בית פורומים שידוכי חרדים

מבט טיפה שונה על נושא השידוכים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2013 13:01 לינק ישיר 
מבט טיפה שונה על נושא השידוכים...

התורה הקדושה כבר הציגה לנו את 2 הדגמים של הנישואין...
האחד-נישואים מסודרים מראש ע"י גורם חיצוני, שנקרא היום בלע"ז 'שידוך'.
כנישואיהם של יצחק ורבקה. (חיי שרה)
והאחר-נישואים 'רומנטים' שהתבססו על אהבה במבט ראשון,
הלא הם נישואיהם
של יעקב ורחל. (ויצא)
שני הצורות הנ"ל של בחירת הבן/בת זוג שונים זה מזה מאד.
יעקב התאהב ברחל כ"כ חזק, עד כדי שהיה מוכן לסבול בשבילה...14 שנה!!
הכל? בשביל להגשים את חלום אהבתו...
הוא גם לא ראה ברחל איזשהוא 'אובייקט' לממש את התשוקות שלו.. אלא הוא מצא בה בת-ברית נאמנה לבנות את חייו.
סוג התקשורת הלכאורה 'פתוח' הזה, הוא בניגוד גמור לחוסר תקשורת (לכאורה) ביחסים בין יצחק ורבקה..
היחסים בין יצחק ורבקה לא היו צוננים!! לא!!
 שאם כך...אבימלך לא היה מגלה לעולם שה'אח' וה'אחות' שבאו לגור בארצו בשנות הרעב הם בעצם, בעל ואישה!!
האהבה שהיו מצויים בה יצחק ורבקה התגלו לאבימלך המופתע...שראה אותם המצב של:
"והנה יצחק מצחק את רבקה אשתו"... (ומסביר שם רש"י הקדוש שהכוונה לקיום יחסים)
אז היתה ביניהם אהבה...אבל מתי היא התחילה? 
ויביאה יצחק האהלה שרה אמו ויקח את רבקה ותהי לו לאישה ויאהבה וינחם "  יצחק אחרי מות אמו"
איך כת'? "ותהי לו לאישה"...ורק אח"כ..."ויאהבה"!!
הכניסה של רבקה לבית אחרי מות שרה אמו ניחמה את יצחק מהאבל שהוא היה מצוי בו, והוא מבחינתו מחזיר לה אהבה....
אבל...למרות זאת...
נראה שיצחק ורבקה, שאהבתם הגיעה כביכול אחרי הנישואין, לא הצליחו בדרך הזאת. לא הצליחו לפתח קשר עמוק ביניהם, עד כדי הידברות ותקשורת אמיתית! נכונה! וכנה!
איפה רואים את זה?
הנה...דוגמא מובהקת לריחוק המסוים שהיה בתקשורת ביניהם,
חילוקי דעות בין בני זוג זה הרי לא נדיר, יש! מצוי! אלו חיים נורמטיביים ותקינים לחלוטין.
פשוט צריך לשבת..לדון..להגיע ל'עמק השווה' ;)
אבל. שיצחק אוהב את עשיו ורבקה מעדיפה את יעקב- הגיוני שהבני זוג ישבו, ידברו על הנושא, יבחנו את אופי ילדיהם ויחליטו (יחד!!) למי לתת את הברכות...
לא?!
והם נהגו בדיוק ההיפך....
רבקה עשתה פעולה די תחמנית כלפי יצחק, היא 'הערימה' עליו, בשיתוף פעולה עם יעקב.
ולמה?! אולי היה בה פחד מסוים כלפיו..היא לא הרגישה פתוחה מספיק לבוא לדבר איתו...

יש בתקשורת הזו משו לקוי, זה ברור!
נחזור רגע להתחלת חייהם,
השידוך הגיע עם אליעזר ליעקב,כשהלה היה בתפילתו.
רבקה,שהייתה רגילה לשקר בחייה עם בתואל אביה ולבן אחיה, רואה פתאום בנאדם ששרוי בתפילה, ב'חוויה דתית' עמוקה ומרגשת כל כך.
עד כדי שהיא כושלת תחתיה ממש,"ותפל מעל הגמל"...
וכשאליעזר הסביר לה שזה הוא הנסיך המיועד, מיד היא- "ותיקח צעיף ותתכס"...
רבקה התכסתה בצעיף, לא רק מטעמי צניעות, אלא כביטוי של פחיתות ונחיתות כלפי ציחק...

א-ב-ל
מאותו רגע, לא זז הצעיף שחצץ ביניהם.
תקשורת לקויה בין בני זוג יכולה להביא לתוצאות טרגיות.
אנחנו לא יכולים לדעת אם התורה העדיפה את סגנון הנישואין של יעקב ורחל על פני יצחק ורבקה...

שהרי שני הזוגות היו מאבות ואמהות האומה היהודית!! בכל אחד היה את מעלותיו!!
אבל מהבחינה של מי ניהל חיי נישואין עם תקשורת הדדית ותקינה ומי הצליח פחות...אין ספק!!

(אולי גם בגלל זה יעקב התגלגל להיות אביהם של 12 שבטים שעם כל המריבות הם
חזרו להיות אוהבים... בעוד שיצחק נותר אב ל-2 בנים שהנתק ביניהם הביא לקרע...שאין לו תקנה..עד היום הזה.

מי יודע?!)

- - - - - - - -

חלילה לי לקרוא תיגר או לבטל ת מעשי האבות הקדושים! אין לי פתחון פה בכלל מולם להבין או לשפוט את מעשיהם.

אבל, התורה כוללת הכל נכון?! רק חיפשתי לי מענה לספקותי, במעשה האבות כמודל לחיקוי וללימוד.

איך כדאי ועדיף לבנות חיי נישואים ולא רק איך 'מקובל'.

אני לא חושבת שאי מי ישנה את גישתו לענין, כי החברה החרדית בנויה על סטיגמות.

כולם רוצים להיות (או לפחות להראות) חלק מהזרם הזה, כדי לזכות ו'להשתייך' אליהם.

אבל בכולופן רציתי לעורר תשומת לב ;-)

אהה וכמובן לכל שאלה/ספק שיש לי אני יודעת שיש מי שמנהל את העולם. מאחורי כל חשיבה כזו או אחרת.

......

ו..יומתוק שיהיה לכם!! :P

תוקן על ידי Ani_12 ב- 11/06/2013 13:04:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 13:33 לינק ישיר 

http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%90

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 23:34 לינק ישיר 

הבנתי את כיוון החשיבה.
תאוריה נחמדה
לא עומדת המבחן התוצאה.

צא החוצה ובדוק זוגות שנשואים 20 ו-30 שנה
את רמת התקשורת לעומת הדרך בה הכירו
אין יחס חיובי בין שני המדדים, אם כבר אז יחס שלילי (הפוך).
זוגות בארץ הזאת שהכירו בצורה רומנטית, בקושי שורדים 30 שנות נישואין, אז אתה מדבר על תקשורת?...

ועוד נקודה
לפרש את התנך לפי ראות עינינו זה טיפה בעייתי
ולו רק בגלל מיעוט המידע והרצף שבו הוא ניתן
יש אנשים אחרים בארץ הזאת המתמחים בביקורת המקרא
לא נראה לי שכדאי  להתעסק עם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 13:43 לינק ישיר 

רק אל תקפיד עליה.. היא רוצה להתחתן :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2013 13:33 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
תכל'ס אתה אמרת את הדיעה שלך כבר בהודעה הראשונה וזה לגיטימי, הויכוח לאחר מכן סתם מיותר, ובהודעה האחרונה ניסית "לחנך" אותה וזה כבר לא התפקיד של אף אחד בפורום כמו שחייכנית העירה, ובצדק..

אם אתה רואה עצמך נפגע מהודעה כלשהי - יש כפתור בצד "דווח על תוכן פוגעני". בשביל זה יש מנהל בפורום..

צודק...:)....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 13:27 לינק ישיר 

בס"ד
ואני מתנצלת אם הייתי בוטה/פגעתי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2013 13:22 לינק ישיר 

בס"ד
אמממ מעניין איך קלטת בכזו מהירות את ההודעה שנמחקה(=
אכן הפורום נועד להביע דעה וכו'... אבל לא לרדת אישית על מישהו ספציפי....אלא להגיד דעה בכללי...
אם בפורום אדם מחנך את כולם לפי התובנות שלו אז איך רוצים לקבל את האישה כפי שהיא?
ואם אחרי חתונה יתגלה שדעתה שונה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2013 13:01 לינק ישיר 

תכל'ס אתה אמרת את הדיעה שלך כבר בהודעה הראשונה וזה לגיטימי, הויכוח לאחר מכן סתם מיותר, ובהודעה האחרונה ניסית "לחנך" אותה וזה כבר לא התפקיד של אף אחד בפורום כמו שחייכנית העירה, ובצדק..

אם אתה רואה עצמך נפגע מהודעה כלשהי - יש כפתור בצד "דווח על תוכן פוגעני". בשביל זה יש מנהל בפורום..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2013 12:41 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
[quote]סורי על הביקורתיות שלי.. אבל במקרה הזה זה פשוט משחק באש..לכן אני מגיב עד הנקודה הכי קטנה...

ולכך - אמנם זה לא משקף את דעתך האישית.. אבל איך את היית מסוגלת לכתוב התייחסות כזו..?!
איך הלב שלך.. לא הקיא רק מההסתכלות הזאת...?! מהגישה הבהמית וכל כך גשמית..?!

ואת לא חייבת להגיב על כך.. אבל בשבילך כדאי שיהיה לך חשבון נפש בעניין. [/quote]

כנראה שגם אתה צריך ללכת לקאוצ'ינג.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2013 15:26:16

חייכנית, במקור תגובתך הייתה - "אתה לא אבא שלה, אז למה בכלל אתה מבקר"..
אז האמת, שאין דרכי להגיב לתגובות שלא ממין העניין והטענה, ובוודאי לא לתגובות שיורדות לפסים אישיים, ומסיבות מובנות. 

אך הפעם אני חורג ממנהגי, משום שלאחרונה התודעתי מכמה וכמה מקרים שאל אף שהמקום הזה הוא מקום וירטואלי, אבל מאחורי המסך קיימים אנשים חיים, שהמילים והשורות שנכתבות פה, הם משפיעות לטוב ולמוטב. לכך, בחרתי לקחת את תגובתך כמשל להבהיר כמה דברים, ובתפילה ותקווה שלא אכשל בלשוני, ואם נכשלתי אני מבקש את סליחתך מראש. 

הביני, אין לי בעיה שאת באה לבקר אותי, אבל תשימי לב לפרדוקס שקיים בהתנהגות שלך. 

א. את צועקת עלי שאני מבקר אחרים, אבל את עצמך כותבת משהו שהוא עצמו ביקורת ועוד בצורה כל כך צינית..!
ב. את עצמך כתבת בכמה וכמה הזדמנויות , שהפורום מטרתו לכתוב כל מה שעולה על הלב, לדון ולדוש בכל מיני נושאים בצורה גלויה וישירה, אז למה כשאני כותב את דעתי בריש גלי, זה מוזר לך..?!
ג. וכי מה חשבת לעצמך, שכל חפצם של אנשים פה, זה לשמוע את צעצועי המילים היפות? להתפלש בליטופי המילים ולהישאר תקועים בדעה אחת רק בגלל חוסר אומץ לעמוד מול האמת..?! אז ברור שאם דעתי היא אחרת, אז לו כדי לא לחטוא לאמת, עליי לכתוב את דעתי ללא כחל ושרק.. וזו גם טובתה האמתית...!

אז.. בואי נסיק ככה, אישית אני חושב שאנשים שכותבים פה מתחלקים לשניים. 
אילו שבאים לפרוק, לשפוך, לשתף, וחפצם היחיד הוא - שיעודדו, שיחבקו, ולא שיגיבו כל מיני תגובות מעצבנות ופוגעות בעליל!! (כמו שקורה פה למכביר..)
אילו, שבאמת מעוניינים לשמוע עוד דעה, להחכים, להרחיב אופקים, ובכלל לשמוע דעה אובייקטיבית. 

החכמה היא לדעת, כל תגובה לאיזה צד היא משתייכת.. ואם את לא יודעת לאיזה מהן היא משתייכת אז בשבילך, בשבילם/ן ובשביל כולם פשוט אל תגיבי..!
ואם בכל זאת כואבת לך הבטן ואת מוכרחה להגיב.. מוכרחה להראות את "חכמתך".. אז איך אמר מי שאמר - "אם אין לך מה לעשות, אל תעשי את זה פה"! 

שוב, אני לא מתכוון אלייך כעת באופן אישי אף שכתבתי את זה בלשון יחיד, אני לקחתי אותך רק כמשל כדי שסו"ס אנשים יבינו שזה לא משחק מילים, ויש פה רגשות (והרבה רגשות!) מאחורי המילים.. והגיע הזמן שאנשים ייקחו אחריות על מה שהם כותבים..  

זה יהיה טוב להם..
זה יהיה טוב לכולם..
ובעיקר - גם הפורום יעלה רמה ויפיקו ממנו את המיטב...

בהצלחה לכולנו:)!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 15:14 לינק ישיר 

[quote]סורי על הביקורתיות שלי.. אבל במקרה הזה זה פשוט משחק באש..לכן אני מגיב עד הנקודה הכי קטנה...

ולכך - אמנם זה לא משקף את דעתך האישית.. אבל איך את היית מסוגלת לכתוב התייחסות כזו..?!

ואת לא חייבת להגיב על כך.. אבל בשבילך כדאי שיהיה לך חשבון נפש בעניין. [/quote]

כנראה שגם אתה צריך ללכת לקאוצ'ינג.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2013 15:26:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2013 14:45 לינק ישיר 

נכון. זה נשמע הזוי שזה טכני בלבד...לא חשבתי נכון בכלל בכל הקטע.

אממ אני בנאדם מאד מקבל. (בחיובי כמובן..;)
ע"כ הביקורת הנכונה שלך תרמה המון אז מגיעה לך תודה.

ולמרות שיצאתי פיצית עכשיו  
אתה צ-ו-ד-ק..אני רצה לעשות את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 13:35 לינק ישיר 

סורי על הביקורתיות שלי.. אבל במקרה הזה זה פשוט משחק באש..לכן אני מגיב עד הנקודה הכי קטנה...

ואת לא חייבת להגיב על כך.. אבל בשבילך כדאי שיהיה לך חשבון נפש בעניין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 13:28 לינק ישיר 

אוקיי אני מקבלת את הדברים. יש בהם הרבה מן הצדק כלפי הרעיון.
אז ככה, לגביי!!! צורת החשיבה שלי שונה בתכלית מזו, ואינה משקפת את האידיאל שמנחה א-ו-ת-י בחיים בנושא.
כתבתי את זה למטרה מסוימת מאד, חברה שלי שרצתה להעלות את הרעיון כדי לקבל תגובות מהציבור הזה.
אבל! אכן ישנה בעיה אחת בכתיבה שלי ובהתיחסות אל הדמיות.
ולמען הסרת ספקות כלפי אלוקים ואדם, ושלא תקרה תקלה ח"ו תחת ידי- ביקשתי מאסיק למחוק את האשכול.

ו..תאמת?החכמתי מכם. נהניתי מצורת המבט והחשיבה עד הניאו אנסים הקטנטנים. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 12:37 לינק ישיר 

Ani_12 כתב:
דבריך נכונים וצודקים.
החרטה שלי היא לא על ההליך המחשבתי והרעיוני שניסיתי להבהיר,  אלא על הצורה שכתבתי ואולי (חלילה) גרמתי על ידה להטעיה כזו או אחרת כלפי האבות הקדושים וכו'.

לאחר שקראתי שוב את דברייך (רק כדי להיות בטוח שאני לא שופט לחינם..) אני חוזר ואומר - 
שהבעיה לא רק בצורה אלא גם בתוכן הדברים!!
ואני מלמד עלייך זכות שהושפעת מאיזו דמות מסויימת, אבל בשבילך, כדאי לך ללמוד את הנושא הזה שוב ושוב לעומקו, כי הדברים ממש גובלים "במגלה פנים בתורה שלא כהלכה" שהוא נחשב לאפיקורס גמור שאין לו חלק לעוה"ב!!! 

ופשוט חבל על העתיד האמתי שלך... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 01:28 לינק ישיר 

דבריך נכונים וצודקים.
החרטה שלי היא לא על ההליך המחשבתי והרעיוני שניסיתי להבהיר,  אלא על הצורה שכתבתי ואולי (חלילה) גרמתי על ידה להטעיה כזו או אחרת כלפי האבות הקדושים וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 01:24 לינק ישיר 

Ani_12 כתב:
נקודה, ישנם הרבה רבנים שמקובלים על חלק מהציבור ואחרים רואים בהם אפי' פושעים רחמנא לצלן. וכן. הם שומרי תורה ומצוות קלה כבחמורה.
אתה צודק לגבי הדברים. התחרטתי על העלת הנושא כאן.
אדם, אהבתי את החשיבה והרעיון. 
תודה לכולכם על ההערות ותשומת הלב לדברים חשובים.

ראשית, אותי לא מעניין מה אחרים חושבים או לא חושבים, אותי מעניין אך ורק מה הקב"ה חושב!!
אם הוא מרוצה מהעניין, שאחרים יתנגדו כמה שהם רוצים..  ואם הוא לא מרוצה מהעניין אז שיקפצו לי כולם!! מבחינתי כולם בטלים ומבוטלים..! 
רק שהבעיה היא, שכל אחד מפרשן את רצון הקב"ה לפי דעתו והשקפת עולמו.. וכאן אין מה לעשות התורה היא אחת! וצריכים להיות ממש אובייקטיבים לא לסלף את דברי התורה...

שנית, את לא צריכה להתחרט על העלאת הנושא פה, כי שוב - אם הדברים נכונים, אז מזה משנה איפה את כותבת אותם?! ואם הם לא נכונים, אז בכלל אסור לך לחשוב את זה וכ"ש שלא לכתוב את זה בשום מקום!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מבט טיפה שונה על נושא השידוכים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext