוער כמעעט נושר, חלקן חזקות...
יש סמינר אור החיים: (יג"-יד \ ה'-ו'). לימודים גבוהים, מקום חרדי ברמה סבירה +, הבנות רובן מקימות בתים חרדיים, אברכיות. (אני מכירה כמה כאלה באופן אישי!!)
יש סמינר נתיבות הדסה: (י"ג-י"ד \ ה'-ו'). זו "שלוחה" של אור החיים, לבנות חרדיות וחזקות יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 13:50 |
|
| |
לא מכירה את המוסד ממש, אבל שמעתי שבסמינר (ה' ו') הבנות ממש מתחזקות ונבנות לחיים האמיתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 13:44 |
|
| |
נתיבות הדסה זה תיכון או י"ג'-י"ד?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 12:27 |
|
| |
רגע עשיתם לי בלבול, מה ההבדל בין נתיבות הדסה, לאור החיים, ויש גם תיכון וגם סמינר? יש שוני בתלבושת? זה בכתובת אחרת? ומה ההבדל בשידוכים וברמה הדתית שלהן?
תוקן על ידי shlomo74 ב- 05/05/2013 12:30:54
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 05:59 |
|
| |
| ה_ספרדי כתב: |  | המממ אין לי איך לומר את זה בצורה עדינה , וזה לא לתועלת לכתוב לעיני כל ישראל את דיבת המקום, אם מעניין אותך תשובות לשאלותיך דבר איתי באינבוקס .
לשמוע מליטאי אינפורמציה על מוסד ספרדי זה בערך כמו לשמוע אינפורמציה על ישראל מראש החמאס. כל העדות כל כולה נגועה ומנופחת, גם אם יש מה בכך. שמור את דיבתך לעצמך ותחסוך מאיתנו את הגועל נפש הזה
|
|
והיא הנותנת, תופתע לדעת כמה אינפורמציה יש לחמאס על ישראל... למזלנו יש לנו את לומדי התורה שאך ורק בזכותם אנו לא נופלים טרף לשיניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 04:41 |
|
| |
כיוון שמס' הבנות שם גדול.. אפשר למצוא כמעט את כל הקצוות, באופן כללי השאיפה שם לבית של תורה, אפשר לראות שם בנות מבתים מסורתיים או חילונים שמחזקות. תשים לב שיש הבדל קטן בין נתיבות הדסה לאור החיים עיוני ואור החיים מקצועי, כולם תחת המוסד אור החיים אך בנתיבות הדסה (אני לא יודעת איך לקרוא לזה) שלוחה או מחלקה, יש את הבנות שבעיקר באות מבתים תורניים, חרדיים.
מכירה אישית מס' בנות טובות... ושיהיה בהצלחה :)
|
|
|
|
|