יש לכם משהו על נושאים אלו?תכתבו פה ואני אשמור זה יעזור מאדממקורות יהודיים בלבד ובלי רפורמה בבקשה כי זה לא יהיה שימושי תודה מראש
תוקן על ידי michal7700 ב- 29/05/2013 13:21:41
נשלח ב-13/6/2013 16:05
דורש תודה לך! אני לא הייתי מצליח להוכיח כמוך, עם מי היה לנו עסק.
נשלח ב-13/6/2013 15:57
פלוני: 2X2=4. אלמוני: ואולי 2 לא שווה 2 והתוצאה שונה. פלוני: לא נראה לי. ירוחם: אלמוני מטומטם. אלמוני: אבל למה לא? הרי יתכן ששתיים הוא קבוצה כוללת של אברים הגדולים מאחד. פלוני: אם זה כך הרי שהעיקר חסר מהספר והיו צריכים לציין זאת. ירוחם: אבא של אלמוני מטומטם. פלוני: ירוחם יתכן שאתה צודק. אלמוני: אבל האם לא יתכן מצב כמו שאמרתי. פלוני: יתכן אבל זה לא ראלי להניח שזה המצב הנתון. ירוחם: אלמוני פגאני.
ביי!
נשלח ב-13/6/2013 15:13
אני מגעיל אני נודניק הכל יכול להיות. אנ לא יכול להעיד על עצמי, במקרה שלך הייתי נודניק- לפי הגדרתך-
אתה בונה רעיון המבוסס על דברים מופרכים ולא נכונים, אז אני נודניק ומבקש לציין כי התזה של מופרכת. אתה מביא מאמר כאמת בצהריים. אני נודניק ומגלה כי המאמר הזה לא נכון.אני לא מרפה מאי האמת. זה מרגיז אותך- כי פגעו בציפור הנפש שלך, כאן זה מקובל, אצלכם לא. אסור להרהר אסור לבקר. אבל אתה אצלנו ולא אצלכם. הגמרא אומרת- הגעת לעיר לך בנימוסיה. כאן הנימוס שונה מאשר אצלכם.
נשלח ב-13/6/2013 14:50
תגיד אם באמצע דיון אינטלקטואלי כאשר אני ארגיש לחץ או זילות מצדך אני אקלל את אבא שלך, לא הייתה חושב שאני מגעיל? זה בדיוק מה שאתה עשית- הרבי מבחינתי הוא אבא שלי ואתה צחקת עליו. אתה עושה את זה בקביעות, ברגע מסוים אתה מתחיל לפגוע ברגשות של הכותבים ולכן אתה מגעיל. זה לא בגלל שאתה אפיקורוס, מיימוני לדעתי יותר בעייתי ממך מבחינת האפיקורסות שלו ובכל זאת אני לא חושב שהוא מגעיל. בעיה שניה אצלך, זה שאתה טורדני. אתה אף פעם לא מגיב בצורה תוכנית,אתה נכנס לדיון שאין לך בו יד ורגל ובדר"כ אתה מסית את הדיון מהנדון לדנים- (מהחפצא לגברא)ואתה פשוט לא מרפה- בקיצור אתה פשוט נודניק. אני מקווה שבחיים האמיתיים אתה לא כך...
נשלח ב-13/6/2013 11:17
דורש אם אתה באמת דורש. אז אני דורש ממך לגלות- איפה כתבתי שהארי זו ע"ז ומינות? ונניח שכך כתבתי- מה שלא נכון- שנית- אז זו דעתי, וזכותי לכתוב אותה. כמו שלך יש את הזכות להאמין ולכתוב כאן שהרבי זצ"ל הוא שליטא ומשיח, כך זכותי להגיד שזו ע"ז ומינות. כפי שהנצרות היא ע"ז ומינות. היפה בפורום צריך להיות, שלמרות שאני אפיקורס בעייניך, ואתה פאגני בעייני, אתה לא צריך לקרא לי מגעיל ותת תרבות,ובמיוחד לא לאחרים חשובים הרבה יותר ממני
נשלח ב-13/6/2013 10:44
אחרי כל התגובות שלך כפי שניתן לראות למעלה,נראה לי שכתבת את התגובה לעצמך.
השחצנות שייכת למי שמסוגל לכתוב שהאריז"ל והחסידות היא ע"ז ומינות. בשום דיון רציני היריב לא מכנה את חברו בכינויים ואם כן הוא זוכה לנקודות חוב. אתה התרגלת לתרבות דיון שנושאת בחובה הקנטות וכינויי גנאי לכל מי שמוכן להחוות דעות שבעינך אינם רציונאליים. אתה אינך מסתכל כלל אחורה לראות את מעשיך ואתה מקלס את יריבך במה שאתה בעצמך לוקה. אף שלדעתך חז"ל הם בורים פגאנים (כפי שניכר מתוך כתיבתך) הם ידעו להגדיר אנשים כמוך באמרם - כל הפוסל במומו פוסל.
אגב. אני מודה למיימוני על הקבלת פנים לפורום אבל לצערי הזכרון שלו בוגד בו . אני מתכתב בפורום הזה כבר שנים כולל אתו בעצמו.
תוקן על ידי דורש_יחודך ב- 13/06/2013 10:52:21
נשלח ב-13/6/2013 10:19
דורש יחודך
הרב מימוני קיבל אותך- בברוך הבא אל הפורום, התיחס אליך בנימוס מעל המקובל, ענה בכבוד לכל ההבלים והקדיש זמן ומחשבה להתיחסות ,בסיכום הוא נהג בך כאבא טוב בילד דפקטיבי, אתה אולי מבית טוב -אבל מזמן לא היית בבית, לא יתכן שאדם שחצן כמוך למד ברצינות את תורת חבד. באת - ומיד התחלת בחלוקת ציונים, לא רמה , אפיקורס ,מינות, מגעיל וכ'.
אתה צודק זה באמת לא המקום בשבילך, אני באמת לא יכול להבין איך אתה והרב מימוני, יכולים להשתתף בפורום אחד. קיים את מה שאתה שר בזמירות שבת- איש על מחנהו ואיש על דגלו, או כפי שכתוב בתורה- בל בהמה למינהו.
נשלח ב-13/6/2013 10:13
אולי תראה לי בבקשה איפה לאורך האשכול הזה אמרתי קבלו את דעתי. אני מבין שאתה משתדל שלא להבין את דברי אמרתי ואני חוזר ואומר אם נהגתי במי שהוא בזילות (ואגב צורת הכתיבה שלך לא יותר טובה) זה לא היה מתוך אדיאל וכו' אלא מתוך אינסטינקט שביטא קש ששבר את גב הגמל. לעומת זאת יש פה אנשים שלכל אורך האשכול כתבו את הודעתם אך ורק כדי לקנטר. האם יש כאן מגמה סלקטיבית של המנהלים?
ורק כדי להוכיח את דברי אלקט מתוך האשכול הזה את כל דברי הנאצה שכתבו הפורבוקטרים שבכאן.
הוא הא כתב:
הצירוף הזה נעלה ביותר.
יקוקו קוקו ריקו ,קוקוקוקוקויקוקוקווק קוקוקו ריקו.
עלה על הר גבוה ואמור את זה בקול גדול.
:) (אח"כ הוא גם הביא סרטון קוקוריקו מיוטיוב - ממש מכבד את רמת הפורום) -------------------------
xibolaiyu
כשהגמרא אומרת "אמר רב יהודה אמר רב:יודעהיה בצלאל לצרף אותיות שנבראו בהן שמים וארץ היא משקרת?!
קרוב לוודאות מוחלטת. אתה בהחלט מוזמן לסתור את הדברים, ולהוכיח שהתמהוני שלך, מבין כל התמהונים, כן יודע לצרף חרטא שבעזרתו נברא ברטא, בזה שתצרף את מה שבא לך, ותפגין את כוחות העל שלך. אם תגרום לזה שכספי המיסים לא יזרמו לכוון חרדים, מקובלים, והתנחלויות, אני אישית אשתכנע.
עד כאן דבריו הנפלאים של xib.. אודות חז"ל ---------------------- שם האחר מסביר לנו מי הם רבותי
דורשיחודך אתה חושב שדת ישראל זה הפקר כל אחד יעשה בו כחפצו בעיקר רבותיך
------------------ שם האחר ממשיך
אתה מביא גיבובי שטויות וקובע כי זו התורה האמיתית פעם היו בעם ישראל חוזים עד שהגיעו ההוזים המציאו תורות חדשות וסודות כמוסים שאף אחד לא מבין אותם רק המשלים את עצמם שהם מבינים כך הטפשים מרגישים נבוכים שלא הבינו את הבלי ההבלים של התניא, וסופו שמאמינים במשיח הקבור עמוק באדמה.
----------------
ועוד הפעם
חוצפן ושחצן כולם צריכים להזהר בלשונם חוץ ממך וחבר מרעיך ----------- ירוחם חוזר לחגיגה
הרב מימוני
יש פרסומת בצידי הפורום- לשלוח קוויטל לרבי ז"ל ביום היאר צאייט שלו, לישועות והצלחות וכו'
כדאי לנסות, גם מנשה המלך ניסה את כל עבודה זרה.
אם זו לא עבודה זרה- קשה לדעת עבודה זרה מה היא
--------------------- שם האחר לא נככנע-
לר' משה די לאון מגיע כל הכבוד בדה מליבו ספר יפה הלביש אותו על רשבי, והצליח לשגע הרבה יהודים עד היום הזה, דור המחשבים והאינטרנט שממשיך להשתמש בתורה שהתאימה לתקופת ימי הבינים כשאנשים היו מוגבלים בהבנתם
---------------
עוד הגיג של ושם האחר
אני בטוח שאתה יותר בקי בסיפורי חסידים שבהם אתה מגלה ידע מאשר בקיא בתורה שס ופוסקים שבהם אתה בכלל לא מדבר.
----------------
ירוחם- מפגין בגרות
יהודי לאחר מאה ועשרים הגיע לשמיים הזמן היה לפני מנחה הוא נכנס לבית המדרש להתפלל, התישב ואז ניגש אליו מישהו ואמר לו לך למקום אחר לשבת, ולאחר מכן שוב גירש אותו ממקומו. שאל בכעס את אחד המתפללים- מי זה? שחושב את עצמו לאלוהים. ענה לו- האמת שהוא באמת אלוהים, אבל הבעיה שבתקופה האחרונה הוא חושב שהוא הרבי מלובביץ
.-------------- לסיום שם האחר מגדיר את רוח האשכול-
אחלה אשכול חב"ד טהור הכל ציטוטים ודקלומים שום רמז למחשבה עצמית שום נסיון קלוש לחשוב לבד -----------
וכעת נשאל את מר המנהל מדוע עד עכשיו אחרי כל ההתרסות וההטרדות החוזרות והנשנות לא שמענו ממך? למה רק אחרי שהכותבים היו צריכים להרים בעצמם את השרוולים ולבקש מהמטרידים הכפייתיים לעזוב נזכרת להתעורר?!
נשלח ב-13/6/2013 03:25
1) אתה עשית שימוש בביטוי ''חוקרים עצכ''חים'' שממנו משתמע שיש קבוצה א' המזוהים עם עצכ''ח ואילו אתה אאוטסיידר בגלל דעותיך. מיימוני לא מייצג את הפורום יותר ממך, ובאם נמחק אותך הרי שזה לא יהיה בגלל דעותיך אלא בעיקר בגלל סגנון כתיבתך. מיימוני הוא אכן מופת ודוגמא ולא בגלל תוכן דעותיו אלא בגלל האופן המנומס והמסודר בו מציג אותן
2) מה עניין לנו במה חבריך חושבים על כתיבתך בעצכ''ח ומה הם מניעך? תפתח פורום לדון בנושאים חשובים אלו, אבל אין להם מקום בפורומינו.
3) אני מציע לך לחזור בך מהביטוי המייחס אפיקורסות לעצכ''ח ולא משום שאכפת לי שתתייג אותי ותושיב אותי בצד של הרעים, אלא משום שבפורום זה מתייחסים בעניניות לטיעונים. אבל הדבקת תוויות זוהי ההתמחות של פורומים אחרים. ע''כ אין מקום לכנות משתתפים בפורום זה בשמות ובכינויים שאין בהם בכדי לקדם את הדיון.
4) באם קשה לך עםהתבטאויות הקשות של מיימוני או של כל חבר אחר תאלץ לעזוב. כל מי שנכנס בשערי פורומינו עושה זאת בהנחה שיהיה עליו להתמודד עם טיעונים או נקודות מוצא שלא מוצאים חן בעיניו. שוב, אתה מוזמן לפתוח פורום משלך אבל אני מצפה ממך לכבד את כללי הפורום. אני אעלם לי מעבר למסך הדממה כבקשתך ואתרכז בפעילות המחיקה.
תוקן על ידי עצכח ב- 13/06/2013 03:28:05
נשלח ב-13/6/2013 00:40
דורש_יחודך כתב:
חמוד , אם לא שמת לב אז בתגובה הקודמת שלי כתבתי שאני כותב פה לא כדי לשכנע אלא כדי להעמיק. בכל אופן קשה לי לעיתים להבליג לנוכח ההתבטאויות הקשות לגבי קודשי ישראל (מיימוני) או תגובות גועל (ראה ערך ירוחם).
ואז המקלדת שלי משתחררת משהוא.
אבל בדרך כלל אני משתדל להגיב בצורה עניינית לפי ראות עיני ויושר המקלדת.
אז לילה טוב ותחזור לנוח על משכבך יחד עם שאר מנהיגי הדממה...
ועוד משהו .. עם כל זה שבזכות המנגדים אנחנו לומדים יותר , כי פותחים מקורות ורואים.. כאילו לענות אבל לומדים בתכלס אולי בכל אופן זה לא המקום האידיאלי..
אולי צריך לחשוש לא לדבר עם.. שמא.. אפילו שאמרת לעיל שכשבאים מנקודה שהמקורות שלנו נכונים ואמת. ואם לא ברור לי אז אני לא הבנתי אותם נכון. וזה לא שיש לחקור אם טעו וזו נקודת המוצא.
נשלח ב-12/6/2013 23:13
חמוד , אם לא שמת לב אז בתגובה הקודמת שלי כתבתי שאני כותב פה לא כדי לשכנע אלא כדי להעמיק. בכל אופן קשה לי לעיתים להבליג לנוכח ההתבטאויות הקשות לגבי קודשי ישראל (מיימוני) או תגובות גועל (ראה ערך ירוחם). ואז המקלדת שלי משתחררת משהוא. אבל בדרך כלל אני משתדל להגיב בצורה עניינית לפי ראות עיני ויושר המקלדת.
אז לילה טוב ותחזור לנוח על משכבך יחד עם שאר מנהיגי הדממה...
נשלח ב-12/6/2013 22:25
אדוני דורש יחודו
אין קבוצה המתקרית בשם חוקרים עצכח''ים. יש כאן משתתפים ומשתתפות מכל הסוגים והמינים וכולם אהובים וברורים ולאף אחד אין מחוייבות למסקנות נתונות המוכתבות מטעם הפורום או הנהלתו. להנהלת הפורום אין שום מחוייבות לשום אידיאל חוץ מנכונות לדון בנושאי הפורום בצורה מכובדת וענינית מתוך מטרה ללמוד, ללמד, ולברר. בניגוד למה שכתוב בחוקת הפורום, אין לנו שום מחוייבות למה שמכונה יראת שמיים, יושר אינטלקטואלי, או אפילו למדיניות לפיה יש לכנות רבנים או פרופסורים בתוארם. השארנו את האמור על כנו באשכול החוקה משום הכבוד למייסדי הפורום נ''ע, ומשום שאנו נותנים כבוד להיסטוריית הפורום. ניסיתי כמה וכמה פעמים להבין את ההגיון העומד בבסיס מדיניותם האמורה ולא עלתה בידי אם משום קוצר שכלי, או משום שרוחב רוחם שאינו יורד למטה מעשרה טפחים הוביל לקוצר הסברם. עכ''פ אני מבין שיש לכך ערך הצהרתי או היסטורי ותו לא ומכל מקום לא הצלחתי להבין כיצד ניתן לגבש על בסיס העקרונות המופשטים הנ''ל מדיניות ניהול פורום קונקרטית. היוצא מן האמור, שבהעדר מניעים מסיונרים (שזוהי אחת מג' עברות חמורות כפי שנצטוו על ידי אדוני הפורום בסגל מלאכות חבורה בראשותי שליט''א) הרי שאין למעכ''ת להתלונן על אי נכונות אי אלו ואחרים להשתכנע מדבריו. ואין לנו נגד עינינו הטרוטות אלא דברי הגשש החוור בדבריו הק' על פרשת שמות שאמר ''ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו'' דהיינו אדוני ילמד לכתוב בצורה מסודרת ואז כולנו נשכיל ואולי נסכים או שלא. מקום חותם יד קדשו
נשלח ב-12/6/2013 15:10
ושםהאחר חוץ מלרטון עוד לא העלית כאן סברא אחת. רוצה להשתתף קדימה העלה טענה שקשורה לאשכול ותסביר אותה. ואגב תודה רבה לך על הזילזול. גילוי נאות- יש לי חברים שיודעים על היתכתבותי פה, הם טוענים שאין מה לדבר עצכ"ח הם חברה שלא מוכנים לשמוע כלום ומדובר בבזבוז זמן. טענה נוספת שלהם שאף אחד אינו חסין מאפיקורסות ואני עלול להיפגע. יכול להיות שהם צודקים ובמובן מסוים הם מזכירים לי את הטיפוסים מהצד האחר כגון חברנו ושם האחר. הסיבה האמיתית שאני כותב כאן זה משום ש"האפיקורסות" של עצכ"ח מפרה את החשיבה העצמית שלי ומעמיקה את הלימוד שלי בתחום פנמיות התורה.
וזאת מכיון שאני יוצא מהנחה שלא יתכן שתורה מן השמיים יכולה להיות שגויה אלא יש פגם בהבנתי את דבריהם. לכן כל דיאלוג פה עוזר לי לחדד את ההבנה בדבריהם תוך כדי עיון חוזר ונשנה במקורות עלמנת להבין כיצד הדברים מתישבים גם לדעת החוקרים העצכחים.
נשלח ב-12/6/2013 15:00
ושם האחר
תודה.
רק עוד שתי תוספות.
אם מישהו הגיע לכאן, הוא כבר החל בשינוי הפנימי שמחייב אותו לדון, וממילא לגלות פתיחות כלפי דעה אחרת.
אם הוא אינו מודע מספיק להנחות יסוד סמויות או לקשיים, או חי בהכחשה, אזי התפקיד ששאר החברים ממלאים עבורו הוא להביא זאת למודעותו.
וזה נעשה אך ורק במאור פנים ובדרך ארץ.
הגע בעצמך: האם קל לאדם לראות את המגדלים שבהם התגורר ואת האמונות שבהן החזיק מתמוטטים לנגד עיניו? ודאי שלא.
אם הוא כבר מוכן לדיון, לפחות עקרוני, באפשרות שהוא טועה חלילה, אז צריך לעזור לו, לשבח אותו. לא לקנטר אותו מפני שלא הגיע למסקנות שלי או שלך.
וזה נכון גם לגבי עצמנו. אני מאמין בעצמי שאני יודע בדיוק את האמת. אז במה אני טוב מאחרים? כולנו בטוחים שהאמת אצלנו בכיס.
לכן אני משתדל להקפיד לנהוג יפה בזולתי. אולי כך אזכה שינהגו גם בי יפה.
כרעיוון המובן כולנו משתתפים כאן בפורום להחליף דעות ללמוד וללמד אבל כפי שכתבתי שיטת חבד שרוב כותבי האשכול נמנים עליה לאחר סגירת האשכול לדעות אחרות השוללות את זו של חבד לכן ציינתי את יחודם שאינו משתלב עם רוח הפורום כפי שאני ואחרים גם מבינים.