באחד מעלוני השבת שהגיעו אלינו היום, יש פינת שו''ת ושם סיפרה בחורה בת 18 כמה שהיא חברותית ומוכשרת ומוצלחת, ולא יפה. "...ואני מפחדת (...) להישאר האחרונה שלא תתחתן" וכה ענה לה אבינועם הרש
אני מצטטת בדילוגים.
"השוואות התמידיות האלה הופכות אותנו בעצם למה שאנחנו: יצורים חברתיים (...) שזקוקים תמידית לאישור של החברה (...) הרגשת התסכול שלך משותפת לכולנו (...) וכמו כל אתגר היא נשלחה אלייך בשביל שתצאי ממנה עם בניין אישיותי עוצמתי, חזק וגדול יותר. (...) הכרתי המון בנות שמחזיקות במסכות יפהפיות והן עדיין רווקות, ומנגד בנות עם עטיפה רגילה, שלא לומר חיוורת משהו, אבל מתחת למים היופי האמיתי שלהן התיז בעצמה כל כך גדולה עד שהוא נכנס ישר לעין של כל מיני בחורים יפים בעצמם, שהסתנוורו ממנו והתחתנו איתן.
את רק צריכה לחכות לבחור שיראה אותך כמו שכתב אלתרמן ב'נשבעתי עיניי': "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה" קוראים לזה אהבה"
אשמח לשמוע את דעתכם-ן בעניין
שבת שלום!
נשלח ב-27/5/2013 18:42
בקיצור, הייתי עונה לה בצורה לא חכמה...
כי מה שמפריע לה זו העובדה שהיא מכוערת, וזה כמובן מצביע על קושי עמוק יותר אצלה... אתה פחות או יותר שולח אותה לקוסמטיקאית
שיש מלא בחורים פחות נאים.. יש גם בחורים שלא מחפשים יפה או נאה וכו', ויש לך אפשרות להיות מטופחת, אם תרגישי טוב עם עצמך + שמיחה + חייכנית + ביטחון עצמי + פקחית + שלוה + מתלבשת בצורה מחמיאה, נקיה ומבושמת, מדגישה ומטפחת קוויי יופי מסוימים אז תהיי נאה דיה לחלק לא מבוטל מהגברים, הרבה גברים טוב להם עם מישהיא חמודה, ואפילו פחות מזה. לא חסר גברים שלהוטים אחר כל אישה, ויש גברים שדווקה יחבבו את זה שאת מליאה + ג'ינג'ית + חצ'קונים... גברים מחפשים יפה בצורה כללית, גם אף גדול ועיניים שחורות וקטנות הולך, הם אפילו לא ידקדקו בקטנות כאלה ולא ישימו לב... ברור שכדאי להתיפיף כדי להגביר את הסיכוי, אבל אין לדעת, יתכן שזה יגיע במהירות. אמנם את לא נחשבת כשיא היופי החיצוני, ועדיין, אם תשקיעי אז יש סיכוי רב לאהבה, ובדרך כלל יש לכל בחורה לא מעט נקודות יופי, גלי אותם