בית פורומים עצור כאן חושבים

ההימור של ייתכן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2013 13:21 לינק ישיר 
ההימור של ייתכן

כולם מכירים את "ההימור של פסקל"

ההפרכה המובנית, היא חוסר היכולת להכריע על פי ההימור, באיזה מבין שלל הדתות והסיעות לבחור וכן בטעות הבסיסית, כביכול, כל צד, הזוי ככל שיהיה[ מקבל אוטומטית חמשים אחוזי הסתברות.

אולי כבר קדמוני, אני מניח שבוודאי, אך בכל זאת ייתכן והניחו לי מקום משמיא להתגדר בהימור של ייתכן.

אלו הסבורים, כי חיי דת שכונתם, הם הנאצלים והנוחים ביותר, על פני השמים ממעל והארץ מתחת, ירבחו ויסעדו.

ההימור של ייתכן מתכתב עם מי שאוחז בפולחני הדת, מחמת החשש שמא זהו רצונו יתברך ושמא ידון בצואה רותחת.

אז הנה ההימור.

מצד אחד יש את החרות, החופש, היכולת לנהוג במוסריות מובנת ולא להיאלץ לעתים להתאכזר, או סתם לנהוג שלא כהוגן, עקב מנהגי ותרבות  העולם הישן (שאולי, אולי, בזמנם היו הכי מתקדמים) פטור מעיסוק באפולוגטיקה והתפתלויות אינסופיות, כל מנעמי עולם הזה שהושפעו עלינו על ידי היוצר ברוך הוא, קיום מהודר של הירושלמי שיש ליהנות מכל דבר נאה בעולמו של הקב"ה, וכו' וכו'.

מצד שני יש חשש שמא זהו רצונו יתברך ושמא ח"ו נדון בצואה רותחת.

בואו חשבון.

נניח כי אלוהים אכן חפץ באלה. קצת מצחיק, אבל נניח.

אמרו רבותינו זכרונם לברכה, כי אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו.

אז אם נעמוד בפני בית דין של מעלה וישאלונו מדוע היינו חופשיים רח"ל, כרוב רובם של בריותיו של הקב"ה, וכי לא תעמוד לנו הטענה, כי היה נראה לנו אפעס שהעסק לא רציני?

בעצם, די לנו שלא האמנו בשכר ועונש בעולם הבא, כדי שלא ניחשב כמוזהרים ועומדים.

ונניח שלא יקבלו את טענת אונס גמור הלזאת, וכי אתם כה משוכנעים שלא יכמרו רחמיו של קודשא בריך הוא?

האמת, בכלל נראה לי מצחיק לגמרי, להעניש בן אדם אחרי מותו על מה שעשה או לא עשה. לא לחינם ספר הספרים לא הקדיש מקום למהתלה האומללה הזאת.

וכי אלוהים לא שמע על כל דברי החכמה בגנות הענישה שלא לתועלת, אלא אך ורק כנקמה.

וכי אין זה חירוף וגידוף להתייחס לאלוהים כאחרון עברייני העולם התחתון, או כאחרון השליטים העריצים?

אין לך חילול שמו יתברך גדול מזה.

אז מה נשאר לנו. הבטחה חזלית, שמעולם לא גילו לנו, מי גילה להם רז זה, על שכר אין קץ הצפון למי שעושה דברם.

נו. ובשביל זה לוותר על הכול הטוב הצפון בעולמו של הקב"ה?

סוף דבר את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור.

לֵךְ אֱכֹל בְּשִׂמְחָה לַחְמֶךָ וּשֲׁתֵה בְלֶב טוֹב יֵינֶךָ כִּי כְבָר רָצָה הָאֱלֹהִים אֶת מַעֲשֶׂיךָ.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 17:25 לינק ישיר 

הימור גאוני, ייתכן. עבדא בהפקירא ניחא ליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 14:47 לינק ישיר 

ויש גם את ההימור של צענע בן: אין שום סיבה להיות ימני, היסטורית: אם היתה הוכחה היסטורית לדעה הימנית, כל ההיסטוריונים היו ימנים. הגיונית: אם היה הגיון בדבר, כל האנשים ההגיוניים היו ימניים, ועובדה שאני לא. פילוסופית: למה שפינוזה לא היה ימני, סימן שאין בדבר הגיון פילוסופי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 14:45 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

וכן בטעות הבסיסית, כביכול, כל צד, הזוי ככל שיהיה[ מקבל אוטומטית חמשים אחוזי הסתברות.

זו בדיוק הטעות הבסיסית שלך, אתה מעלה צד מעוות וטפשי, ונותן לו 50% מההימור. כאילו אין עוד צדדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 14:34 לינק ישיר 

בס"ד

ייתכן,

ברשותך, רק הערה אחת חשובה:

כתבת-

אז הנה ההימור.

מצד אחד יש את החרות, החופש, היכולת לנהוג במוסריות מובנת ולא להיאלץ לעתים להתאכזר, או סתם לנהוג שלא כהוגן, עקב מנהגי ותרבות  העולם הישן (שאולי, אולי, בזמנם היו הכי מתקדמים) פטור מעיסוק באפולוגטיקה והתפתלויות אינסופיות, כל מנעמי עולם הזה שהושפעו עלינו על ידי היוצר ברוך הוא, קיום מהודר של הירושלמי שיש ליהנות מכל דבר נאה בעולמו של הקב"ה, וכו' וכו'.

מצד שני יש חשש שמא זהו רצונו יתברך ושמא ח"ו נדון בצואה רותחת.

בואו חשבון.

האין מקום להמר על אי אלו צדדים נוספים בין לבין או דרגות נוספות שאפשר ואולי צריך ללכת לאורם? האם לא העלית על דעתך שייתכן לקיים בהידור את מאמר הירושלמי ובד בבד לעשות הכל לשם שמיים? האם לא העלית בדעתך אפשרות של אהבה ויראה מסוג קצת אחר מיראה מצואה רותחת?

עוד כתבת-

אז מה נשאר לנו. הבטחה חזלית, שמעולם לא גילו לנו, מי גילה להם רז זה, על שכר אין קץ הצפון למי שעושה דברם.

ספר תהלים - מה רב טובך אשר צפנת ליראיך...

סוף דבר את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור.

לֵךְ אֱכֹל בְּשִׂמְחָה לַחְמֶךָ וּשֲׁתֵה בְלֶב טוֹב יֵינֶךָ כִּי כְבָר רָצָה הָאֱלֹהִים אֶת מַעֲשֶׂיךָ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 13:18 לינק ישיר 

יהודי מבוגר- אלמן -למד בדף היומי בעירובין, כי מי שיש לו אשה רעה לא יורש גהנום, הרהר בפטנט, אמר ועשה, פנה לשדכנית וביקש שידוך, התנה שהיא  תהיה רק פולניה.
פגש אשה ראשונה ושאל. האם תבשלי לי?- ודאי איזו שאלה! נפסלה.
פגש אחרת- תנקי את הבית? בטח. נפסלה. וכך פגש כמה נשים, עם תשובות זהות.
והנה אלוקים עזר בא אשה אחרת, הוא שאל אותה תכבסי לי את הבגדים? מה אתה נכה צעקה.
תנקי את הבית? מה אתה חושב שאני אהיה המשרתת שלך. וכו' סבר וקיבל, נשא אותה לאשה.
כל מה שהיה מבקש נתקל בסירוב, חוץ מזה היתה אוכלת לו את הנשמה מיוזמתה גם.
באחד מהשבתות הארוכות  בשעת רעווא דרעווא ישב היהודי ולמד, שאלה אותו אשתו.
תגיד למה התחתנת איתי? הרי ידעת איזו כלבתא ומרשעת אני. ולא עוד כמה שאני מצערת אותך יותר אתה מחייך ונהנה.
סיפר לה כי כך הגמרא אומרת- מי שסובל מאשתו- לא יורש גהנום!

מה באמת זה באמת כך? כן השיב היהודי כך הגמרא אומרת.

משה! אולי אתה רוצה כוס תה עם עוגיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 11:57 לינק ישיר 

או דקדוקי עניות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 11:55 לינק ישיר 

יש פטנט מהגמרא איך להנצל מגהנום!
לסבול בעולם הזה מאשה רעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 11:52 לינק ישיר 

ייתכן 

תזכיר לנו ,על איזה הימור דיברת??

מוכן בהחלט להתפלסף על העניין החברתי ועל האני לעומתו ובכל זאת כשאין ספיקות יש הרבה פחות גהינום חברתי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 11:41 לינק ישיר 

ייתכן,
ביחס למי שמצוי באי וודאות ועורך הימורים אתה מדבר באופן די נחרץ, לא?
מי שעשו לו חלאקה לא צריך לפחד מגיהינום כי החלאקה תגן עליו. זה פשיטא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 09:51 לינק ישיר 

בילי,

נראה לך שמישהו שכבר עשו לו חלאקה יכול לפחד ברצינות מגיהנום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 09:44 לינק ישיר 

ייתכן
אין צורך להמר
אפשר ליהנות מכל העולמות עפ"י רבי חייא.תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות.
ראה דברי MAXMEN
http://tinyurl.com/mjygq57

הרי הנבואה של ר' חייא התגשם ותתגשם בהמשך,
תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות,
במילא אנו חייבים לדרוש מהעם אך ורק התורה נטו שזה כל יהודי יכול לחיות עם זה, ולהפסיק לדרוש מהעם על גדרי חז"ל כעיקר, רק כהידור ולא כחובה כעיקר תורה, במילא לא נרגיש את עצמינו כחטאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 09:00 לינק ישיר 

ייתכן 

אשכולך הוא אחד מההוכחות שההימור הוא לא חד פעמי וממילא גם לא הימור אלא צורת חיים פרדוקסלי,
השהות כאן הרי בעיקר משמש את הפחד מאותה צואה רותחת ,
את התירוצים של אונס או אונס גמור וכן מאמין ולא מאמין הינך מכיר משכבר הימים ועדיין הינך מתחבט האם זה אני ששוקל או יצרי ואולי בכל זאת אתבע על בחירות לא מוצלחות שבכל זאת היתה בהם איזשהו נקודה רגשית וציפור לוחש ויגידו לי הנה פיספסת את הנקודה הפנימית והאמיתית שעברה לך במחשבה כהרף עין,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 08:05 לינק ישיר 

למימוני, גם אני אקצר. נראה לי שאתה בורח ממודעות, כי מודעות לא היתה בוחרת שני מצוות מכל התורה הזאת ומראה כמה היא מוסרית.(ואני מסכים שאפשר למצוא עוד עשר עשרים כאלו) ומחית עמלק כולל תינוקים גם מוסרית?והארץ שנלקחת יום אחד מהעמים שגרים שמה כי ככה החליט האל בוקר אחד גשום?  וכל הבלגאן עם עבודה זרה מה איתו? אם הילד שלך מתנהג למישהו כמו לאבא, אתה נעלב, אבל הורג אותו? מצוה על זה יוםוליל? והשם קטן כמוך שהוא נעלב מזה שעבדת מישהו אחר? לכן צריך שבני לוי יהרגו את אבא שלהם ואח שלהם כי הם התבלבלו ורקדו ליד העגל? מה קרה? ומה עם היחס לגויים? ומה עם כל העונשים האיומים למי שניגן קצת בכינור בשבת? ומה עם שחיטה המונית של בהמות ועופות כדי שהוא למעלה יריח שמה טוב? והיחס לנשים מה דעתך עליו? אפשר לגרש אותה גם אם היא לא רוצה אבל היא לא יכולה להתגרש אם הוא לא רוצה? ואפשר לקחת שלוש נשים וארבע? ואפשר בכלל לעשות איתה מה שרוצים? זה מוסרי לך ואתה מרגיש חובה וזוכת ואחריות לעשות זאת?? זה נראה לך באמת מוסרי? 
אפשר להרגיש זכות להתנהג נכון. גם חובה לדעת חלק מהפילוסופים שציינת ואחרים. (הבחירה נושא מסובך ונעזוב אותו בנתיים) אחריות? בסדר! לא בטוח אבל טוב. מסכים. אבל לאיזה דברים להרגיש את זה? לא משנה מה אני חושב על התורה מנין באה ומתי. נתיחס אליה לגופם של דברים ודיבורים. אם הגיהנום לא מפחידה אותך, אז למה כן להרגיש חובה וזכות לזה? שום חויה פנימי לא לוקח אותך לזה. ושום חובה מוסרי. רק מה שאתה מאמין שזה ניתן ומוצא לזה צידוקים מצחיקים שבחיים שלך האחרים אתה לא נוהג ככה. לא מוצא איזה כתב ישן ומתחיל להצדיק כל מה שכתוב בו כי מצאת שמה כמה שורות נחמדים. אז אל תהדר דל בריבו ותשוש שנבראת בצלם אלוקים והפקרת האדמה בשביעית מיותר וחבל גם על המוסיקה שלא תשמע בשבת. תעשה לעצמך צלם שיהיה גאוה לדמות לו. זה הכי חשוב. 

תוקן על ידי יוםוליל ב- 20/06/2013 08:15:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 07:45 לינק ישיר 

מיימוני

כשייתכן כותב דת השכונה השכונה יכולה להיות גדולה, כל היהדות למשל.

אלוקים כעריץ – ראשית חושבני שקצת קשה לרדת לפסיכולוגיה של ה'. התמצית היא שהוא אינו נתפס כלל וממילא נבוב לעשות לו איבחון. שנית – לעולם לא תדע מה מסתתר מאחורי העניין.

ואגב – איני חושב שי"ל התכוין לאלוקים כעריץ אלא שממה שהוא מאמין בו עולה כי הנתון היחיד שיש לנו הוא דרישת הציות (וטעמה לא פורש) וזו נקודת העוגן היחידה בדת.

ייתכן- בדוק בדרבריך ותמצא כמה הנחות יסוד טמונות בהן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 00:49 לינק ישיר 

רציו,

ההימור הוא כמובן "לשיטתו".

לאלו שאינם יכולים להעלות על הדעת שאלוהים הוא לא הטוב המושלם ורועדים וזוחלים מגחלי רתמי.

אני לא נזקק לשום הימור כדי להבין את הגרוטסקיות שבדת ריטואלית עם מופעי אימה של גיהינום וגן עדן תחתון ועליון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההימור של ייתכן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext