בית פורומים שידוכי חרדים

האם סגולות עוזרות בשידוכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2013 00:46 לינק ישיר 
האם סגולות עוזרות בשידוכים?

"סגולה" היא להיט ותיק ורב פנים, אשר עיתים פורח הסגול בלחייה עקב הצלחותיה, ועיתים מסגילות פניה כשולי הקדרה, עת יבכה אדם במר ליבו, כי לא היטיבה עימו.

נתחים רבים של חיינו מוכתבים ומושפעים מאופנות חולפות, ואין היא (האופנה) פוסחת על נתח זה של סגולות.

בכל תקופה ניתן לשמוע מכל מי שנשמת חיים באפו, שירות ותשבחות, הלל  וזמרה לסגולה הפופולארית העכשווית, אשר הצילה חיים, פקדה עקרים, טובה למבחנים וכמובן לזיווג. וכבר ימנה המקלס את כל רשימת המאורסים שנרשמו בעיתון ויטען בתוקף כי היא שעמדה להם ואין זולתה.

יתכן שכן, אך כיוון שאין אפשרות להוכיח מה היה קורה ללא השימוש בסגולה, הרי שנהנית הסגולה מן ההפקר וזוקפת לזכותה דברים הרבה.

מהי סגולה?! במקורות אנו מוצאים את הסגולה כדבר חמדה, אוצר יקר וכך משמעותה היחידה בכל הפסוקים בהם היא מופיעה.

מאוחר יותר, אנו מוצאים את הרמב"ם בפירושו למשניות משתמש במילה זו במשמעות של: אמצעי יעיל, סגולה מל' מסוגל. כלומר, באה משמעות המילה ואומרת: הפעולה הקרויה בשם זה מסוגלת לגרום ל... וזה המפתח וזו הטעות, כי סגולה אינה הבטחה, סגולה אינה אלוקים, אשר לו הסמכות היחידה להבטיח ולו הסמכות היחידה לזקוף לזכותה תוצאות.

אשרי המתפלל ואינו רודף אחרי סגולות

ברגע שבנ"א מתייחס לסגולה כאל הבטחה, נוצר בקע בחומת האמונה בה'. ההתייחסות להבטחה במקומותינו היא כאל משהו בטוח, ואם סגולה היא משהו בטוח, מדוע ישים אדם מבטחו בגורם נוסף?! בלא לשים לב, הביטחון מופנה אל הסגולה, אבל, ביחס לתוצאה ישנו איזה טשטוש, באם הסגולה פועלת את פעולתה, הרי שיש לה עדנה, אך אם היא מכזיבה, ניתן למצוא את אותם אשר אמונתם באלוקים מתערערת עקב אי פעילותה של סגולה אשר יתכן כי אין דעת המקום נוחה הימנה.

וכאן נכנסים לתמונה, האלמנטים של סוג הסגולה ומקורה, סגולה שיש לה מקור מוסמך ומקובל להיותה מסוגלת לדבר מסוים, אכן היא מסוגלת, אך סגולה שאין מצליחים להגיע למקורה והיא נחלת העם מאיש לרעהו יש לחשוש. אם בסגולה המורכבת מתפילה עסקינן, הרי זה משובח אם כי נטול ערך סגולי. אך אם פרטי הסגולה נוגעים למעשים משונים, למנעולים, מפתחות, לחשים, שקיות מלח, בוץ עפר ועוד כנ"ל מרעין בישין, זו יכולה להיות עבודה זרה ממש.

מקובלנו מדורי דורות כי תפילה, היא סגולת הסגולות לכל דבר ועניין, גם אם אינה מורכבת מ-X ימים וגם אם אינה מתרחשת ב-Y.

אשרי המתפלל ישירות לַמקום ואינו רודף אחר סגולות בִּמקום.

בשיתוף אתר 'תובנות בענייני שידוכים'

מקור: 
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D.html

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2013 20:28 לינק ישיר 

עדיף חכמה עוזרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2013 18:53 לינק ישיר 

עדיף טיפשה עוזרת מחכמה דוממת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2013 18:41 לינק ישיר 

אבל הן טפשות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2013 16:04 לינק ישיר 

סגולות לא עוזרות, רק בלונדיניות, מניסיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2013 11:37 לינק ישיר 

סגולות עוזרות אבל הם כמו תפילה שחז"ל אמרו שתפילה עושה מחצה. והכוונה, שאדם לא יכול להתפלל ואז לחשוב שהישועה יגיע מבלי שיעשה בעצמו כלום. וכן הוא בסגולות, רוב אנשים שמתקשים בשידוכים זה לא בגלל שהקב"ה לא הזמין להם השידוך, אלא בגלל שיש אצלם בעיות שלא נפתרו, הסגולה יכולה אולי להזמין את המיועד, אבל כל עוד שהבעיות לא יטופלו ביסודיות, הם לא יתארסו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2013 07:09 לינק ישיר 

סיפורי בדים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2013 12:28 לינק ישיר 

אני מכירה אישית אנשים שהתפללו אצל האדמור מזוועיל ונושאו 
אימי היקרה התפללה שני חמישי שניי ומיד אחרי התקבלה הבקשה.... זה היה באמת מפתיע .....!!!
אחת מהחברות שלי התפללה אצלו אחרי השני הראשון הציעו לה שידוך ואחרי השני השני היא התארסה אתו 
חברה נוספת התפללה אצל האדמו"ר ושבוע אחרי היא התארסה היא סיפרה את זה לחתן שלה ובאופן מקרי (או לא) הוא אמר לה שהוא התפלל באותם ימים בדיוק אצל האדמו"ר וכל זה היה לפני שהם נפגשו 
ואחרון קרובת משפחה שלי היא ובעלה התפללו אצל האדמו"ר והיא נפקדה אחרי 6 שנים של נישואין וזה שהמצב הבריאותי שלה לא תקין ........
אני לא יודעת אם זה נקרא בדיוק סגולה, אני חושבת שזה יותר תפילות ושהצדיק הוא השליח שמעתיר בעדנו......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2013 11:30 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
א. יש להבדיל בין סגולות שיש להן מקור לבין סגולות שאין להן מקור מלבד נעירת ההמון אחרי החברה..
ב. כשהאמונה היא העיקר והסגולות הן טפל.. ובבחינת אם לא יועיל לא יזיק.. מה רע בכך?!
ג. ללמד זכות על כל רודפי סגולות למיניהן.. הייתי אומר - שאחרי הכל עושה הסגולה עושה זאת מתוך אמונה בהקב"ה שהסגולה הזאת תשפיע במרום.. אז אפי' שהאמונה הזאת לוקה בחסר.. ואולי היא אפי' רדודה.. לא שווה עשית סגולה זו שמביאה לסוג של שלוות נפש מאשר כסיסת ציפורנים מדאגה..?!
נראה יותר שזו אמונה בסגולה ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2013 00:58 לינק ישיר 

א. יש להבדיל בין סגולות שיש להן מקור לבין סגולות שאין להן מקור מלבד נעירת ההמון אחרי החברה..
ב. כשהאמונה היא העיקר והסגולות הן טפל.. ובבחינת אם לא יועיל לא יזיק.. מה רע בכך?!
ג. ללמד זכות על כל רודפי סגולות למיניהן.. הייתי אומר - שאחרי הכל עושה הסגולה עושה זאת מתוך אמונה בהקב"ה שהסגולה הזאת תשפיע במרום.. אז אפי' שהאמונה הזאת לוקה בחסר.. ואולי היא אפי' רדודה.. לא שווה עשית סגולה זו שמביאה לסוג של שלוות נפש מאשר כסיסת ציפורנים מדאגה..?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2013 13:05 לינק ישיר 

לפעמים סגולות עוזרות, הרבה פעמים מדובר בסגולות חשובות כמו תפילה בכותל או פרקי שירה, ובעולם יש מגבילה מרתקת לסגולות, אם תקישו ; הסוד בגוגל תגלו פרקים שלמים איך מושכים עלינו שפע בעולם הזה מבחינה סגולית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2013 12:19 לינק ישיר 

סגולה 
שולי רנד 
מילים ולחן: שולי רנד

תראו איך שהיא מנגנת 
כמו לא מרגישה את הסכין בגב 
אגב היא תמיד נאמנה לו 
בגלגול הזה ובגלגול שלפניו 

הרבה מלכים לטשו בה עין 
היא לא אחת שמפירה בריתות 
כרותות לה שפתיים 
שיבשו מרוב תחינות וטענות 

סגולה סגולה 
את לא יכולה להיות כמו כל הבנות 
מה את מחפשת ברחובות 
כל כבודך בת מלך שכמותך הוא פנימה 
הואילי להפנימה 
סגולה סגולה 
יפה כמו שאת לא צריכה להשתנות 
באחת מעיניך ליבבתיני 
כל יופייך מיוחסת שכמותך הוא פנימה 
כך מימים ימימה. 

את לא צעירה את יודעת 
אל פיתחך הנה כבר מתדפק הסתיו 
אגב ידו תמיד פשוטה 
רק תצפצפי ושוב את לפניו 

זה לא לחינם שאת סובלת 
לא לעולם הכל יהיה סביבך שחור 
כינור של המלך 
ינגן ואת שוב תטבלי באור 

סגולה סגולה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2013 09:50 לינק ישיר 

טיע כתב:
סגולות עוזרות לכולם, רק לי לא. וזה ממש עצוב :(

אל ייאוש... יהיה טוב.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2013 02:40 לינק ישיר 

אין חילוק בין שידוכים לשאר הישועות..

הסגולות עוזרות לדבר אחד. לתת אשליה למי שעשה אותן, שהנה, עכשיו יהיה טוב..
הבעיה היא כשהסגולה לא עוזרת זה כבר מייאש לגמרי...
(רק עלי לא עובד השני-חמישי-שני בזוועיל/ ה40יום בכותל/ הסיבובים בעמוקה/ הקפיצה מהגג באישון לילה... כנראה אני חסר/ת תקווה בכלל)

חבר'ה.. תתעורררו.. מספיק לרדוף אחרי חלומות של אנשים ולהיות בטוחים שזה זה יציל אתכם...

הרבה תפילות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2013 00:57 לינק ישיר 

סגולות עוזרות לכולם, רק לי לא. וזה ממש עצוב :(

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם סגולות עוזרות בשידוכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext