בית פורומים אגודה אחת

למה אנחנו חותרים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2013 22:59 לינק ישיר 
למה אנחנו חותרים?

א. מבט על הפורוום
לפי מה שראיתי מטרת הפורום היא שיפור החברה וכו'. הדיונם שנכנסתי אליהם במחילה, היו כולם מיחזור של הטענות והרטינות הישנות על הציבור הממסד וכו' וכו' וכו' ובמחילה אף אחד כאן לא חידש שום דבר (לפחות להוד גאונותי).
ב. התמיהה
השאלה היא למה אתם חותרים, איך בדיוק מרטינות אנונימיות תשנו את העולם.
ג. האיבחון שלי
אני יודע שאנשים (כמוני במיוחד) שונאים שעושים להם איבחונים, בפרט פסיכולוגיות בגרוש, אבל אני בא להציע בעיקר את סעיף ד.
לדעתי יש פה תיסכול עמוק של חרדים חושבים רבים (ואינני מדבר על הבעיות הפילוסופיות של החבר'ה מעצכ"ח שלא מטרידות אותי ורבים אחרים כלל  בהיותם סומכים על אמונתם ולא על הלוגיקה שלהםשמחד חשובה להן החרדיות, ומאידך מרגישים שהם יותר גדולים ממנה.
ד. ההצעה  והיחס שלי לסוגיה
הבסיס שעומד במרכז החרדיות (זה לא מוגדר בשום לכסיקון  בצורה אנליטית) הוא מה הא' ומה הב'. והא' הוא משהו כמו תורה נאמנות לרצון ה' וכו'.
כל המושגים האלו הם דברים שתוקפם הוא בעיקר ב'מיקרו' דהיינו בבחירה המסוימת של האדם הפרטי. כמובן שאדם ביכולתו לבחור בהשפעה ציבורית זוהי בחירה בעלת משמעות גדולה, אבל לעולם סולם הערכים הוא מה עלי לעשות, ולא איך להסתכל על תהליכים, ואיזה ציון לתת לפלוני ואלמוני.
בשונה מציבורים אחרים ששם א. חילוני: העולם הגדול הוא עיקר המציאות. ב. דתי לאומי: אנו נמצאים בתקופה של תיקון עולם שבו התהליכים הכללים הם הדבר שאיתו צריך להתעסק.
לעומת זאת בתפיסה חרדית כמובן שצריך לדעת איפה אנו חיים וכו' אבל לא צריך לתת ציונים של פלוני לעומת אלמוני מי יותר ומי פחות.
ועל כן הצעתי: הפסיקו להיות מתוסכלים ותחשבו מה אתם יכולים לעשות.
כתבתי מובן?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 20:46 לינק ישיר 

טוב.. קצת חשבתי ביום האחרון ואני רוצה לומר כמה מילים.
תודה על התגובות, נהניתי שכל אחד הגיב לי בצורה אחרת, וזה קצת הזכיר לי מה שתמיד שוכחים, שיש עוד אנשים שחושבים והם חושבים אחרת ממני.
קצת דפדתי בפורום ודוקא נהניתי מהרוח הכנה של רצון לשנות, וראיתי שלא (כולם) מנסים לשבור את הכלים.
עכשיו אני רוצה לומר מה לדעתי כל אדם קטן יכול לעשות.
אפשר להגדיר את המלכוד כך: איננו מנסים להיות נגד מישהו, אנו מזדהים עם הרוח החרדית. אבל איננו מסכימים שהציבור 'כבשים' כמו שקוראים לזה פה.
ואם אנחנו באים לפעול זה יוצא כאילו אנחנו נגד ובזה איננו רואים תועלת.
יתירה מזו ישנו ציבור גדול שאפשר לקחת את הניק 'אייזין' כמייצג, שמכיר את כל מה שאומרים פה, אבל סבור שמכיוון שלכל צעד יש השלכות לכיוונים שונים ואף אחד אינו נביא לדעת לאיפה תוביל חוסר שמרנות במידה זו או אחרת, הרי שצריך תמיד לפנות לגדולי ישראל שהם מחשבים הכל ויודעים מה צריך להכריע. ובדורינו הסכימו כל גדולי ישראל (: שצריך רק לשמור על הנאמנות הבסיסית לתורה.
ועכשיו לך תתוכח.
הצעתי מה ביד כל אחד להשפיע
בשני דברים המצב בשטח הוא קטסטרופלי לא בקנה מידה ציבורי או מחשבתי אלא ממש בחיי היום יום.
א. התלות במסגרת ב. החד גוניות אני בעד אברכים.... אני אברך.
לא ייתכן שכל אברך צריך להגיע ב9 בבוקר ללמוד ב'עיון' לחזור הביתה או לאכול סנדוויץ' בכולל, ובינתיים להתקשר לבן דוד מהעירייה שיעשה פרוטקציות ב'חיידר' ולחזור ללמוד 'בקיאות'. וכו'. החיים יכולים להיות הרבה יותר מעניינים.
לא ייתכן שכל אדם חרדי עובד קם בבוקר ללא כל מעוף רוחני אלא עם רטינות על המוסדות שלא מקבלים את ילדיו, אח"כ לומד כמה שלומד והולך לישון, החיים הרבה יותר מענייינים.
לדעתי החיים החרדיים אמורים להיות הכי מעניינים בעולם. אפילו נלך לדבר הכי קלאסי :חידושי הגר"ח על הרמב"ם. יש מאה דברים שאפשר לעשות איתו ולחשוב עליו, חוץ מלקרוא ולהתווכח ולהביא ראיה.
אלא מה? אנחנו תלויים במסגרות. וכאן הצעתי: לנסות כל אחד כמה שיכול לעשות דברים מעניינים בתוך מה שמאפשר הקונצזוס. לנסות ללכת כמה שיותר רחוק בפרהסיא במה שהמערכת עדיין תסבול בעל כרחה. וזה מחייב כמה שפחות להיות תלויים במסגרת. אם אפשר ללמוד לבד חלק מהיום. אם אפשר לייסד שיעור שאתה חשבת עליו, ולא קובלסקי. מכבדים אותך בשיעור בהלכה בין קבלת שבת למעריב תדחוף רעיון מחשבתי (אנשים יתחילו לזוז על המושב בחוסר נוחות מזה שמישהו מדבר על החיים הממשיים).
ואני מדגיש שאת זה אפשר לעשות בכל בית כנסת (או נגיד להוציא ספרים מעניינים), ולא באתר באינטרנט כי זה עדיין לא בקונצזוס. וגם אם זה יתרחב ויהפך לעולם ממשי, זה יישאר בתור עולם אחר מבתי המדרשות הרגילים.
תן לחכם ויחכם עוד. אני רק מציע (כמו שאומרים הצדיקים אני מדבר לעצמי) כקבלה נחמדה לאלול אולי(:.
סליחה שדיברתי ארןך. מה חושבים?

תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 06/08/2013 20:58:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 22:45 לינק ישיר 

צר לי לאכזב אותך, בעיקרשומע.

אך הפורום אכן נועד לדיונים - עד קיטורים.

עולם המעשה נמצא בחוץ, תוכל לראות יוזמות קיימות כאן: 
http://www.aguda-achat.org.il/%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94/
וברחבי האתר.

וכן בארגון חלקי בעמלי: http://helki.org.il/

ועוד...

וכמובן רבים רבים ששמעו בקולך ופשוט הפסיקו להתעניין ב"תיקון העולם", ופנו איש איש לדרכו הפרטית בעבודת ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 21:19 לינק ישיר 

מה אתה מציע שעלינו לעשות?
אני, כחרדי שלא מרוצה ולא אוהב את הגישה החרדית, מה עלי לעשות לפי דעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 18:11 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:
א. מבט על הפורוום
לפי מה שראיתי מטרת הפורום היא שיפור החברה וכו'. הדיונם שנכנסתי אליהם במחילה, היו כולם מיחזור של הטענות והרטינות הישנות על הציבור הממסד וכו' וכו' וכו' ובמחילה אף אחד כאן לא חידש שום דבר (לפחות להוד גאונותי).
למה אתה חושב שחייבים לחדש? טענות ישנות שלא טופלו לא מספיקות?
ב. התמיהה
השאלה היא למה אתם חותרים, איך בדיוק מרטינות אנונימיות תשנו את העולם.
מרטינות אנונימות הרוטן משנה קודם כל את עצמו, בעקבות כך משתנה גם העולם.
וכבר אמר טולסטוי 'כולם רוצים לשנות את העולם, אבל אף אחד לא רוצה לשנות את עצמו'.
כמובן שכדאי גם להשפיע בצורה יותר אקטיבית, אבל ישנה חשיבות גם לרטינות אנונימיות.
ג. האיבחון שלי
אני יודע שאנשים (כמוני במיוחד) שונאים שעושים להם איבחונים, בפרט פסיכולוגיות בגרוש, אבל אני בא להציע בעיקר את סעיף ד.
לדעתי יש פה תיסכול עמוק של חרדים חושבים רבים (ואינני מדבר על הבעיות הפילוסופיות של החבר'ה מעצכ"ח שלא מטרידות אותי ורבים אחרים כלל  בהיותם סומכים על אמונתם ולא על הלוגיקה שלהם הבעיות העצכחיות והבעיות העולות כאן יכולות לבוא מאותו מניע של חשיבה ביקורתית+שחיה נגד הזרם. הבעיות בעצכ"ח לא תמיד קשורות ללוגיקה, כדאי אכן לבחון את הנושא בעקבות אותם המשתתפים בשני הפורומיםשמחד חשובה להן החרדיות, ומאידך מרגישים שהם יותר גדולים ממנה.
ד. ההצעה  והיחס שלי לסוגיה
הבסיס שעומד במרכז החרדיות (זה לא מוגדר בשום לכסיקון  בצורה אנליטית) הוא מה הא' ומה הב'. והא' הוא משהו כמו תורה נאמנות לרצון ה' וכו'.
כל המושגים האלו הם דברים שתוקפם הוא בעיקר ב'מיקרו' דהיינו בבחירה המסוימת של האדם הפרטי. כמובן שאדם ביכולתו לבחור בהשפעה ציבורית זוהי בחירה בעלת משמעות גדולה, אבל לעולם סולם הערכים הוא מה עלי לעשות, ולא איך להסתכל על תהליכים, ואיזה ציון לתת לפלוני ואלמוני.
בשונה מציבורים אחרים ששם א. חילוני: העולם הגדול הוא עיקר המציאות. ב. דתי לאומי: אנו נמצאים בתקופה של תיקון עולם שבו התהליכים הכללים הם הדבר שאיתו צריך להתעסק.
לעומת זאת בתפיסה חרדית כמובן שצריך לדעת איפה אנו חיים וכו' אבל לא צריך לתת ציונים של פלוני לעומת אלמוני מי יותר ומי פחות.
כתבתי מובן? פחות או יותר דומני שאנו מכוונים לאותה הבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 11:14 לינק ישיר 

אם היה יודע כמה יוזמות וחידושים יצאו מבית מדרש זה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 01:26 לינק ישיר 

בעיקרשומע

ומה אתה עשית כאן? בדיוק מה שאתה מטיף לא לעשות! אתה מטיף לא לחלק ציונים ולא לנסות לתקן אחרים, וזה בדיוק מה שעשית! חילקת לנו ציונים, וניסית לתקן אותנו!

תודה תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 00:29 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:

כתבתי מובן?

בדרך כלל מי שמפסיק להיות מתוסכל לוקח את עצמו בידים ומפסיק להיות חרדי...

עיקר הקיטורים בא ממי שחושש להתנתק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > למה אנחנו חותרים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext