| נשלח ב-30/6/2013 13:35 |
|
| |
שאלה לבנות שעובדות עם גברים
בס"ד
טוב, אולי האשכול הזה לא נושא אופי שידוכים, אבל כיון שעוסק הוא בסוגיה העוסקת בשני המינים אני רואה לנכון לפתוח אותו.
אז כך, בנות חביבות,
בשעות שאחרי העבודה, ובמקומות מחוץ לעבודה, כאשר אתן נתקלות באחד העובדים שעובד איתכן, איך אתן מתייחסות אליו?
אומרות לו שלום ומפתחות איתו שיחה? אומרות שלום רפה וממשיכות בדרככן? מעקמות את הפה לחצי חיוך ולא פולטות כלום? או שמא מתעלמות לחלוטין מהייצור אותו פגשתן כעת?
קחנה בחשבון שיום למחרת אתן צריכות להיתקל באותו ברנש ואולי גם תזדקקנה לטובתו.
חשוב לי לדעת.
תודה לעונות :)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 13:21 |
|
| |
| מעורר_שחר כתב: |  | | אמממ... לא יודע עד כמה זה נואש..הפורום הזה הוא ה-ראיה, לכמה שלאנשים קשה למצוא את האחד/ת שלהם.אז היא הצליחה להכיר מישהו בעבודה, והוא בדיוק הטיפוס שלה, למה לא לנסות להריץ את זה?(כמובן שאני לא בעד לערוב לאנשים בחצות בצמתים, אבל לא יודע לנסות לארגן משהו דרך גוף שלישי.. למה לא?במקרה שלי צריך ללמד עליה זכות, כי לא היה לה סיכוי בצד שלישי. אני חרדי, והיא חרדית לשעבר שכיום דתייה לייט לייט... |
|
:) "בצדק תשפוט עמיתך"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 22:59 |
|
| |
אמממ... לא יודע עד כמה זה נואש.. הפורום הזה הוא ה-ראיה, לכמה שלאנשים קשה למצוא את האחד/ת שלהם. אז היא הצליחה להכיר מישהו בעבודה, והוא בדיוק הטיפוס שלה, למה לא לנסות להריץ את זה? (כמובן שאני לא בעד לערוב לאנשים בחצות בצמתים, אבל לא יודע לנסות לארגן משהו דרך גוף שלישי.. למה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 13:50 |
|
| |
תודה אדם, החכמתני.
למרות שדי צורם לי באוזן לומר: "מוודאת" או "מקנאת" וכו'..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 13:31 |
|
| |
בס"ד אוי אדם אדם ערני כתנין לטרף
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 13:30 |
|
| |
| טיע כתב: |  |
מקנאת? מבין אותך.
*מקנאה |
| שתי הצורות מְקַנֵּאת ו מְקַנְּאָה (האל"ף נשמעת!) הן צורות תקינות של בינוני פועל בנקבה של הפועל קִנֵּא. הסיומת ה"א של הבינוני בנקבה נפוצה ושכיחה בתנ"ך: - סוּפָה, וּסְעָרָה, וְלַהַב, אֵשׁ אוֹכֵלָה (ישעיהו כט ו)
- הָאִשָּׁה הַנִּרְצָחָה (שופטים כ ד)
- וְהִנֵּה עָיֵף וְנַפְשׁוֹ שׁוֹקֵקָה (ישעיהו כט ח)
- נִשְׁמַת ה' כְּנַחַל גָּפְרִית, בֹּעֲרָה בָּהּ (ישעיהו ל לג)
וגם הסיומת ת"ו קיימת בתנ"ך: - בַּנֶּפֶשׁ הָאֹכֶלֶת (ויקרא יז י), וּלְשׁוֹנוֹ כְּאֵשׁ אֹכָלֶת (ישעיהו ל כז)
- אֵין-פֶּרֶץ, וְאֵין יוֹצֵאת (תהילים קמד יד)
- הַיּוֹשֶׁבֶת בַּגַּנִּים (שיר השירים ח יג)
- אָז הָיִיתִי בְעֵינָיו, כְּמוֹצְאֵת שָׁלוֹם (שיר השירים ח י)
בעברית של ימינו יש לסיומת ה"א (יושבה, אוכלה, וכו') צליל ארכאי יותר, והיא משמשת בעיקר במשלב גבוה או ספרותי: "הִיא יוֹשְׁבָה לַחַלּוֹן וסוֹרְקָה שְׂעָרָהּ" (ביאליק), או: "אך לפתע קמה נורית, אבא! אבא! היא קוראה" (מרים ילן שטקליס, הבובה זהבה). לעומתה, לסיומת ת"ו (יושבת, אוכלת) יש צליל מודרני יותר, והיא הסיומת הנפוצה והמקובלת היום. מילים נוספות בגזרת ל"א שגם להן שתי צורות מקובלות ותקינות: - מבטאה - מבטאת, מוודאה - מוודאת, ממלאה - ממלאת, מרפאה - מרפאת
- מתחבאה - מתחבאת, מתפלאה - מתפלאת
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 13:23 |
|
| |
| מעורר_שחר כתב: |  |
מקנאת? מבין אותך. |
|
*מקנאה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 12:50 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | | מנחמחיים כתב: |  | | פווווווווו כתב: |  | ככל שעושים יותר עסק ממשהו, ככה הוא הופך להיות עסק גדול יותר. אם תתנו חשיבות לשיחת הביניים הזו ותדונו בינכם לבין עצמכם איך להגיב ומה, זה רק יהפוך את העניין לבעייתי יותר. בכלל, ככל שמתעסקים יותר בשאלות האלו הופכים אותם ליותר 'שאלתיות'.. תחשבו על זה :) תרגיעו, כולה כמה מילים של שלום שלום, על מה הרעש הגדול? נשלח מהאנדרואיד שלי |
| עדיף להפוך שאלות לשאלתיות ולדעת איך להתמודד במצבים מסויימים מאשר לתקוע ראש בקרקע כמו בת יענה. |
|
|
| הלוואי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 11:33 |
|
| |
בס"ד מאד מקנאת...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 13:54 |
|
| |
יש מיואשות כאלה, תתפלאי...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 13:43 |
|
| |
| מעורר_שחר כתב: |  | | אני נתקלתי באחת שעובדת אתי בצומת חשוך בחצות הלילה, וכיון שראיתי שהיא מעונינת במשהו מאד מסוים, עליתי על האוטובוס הראשון שהגיע על אף שהוא הרחיק אותי ממחוז חפצי יותר משקירב. לדעתי היא גם ארבה לי שם במתכוון, כי היא ביררה אצלי יום קודם (בנימה אגבית כמובן) באיזה אוטובוסים אני מגיע הביתה וכו'. |
|
אויייש... זה ממש מגעיל שאישה מנסה לחזר אחרי גבר. ועוד אחרי מי שלא מעוניין בה...
איזו השפלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 12:21 |
|
| |
בס"ד חחחחחחחח נשמע מפחיד...."בחצות ליל בצומת חשוך" נשמע שהיא באה לעשות מעשים מגונים במסכן
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 13:28 |
|
| |
קיצור פווו, את זורמת..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 13:06 |
|
| |
| מנחמחיים כתב: |  | | פווווווווו כתב: |  | ככל שעושים יותר עסק ממשהו, ככה הוא הופך להיות עסק גדול יותר. אם תתנו חשיבות לשיחת הביניים הזו ותדונו בינכם לבין עצמכם איך להגיב ומה, זה רק יהפוך את העניין לבעייתי יותר. בכלל, ככל שמתעסקים יותר בשאלות האלו הופכים אותם ליותר 'שאלתיות'.. תחשבו על זה :) תרגיעו, כולה כמה מילים של שלום שלום, על מה הרעש הגדול? נשלח מהאנדרואיד שלי |
| עדיף להפוך שאלות לשאלתיות ולדעת איך להתמודד במצבים מסויימים מאשר לתקוע ראש בקרקע כמו בת יענה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 12:55 |
|
| |
הלוואי ואגיע לשאלות ברמה כזאת, אני עוד בורחת מחברים ללימודים שאוטומטית ניגשים אליי במחוות פיזיות בשביל להגיד "שלום". ובעיקרון, אנשים בעיתיים שמחפשים את השיחה והפלרטוט, פשוט תופסת דיסטנס, מגיבה כשפונים אליי ביובש וקורקטיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 12:49 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | ככל שעושים יותר עסק ממשהו, ככה הוא הופך להיות עסק גדול יותר. אם תתנו חשיבות לשיחת הביניים הזו ותדונו בינכם לבין עצמכם איך להגיב ומה, זה רק יהפוך את העניין לבעייתי יותר. בכלל, ככל שמתעסקים יותר בשאלות האלו הופכים אותם ליותר 'שאלתיות'.. תחשבו על זה :) תרגיעו, כולה כמה מילים של שלום שלום, על מה הרעש הגדול? נשלח מהאנדרואיד שלי |
| עדיף להפוך שאלות לשאלתיות ולדעת איך להתמודד במצבים מסויימים מאשר לתקוע ראש בקרקע כמו בת יענה.
|
|
|
|
|