בית פורומים עצור כאן חושבים

'חובה לקרא חובה לראות'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/6/2013 12:55 לינק ישיר 
'חובה לקרא חובה לראות'

חובה לקרא חובה לראות,

זה דף המשך מיוחד לשיחה 'אלו ספרים חובה לקרא' של ייתכן.
היחוד במה שאני משתדל למנוע מהקישור הבא ללכת לאיבוד אי שם במהלך דיון ארוך. 

גם כאן, אני שולל לחלוטין את המושג 'חובה' בהקשר של הקריאה. יקרא כל אחד לפי ענינו והנאתו. לכן אין חובה כלל לראות את הבא. 

המחזה הוא 'אדיפוס המלך' טרגדיה ראשונה מהטרילוגיה [אחריה 'אדיפוס בקולונוס' ו 'אנטיגונה'] המחבר  הוא סופוקלס. מצד עצמו המחזה באמת הוא מאבני היסוד של כל בן תרבות. הוא מתאים מאד להגדרה של אמשלום, במה שהרבה מאד נמשך ממנו ונבנה עליו עד ימינו. אמנע מכל הערכה ודבר שבח.

הביצוע כאן הוא של תאטרון אנגלי. 
לצערי, המחזה בא כאן בחלקים של 10 דקות כ'א. הנה החלק הראשון:

http://www.youtube.com/watch?v=WS9KJ_bAJLE

השיא הדרמטי הוא העימות בין המלך אדיפוס ובין טיריזיאס, הנביא העיוור,  היחיד שרואה.
העימות מתחיל בחלק השלישי מדקה 4.50, ונמשך בכל החלק הרביעי.

הרבה מאד נאמר בעימות הזה, הראוי למחשבה מעמיקה. אני בוחר כאן משפט אחד:
טיריזיאס: אתה אולי מלך, אבל אני אדם חופשי ויש לי זכות להשיב'.
עודד

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2016 08:19 לינק ישיר 

מלחמה פראית לשלום – אליסטר הורן

הספר סוקר את המרד האלג'ירי בצרפתים.

הספר מספר על ערב רב של שבטים שעם אירופי גרם להם להתגבש כעם ולמעשה יצר את האומה האלג'ירית. על הרצון הבסיסי של עם שהתגבש להיות עצמאי, על  מרד באמצעים אכזריים, טרור בלתי נתפס, אכזריות בהמית (ריטושי גופות מחרידם, עינויי תופת), דבקות עיקשת וסבלנית במטרות. הספר מראה כיצד (בהיעדר נכונות מספקת לפשרה מצד הצרפתים) פתרון שהיה, אולי, יכול להיות קביל על הנכבש הוצע תמיד מאוחר מידי. כיצד הימין הקנאי בקרב הנכבשים מחסל את המתונים. איך הוא מנצל מנהיגים מתונים לצרכיו וכשמגיעה עת קטיפת הפירות הוא משליך אותם. כיצד דמוקרטיה שקופה אינה יכולה להתמקח כשווה אל שווה מול גוף חשאי וקנאי ומסיימת ב"מכירת חיסול". רואים בעליל כיצד לא התומאה הצבאית היא הקובעת אלא "מחיר הכיבוש" (הכלכלי, הפוליטי- פנימי והבין לאומי).

היות והפורום אינו פוליטי איני מתייחס להשוואה למצבנו, אסתפק רק בהערה כי גם הרקע הפיזי דומה מאוד לשלנו, החל מגדר מערכת, דרך לחימה בקסבה, וכלה אפילו בשמות מוכרים (מוגיהדין, פידאיון), ואפילו אלשיך יהודי מככב שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2015 13:57 לינק ישיר 

אני מתנצל מראש על שהתערבתי. אבל מקסמן הוא חמוד, והוא נחסם וזו "בקשתו האחרונה"...

אבקש התחשבות בכל אלו ממנהלי אתרא קדישא הדין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2015 13:55 לינק ישיר 

צעג היקר שאל  אותי

ליבה חרדית?

מה זה? הרש"י הראשון בבראשית?

תשובתי לצעג היקר

כן, הרש"י הראשון בבראשית הוא הליבה של הליבה, שלקוח מחז"ל, אחת מהחז"לים העמוקים שקיים בחז"ל.

הוא מה שאני אומר כל הזמן שבלי שימוש תלמידי חכמים (שרק ככה מקבלים את הליבה) אדם לומד רש"י"חז"ל כזה בשטחיות ועוד יש לו את החוצפה לזלזל ברש"י ובחז"ל, בזמן שכל האשמה נמצא אצלו שלא שימש תלמידי חכמים.

אני אלמד אתך את החז"ל כפי שאני למדתי את זה אצל רבותי (החיים והלא חיים לדאבוני), אני כמובן הסביר לך את החז"ל בלשוני.

ובכן, חוקה כשמו כן הוא "ספר חוקים" השאלה שכל ילד ישאל היא: מי קבע את החוקים ? ועל איזה סמך ומי לקח את הסמכות לכתוב חוקה ? על איזה יסודות היא עומדת ? ובעיקר ישאל הילד למה מה שלי כאזרח אסור כמו לא תרצח ולא תגנוב וכיבוש וכו' וכו' למשטר מותר ? הרי מנין יש למשטר גבולות המדינה כלומר מנין ואייך יש להם את הארץ כקניין פרטי למשטר ? על ידי כיבוש כמובן או מהפקר, אז למה לאזרח אסור כיבוש או לקחת מהפקר? למה לאזרח יש קניין אך ורק על ידי כסף כלומר הוא צריך לקנות בכסף (= שעות עבודה, עמל עבודה של כל חייו) מה שהמשטר כביכול זכה בקנייניו על ידי כיבוש ? וכיבוש מושגת על ידי רצח ועל ידי גזילה וגניבה.

אגב: למה חז"ל"רש"י חושבים שבעיית זכותינו על ארץ ישראל היא כל כך קריטית שאי אפשר להתחיל את החוקה מהחודש הזה לכם ראש חודשים, איזה חוקה באומות מתחיל עם זכותו על ארצו ? בכלל מה ארץ ישראל קשור לחוקה שאתה צריך לפתור קודם את זכותך לארצך ורק אחר כך אתה יכול להתחיל עם החוקה ?

ובכן, כל המוסר האנושי מתחיל רק אחרי המצאת הקניין, (הרי לפני המצאת הקניין אין לא תגנוב ואין אפי' לא תרצח ולכן התורה באמת עד המצאת הקניין על ידי נח ובניו על ידי חלוקת הארצות בגורל + ירושה, התורה לא אוסרת רצח ולא קובעת את הדינים בין אדם לחברו ושאר מצוות בני נח, כי בלי קניין לאדם מותר לרצוח את מי שמונע ממנו את הטבע כי הרי הוא נרדף על ידי רודף שמונע ממנו את הטבע והוא ימות מרעב) ככה שהשאלה הראשונה ששואלים: הרי לסטים אתם ?! אז אייך אתם יכולים להמציא את הקניין ? כלומר למה לאזרח אסור לכבוש להרוג ולגנוב אם למשטר מותר ? (הלא תרצח ולא תגנוב היא רק דוגמא וזה חל על כל החוקים של המשטר למשל האם להורה מותר להכות את בנו ? בוודאי שלא, אז למה למשטרה יש מקלות ואקדחים ולהם מותר להכות ולהרוג ? אותו דבר לגבי עונש מוות, אם למשטר מותר אז למה לאזרח אסור ?)

ולכן, לפני החוקה אתה צריך קודם לומר אייך יש לך את ארצך, כיבוש והפקר ואפי' קניין ממישהו שכבש וזכה מהפקר, לא קבילים. אז אייך אתה מתחיל לכתוב חוקה ?

ניקח את החוקה אמריקאית לדוגמא: היא ספר חוקים בלי להתייחס לבעיה היסודית של לעיל, למשל: בא לי לטוס לאמריקה, שאני בא אני רואה שיש גבול ומשמר שלא נותן לי להיכנס בלי ויזה, ואני שואל מה פתאום ? האם אתה איש הלבן – אני שואל את השומר, לא באתה ליבשת אמריקה בלי ויזה ? ועוד הרגתה את כל יושביה וגזלת את ארצם ואת מולדתם והשמדתה את כל תרבותם ככה שלא נשאר זכר מכל התרבות בת עשרות אלפי שנה מיבשת אמריקה ?!

וככה, שאם הצלחתי להיכנס בדרך לא דרך ליבשת אמריקה ואני רוצה לישון או לשתות מים או לצוד דגים בים או לצוד ביער, את כל זה אני לא יכול לעשות בלי כסף (= עמל אנושי), כלומר בכדי לישון אני צריך לשכור דיור או לקנות דירה, וככה כלפי כל צרכי. ואז אני שואל את אותו שאלה: ליסטים אתם אז אייך כתבתם חוקה ? אין כאן סוג שאלה של "טול קורה מבין עיניך" כאילו אתם ליסטים אז אני גם יכול להיות גזלן, לא ולא, השאלה היא בסיסית מאוד, שאין קניין, אין דבר כזה לא תגנוב, ולכן בדיוק כמו שאתם באתם ליבשת אמריקה ולקחתם לעצמכם כי אין קניין, ככה אני בא ליבשת אמריקה ולוקח כי אין קניין, ובלי קניין אי אפשר לכתוב חוקה בדיוק כמו שהתורה לא כותבת תורה"חוקה בלי המצאת הקניין של נח ובניו. (מכאן תבין למה רש"י"חז"ל רואים דבר ראשון את הבעיה של זכותינו על ארצינוכקריטית ורק אחר כך שנפתור את בעיתזכותינו על הארץ אפשר לכתוב תורה"חוקה.)

משיבים חז"ל"רש"י למה לא נכתבה חוקה בלי הבראשית ?! כי בלי הבראשית אי אפשר לכתוב חוקה כנ"ל. אז מה נותנת לנו הבראשית ?

ובכן, שהחשיבה האבולוציונית התנכית חוזרת לאנושות, אנו יכולים לעקוב אחרי התפתחות הנורמות האנושיות, (הרי הכל פונקציה של התפתחות אבולוציונית) כלומר אייך הומצאה הקניין והאם הם קבילים בכלל ?!

אז התורה מתחילה עם הבריאה (זה יכול להיות גם הברירה הטבעית עד שהאדם קיבל את המודעות = עץ הדעת טוב ורע) כלומר הכל מתחיל עם אדם ראשון תבוני, שממציא את חוקי המשפחה והוא צריך בשביל המשפחה והחינוך מקום כל שהוא לחקלאות, הרי אי אפשר לגדל ולחנך כלקט"צייד.

עד המבול כאלפי שנים אין קניינים ולכן אפי' עמל אדם בחקלאות לא באמת שלו הרי בסוף כל סוף הוא עושה יש מיש מהטבע, ככה חשבו הליצנים לטעון וככה פעלו, הם נתנו לאדם הרציני - שרוצה להקים משפחה ולעמול בשביל צאצאיו, לעמול בחקלאות והם הלייצנים באו לקחת ממנו את כל עמלו החקלאי. הייתה להם גם את הטיעון של "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי), בקיצור בני אנוש עסקו בחמס"גזל, אפי' שלעומק אין באמת גזל. כלומר ביקום המציאותית הטבעית אפשרי רציונלי אך ורק לקיטות וצייד, כלומר אם אתה עמל בחקלאות, אתה בעצם שם את עמלך על קרן הצבי. וככה בדיוק הגיע המבול = אנרכיה ואנדרלמוסיה + אי הבנת הטבע ככה שהם היו חשופים לכל אסון טבע כמו צונאמי.

התבונה האנושית מתפתחת אך ורק אצל בני חורין ואין לך בן חורין אך ורק אצל שומרי חוקי המשפחה, ככה שמשפחת נח באמת מצליחה להמציא כלי חרישה ועוד, כלומר לפתח את החקלאות, וככה הם המציאו גם את הספינה הראשונה כלומר כל כדור הארץ היא תיבת נח אחד גדול אם אין מניע לאדם להגיע לכל חלקיה, כלומר בעצם כל הבעלי החיים כבושים על ידי האדם וכן כל היבשות והימים כבושים על ידי האדם, מיום שהמציאו את הספינה.

(כמובן כל זה מטפורה, העיקר התוכן החשיבתית. לך תסביר לשוטים שמחפשים את המבול, בזמן שהמקרא לא דורש ממך להאמין במבול רק להבין שמאז המצאת הספינה כל כדור הארץ כבוש על ידי האדם ככה שכולנו באותו תיבת נח. אותו דבר השוטים שמחפשים את בני ישראל במדבר סיני, לך תסביר להם את עומק המטפורה של סיפור מדבר סיני. אני אישית חושב שהמקרא נסמכת על סיפורים אמיתיים, אבל המקרא לא צריכה את הסיפור רק את התוכן ולכן אם מישהו מפקפק בסיפור הוא לא יכול לפקפק בתוכן שזה האמתויות האחדותיות האלוהיות הבלעדיות)

ואז נח ובניו צריכים לפתור את הדילמה (ככה כל אדם בהווה צריך לפתור את הדילמה, הרי גאונות התרגיל המחשבתית של המקרא היא בכך שכל אדם בהווה הוא השחקן התנכי בהווה, הרי כל אדם בהווה הוא אדם הראשון לכל צאצאיו בעתיד, ככה כל אדם בהווה הוא בדילמה של נח ובניו) שלא נחזור למבול כלומר כל עמלינו שהם הבנים, לא יחזרו לחמס ולהשכבת בנות אדם כמו שבני האלוהים עשו.

מה נעשה שואלים נח ובניו אחרי המבול (וככה כל אדם בהווה), נחוקק צו של לא תרצח ולא תגנוב ולא תנאף ?! על סמך מה ? וכי למה שאדם ייקח לעצמו אישה לכל החיים ? כלומר מנין ואייך אפשר בכלל לנכס לעצמי אישה לכל החיים וכן ההפך מה פתאום אישה מנכסת לעצמה גבר לכל החיים ? כלומר לאדם שאין אישה"גבר לסקסקס בוודאי כלפיו הנישואין שלך לא קבילים, מתי אפשר להמציא את חוקי המשפחה ? מתי אפשר לומר שהם קבילים ככה שטבעית חוקי המשפחה תשמר ? אך ורק שכל גבר ואישה יכולים לזכות לקניין פרטי משלהם כלומר לכל אישה תהיה גבר ולכל איש תהיה אישה (מכאן החובה להשיא את הבן, ומכאן המצווה לדאוג לשידוך לזולתך). בלעדיו אין כל הנישואין קבילים מוסרית ומעשית ורציונלית ועובדתית. רק ככה אפשרי להמציא את חוקי המשפחה וככה המחוקק יכול לחוקק את חוקי המשפחה. (זה לעומק דברי חז"ל שבני נח גזרו על עצמם את חוקי המשפחה)

שאנו עוברים לקניין הפרטי בטבע, אז אנו באותו דילמה, אייך אפשר לחוקק חוקי הקניין שהם יהיו קבילים עובדתית ומעשית ורציונלית וכמובן מוסרית ? אך ורק אם נחלק את הארצות בגורל ככה שלכל אדם יהיה קניין בטבע, בלי זה אף קניין לא קביל, לא מציאותית ולא עובדתית ולא רציונלית (= מחזוריות המלחמות שמבטלת את כל הקניינים, שאל את ששת מיליוני יהודי אירופה האם יש להם קניינים) ולא מוסרית.

שחילקנו את כל כדור הארץ והיקום כולה כלומר חילקנו את הטבע לכל אדם, הקניין עוד לא קביל, כי כל רגע נולד אדם חדש לעולם, ואז מה ? הוא מגיע ליקום קנוי כבר לאחרים ? כלומר נולד לטבע בלי הטבע ? כלומר מעשית הוא לא מכיר בקניינים, ובצדק הרי הוא לא ימות מרעב וכל האחרים הם הרודפים שלו שגורמים לו על ידי המצאת הקניין למות מרעב כלומר מותר לו לרצוח את מי שמונע ממנו את הטבע. אז מעשית אין קניין כלפיו ואין הצוו של לא תרצח מקוים בכלל, כלומר הצוו לא מעשית עובדתית ולא מוסרית הרי הוא לא חייב למות מרעב.

כאן נח ובניו מבינים שחלוקה + המצאת הירושה, יהיה קניין קביל לדורי דורות. ואז אפשר להמציא את הצוו של לא תגנוב (אין טעם להמצאת הקניין בלי הצוו המוסרי של לא תגנוב, ואי אפשר מעשית ומוסרית להמציא את הצוו של לא תגנוב ולא תרצחבלי שיש לכל נולד קניין פרטי משלו.)

וככה על ידי החלוקה והירושה בני ישראל יורשים את ארץ ישראל, וזה משמעות שהאלוהים נתן את הארץ לבני ישראל. כלומר עד המבול אין שום קניין, אחרי המבול הומצאה הקניין + הירושה על ידי חלוקה וירושה, ומשם כל הדינים של בין אדם לחברו שהם תוצאה של המצאת הקניין והירושה ורק עכשיו אפשר לחוקק את החוקה כמו לא תגנוב לא תרצח ולא תנאף ושאר דיני בן אדם לחברו.

(לא נעסוק עכשיו במושג אלוהות ונבואה ומה פירוש האלוהים נתן, תרצה תעמיק בדף הגוגל שלי כאן

https://plus.google.com/u/0/b/106891541226727041508/106891541226727041508/posts/p/pubאו כאן באשכולות שלי בפורום. אבל בשתי מילים דבר האלוהים הוא שכלו של אדם למשל הצוו הקטגורי של קאנט או הצוו של הלל לגר. את שניהם כבר הבינו נח ובניו ועל סמך זה המציאו את הקניין והירושה אך ורק על ידי חלוקה בגורל אקראי)

זה מה שרש"י הראשון בבראשית בא ללמד אותנו, שאי אפשר לכתוב חוקה בלי הבסיס על מה עומדת החוקה. אחרי שהבנו את הבראשית, והבנו למה ארץ ישראל שלנו, אז אפשר להתחיל עם החודש הזה ראש חודשים, ולמה דווקא להתחיל עם הלוח ?! כי בלי לוח אין חקלאות ואתה צריך ארץ כקניין פרטי בשביל החקלאות כנ"ל. לקט צייד לא צריך ארץ ולא חקלאות.

אם יבואו לומר לנו ליסטים אתם, אז נספר להם את הבראשית של האבולוציה התבונית של האדם התבוני, אייך ארץ ישראל שלנו ואייך הכנענים שהיית להם ארץ משלהם באפריקה, גזלו את הארץ מבני שם, וחם אביהם הזהיר אותם שאם קניין בכיבוש היא חשיבתכם, אז לעולם תאכלו חרב כלומר הזהירו אותם שמחשיבה כזו, אתם מודים שכובש חזק יותר יש לו זכות לכבוש אותכם ולהרוג אותכם. (ראה ספר היובלים ביתר הרחבה)

פעם פתחתי אשכול מיוחד להרבמיימוני היקר בעניין זכותינו על ארץ ישראל ושם אני גם מזכיר את הרש"י הראשון

והנה האשכול, (פעם זה היה אשכול נפרד והמנהל הכניס את זה לאשכול מיוחד, תראה בתגובה האחד עשרה בעמוד, תגובה עם תמונה)

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3063667&forum_id=1364

אפשר גם לראות את הדף הזה בגוגל שלי כאן

https://plus.google.com/106891541226727041508/posts/hAqzbKGGygH

תעיין ותשכיל

בברכה

Max maxmen

בזאת אני נפרד מכל הגולשים ומכל חברי וחכמי הפורום היקרים. (כן כן זאת התגובה האחרונה שלי  בפורום היקר הזה)

תודה מקרב לב לכלום על כל השנים היפות שהיית לי איתכם, שנים שלמדתי הרבה מכם ושלמדתי יחד איתכם, שנים שאף בן אנוש לא זכה לכך עד כה חוץ ממני. ועל זה אני מודה לכולכם מקרב לב.

בברכה

Max maxmen

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2015 10:25 לינק ישיר 

צעג כתב:
ליבה חרדית?

הכוונה ללימודי מקסמן על בוריים, שכידוע כל חרדי מקבל (וכל מי שלא מקבל פשוט איננו חרדי, אלא הוא 'אתם ושכמותכם').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2015 09:24 לינק ישיר 

ליבה חרדית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2015 22:14 לינק ישיר 

932woland כתב:
לידתו של רעיון חדש – גבול מדיני

'שורשים יהודיים של הרפובליקה המודרנית. הובס ולוק קראו עברית' מאת פניה עוז-זלצברגר בכתב העת 'תכלת':

http://tchelet.org.il/article.php?id=215

בפרק ג של המאמר מופיע תאור לידתו של רעיון ה'גבול המדיני'. משום החשיבות המעשית של העניין הקדשתי לו סקירה נפרדת באתר.

תודה רבה על המאמר, אהבתי כי אני לא דורש ממנה יותר מיזה, כי אני כבר רגיל לזה שמי שלא למד ליבה חרדית לעולם לא יבין את המתודה היהודית עד סופו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2015 20:32 לינק ישיר 

לידתו של רעיון חדש – גבול מדיני

'שורשים יהודיים של הרפובליקה המודרנית. הובס ולוק קראו עברית' מאת פניה עוז-זלצברגר בכתב העת 'תכלת':

http://tchelet.org.il/article.php?id=215

בפרק ג של המאמר מופיע תאור לידתו של רעיון ה'גבול המדיני'. משום החשיבות המעשית של העניין הקדשתי לו סקירה נפרדת באתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2015 16:36 לינק ישיר 

קנט – ההתחלה המשוערת של ההיסטוריה האנושית. תרג. גדי גולדברג, בכתב העת 'תכלת'.
מעין מדרש על הסיפור המקראי בדבר ראשיתו של האדם, אבל במקום תאור של נפילה בא תאור של התקדמות. ההשגחה כפעולה תכליתית בטבע.
http://tchelet.org.il/article.php?id=405

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2015 20:31 לינק ישיר 

פיקו דלה מירנדולה - הנאום על כבוד האדם. תרג. ג. שילוני. הוצ. כרמל.

דוד הד – האדם כיוצר עצמו. הד למסה של מירנדולה בבעיות של ימינו
http://tchelet.org.il/include/print.php?id=425

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2015 14:42 לינק ישיר 

פרוור - ממלכת הצלבנים בא'י. הוצ. מ.ב.

התנועה הצלבנית היתה מפעל אירופי בשיאם של ימי הבינים האירופיים. היא הצליחה להקים ממלכה נוצרית – אירופית בארץ ישראל אשר במרחב המוסלמי. גם מדינת ישראל המודרנית היא תוצאת תהליכים אירופיים ומפעלם של יהודי אירופה שנטלו חלק בתהליכים אלו. לפעמים נערכת השוואה בין שתי המדינות והתופעות בגלל אותו מכנה משותף, - תהליך אירופי החורג אל מחוץ לאירופה אל המרחב המוסלמי.

שרידים של בניה צלבנית מצויים ברחבי הארץ ומעניין לבקר בהם.

תוקן על ידי 932woland ב- 15/11/2015 14:43:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2015 12:09 לינק ישיר 

עמנואל קאנט – על כישלונם של כל הניסיונות הפילוסופיים לתיאודיציה.
תרגם: גדי גולדברג

מתוך דברי ההקדמה למאמר:
'אם ישנה שאלה אחת, קושיה טורדנית אחת, שמעולם לא נתנה מנוח לחלק המאמין של האנושות, הריהי התהייה על צדקתו של האל. בעיית התיאודיציה (מונח המתקבל מצירוף המלים היווניות "תיאוס", שמשמעה אל, ו"דיקֶה", שפירושה צדק), כפי שנוהגים לכנותה בשיח הפילוסופי, נעוצה בניסיון לפתור את המתח הבלתי נסבל בין הרוע והסבל המלווים את קיומנו עלי אדמות ובין הטוּב המושלם המיוחס לאל אשר ברא את העולם ומושל בו'. [שם הכותב אינו מופיע].

http://tchelet.org.il/article.php?id=340

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2015 14:28 לינק ישיר 

אלברט איינשטיין – על תורת היחסות הפרטית והכללית. תרגום חדש של יכין אונא, בהוצאת מגנס.
ב 1915, ימי מלחמת העולם הראשונה, פרסם איינשטיין את תורת היחסות הכללית, ולאחריה תיכנן להוציא ספרון פופולרי לציבור הרחב. החיבור שפורסם ב1917 מוגש בלשון פשוטה ובכל זאת דורש מאמץ כדי לעקוב אחר הלך המחשבה והטיעונים. בעברית יצא הספר ב 1928, כעת יצא בתרגום חדש, בלשון עדכנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2015 21:27 לינק ישיר 

יצא כעת ספרה של פרופ' שרה קליין-ברסלבי 'פירוש ברלב'ג לסיפורי בריאת האדם ולסיפורי גן העדן', בהוצאת מגנס.

כאן נמצא פירוש הרלב'ג על התורה, צילום מהדורת דניאל בומברג וונציה 1547 [המדפיס הזה חשוב בתולדות הדפוס העברי].

http://www.hebrewbooks.org/42541

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2015 11:56 לינק ישיר 

ההיסטוריה של האלהים מאת קארן ארמסטרונג.
כלומר, הסיפור על התפיסה של בני האדם את האלהים.
המחברת היתה נזירה קתולית בעברה שהפכה חוקרת. יש בספר גם דיון על האיסלם והשפעתו על הוגים יהודיים שחיו בארצות האיסלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2015 12:23 לינק ישיר 

932woland כתב:
מירצ'ה אליאדה – המיתוס של השיבה הנצחית

יש לי את הספר בקובץ PDF [הורדתי מכותר], מי שרוצה יכתוב לי בפרטי את אדרעסת המייל שלו ואשלחנו לו.

תוקן על ידי רב_מחשבות ב- 19/08/2015 12:29:48

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 'חובה לקרא חובה לראות'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext