בית פורומים שידוכי חרדים

על רווח והפסד, ועל אמונה...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2013 09:49 לינק ישיר 
על רווח והפסד, ועל אמונה...

רווח והפסד, הצלחה וכשלון, מזל ופספוס, ניצחון ותבוסה, הרכבים זוגיים של פוזיטיב ונגטיב, משהו שאדם רוצה שיקרה ומה שלא. ואכן בהסתכלות שטחית נדמה כי רווח, הצלחה, מזל וניצחון הם משהו שכדאי לקוות לו, להתפלל לו ולעומת זאת הפסד, כשלון, פספוס ותבוסה הם מה שאדם לא מאחל לעצמו ומייחל שלא יפול בחלקו.

הבה ננסה להסתכל פנימה, אל מהותן של המציאויות ועל האפשרות לראות דברים מזווית שונה.

לשם הדגמה, נשתמש במונחים רווח והפסד, כאשר הדברים נכונים לגבי כל אחד מצמדי המילים דלעיל.

דרכו של עולם, כאשר אדם מרוויח משהו או בלשון אחר - משיג דבר מה אשר חפץ ליבו הוא מרגיש שהוא בר מזל, שההצלחה האירה לו פנים, שהאלוקים קיבל את תפילותיו או שזכות אבות עמדה לו.

לעומת זאת, כאשר אדם מפסיד משהו, או אינו משיג דבר מה אשר חפץ בו, הוא מרגיש שלימז'ל, מרגיש שנכשל או במקרה הגרוע ממש, הוא רואה עצמו ככישלון.

עיקר תחושת הרווח, נובעת מכך שבאותם הרגעים אין לאדם את היכולת לראות השלכות עתידיות שהגדרתן הפסד, עיקר תחושת ההפסד נובעת מכך שאין לאדם את היכולת לראות השלכות עתידיות שהגדרתן רווח.

כלומר, כל רווח יכול לטמון בחובו הפסד וכל הפסד יכול לטמון בחובו רווח. 

בכל אופן, ביחס להשלכות עתידיות, נבדל הרווח מן ההפסד בכך שכאשר אדם מרוויח משהו ובעתיד תהיינה השלכות שהגדרתן הפסד, הוא מוכרח לראותן, אך - כאשר אדם מפסיד משהו יתכן שיראה בעתיד את השלכות הרווח, אך לעיתים יתכן שעצם ההפסד הוא הוא הרווח בלא אפשרות לדעת זאת ידיעה מוכחת. ובכך, מקשה העניין הנ"ל על האדם להתמודד עם תחושת הפסד ופספוס.

והדברים מקבלים משנה תוקף בסוגיית השידוכים, כאשר פוגשים בחור, הפגישה זורמת ונוצר בסיס טוב לקשר ורצון לקשר של קיימא, קיום ההתקשרות ממותג באופן מיידי כרווח וסיומה כהפסד.

אך העובדה שאדם יראה לעיניים בלבד, מוכרחת להשריש באדם את ההבנה שלא כל הנוצץ זהב הוא ולא כל מה שנדמה כמזל והצלחה אכן כך הוא.

לעיתים דווקא לאחר ה"מזל טוב" מתברר עומק הרווח. לעיתים, דווקא לאחר ה"מזל טוב" מתברר עומק ההפסד. לעיתים, דווקא לאחר ההפסד/פספוס מתברר עומק הרווח והמזל. לעיתים לא שייך לאחר ההפסד/פספוס לדעת שאכן מדובר בפספוס משום שאם בחור/ה "הפסידו" בחור/ה, אין להם דרך לדעת שהפסידו באם לא יחיו תחת קורת גג אחת.

ככל שהדבר נוגע לבני אדם ולא למצבים כלכליים או טכניים אחרים, הרי שתחושת הרווח וההפסד חמקמקים וזה בדיוק מה שהופך את התחושות בזמן אמת לגבי רווח או הפסד לתחושות היחידות האפשריות כי אין לו לאדם אלא מה שעיניו רואות.

כאן נכנס לתמונה עניין האמונה, למעשה אנו מאמינים כי כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד, אנחנו גם מתפללים להקב"ה שיעשה הטוב בעיניו.

לאור האמור לעיל, כיוון שאנו מאמינים בחסד הבורא עמנו, הרי שבמצבי הפסד לכאורה, צריך להיות ברור כי מדובר ברווח, השאלה היא רק האם תחזינה בזאת עיננו, אם לאו.

בשיתוף אתר 'תובנות בענייני שידוכים'

מקור: 
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%95%D7%94%D7%A4%D7%A1%D7%93-%D7%95%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%9E%D7%95%D7%A0.html

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2013 21:50 לינק ישיר 

ה1_ויחידה כתב:
חיזוק באמונה זה תמיד טוב,
בתור תזכורת, סבבה..

אבל שאני אישית יושבת לקרוא כתבה אני מצפה לאיזשהו חידוש ולא שיביאו תוכן לעוס שדומה למאמר תלמידת י"א במבחן בהבעה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה יפה שאת מחפשת כמה שיותר דברים חדשים ועמוקים..
אבל את יודעת באמונה.. לפעמים דווקא הדברים הפשוטים.. הרגילים.. אילו שאנחנו דורכים בעקבים..
דווקא אילו הדברים שצריכים חיזוק.. ודווקא אילו הדברים שהכי מחזקים...

ואל תשכחי את הקדמתו של המס"י שכתב: שהוא לא בא לחדש שום דבר, אלא רק להזכיר את הידוע...!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2013 02:19 לינק ישיר 

=)

אכן..
אבל עדיין, חבל שלא משקיעים טיפה יותר כדי שמגוון אנשים יחכימו..
במיוחד שהציבור אליו פונה האתר מצפה לקצת יותר עומק בקריאת מאמר מהזכרת המושג "הכל לטובה" =)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2013 01:24 לינק ישיר 

יחידית אני מסכימה איתך, עם זאת אם יש אפילו אדם אחד שקרא את זה והתחזק מזה או למד מזה משהו חדש
כותב הכתבה השיג את מבוקשו ובטוח שהיה לו שווה את זה =)

"תמיד תן מבלי לזכור ותמיד קבל מבלי לשכוח"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2013 01:04 לינק ישיר 

חיזוק באמונה זה תמיד טוב,
בתור תזכורת, סבבה..

אבל שאני אישית יושבת לקרוא כתבה אני מצפה לאיזשהו חידוש ולא שיביאו תוכן לעוס שדומה למאמר תלמידת י"א במבחן בהבעה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2013 22:44 לינק ישיר 

איני מבין על מה יצא קצפך ומדוע את מזלזלת בדבר שהוא נכון אף אם הוא אינו חידוש?!

ראשית, זה שאצלך זה לא חידוש אולי זה יפה, אך יש כאילו שזה כן דבר שצריך חיזוק בכך, וכי בגלל זה זה ראוי לזלול?!

שנית, האמונה היא דבר שצריכה חיזוק און ליין (וכדברי הרמב"ם) וברגע שמרפים רגע אחד מחיזוק האמונה הרי היא מתרופפת.. ואם כך, מה רע בזה שמחזקים את הדבר הזה שוב ושוב ושוב..?!

שלישית, אם אותך זה לא מחזק - אוקיי.. אבל עובדה שזה מחזק אחרים.. אז למה להליץ על דבר עם תוכן..?!

אתמהה...!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2013 10:15 לינק ישיר 

אין דברים כאלה, אתר התובנות הזה פשוט מדהים...
לוקחים שיעורי יהדות סמינריונים (בעצם, גם ריכוזים מגיל הגן עומדים בקריטריון), מראים איך זה עובד בשידוכים ויש אחלה כתבה.. =)

חמודים, לא חידשתם כלום... נולדנו לזה ש"הכל מלמעלה", ציבור היעד של הכתבות שלכם מכיר מצוין את המושג "אמונה".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2013 09:58 לינק ישיר 

מחזק ומעודד מאוד!  צריך לזכור את זה תמיד. תודה 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > על רווח והפסד, ועל אמונה...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext