| נשלח ב-20/8/2013 14:20 |
|
| |
כלה כחמורה
חבר שלי לאחרונה הציע לי שידוך, עם בחורה פשוטה, חלקה, לא מפותחת, אבל יודעת לנהל בית. הוא טוען, שבכל מקרה מקסימום שנה אחרי החתונה אין לזוג כבר עניינים משותפים לדבר עליהם, הבעל נמצא בכולל או טרוד בעבודה, האשה בהריון או מגדלת ילד. הם נפגשים לערך כל לילה לאכול קצת עד שנרדמים. הוא מציע שאני אוותר על שנה מקסימום של שיחה משותפת בכדי להתחתן. הוא הוסיף שאשתו לא ממש העפרון הכי חד בקלמר, ולא הנורה הכי חזקה במברשת, אבל הוא מאושר, והוא חושב שמלכתחילה יש להעדיף את הגישה שלו.
אז חברים יקרים, האם יש להקפיד על כלה כחמורה או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2013 14:08 |
|
| |
חסר מעלות/ ציטוטים/ציוויים על לימוד תורה? (כמובן שגם הקיימים לא ממש שווים למה שמנסים להפוך את השוק הזה היום..) מה זה הגן עדן האבסולוטי הזה?? עכשיו אני מבינה איך נוצרה התבנית שהולכת ומתרבה של לומדים לא ע"מ לקיים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2013 12:15 |
|
| |
| ה1_ויחידה כתב: |  | אמיתי!! " "אם לא תדעי לך היפה בנשים, צאי לך בעקבי הצאן ורעי את גדיותיך" אומר הרה"ג בן ציון מוצפי שליט"א: אם לא תדעי לך- כלומר אומרים לנשמה אם לא תלמדי תורה אפילו שאת היפה בנשים- כלומר אפילו שיש לך מעשים טובים ומצוות, אבל לא למדת תורה, צאי לך= מגרשים אותו מגן עדן. כי הבעל חייב בלימוד תורה. ואומר הזוהר: לאישה יש לה מעלה יותר גדולה מהבעל בגן עדן. ... בטח בה לב בעלה, בזה ששולחת את בעלה ללמוד תורה "נשים שאננות שמענה בשמי, בנות בוטחות האזנה אמרתי" הקב"ה מבטיח לנשים גן עדן. בוטחות- הגן עדן שלכן בטוח. דוגמא: בעל הגיע מהעבודה בשעה 6 חיפש בי"כ לתפילה, לפני כן דיבר עם חבר, עישן, נכנס לשיעור קצת נרדם קצת למד, סה"כ למד רבע שעה. הגיע הביתה ב11 בלילה, האישה יודעת, אני לא ראיתי אותו חמש שעות. אומר הקב"ה: אל תדאגי, שכרך בגן עדן גדול יותר, על חמש שעות ולו רק על רבע שעה. האשה שולחת את בעלה ללמוד תורה, לא כל הזמן מתלוננת – איפה אתה לא רואים אותך, מיד לתפילה ואז לכולל או לשיעורי תורה, ... הקב'ה מבטיח לנשים אלו גן עדן. " והפנטזיות ממשיכות.. אם זה מה שמוכרים להן, אין הרבה למה לצפות.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
האם אני שומעת מדבריך נימת זלזול???
עצוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2013 02:02 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | שיגושיח כתב: |  | זה אותו זוג שהאשה מתכנתת והבעל בכולל.
וכך היא אמרה, אני משלמת על המשכנתא שהחלון יהיה סגור?! והוא אמר, אני זה שצריך ללמוד מחר, אז כן, שהחלון יהיה סגור. והיא אמרה, ואני לא צריכה לתכנת כדי לפרנס אותך שתוכל ללמוד? הרי בגן עדן זה שוה בשוה! והוא אמר, שהיא לא למדנית, כי תכלית בעולם הזה הלימוד יותר חשוב. והיא אמרה, שגם היא צריכה להתלבש בצניעות והרבנים אמרה שלבוש צנוע לאשה זה כמו לימוד תורה לגבר. והוא אמר, מה הבעיה להתלבש בצניעות אם היא לא ישינה טוב. אדרבה, היא תראה שחוקה ועייפה שזה מעלה גדולה בצניעות. והיא אמרה, שהיא חייבת להראות יפה כדי שהוא לא יכשל בנשים אחרות. והוא אמר, שהרגע היא אמרה שהיא צריכה להתלבש בצניעות, שהיא תחליט יפה או צנועה. והיא ענתה, שהוא בכלל גבר ולא מבין שאשה יכולה להיות גם יפה וגם צנועה. פה נפסק הויכוח כי השכנים קראו למשטרה שהגיעה וניפצה את כל החלונות ולקחו את שני בני הזוג לבית סוהר. |
|
אז על זה חרדים רבים בלילה? 
נראה לי כל הסיפור של גן עדן על בעל בכולל הוא קונספירציה שנועדה לשכנע נשים שהן לא העפרון הכי חד בקלמר ללכת ולהיקרע בין עבודות הבית ועבודות הקריירה כדי שהבעל ישב בנחת עם כוס קפה בכולל...  |
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 17:32 |
|
| |
אמיתי!! " "אם לא תדעי לך היפה בנשים, צאי לך בעקבי הצאן ורעי את גדיותיך" אומר הרה"ג בן ציון מוצפי שליט"א: אם לא תדעי לך- כלומר אומרים לנשמה אם לא תלמדי תורה אפילו שאת היפה בנשים- כלומר אפילו שיש לך מעשים טובים ומצוות, אבל לא למדת תורה, צאי לך= מגרשים אותו מגן עדן. כי הבעל חייב בלימוד תורה. ואומר הזוהר: לאישה יש לה מעלה יותר גדולה מהבעל בגן עדן. ... בטח בה לב בעלה, בזה ששולחת את בעלה ללמוד תורה "נשים שאננות שמענה בשמי, בנות בוטחות האזנה אמרתי" הקב"ה מבטיח לנשים גן עדן. בוטחות- הגן עדן שלכן בטוח. דוגמא: בעל הגיע מהעבודה בשעה 6 חיפש בי"כ לתפילה, לפני כן דיבר עם חבר, עישן, נכנס לשיעור קצת נרדם קצת למד, סה"כ למד רבע שעה. הגיע הביתה ב11 בלילה, האישה יודעת, אני לא ראיתי אותו חמש שעות. אומר הקב"ה: אל תדאגי, שכרך בגן עדן גדול יותר, על חמש שעות ולו רק על רבע שעה. האשה שולחת את בעלה ללמוד תורה, לא כל הזמן מתלוננת – איפה אתה לא רואים אותך, מיד לתפילה ואז לכולל או לשיעורי תורה, ... הקב'ה מבטיח לנשים אלו גן עדן. " והפנטזיות ממשיכות.. אם זה מה שמוכרים להן, אין הרבה למה לצפות.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 16:20 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | זה אותו זוג שהאשה מתכנתת והבעל בכולל.
וכך היא אמרה, אני משלמת על המשכנתא שהחלון יהיה סגור?! והוא אמר, אני זה שצריך ללמוד מחר, אז כן, שהחלון יהיה סגור. והיא אמרה, ואני לא צריכה לתכנת כדי לפרנס אותך שתוכל ללמוד? הרי בגן עדן זה שוה בשוה! והוא אמר, שהיא לא למדנית, כי תכלית בעולם הזה הלימוד יותר חשוב. והיא אמרה, שגם היא צריכה להתלבש בצניעות והרבנים אמרה שלבוש צנוע לאשה זה כמו לימוד תורה לגבר. והוא אמר, מה הבעיה להתלבש בצניעות אם היא לא ישינה טוב. אדרבה, היא תראה שחוקה ועייפה שזה מעלה גדולה בצניעות. והיא אמרה, שהיא חייבת להראות יפה כדי שהוא לא יכשל בנשים אחרות. והוא אמר, שהרגע היא אמרה שהיא צריכה להתלבש בצניעות, שהיא תחליט יפה או צנועה. והיא ענתה, שהוא בכלל גבר ולא מבין שאשה יכולה להיות גם יפה וגם צנועה. פה נפסק הויכוח כי השכנים קראו למשטרה שהגיעה וניפצה את כל החלונות ולקחו את שני בני הזוג לבית סוהר. |
|
אז על זה חרדים רבים בלילה? 
נראה לי כל הסיפור של גן עדן על בעל בכולל הוא קונספירציה שנועדה לשכנע נשים שהן לא העפרון הכי חד בקלמר ללכת ולהיקרע בין עבודות הבית ועבודות הקריירה כדי שהבעל ישב בנחת עם כוס קפה בכולל... 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 16:14 |
|
| |
איזה חוסר קשר.. הזוי. המקצוע לא משנה אופי. התאור הזה הוא של זוג עקשן בעל קושי בהדברות תקינה. (שאגב, מפעם לפעם אתה מוכיח עד כמה יכולת הדמיון שלך מפותחת..) המוסכמות הראשונה של שני הצדדים צריכה להיות שהם שותפים. ובשותפות כל אחד נותן את הצד שלו כדי שהעסקה תצליח. ולא יפה ככה להוציא את המתכנתות.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 16:04 |
|
| |
זה אותו זוג שהאשה מתכנתת והבעל בכולל.
וכך היא אמרה, אני משלמת על המשכנתא שהחלון יהיה סגור?! והוא אמר, אני זה שצריך ללמוד מחר, אז כן, שהחלון יהיה סגור. והיא אמרה, ואני לא צריכה לתכנת כדי לפרנס אותך שתוכל ללמוד? הרי בגן עדן זה שוה בשוה! והוא אמר, שהיא לא למדנית, כי תכלית בעולם הזה הלימוד יותר חשוב. והיא אמרה, שגם היא צריכה להתלבש בצניעות והרבנים אמרה שלבוש צנוע לאשה זה כמו לימוד תורה לגבר. והוא אמר, מה הבעיה להתלבש בצניעות אם היא לא ישינה טוב. אדרבה, היא תראה שחוקה ועייפה שזה מעלה גדולה בצניעות. והיא אמרה, שהיא חייבת להראות יפה כדי שהוא לא יכשל בנשים אחרות. והוא אמר, שהרגע היא אמרה שהיא צריכה להתלבש בצניעות, שהיא תחליט יפה או צנועה. והיא ענתה, שהוא בכלל גבר ולא מבין שאשה יכולה להיות גם יפה וגם צנועה. פה נפסק הויכוח כי השכנים קראו למשטרה שהגיעה וניפצה את כל החלונות ולקחו את שני בני הזוג לבית סוהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 16:03 |
|
| |
חסר על מה לריב? בסך הכל צריך מוכנות להתגמשות ולהדברות לפעמים.. (איך זה קשור עכשיו? האשכול של החמורה בסטיה חדה..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 16:02 |
|
| |
בזוגיות צריך לדעת להתגמש , לתת לשני את הכבוד הראוי לו. ואם אני מפרנסת זה לא אומר שבגלל זה אני הקובעת. זה משהו משותף לשנינו. אם יום אחד לא אוכל אז הוא יפרנס, כנ"ל הפוך. ההחלטה של בני הזוג לחלוקת התפקידים היא מוסכמת בינים לבינם. לפי מציאות החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 15:55 |
|
| |
ואני שמעתי על זוג שבלילה רבו על חלון פתוח או סגור הי ארגילה לחלון פתוח והוא על סגור ומזגן בלאגן!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 15:43 |
|
| |
| תקשיבו_רגע כתב: |  | בציבור החרדי- מעודדים את הנשים לעבוד ולהרויח יפה, ותאמין לי ששם יש זוגיות טובה ויפה לאורך זמן.
כי זה לא קשור לנתונים חיצוניים כאלה ואחרים, זה קשור שכל אחד מעניק לשני את מה שהוא צריך.(ביטחון, אמונה וכו) מעריך ומכבד באמת. |
|
זה לא שפתאום ביום אחד החליטו הרבנים לעודד הנשים להרויח יפה. אלא בתחילה הציבור החרדי היה קטן, ואז הבעל היה מנותב לכולל, והאשה להיות מורה. ככל שהציבור החרדי גדל, כך חיפשו יותר ויותר מקומות עבודה לנשים, ויותר ויותר כוללים לגברים. זה שהיום הרבה בחורים רוצים אשה שמרוויחה יפה, זה כשלון של האידיאלים של הציבור החרדי, ולא יישומם.
לענייננו, בגלל שבציבור החרדי יש ערך כזה גדול למשפחה, ובנוסף יש דגש כל כך חזק על חשיבות לימוד התורה, זה מהוה משקל נגד המציאות שהאשה מרוויחה יותר מהגבר. אבל מכמה וכמה רבנים שמעתי, שעדיין זה גורם לבעיות בשלום בית. למשל, האשה מחליטה שהיא רוצה מקרר בצבע לבן, והבעל רוצה בצבע נירוסטה כי זה יותר גברי, ופתאום האשה מתחילה לחשוב לעצמה הנה אני מרוויחה את כל הכסף, והוא מתערב לי במטבח, שגם ככה זה לא הענין שלו. ובמקום שיתפשרו על צבע קרם היא מתעקשת על לבן דוקא!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 15:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 15:26 |
|
| |
את "צריכה" לחזור כאן על התגובות כדי להבין מי המושפעת ביננו מההכללות של הציבור החרדי.. נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי ה1_ויחידה ב- 30/08/2013 15:28:36
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2013 15:19 |
|
| |
כן , בציבור החרדי שטיפת מוח מאסיבית, עם הכללות "הוא צריך" היא "צריכה" זה הורג אותי :) [ דוגמא חיה לעיל (שיגושיח, ה1 והיחידה :))]
|
|
|
|
|