| נשלח ב-22/5/2013 20:31 |
|
| |
שאלה בנושא יחסים בין חרדים לחילונים
לחברי הפורום שלום רב.
שמי גדעון באומהורן ואני סטודנט לתואר שני במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת בר אילן. במסגרת הלימודים שלי אני נדרש לכתוב סמינר בנושא יחסים בין קבוצתיים. לצורך כתיבת הסמינר אשמח לקבל תגובות מחברי הפורום על השאלה הבאה: מהם לדעתכם הקונפליקטים העיקריים בין דתיים לחילונים בישראל, עד כמה רציניים הקונפליקטים הללו ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותם? אני מקווה שהשאלה תעורר דיון פורה ומעניין בקבוצתכם. תודה רבה מראש לכל המשיבים ושבוע טוב, גדעון
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 14:01 |
|
| |
אני עדיין עושה צבא בצבאות השם .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 10:35 |
|
| |
ואגב, אייזין, אני חרדי ועושה צבא - לא רק בלב
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 10:35 |
|
| |
אהבתי את ההגדרה "הקונפליקטים העיקריים בין דתיים לחילונים בישראל", וזה בגלל שרק בישראל קיימים הקונפליקטים הללו, בשונה מארה"ב וכדו', מה שאומר שמה שכתב מיכאל ממש לא נכון!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 23:38 |
|
| |
חילוני - הוא דתי בלב .
חרדי - עושה צבא בלב .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 21:17 |
|
| |
הבדל ראשון - חרדי יעדיף להישאר אנונימי ולא לחשוף את שמו .. בהנחה שהשם שלך אכן אמיתי.
דבר שני או מהותי יותר , חרדי מקיים את מה שמאמין בו , לומד תורה ומקיים מצוות , לעומת מי שעדיין לא שומר תורה ומצוות על אף שיכול להיות מאמין גדול אבל עד לשלב היישום , לרוב מכנה את עצמו בשם 'דתי בלב'.. אתפלל איך שארגיש ומתי שארצה ועל זה דרך.. אצלינו יודעים שזה לא עובד ככה. לאכול ולעבוד זה גם בלב? ולכן ספר הוראות היצרן שלנו הוא התורה ושולחן ערוך ולא לומד עצמאי.. ודבר חשוב , יש רבנים ומורי הלכה
בהצלחה
|
|
|
|
|