בית פורומים פורטל הנפש

הילד לא מודע לכאב של אחרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2013 10:55 לינק ישיר 
הילד לא מודע לכאב של אחרים

המלמד של בני טוען שהוא מבין בפסיכלוגיה, ולפי דעתו הבן שלי בן החמש סובל מבעי' שהוא אינו מודע לכאב של אחר ואין לו רגשה אשמה כשהוא מכאיב לחבר, לפי דעתו זה בעיה חמורה ואם אני לא רוצה שהבעי' יחמיר אני חייב לגשת למומחה ולבקש טיפול.

אני לא מתווכח שהוא מפליק מהר, אבל חשבתי שבמשך הזמן הוא ילמד שאם הוא רוצה חברים אסור לו להשתמש בידיים, וככל שהוא יתבגר הבעי' יקל.

אבל אני לא יכול להתווכח עם מי שאומר שלמד כל המחלות והבעיות שקשורים לנפש האדם, לכן אני שואל כאן למנהלת הפורום האם אכן קיים בעי' כזו, וזה מחייב טיפול מקצועי, או שזה רק בעי' בהתנהגות וכמו שאני לומד אותו לא לזרוק טישו על הרצפה הוא חייב ללמוד את זה.

בתודה על המענה.

תוקן על ידי שבת_גוי ב- 03/06/2013 10:55:59

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2013 19:07 לינק ישיר 

תודה, רונית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 09:49 לינק ישיר 

שלום ,  מצטערת שלקח לי קצת זמן לחזור ולהתייחס לשאלתך רעות. ישנם ימים עמוסים במיוחד. 
כפי שכבר ציינתי הרבה מהבעיות ניתן לפתור במסגרת הבית וביה"ס. בייחוד מקרים של שינוי במצב של הילד/ה על רקע אירוע חברתי (שאינו טראומה) כפי שבמקרה שתיארת רעות עם הבת שלך.

כאשר מורה פונה אליכם או שאתם פונים למורה לגבי הופעתה של בעיה בהתנהגות או במצב הרגשי של הילד, כדאי לבדוק, מתי אירע השינוי במצב הילד? האם קדם לכך אירוע ספציפי? איך הילד היה קודם?  לשאול את המורה מה ניתן לעשות במסגרת ביה"ס? מה לדעתו/ה אתם יכולים בבית לעשות לשפר את המצב? האם אפשר להכין תוכנית משותפת? אם יש לכם הצעות, הציעו למורים- אל חשש, לא פעם, התרשמתי שהם חשים חוסר אונים ומחפשים רעיונות שבהם יהיו שותפים ומעורבים.

ב
מקרים בהם, נעשו ניסיונות של התמודדות מצד ההורים וביה"ס ללא הצלחה אזי מומלץ לפנות לאיש מקצוע. 

בנוסף, ישנם מצבים בהם מגלה הילד סימני מצוקה. אצל ילדים בגיל ביה"ס הסימנים יכולים לבוא לביטוי  באי שקט, חוסר ריכוז  , סירוב נשנה ללכת לביה"ס.  חוסר עניין וסקרנות בנעשה סביבו, בפעילויות של ילדים בגילו.  חוסר שמחה וחיות. פרצי תסכול וזעם על זוטות, הופעה של חרדה ופחדים לא מובנים. שינויי במשקל, בתיאבון, ובשינה ועוד. במקרים אלו יש לפנות לאיש מקצוע.

בכל מקרה שמתעוררת שאלה מומלץ לפנות להתייעצות. כי ככל שמטפלים בבעיה מוקדם יותר ההתמודדות של הילד והמשפחה תהיה טובה יותר
בברכה,

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2013 14:54 לינק ישיר 

אני מסכימה איתך שהרבה מבעיות של ילדים יכולים להיפתר על ידי התערבות מתאימה של הורים ושל מורים  ללא טיפול  מקצועי ישיר בילד. בתקופת הילדות הבית והמסגרת החינוכית הן הזירות המרכזיות של הילד ואפשר הרבה לעשות שם, וכן שיתוף פעולה בין הבית לבית ספר והפוך. 
כללית, גם במקרים מסויימים בהם נדרש טיפול לילד, אני מאמינה שצריך לעשות עבודה עם ההורים ועם המורים.  לא פעם, מספיקה הכוונה מקצועית כפי שציינת. 
לגבי השאלה, מתי פונים לאיש מקצוע? אענה בהרחבה יותר מאוחר
בברכה,

אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 00:31 לינק ישיר 

מרגישה חייבת להגיב, וזה קשור גם לנושא של גמילה, ובכלל - שאלה שקודחת בי. מתי אכן צריך לגשת לאיש מקצוע???
הילדה שלי, חמודה ומתוקה, עברה תקופה של בדידות חברתית בגלל שקרה משהו בכיתה. התקשרתי למחנכת וביקשתי עזרה - שתעזור לילדה שלי לחזור למקובלות שהייתה לה לפני כן. זו ילדה בוגרת ואחראית ובעלת קסם אישי וחברותית אבל גם - פגיעה ורגישה מאד. המחנכת אמרה לי מיד - למה שלא תפנו לטיפול? כדאי ורצוי. כשאומרים לי כך, צר לי, אבל אני נכנסת לחרדות. טיפול לכל ילד. לכל ילד. כי הילדים שלי רגישים ואני אימא די  תרנגולית. עבדתי על עצמי להרגע, להבין שזה בסדר, שהמורה הייתה עסוקה באותו רגע. שלא כל דבר מצריך טיפול ארוך וכאוב. ביקשתי מכמה הורים לשלוח את ילדותיהם אלינו, קנינו מדבקות, הייתי נחושה מאד עם ילדתי שתרד לשחק, (זה היה בד  בבד עם הגמילה של אחיה הקטן וקיבלתי אז עוצמות מלבד אהבה ורוך...) ועברו שבועיים והיא בחסד השם פורחת.
מה שאני רוצה לומר, זה שעם כל הכבוד לאנשי החינוך הדגולים, הרבה מאד פעמים מרוב שקשה להם לשים לב ולעזור עוד קצת ולכוון, הם משתמשים במילת הקסם - טיפול ובכך מעבירים את האחריות מכתפיהם, וחבל. עם עוד קצת עזרה והכוונה מקצועית (!!!) לאנשי החינוך, ולהורים, הרבה הרבה טיפולים, זמן יקר וכסף היו נחסכים.
אני כן פריקית גדולה של טיפולים, חושבת בהחלט שזו מתנה נדירה שאדם יכול לקבל, אבל - לשים לב כמה ועל חשבון מה, ולשם מה. 
ושוב כאן המקום להודות לך כל כך, רונית. העצות שלך שוות זהב מכל בחינה... החכמה והתבונה והמוכנות להיות, לעזור ולתמוך ולהתפעל, נותנות המון כח ודרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 19:26 לינק ישיר 

שלום לך,
אומנם, המלמד של הילד אינו פסיכולוג ולכן אינו מאבחן. עם זאת , בהיותו  שעות רבות עם הילד ורואה את הילד בתוך החברה, בנוסף לכישוריו כאיש חינוך,  יש לו אפשרות לזהות התנהגויות בעייתיות.  וכפי שאני מבינה מדבריך, אתה מסכים איתו שהילד מכאיב לחבריו רבות.

ילדים שמכים אינם לומדים לבד שזה לא נכון, לא מוסרי ולא כדאי.  ישנם התנהגויות כמו אלימות שאי אפשר להגיד 'כשיגדל זה יעבור' כי לרוב זה לא. אנו המבוגרים, ההורים והמורים, צריכים לעזור לילדים להתמודד עם רגשותיהם המציפים אותם וללמוד לבטא אותם בדרכים חברתיות . ישנם, פעמים שנדרשת התערבות מקצועית. 

לגבי המקרה שלך, אין אפשרות לדעת במסגרת הפורום, מה הבעיה עם הילד ומה הוא צריך. אבל כן הייתי משתמשת בעצתו של המלמד והולכת עם הילד לפגישת ייעוץ עם איש מקצוע .  אפשר דרך קופ"ח , שהטיפול שם מסובסד. (אם אני זוכרת נכון, אתה גר בחו"ל, אז שם אני לא מכירה את הנהלים)

פניה לאיש מקצוע אינה מחייבת כשיש בעיה רצינית. אפשר להיעזר בו לצורך הכוונה, הדרכת הורים ויעוץ בעת הצורך.

בברכה

אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > הילד לא מודע לכאב של אחרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext