מה גורם לירחמיאל להעדיף בעקביות סולנים מסויימים, ואפילו כאלה שנראה שהם לא "סופרים" אותו בכלל, ומצד שני להתעלם באותה עקביות מסולנים אחרים, מוערכים ומוכשרים בעליל?
ואם להיות בוטים, האם לא זה מה שנקרא "השתמש וזרוק"?
--
העלו בעבר את ההשערה שזה נובע ממראה חיצוני. לא הייתי מסכימה עם זה, מפני שחלק מהמקופחים בהחלט נראים טוב ויותר מכך.
--
דווקא כשיש הרבה אור, אפשר להבחין איפה חסרה נורה. אם הכל חשוך, הנורה החסרה אינה מורגשת בעליל. (וזה תשובה לתהיה למה לכתוב ביקורת, ועוד כל כך נוקבת...)
הקיפוח של יהודה בדיסק בהחלט מעוררת תמיהה, אך מכיוון שאת (משיחמיד) ישר תשימי לב אל זה (בתור שומרת זכויות יהודה גרוקין)חחח...מה לעשות?אני אומר לך שיהודה יחסית לא היה זמר מפוסם כמו יאיר,בנימין ועוד.. נו! זה רק בגלל שלא קיבלהרבה סולו באלבומים! בהופעות הוא היה בולט מאד!!! זו כל הנקוד של הקיפוח!
ובנוסף הוא גם היה איך נגדיר, זמר נודד- הכוונה שהוא בקושי היה במקהלה, היה והלך.. לי נראה שזה הסיבה.. אמממ לידיעתי הוא היה במקהלה מאז שנת 2007 עד שנת 2011 ואולי גם 12! (מישהו יודע באיזו שנה היה האסק 25?) אז נודד הוא לא בדיוק....
הקיפוח של יהודה בדיסק בהחלט מעוררת תמיהה, אך מכיוון שאת (משיחמיד) ישר תשימי לב אל זה (בתור שומרת זכויות יהודה גרוקין)אני אומר לך שיהודה יחסית לא היה זמר מפוסם כמו יאיר,בנימין ועוד.. ובנוסף הוא גם היה איך נגדיר, זמר נודד- הכוונה שהוא בקושי היה במקהלה, היה והלך.. לי נראה שזה הסיבה.. אולי גם בגלל ההורים שלו כפי שכתבת..
אמממ ההופעה בפסח הנ''ל אכן לא ברורה,אבל הצלחתי לראות את יהודה בבירור יותר מפעם אחת במהלך השיר (רוב השיר מסתיר אותו חיא אברמוביץ...) ושהגיע לבצע את הסולו שלו הוא נכנס ממרכז הבמה מאחורה מה שיצר את האפקט שנכנס רק ברגע זה לבמה... אבל ירחמיאל לא יעשה דבר כזה לעולם-להכניס ילד רק לקטע הסולו שלו,בטח כשמדובר ביהודה גורקין.......
נשלח ב-20/8/2017 12:12
מהופעת פסח ע"א ההסרטות לא מספיק ברורות, אבל שמתי לב שיהודה נכנס בשיר 'שמע ישראל' רק לסולו שלו. בהופעה בארץ הוא היה בכל השיר, אבל קצת טעה בריקוד... אבל עדיין, הקיפוח של יהודה באלבום מי לה' אלי יירשם לעד בספרי ההיסטוריה של המקהלה!
נשלח ב-16/8/2017 19:38
greenie כתב:
לגבי יהודה גורקין ספציפית,כן,אני הדגשתי שזה עליו ספציפית... אני חושבת שייתכן ואת צודקת. בכלל, כאחת שהיתה תלמידה של אמו של יהודה,פעם,באמת? איזה קטע מגניב! לפני מספר שנים, היא בהחלט דמות חינוכית נערצת. כך שיכול להיות. מצד שני, אם תקשיבו לתארים שירחמיאל העניק ליהודה (למשל: הרב או תלמיד חכם מקראון הייטס ), ייתכן וזה היה קשור בכמות הזמן שהיה נדרש לבא לחזרות ולהקלטות, נדמה לי שקראתי או שמעתי איפשהו שירחמיאל הבטיח שלא יפריע ללימודים של הפרחים. אולי זה נכון,אבל גם אם כן,אז למה בהופעות יהודה לא היה מקופח כלל וכלל? לאימונים להופעות לא צריך להגיע בקביעות?
נשלח ב-15/8/2017 02:01
לגבי יהודה גורקין ספציפית, אני חושבת שייתכן ואת צודקת. בכלל, כאחת שהיתה תלמידה של אמו של יהודה, פעם, לפני מספר שנים, היא בהחלט דמות חינוכית נערצת. כך שיכול להיות. מצד שני, אם תקשיבו לתארים שירחמיאל העניק ליהודה (למשל: הרב או תלמיד חכם מקראון הייטס ), ייתכן וזה היה קשור בכמות הזמן שהיה נדרש לבא לחזרות ולהקלטות, נדמה לי שקראתי או שמעתי איפשהו שירחמיאל הבטיח שלא יפריע ללימודים של הפרחים.
נשלח ב-14/8/2017 19:28
טוב,הקפצתי את האשכול הזה ממצולות בעקבות כמה הרהורים על סולן מפוספס מסוים... שלכל הדעות היה יכול לקבל הרבה יותר ביטוי באלבומים.... הסולן הבלתי נשכח- יהודה גורקין.
אין מי שלא שם לב לקול המתוק והכובש או לכישרון שיהודה ניחן בהם, ושאלתי את עצמי יותר מפעם אחת-למה? אם מסתכלים על ההופעות מהשנים 2009-10 (תודה אלימונסי:) רואים בברור שהסולן הנחשב ביותר (ביחד עם ב.רבינא אברמוביץ...) היה יהודה גורקין! ובצדק! אז מה פשר הקיפוח הזה במי להשם אלי? הגעתי למסקנה מסוימת,והייתי רוצה לדעת אם היא נשמעת לכם הגיונית... יכול להיות- שפשוט מאד הדבר הגיע מצד הוריו של יהודה-בתור צעד חינוכי. אולי הם לא רצו להפוך את הבן שלהם לכוכב עולמי,ששמו ינשא בפי כל, אז הם ביקשו מירחמיאל לא לתת ליהודה יותר מדי סולואים באלבומים -שמופצים לכל העולם, אבל הסכימו לעשות זאת בהופעות מקומיות (הם כנראה לא שמעו על אלימונסי). גם ההתיחסות של יהודה כיום לכל עניני המקהלה (כמו שכתבו בכמה מקומות) נותנת תוקף לדיאגנוזה הזו...מה דעתכם?
נ.ב: גם אם כל מה שכתבתי נכון,אז אני רוצה להודיע להורי מש' גורקין היקרה-שלא בדיוק הלך להם כי בשבילי הוא בהחלט כוכב!
נשלח ב-14/8/2013 16:27
מבחינתי זה כמו לשאול את רמברנדט כמה עלה לו הקנווס.
נשלח ב-8/8/2013 20:44
איך אתם מסבירים את זה שאף אחד לא יודע מה הולך במיאמי? משלמים? מקבלים כסף? זה סודי או מה? אי אפשר לשאול את ירחמיאל? אפ פעם לא שאלו פרח מרואיין פה בפורום?