בית פורומים שידוכי חרדים

נקiדה_רגישה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2013 18:41 לינק ישיר 
נקiדה_רגישה

בס"ד 

הרבה זמן שאני שוקלת לפתוח את האשכול על נושא מאוד רגיש (גיבנת) לי בכל אופן אישית.... 

קצת בקצרה עלי לפני -
אני הבת השנייה במשפחה מעלי אחות בגיל נורמלי לחלוטין של לצאת לפגישות. (אני עצמי עדיין לא עברתי את גיל 20)

במשך תקופה ארוכה שאני מחכה לצאת לשידוכים. מצד ההורים שלי לא מפריע להם שאצא במקביל אליה,הם אפילו מעודדים

בנוסף הם גם עשו שאלת רב למען הסר ספק. 

אבל מצד אחותי היא לא מוכנה על לשמוע שאצא במקביל אליה. באיזה שהוא מקום לא רק בתור אחות קטנה אפשר להבין אותה

ולכן בינתיים אני לא יוצאת אבל הרצון שבוער לי להתחתן, גורם לי לחשוב לפעמיים שאולי אני טועה.........?! 

אני מאמינה ששמעתם סיפורים דומים או שאתם בעצמכם מתמודדים, אני מחכה לשמוע כל פיסת מידע בנושא ולשתף איך
מתמודדים תאורטית ובפועל עם נושאים כאלה. 

תודה מראש, נקודת חן. 

נ.ב. 
אה ואם מישהו זוכר אשכול דומה שנפתח בעבר ... תקפיצו לי תודה =) 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 10:45 לינק ישיר 

שטויעס כתב:

ככה מנגנים על המצפון של אנשים.. ...............תברר לפני שאתה מדבר.בררתי  וזו התשובה: מן הדין מותר  לא לסלוח ואין לחשוש, אם אתגבר ואסלח באמת ה' יחשב לי לטובה. אך איני צריכה לחשוש שהקפידה תפגע בי וכוואם אתה מתעקש אז פרוט למתקשים:יש מידה לסליחה בבין  אדם לחברוכתוב "אל יהא אכזר מלסלוח" שאם הוא רואה שהשני סובל והוא מבקש סליחה והוא לא סולח הוא נקרא אכזר, והקפידה תפגע במקפיד עצמו. אין לי כוונה להיות רעה ולא לסלוח אבל כשפגעו במזיד , לא בקשו סליחה, התנהגו בהתעלמות ,הפגיעה בצדק. . יש הבדל..זה לא שאני מאחלת שיהיה לה רע אני פשוט פגועה  ממנה ולא שוכחת לה את זה ובמקרה כזה מותר לי להיות פגועה ולהקפיד

קשה לשמוע על המקרה שלך, אני חושב שאת לגמרי צודקת. אני לא מבין איך אחותך לא עשתה לפחות כאילו שהיא באמת מבקשת את אישורך. ואת זה אני אומר כאחד שלא אכפת לו שאחיו יעקוף אותו ובלבד שישאל כפי שהוא באמת עשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 22:05 לינק ישיר 

glvs כתב:

סתם שתדעי שאדם שמקפיד על אדם אחר ההקפדה פוגעת בו לפני האדם שאת מקפידה עליו ! ברגע שתסלחי באמת אבל באמת ותפרגני לה גם שזה קשה את תראי ישועות

תוקן על ידי glvs ב- 08/07/2013 21:40:32

ככה מנגנים על המצפון של אנשים.. ...............
תברר לפני שאתה מדבר.

בררתי  וזו התשובה: מן הדין מותר  לא לסלוח ואין לחשוש, אם אתגבר ואסלח באמת ה' יחשב לי לטובה. אך איני צריכה לחשוש שהקפידה תפגע בי וכו

ואם אתה מתעקש אז פרוט למתקשים:
יש מידה לסליחה בבין  אדם לחברו
כתוב "אל יהא אכזר מלסלוח" שאם הוא רואה שהשני סובל והוא מבקש סליחה והוא לא סולח הוא נקרא אכזר, והקפידה תפגע במקפיד עצמו. אין לי כוונה להיות רעה ולא לסלוח אבל כשפגעו במזיד , לא בקשו סליחה, התנהגו בהתעלמות ,הפגיעה בצדק. . יש הבדל..זה לא שאני מאחלת שיהיה לה רע אני פשוט פגועה  ממנה ולא שוכחת לה את זה ובמקרה כזה מותר לי להיות פגועה ולהקפיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 15:55 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "פת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק בנתיים את מעדיפה לדחות.

אני לא יכולה לעבוד על עצמי ובטח לא על הרצונות שלי ואני לא חושבת שהרצון המוקדם להתחתן מגיעה מהמקום הזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 13:00 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "בנתייפת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק ם את מעדיפה לדחות.פת סבל נאמר על אחד שיש לו בחורה!

כו.. מ"מ הוא התכוון להגיד שכשאדם יודע שההחלטה תלויה בו, הוא יותר רגוע. אבל כשמשהו חיצוני מעכב אותו, יש לו יותר דחף לעשות מעשה. איך אומרים, זה כמו שאתה אומר לילד אל תשחק באש... אין ילד שנולד עם דחף לשחק באש(חוץ מפירומנים.....) פשוט מכיוון שזה "אסור" או לא אפשרי, אז הוא רוצה לעשות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 12:11 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "בנתייפת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק ם את מעדיפה לדחות.

פת סבל נאמר על אחד שיש לו בחורה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2013 03:35 לינק ישיר 

מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "פת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק בנתיים את מעדיפה לדחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 21:34 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
הי הי הי
יש לי אחות קטנה וחמודה שבגיל 18 בער לה להתחתן , כששמעתי שהיא מתחילה שידוכים כעסתי עליה למה היא לא חושבת עלי ואיך היא עושה את זה ככה והיא התעלמה ממני לגמרי ואמרה שזה לא מענין אותה וזה לא אמור להפפריע לי וזהו.. המשיכה לשמוע , היא לא ניסתה לבקש את רשותי ולא חשבה שהיא צריכה.. לא כלום באתי אליה וואמרתי לה שאני לא בגיל מעוכבת -בת 22- וזה יפריע לי אם תעקוף אותי..שתחכה קצת שתגיע לגיל שידוכים, היא כנראה שאלה רב והוא אישר לה את הפחדים שיכולה לשמוע השאלה היא איך שאלה ואם הוא ידע איך התנהגה ומה זה פגיעה ודריסה בנפש של אדם..היא שמעה בשקט שלא אדע ויום אחד הודיעו לי הורי שהיא מתארסת ולבוא לוורט, היה קשה לי מאד, החלטתי לשמור בלב את הכאב והפגיעה ובמיוחד חוסר הכבוד והרגישות אלי. לא הייתי מסוגלת להעיב על השמחה אבל לא לדבר איתה יותר מידי או לשמח איתה באמת, זה היה בשבילי כמו סכין ללב ימים שלימים בכיתי בסתר מהפגיעה שלה וחוסר הרגישות.. היום היא אומרת שאני מקנאת בה והיא מבינה אותי..עלאק..פתאום מסבירה את הפגיעה שלי ממנה כ-מסכנה מקנאת.. היא שלמה עם מה שהיא עשתה. וחושבת שאני הבעיה.. הבעיה שקודם כל היא לא שאלה אותי אלא פשוט שמעה בלי לחשוב שיש לה אחות שצריך לבקש רשות ולהיות רגישה אליה,שנית כשאמרתי לה שזה מפריע לי , היא התעלמה ממני והצורה שעשתה שהודיעו לי..גם על הורי אני כועסת איפשהו בלב שנתנו יד לזה..זה היה פשוט לא אנושי..וכן עד היום אני מקפידה עליה ולא יכולה לדבר איתה חוץ משלום שלום. קשה לי. אני לא סולחת לה. לא מסוגלת.יש לי אחות מתחתיה בת 19 עכשיו שרוצה לשמוע ג"כ..אני בת 23 עוד מעט 24 , אם תשאלו אותי עדיף לי שיחכו עוד קצת ולמנוע את המשאבי נפש שכרוכים בבירורים אצלי ואצלה והתחושה הקשה של בעיתית. אני רוצה שהשידוכים בנתיים יתרכזו אצלי...קשה לי להסביר....לא משנה.אם היא תבקש רשות- אתן לה..אך לא מעודדת אותה לשמוע.עד גיל 20, קאפיש?

תוקן על ידי שטויעס ב- 03/07/2013 01:12:46

סתם שתדעי שאדם שמקפיד על אדם אחר ההקפדה פוגעת בו לפני האדם שאת מקפידה עליו ! ברגע שתסלחי באמת אבל באמת ותפרגני לה גם שזה קשה את תראי ישועות

תוקן על ידי glvs ב- 08/07/2013 21:40:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 10:29 לינק ישיר 

אמן !!! 
תודה רבה לכל המגיבים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 10:07 לינק ישיר 

עכשיו נשאר רק להתפלל בכל הכח שאחותך תמצא את זיווגה ההגון במהרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2013 12:49 לינק ישיר 

ווואוו שטויעס תודה!!! אין לי מילים !! רק לשתוק ולחכות ........... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 01:08 לינק ישיר 

הי הי הי
יש לי אחות קטנה וחמודה שבגיל 18 בער לה להתחתן , כששמעתי שהיא מתחילה שידוכים כעסתי עליה למה היא לא חושבת עלי ואיך היא עושה את זה ככה והיא התעלמה ממני לגמרי ואמרה שזה לא מענין אותה וזה לא אמור להפפריע לי וזהו.. המשיכה לשמוע , היא לא ניסתה לבקש את רשותי ולא חשבה שהיא צריכה.. לא כלום באתי אליה וואמרתי לה שאני לא בגיל מעוכבת -בת 22- וזה יפריע לי אם תעקוף אותי..שתחכה קצת שתגיע לגיל שידוכים, היא כנראה שאלה רב והוא אישר לה את הפחדים שיכולה לשמוע השאלה היא איך שאלה ואם הוא ידע איך התנהגה ומה זה פגיעה ודריסה בנפש של אדם..היא שמעה בשקט שלא אדע ויום אחד הודיעו לי הורי שהיא מתארסת ולבוא לוורט, היה קשה לי מאד, החלטתי לשמור בלב את הכאב והפגיעה ובמיוחד חוסר הכבוד והרגישות אלי. לא הייתי מסוגלת להעיב על השמחה אבל לא לדבר איתה יותר מידי או לשמח איתה באמת, זה היה בשבילי כמו סכין ללב ימים שלימים בכיתי בסתר מהפגיעה שלה וחוסר הרגישות.. היום היא אומרת שאני מקנאת בה והיא מבינה אותי..עלאק..פתאום מסבירה את הפגיעה שלי ממנה כ-מסכנה מקנאת.. היא שלמה עם מה שהיא עשתה. וחושבת שאני הבעיה.. הבעיה שקודם כל היא לא שאלה אותי אלא פשוט שמעה בלי לחשוב שיש לה אחות שצריך לבקש רשות ולהיות רגישה אליה,שנית כשאמרתי לה שזה מפריע לי , היא התעלמה ממני והצורה שעשתה שהודיעו לי..גם על הורי אני כועסת איפשהו בלב שנתנו יד לזה..זה היה פשוט לא אנושי..וכן עד היום אני מקפידה עליה ולא יכולה לדבר איתה חוץ משלום שלום. קשה לי. אני לא סולחת לה. לא מסוגלת.יש לי אחות מתחתיה בת 19 עכשיו שרוצה לשמוע ג"כ..אני בת 23 עוד מעט 24 , אם תשאלו אותי עדיף לי שיחכו עוד קצת ולמנוע את המשאבי נפש שכרוכים בבירורים אצלי ואצלה והתחושה הקשה של בעיתית. אני רוצה שהשידוכים בנתיים יתרכזו אצלי...קשה לי להסביר....לא משנה.אם היא תבקש רשות- אתן לה..אך לא מעודדת אותה לשמוע.עד גיל 20, קאפיש?

תוקן על ידי שטויעס ב- 03/07/2013 01:12:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 22:47 לינק ישיר 

לא נראה לי שאת במצב כ"כ נואש שבשבילו שווה שתפתחי חזית מול אחותך.
חוץ מזה, מי מבטיח לך שברגע שתצאי תמצאי את הזיווג שלך, אולי את סתם גוזרת על עצמך שנים מיותרות של סבל. יש לך תירוץ מעולה לא להתחיל עדיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 17:31 לינק ישיר 

אני במקומך בוודאי שהייתי יוצאת. אבל אני לא בן אדם שמקבל תכתיבים מהסוג הזה. אחות טובה תשמח בשמחתך ולא תרצה שהעיכוב שלה יעכב את האושר של אחותה. ואם החברה עושה בעיות עם זה, הייתי מחליפה חברה...
גם לי יש אחות גדולה שעוד לא נשואה, ומאד הייתי רוצה שתתחתן כבר ותמצא את האושר שלה. אבל אני לא אעצור את החיים שלי בשביל זה. כבר ראיתי משפחות של אחות אחת שלא מוכנה שאחיות שלה יצאו ואז כולן עוברות את גיל 25 והיא עוד בשלה. מי היא שתקבע? כשהמיועד שלה יגיע, הוא יגיע, עליה מוטלת רק השתדלות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 17:02 לינק ישיר 

מחכה כבר לצאת 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 14:18 לינק ישיר 

מציאות מורכבת..
יתכן שאחותך לא מודעת לאחריות שהיא לוקחת על עצמה
בזה שהיא מונעת ממך את האפשרות לצאת לשידוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נקiדה_רגישה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext