בית פורומים פורטל הנפש

רוח רעה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2013 01:36 לינק ישיר 
רוח רעה

האם הרגשתם אי פעם שמחלת נפש היא לא יותר (או לא פחות. תלוי איך מסתכלים על זה...) מרוח רעה שהשתלטה עליכם?
זה לא אני, זה כוח שהתיישב לו על הנשמה = העצב הפנימי שאמור לנווט אותי, ועושה בו שמות ככל העולה על רוחו... סוג של דיבוק... (תחושה שהרוח מכריחה אותי לחשוב איך שהיא רוצה ולהרגיש איך שהיא רוצה ולא נותנת מנוח לרגע!)
אתה מחפש פורקן, פסק זמן, אבל... יש כאן בעל הבית! שהשתלט לך על המערכת ואתה משועבד אליו ולשיגעונותיו מבלי יכולת להימלט...
מעניין מה תגידו על הדיאגנוזה הנ"ל...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2013 20:56 לינק ישיר 

ולדעתי, זה מזכיר לי את הסיפור עם ר' יוחנן בן זכאי שבירך את תלמידיו, שיהיה עליכם מורא שמים כמורא בשר ודם, אמרו לו רבינו עד כאן ? אמר להם, ולואי שכך, אם מרגישים הבדל בין ה'אני' בכח, ל'אני' בפועל, הרי זה יכול להיות רק מחמת מורא בשר ודם, או סתם עצלות או בלבול.

או בדרך אחרת, 'אחר הפעולות נמשכים הלבבות' כך שה'אני' האמיתי תמיד נמצא איפשהו ברוח המעשים שבפועל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 23:36 לינק ישיר 

זה נושא מאד מעניין
מודעות לקיומים המקבילים של האני והפערים ביניהם מעמידים אתגר רציני בפני ההגדרה העצמית, ואולי ההגדרות לא חשובות בכלל
כל האדם כוזב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 21:31 לינק ישיר 

נפש ונשמה יש לכם נשמות עמוקות וגבוהות!!!!
רונית אני מנסה להבין את דבריך המאלפים בעצם אפשר להגיד שמה שנפש עמוקה מתאר  אז אפשר להתנחם כי לפחות יש עם  מי להילחם ואם הוא היה מרגיש ש"ככה אני וזהו" הוא  אפילו לא היה מנסה ... 
הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי נעה בקיצוניות מהעצמי האמיתי  למצב שבו אני מנותקת רגשית. מכירים מצב כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 14:17 לינק ישיר 

נשמה עמוקה-  חוויה זו שאתה מתאר נקראת בשפה המקצועית, אגודיסטונית, כלומר "זר לעצמי" לעומת המצב הפחות טוב שנקרא אגוסינטוני ,הווה אומר "מוכר לעצמי".  מצבים בהם אנו חווים שהתחושות והרגשות (הדיכאוניות, החרדתיות האובססיביות וכד') זרות לעצמי, לאישיות שלי  או במילים אחרות "זה לא אני!" הפרוגנוזה לרוב טובה יותר מאשר  האדם שלא מזהה שיש לו בעיה.  

נשמה תועה-  ישנה הנחה שאכן בתוכינו חבוי  העצמי האמיתי שמוגן בשכבות  של העצמי היותר מוכר שנקרא באחת התיאוריות "העצמי הכוזב". עצמי זה האחרון הוא נדרש לנו בעולם הזה (מבחינה רוחנית נחשב  אף העו"ז לכוזב) כדי להסתגל לחיים, כדי לתפקד גם רגשית וכו'.  
אנו נמצאים תמיד בתנועה בין העצמי האמיתי הפנימי לעצמי המוכר החיצוני. יש פעמים שקרוב מידי לעצמי האמיתי מרגישים את הכאב ופעמים רחוק מידי מהאמיתי התחושה היא שלא ממש חיים...

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 08:50 לינק ישיר 

כנראה לכן באמת בעבר כינו את זה "רוח רעה", האמינו שהאדם הסובל נשלט ע"י כח חיצוני זר. פחות מאיים לקבל מציאות של רוח רעה שהיא אויב חיצוני, מאשר לזהות את העצמי עם אותה רוח רעה, ואולי זה גם יותר יעיל להתמודדות. 
אני מרגיש הזדהות עם ה"זה לא אני", ממקום שונה במקצת. ישנה אמונה שאיני יודע אם היא מוסיפה בריאות או ההפך, האמונה שקיים "אני" טהור, והוא הוא ה"אני" האמיתי, אני לא מכיר אותו כי הוא חבוי מסתתר מאחורי שכבות רבות של ה"אני" המוכר שהוא רחוק מאד מה"אני" הטהור, ה"אני" המוכר הוא מעוות (ביחס למקור) והוא פועל יוצא של תגובות הישרדות בלתי פוסקות וממושכות, ויש געגועים לאותו "אני" חף וטהור, בו אני מעדיף לראות את העצמיות האותנטית האמיתית שלי   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > רוח רעה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext