ועכשיו לשאלה: האם זה נכון שיש עיניין שלא להציע נישואים בפירוש לבחורה?!
שמעתי על כך מפה-לאוזן וגם מחברה שאח שלה סיפר לה על כך, זה לא נשמע לי הגיוני
אולי זה נהוג בחוגים מסויימים? ואם כן מה הבעיה בדבר הזה??? פעם בחיים זה קורה כל ההתרגשות הזו...
נשלח ב-25/8/2014 21:13
איןדרך אבל החילים שמוסרים נפש הם דוגמא לכך שגם אדם חילוני כאדם בצלם אלוקים וכיהודי עם נשמה חלק אלוה ממעל אז יש כוחות שאצלהם מתבטאים בדרכם שלהם אם כי לא בצורה מלאה ונכונה תמיד כי אין להם תורה שתוציא ותממש את כטוחות הנפש שבתוכם
נשלח ב-25/8/2014 20:55
לחילונים אין שום דרך חחח... בכל אופן שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה... מה שדיברתי זה כמובן לבחורי ישיבה, שרוצים שזה יהיה הכי רציני שיש, ולא לפי איך שמתחשק להם.. מקווה שזה האיר עניים למישהו
נשלח ב-24/8/2014 22:51
הטענה של הבחורה לא רוצה עדיין היא חלשה היא רוצה אז מציעים זה לא שבבום נופלים עליה הנהגות מטופשות מי קבע ? מה שבעיניך נראה מטופש אז אמור להיות בעיני אחרים???
נשלח ב-24/8/2014 16:06
לא לוקחים הנהגות מהגויים, ובמיוחד לא הנהגות טיפשיות. יתכן בכלל שהבחורה לא רוצה עדיין, הכי חכם לשלוח שדכנית.
לא כל מה שאצל החילונים בהכרח פסול יש אצלהם דברים מעוררים הערצה רק שהדרך שלהם המביאה אותם לשם היא לא תורה ולא צולת לשמות ולכן הדרך לא נלקחת מהם
נשלח ב-24/8/2014 00:09
לא הכוונה שצריך לקחת דוגמא ממקרה מסויים, צורת החשיבה של אדם שלומד תורה ומקבל דעת תורה היא תמיד להיות שונה ממה שמקובל אצל החילונים וכו'
נשלח ב-23/8/2014 23:57
אדם_ה1 כתב:
ואולי ניקח מיעקב שצריך לנשק את הבחורה בפגישה הראשונה?
אני בעד
ברצינות האמת שכל הסיפור שם הוא שייך לסוגיא אם קיימו את כל התורה או לא ואם כן אז מה [
עיין בפרשת דרכים
נשלח ב-23/8/2014 23:32
ואולי ניקח מיעקב שצריך לנשק את הבחורה בפגישה הראשונה?
נשלח ב-23/8/2014 22:41
ומי אמר לך שמה שלקחת מרבקה זה מה שצריך לעשות ולא פרט אחר?
נשלח ב-23/8/2014 21:54
בתורה לא צריך להיות כתוב כל דבר, מספיק מה שכתוב כדי לתת לך להבין לבד איך להתנהג, ומה לא לעשות...
נשלח ב-21/8/2014 13:20
אם אתה הולך על שידוכי רבקה באחד על אחד אז תתחיל לשמוע הצעות של בנות בגן כי היא הייתה בת 3
נשלח ב-21/8/2014 13:19
זה נכון לגבי הפקות מטורפות להמעת נישואין שחוץ מראוותנות וחיצוניות ריקות מתוכן אמיתי אבל הגשמה זעירה בין השניים על ידי פרח אווירה של מקום עושה את הכל בצורה מושלמת ברור שמה שתרגיש ותביע זה הכי חשוב אבל תיקח את הצאנס לעשות את זה על ספסל בבניין ישן ברור שלא אתה תיקח אותה למקום עם מטענים ואנרגיות שישלימו את המושלם בינכם
נשלח ב-21/8/2014 05:05
מאוד מוזר לי שאחד שלא ייתן\יראה\וכו' אפי' משהו סמלי כשהוא מציע נישואין לפגושתו נקרא "קמצן". אני פשוט לא מבין מה הקשר בכלל בין להציע נישואין לבין פרח וכדומה (וכ"ש צניחות גרנדיזיות), אפי' קצת פתטי. הצעת נישואין זה דבר רציני ונפשי. בעיניי, כשמגשמים את זה בחפץ או בתנועות גשמיים - זה מגמד את עוצמת ועומק הענין. לדעתי, שכל אחד יציע את זה בדיוק איך שהוא, בלי קונצים. ותאמינו לי: המילים הנכונות במקום הנכון והעיקר שיהיו מהלב - זה בעיניי הדבר הכי מקסים, רומנטי ואמיתי. כמובן שיש לכך כמה יוצאים מן הכלל, כמו אנשים שלא מצליחים להביע את רגשותיהם רק דרך הדיבור, ועוד.
לאידך גיסא, אינני מסכים כלל עם אלו שאינם מציעים נישואין, עושים את זה ברמז, או דרך שדכן, וכו'. בשידוך של יצחק ורבקה מי שהציע נישואין הי' אליעזר השדכן, וגם זה ברמז "ויקראו לרבקה ויאמרו אליה התלכי עם האיש הזה, ותאמר אלך", אבל אז גם לא היו פגישות...
תוקן על ידי מצב_המתנה ב- 21/08/2014 05:06:25
נשלח ב-20/8/2014 23:19
רציף כתב:
טום888 כתב:
מנהג שנוהגים בה גויים ויהודים זה לא מנהג גויים.
והתחלת המנהג שגברים יהודים התחילו ללכת בשחור, וחליפה קצרה, ועניבה, או כמו קוזקים וכו'
זה היה בלית ברירה, בעקבות גזירה שגזרה השילטון
אז יופי הצעת נישואין זה מנהג שנוהגים גם גויים וגם יהודים לגבי הלבוש החסידי אתה צודק
זה בא מהטעמים שהזכרת
לגבי הלבוש הליטאי של חליפה קצרה ועניבה זאת האופנה שבאה אז ממערב ארופה
וגדולי בעלי המוסר אמצו את סגנון הלבוש הזה מטעמי גדלות האדם כהסבא מסלבודקא
לכן היו מגדלים גם בלוריות וכו
ואמצו את חוקות הגויים האלה משום שאם יש בזה משהו טוב ומועיל למה לא אדרבה
לא קבעתי דברים במסמרות.
העלתי דיעה.
נשמע מוזר שילכו בלבוש של גויים עקב גדלות האדם.
הגיוני יותר שהיתה גזירה כזו, הליטאים בחרו לא להתנגד לגזירה, והחסידים בחרו את האפשרות ללכת כמו קוזקים, ככה זכור לי.