בית פורומים ספרים וסופרים

ב"ה נמצא כתב היד של הבן איש חי - ספר מקבציאל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2013 19:25 לינק ישיר 
ב"ה נמצא כתב היד של הבן איש חי - ספר מקבציאל

בכתבה שפורסמה שבוע שעבר בעיתון "יום ליום", פורסם שהכתב יד נמצא אצל סוחר עתיקות, וצילום של כמה דפים ממנו נשלחו להרב יוסף חיים מזרחי שליט"א, שלקח אותם לבדיקה אצל מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א והגרי"ח סופר שליט"א והם אישרו את הממצאים. 
הכתב יד מכיל 14 מחברות, וסך הכל כ-300 עמודים, וככל הנראה אין זה כל הספר. והבעלים מוכן לתת צילום ממנו תמורת 400,000 ש"ח.
יצויין, שהרבה כתבי יד של הבן איש חי מסתובבים בשוק העתיקות לאחר שנלקחו מביתו בימי השבעה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2014 21:49 לינק ישיר 

ממש חוצפה
באתי לקנות את הספר, ומה אני רואה? לא למכירה לבד, וחוץ מזה הוסיפו באותו כרך מאמר ארוך של אברך, כאילו הוא ברמה של הבן איש חי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 12:12 לינק ישיר 

והחיסרון הגדול : עריכה עלובה, אין לי שום הסבר לזה שכל ספרי הבא"ח לא זוכים להדפסה ראויה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2014 12:52 לינק ישיר 

תרגיל מסחרי עלוב.

רוצה לקנות מקבציאל? נדחוף לך עוד שני ספרים בונוס.

ס"ה 150 ש"ח טבין ותקילין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2014 02:17 לינק ישיר 

השבוע ב"ה יצא הספר לאור.
יצא בסט של 3 ספרים: בן איש חי המלא, עוד יוסף חי המלא, ומקבציאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2013 00:24 לינק ישיר 

[מצטער, השוותי כתבים וכפה"נ כתה"י או נשמר כראוי [או מזוייף] או באמת רשימות שלא כנתבו בצורה מסודרת, ומסתבר שהתוכן בהתאם. ישנם הבדלים בולטים בין כת"י זה לכת"י מוסמכים אחרים.. - אך בכמובן לא מדובר בבדיקה מעמיקה וגם אינני ראוי להסיק מסקנות ברמה כזו]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 00:44 לינק ישיר 

אם זה חשוב למישהו, מעיון קל נראה שאם לא מדובר בזיוף הכותב הוא בעל בן איש חי. [אני גרפולוג מוסמך]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 12:20 לינק ישיר 

עכשיו עיינתי שוב במאמר המקורי שכתבתי ויש לי הרבה מה להוסיף על הנכתב שם וגם להבהיר כמה דברים.

הדברים שכתבתי למעלה נקודתיים ומתומצתים מאד, אבל הם הם עיקרי הדברים. במאמר המקורי אותו כתבתי בצעירותי הדברים חסרים כאמור לעיל.

לכשאתנה מהפרוייקט [התורני] הענק בו אני עוסק אערוך את המאמר מחדש ואעלה אותו לכאן.

כך אני, כמי שאוהב את הפרפקט ואת המושלם, מעדיף.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 10:08 לינק ישיר 

זיהוי יש אפשרות גם להעלות את הקובץ שכתבת לגמבו מייל ולתת כאן קישור להורדה
http://www.jumbomail.co.il/Default.aspx

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 01:16 לינק ישיר 

זיהוי אתה פשוט משחיר את מה שכתבת בקובץ טקסט לחצן ימיני והעתק אח"כ כאן באתר בתוך התגובה אתה לוחץ לחצן ימיני והדבק ויפתח לך חלון תאשר אותו וזהו, הכל יופיע בתגובה. (קצת מוזר לי שזה חדש לך) תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 22:33 לינק ישיר 

ל"ז להבין כוונתך. להקליד שוב אין לי זמן. כשאמצא את הדרך אעביר אותה לפה.

עכ"פ לכשיזדמן אלי אדם שמבין במחשבים אעשה זאת.

אני יכול לציין למקום המאמר אלא שאני חושש ובצדק מאאוטינג. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 19:53 לינק ישיר 

תעתיק את הטקסט לכאן מקובץ הוורד שכתבת אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 14:19 לינק ישיר 

אין אותו ברשת. מעבר לזה אינני יכול לעשות מפני בורותי ברשת.

תוקן על ידי זיהוי ב- 06/06/2013 14:19:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 01:00 לינק ישיר 

זיהוי אם המאמר כתוב ומוכן מה הבעיה לעשות העתק הדבק ולהעלות את כולו לכאן לתועלת כולנו. תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 15:31 לינק ישיר 

המשך:
- ר"י הלל בס' תהלות יוסף הנ"ל כותב שס' מקבציאל היה יומנו ההלכתי של הגרי"ח שבו היה רושם דברים למזכרת כדי להכניסם בספריו ושמו מוכיח עליו שריבה וקיבץ פעלים לתורה והכניסם בספריו. וראיה "גמורה" לזה שבכ"מ שמציין לס' מקבציאל נמצא בספריו [???????? (ועוד י"ל עפמ"ש ביבי"א ח"ט חאו"ח סי' צ"ו ע"ש)]. ולכך עוסק בכל חלקי התורה [הס' הוא מקור הדינים של הבא"ח ולא מן הנמנע שכדרכו של הגרי"ח יכלול דברים מכל פרד"ס התורה]. והוסיף, שכמדומה שכך שמע מזקני בבל, ואפשר שדמיונו מכזב בו [כך נראה. כי לעיל הובאה עדות מזקני וגדולי חו"ר בבל היפך מכך].
- ר"מ מאזוז בהגהותיו לבא"ח ש"ב פ' שופטים סייע לד' רי"מ הלל ממ"ש שם שבס' מקבציאל העלה לעניין דזה אפי' במדבר [בעניין להטיל מים בעפר תיחוח] שס' מקבציאל הוא ס' כמ"ש רי"מ הלל ושאלה זו באה לפניו שהיה במדבר שעלה לא"י בשנת תרכ"ט ורשמה למזכרת. ע"כ. ולענ"ד אינו מוכרח כלל.
- בזמנו השיב לי ר"מ מאזוז שלא נראה שזה ס' כמו הב"י באורך וברוחב רק ציונים וההערות כמו תורה לשמה דא"כ היה מדפיס אותם בר"פ. ע"כ. טאחר מחילת הגאון שליט"א לי הדברים נראים תמוהים. אם תוכלו ליישב תכתבו לי.
- שמעתי פעם מש... בנו של הגר"מ אליהו שחלק מכתבי הגרי"ח היו בחזקת סאדאם חוסיין צורר היהודי ואחר מפלתו לקחום חיילי צבאות בעלות הברית שלא הבינו בערכם.
- ובהקשר הזה שמעתי פעם על רבינו הגדול מרן הגר"ע יוסף שליט"א שהבטיח לגנרל א' מצבא ארה"ב עולם הבא אם יביא לו ס' מקבציאל.

עד כאן הנקודות המרכזיות ממש בקצרה. במקור הדבר מורחב וערוך בצורה מסודרת ושוטפת.    

תוקן על ידי זיהוי ב- 04/06/2013 15:33:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 22:48 לינק ישיר 

האמת שלאחר התגלית הנ"ל כ"ז מיותר. אע"פ שהתברר לבסוף כמסקנתי.

אבל כמה נקודות [תמצית שבתמצית] מתוך הנ"ל מפאת קוצר זמני.

- במ"ש בשו"ת יבי"א ח"ט עמ' ק"פ לשלול שס' מקבציאל הוא תורה לשמה.
- הג"ר יעקב מוצפי הגדיר את ס' מקבציאל שכמו שמרן ר"י קארו חיבר ב"י שהוא מקור הדינים ומסקנותיהם בשו"ע כך ס' מקבציאל ובא"ח [עדות רי"ח סופר בכמה דוכתי ומה שעולה בזכרוני כעת הוא ס' שובי השולמית ח"ד. וכ"כ הראש"ל ר"מ אליהו בהסכמתו לס' מראי חיים (ונודע שכך אמר בדרשותיו. צריך לבדוק באמת בס' שהוציאו דרשות שאמר בימי י"ג אלול - יומא דהלולא דהגרי"ח - במשנתו של הגרי"ח).
- ר"נ כצ'ורי העיד בשם זקני בבל שראו ס' מקבציאל [עי' בשו"ת סוד ישרים (להגרי"ח. בסוף ס' ר"פ) סי' ח שאלה ג] והכיל קונטרסים רבים ואח"כ נעלם [כפי שמתואר בדבריו של רי"ח מזרחי למעלה]. [ס' "בן איש חי" הוצאת "שלום לעם" (המזוהה עם ר"י הלל) עמ' שצ"ב]
- ר"י כצ'ורי המו"ל ספרי מרן הגרי"ח זי"ע מנה את ספרי הגרי"ח וכתב ע"ז: מכיל שו"ת ארוכות וכמה מהם נמצאו [אולי נמצאו ונדפסו בשו"ת הוד יוסף. הערת גאון מפורסם א'].
- הרב המו"ל ס' ידי חיים כ' שהוא שריד מס' מקבציאל. ע"ש
- ר"י הלל כותב בס' תהלות יוסף [מסידרת אוצרות חיים] עמ' מ"ט שזה היה יומנו ההלכתי של הגרי"ח (התעייפתי... המשך יבוא)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ב"ה נמצא כתב היד של הבן איש חי - ספר מקבציאל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext