| נשלח ב-25/8/2013 19:09 |
|
| |
שלום כיתה א' שלי
הילדונת שלי התחילה ללכת לכיתה א', איזו חגיגה. צמות עם סרטים, ילקוט חדש, קלמר עם אלוקיטי, נשיקות אוהבות ושלט "בהצלחה" על הדלת. איזה כייף. לא הבנתי למה כל הזמן אני תוססת ומתהפכת ועצבנית להחריד. אחר כך ישבתי לי בשקט עם עצמי, ונשמתי עמוק עמוק, וככה יצאו לי התמונות, קרועות וכאובות, בהן אני הולכת עם ילקוט עור אדום מכוער וישן ישן, שיצאו ממנו ברזלים שבורים, פצעו אותי וגם את החברות שלי שכעסו עלי מאד, אבל - זה היה הילקוט שלי. על מחברות וספרים שעטפתי בכיתה ה' מעטיפות המתנות שקיבלה אחותי לחתונה שלה, ואמא שלי ביקשה ממנה שתביא לנו את העטיפות ככה יחסכו את הכסף לגלילים. נזכרתי בקלמר הישן והקרוע שלי, בחולצת התלבושת שנלקחה מגמ"ח ואני חשקתי את לחיי שמא זה של חברה שלי שאתמול זרקה והיום רואה אותי לובשת. בגרביונים הירוקים עם החורים, שנזלו לי כל הזמן, בסנדלים שכן קנו לי, בכחול ירוק, כמה אהבתי אותם, אפילו שהם לא היו נוחים, אבל הם היו עדכניים, ולגמרי שלי. בפוני הקצר שאמא שלי התעקשה לגזור לי למרות שלא רציתי והרגשתי הכי מכוערת בעולם, בבושה העמוקה שלי שאמא יושבת שם עם כל האמהות, מחייכת חיוך של שקר לכווני. אני יודעת כמה היא צעקה והרביצה ד שיצאנו ביחד, כמו אמא ובת אוהבות, לכיתה א'. כל הזכרונות האלו שמציפים כל כך מקשים עלי להיות האמא שאני רוצה להיות, יודעת שאני עוד ועוד צריכה ללכת לטיפול, אבל יש גבול ברור של כסף ותקציב, וזה עצוב. תודה למי שכאן כדי להקשיב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2013 03:21 |
|
| |
נוער חרדי בע"מ והוא אינו שלי! אני עובד בו, ויש שם מספר מנהלים ומנהלות .. הוא פרוייקט משותף, למספר אנשים ואירגונים, בתחום הנור והטיפול במגזר החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2013 23:29 |
|
| |
תודה לך, עוצרים. אכן, הפורום הוא מקום נפלא, ולכשעצמי, כמה השתחררתי מכל מילה שנכתבה כאן של תמיכה ושל ביחד. לגבי הטיפולים החינמיים, מנסיון - לי הם היו פחות מתאימים, ייתכן ולאחרים יותר, ייתכן וזה קשור לחוויות הילדות שלי, לא יודעת, אבל מאמינה שעוד אגיע לאן שצריכה להגיע, ותודה. מבחינתי האישית אין בעיה להעתיק את הפוסט, מהו דף הפייסבוק שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2013 03:25 |
|
| |
רעות222 ובחורה לעניין, אני דיי חדש כאן בפורום, אבל ריגשתם אותי,התמיכה ההשתתפות וכו' המנהלת גברת לזר היקרה תראי איזה תמיכה איזה העצמה הדדית יש לך כאן בפורום אשרייך.. ולרעות היקרה תקציב אינו צריך להוות בעיה יש מקומות ואנשים שיתנו לך בחינם יעוץ ועזרה.. החל בלשכות בריאות הנפש וכן בחלק נכבד מקופ"ח את יכולה לקבל טיפול בהחזר מלא או כמעט מלא.. ואם את מתביישת ישנם קוי תמיכה של לב שומע(1599503232) וכדו', שהם חינמים ואנונימים.. מכיון שאני מנהל דף תמיכה בפייס, והייתי שמח לעלות דיון זה, אני מבקש אישור ממנהלת פורום נכבד זה וכן מרעות להעתיק פוסט זה... בכבוד והערצה, עוצרים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 13:55 |
|
| |
לכשעצמי... כשנושא מפסיק מהר מידי, אני מרגישה פחות נוח, מין פרידה... חרדת נטישה :) ובטחון עצמי, ואמון עצמי ואהבה עצמית... מאחלת לך, יקרה, שתלך ותתפתח.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 08:32 |
|
| |
שואלת את כולם, ואת רונית: איך זה מרגיש שנושא אחד ממשיך וממשיך? ושאילה מהצד: למה תמיד אני מרגישה צורך לשאול, לבקש רשות, לשאול אם אני מתאימה את עצמי לכללים? לא רוצה להרגיש שאני מכבידה. אוהבת את הדיון הזה עם רעות, למרות שאני ממש לא מזדהה עם אותן הרגשות. שמחה על ההתקדמות שלך רעות.... מאמינה ומקווה בשבילך שכל הכאבים שלך ילכו ויפחתו עם הזמן..... ואני, לגבי עצמי.... חוזרת לשאלת המוצא שבתגובתי זאת: להמשיך ולהמשיך אשכול אחד ללא סוף???? (וקול קטן בתוכי: למה לא הפריע לך כשהתעניינת מה קורה אצל רעות, אז לא הפריע לך שהאשכול מתמשך ומתמשך, הא???). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2013 20:57 |
|
| |
חמודה.... האמת שהיה אחרת לגמרי, וזה מדהים איך ניתן לצאת מהרגש הכואב אחרי שהתאבלנו עליו, בינתיים לפחות. היה טוב. פשוט היה טוב לי לאהוב ולשלוח אותה מטופחת וחמודה, ואת היתר - באהבה ובכייף. היה משמח להיות אמא טובה וצוחקת בחג. העיקר של הקושי התבטא הפעם בחג ובחגיגיותו. האוכל הרב שבישלתי עשה לי רע. זה מצחיק, אבל כאילו... כל כך קשה שיהיה טוב אחרי שהיה רע. היה מפחיד לי שיהיה, ושיהיה בשפע, הציף הרבה כאב. אבל היה גם המון טוב, בחסד השם. איך היה לך, לכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2013 01:51 |
|
| |
רעות, איך הרגשת הערב כששוב הכנת וריעננת באהבה את הילקוט לקראת השיבה ללימודים לאחר פגרת החגים??? כששוב חזרת לגהץ באהבה ובמסירות את חולצות התילבושת??? ואולי תקראי את הודעתי כבר אחרי ששלחת את בבת עינך ללימודים מקושטת ומסודרת ומצוידת.... בכית כשהיא הלכה??? הרגשת חזקה יותר מאמא רעות של תחילת השנה??? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2013 08:54 |
|
| |
קוראת אותך שוב, וחושבת עלייך. כמה עדינות, רגש טהור וטוב יוצאים מהמילים שלך. כמה כאב ואבל עמוק. מנסה לדמיין אותך ילדה שם, קוטפת פרחים, שונאת ומתביישת. מגישה לך עכשיו פרח חי כמעט, ממני. זה מדהים , איך שמתוך ההריסות יכולה לצאת דמות כל כך רכה ואוהבת, כמו שאת כותבת על אהבתך לילדותייך.
למרבה הפלא, קראתי בספר "טראומה והחלמה" שמרבית נפגעי ההתעללות בילדות אינם מתעללים בילדים שלהם, כי אם להפך - הם קופאים. זו הייתה עבורי ידיעה חדשה ומעודדת.
ספרי עוד? איתך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 19:44 |
|
| |
אמא שלי לא עשתה שום דבר בכוונה. בעיקרון היא מאד אהבה אותנו, רק שהיא היתה חולה, וכמונו - או לפחות כמוני - היא גם פחדה מאד מאבא שלי, שהיה אדם נוקשה ודי חסר רגש. היו לה חיים קשים, ואני מאמינה שגם חיים רדופי פחד, ללא תמיכה, ללא אהבה ותמיכה של בעל. מאמינה שהיא רצתה לתת אהבה לילדים שלה, רק שלא ידעה איך ולא היתה פנויה לכך בתוך סבך בעיותיה שלה. לאמא שלי יש נשמה מיוחדת, ואני מעריכה אותה מאד למרות הכל. אולי זה מה שהחזיק ומחזיק אותי עד היום. היא טיפוס רוחני שתמיד מחזיק סידור או ספר קודש ביד. לאמא שלי יש מידות נאצלות, טוב לב, ביישנות. היא מעולם לא ציערה בן אדם. אמא שלי בן אדם חכם, באה ממשפחה אצילית, רק שמאורעות החיים הרעו איתה. אמא שלי גם אשה יפה במיוחד, רק שהתרופות וההזנחה העצמית גרמו לה להראות כקבצנית ומכוערת. לאמא שלי יש משיכה ליופי ולאומנות, ובימים השלמים שבהם היא היתה מבלה בחוצות, מביישת אותנו - ילדיה הקטנים, באותו זמן ממש - היא היתה אוספת פרחים צבעוניים שגדלו בשולי הדרכים, אוגרת אותם בעדינות וחונטת אותם בספרי טלפונים. מאוחר יותר היא תעטר בהם מכתבים אותם היא תכתוב להוריה שמעבר לים. כמה שנאתי והתביישתי באמא שלי כשהייתי ילדה.... כמה ניסיתי למחוק את קיומה מתודעתי - כמדומני, ואולי לכן אין לי זכרונות כמו שיש לך רעות??? אין לי הרבה זכרונות. היו לי המון בושות. המון. אבל לא מכוונות. מה שכן, היום, אני כולי תפילה לה' שישמור עלי עבור ילדתי, עבור ילדותי, שאוכל לתת להן את כל מה שהן כל כך כל כך צריכות, ואת מה שמעולם מעולם לא קיבלתי. אז, בעצם, כל נתינה ונתינה לבנותי זאת עדות לחוסר המשווע. משתדלת שזה לא יהיה שם כככלללל הזמן לנגד עיני, אלא רק לפעמים, ודווקא מתוך הודיה: ברוך ה' שבנותי כן זכו! ואני לעצמי??? כן, אני הולכת לטיפול, ומנסה לשקם את עצמי מההריסות. ולא רק של חוסר באהבת אם..... נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2013 23:23 |
|
| |
מה שנכון ומתאים לך. איפה זה נוגע בך, דברי את הדיבורים שלך, יקרה, תבכי גם את הבכי שלך, מסכימה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2013 22:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2013 21:45 |
|
| |
תודה, יקרה, ותשתפי?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2013 08:39 |
|
| |
מממהרת, בדרך לעבודה, אבל הייתי חייבת להגיד לך שבכיתי איתך, ובא לי לחבק אותך ולהיות חבירה הכי טובה שלך..... זה שכנראה כל אחת חווה את זה אחרת, את הנורא הנורא הזה. מקווה שיתאפשר לי לכתוב יותר בהמשך..... אוהבת מאד, ומחזיקה לך אצבעות. הכי הכי זה הטיפול. והאנשים האוהבים שסביבך.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2013 12:17 |
|
| |
אתם מדהימים. כל מילה פה מעלה לי דמעה וגם חובשת כאב. כן, בחורה יקרה, הכאב סוף כל סוף מעז לעלות, אחרי הרבה שנות טיפול... ואני לא מפסיקה להודות להשם על בעלי המופלא שכל כך הרבה מתרחש תודות לו. שולחת את ליבי לנחמך... כל כך לא פשוט. ונשמה, באמת, אני יודעת שאחד האוצרות שזכיתי בהם, הוא היכולת שלי להודות ולהתמלא אושר מכל פרט. עבורי כל כך לא מובן מאליו שיש סיר מקרוני על הכיריים, כל כך לא מובן מאליו שמותר לאכול בסלי, כל כך לא פשוט שמחליפים מצעים, כשאני מחבקת את הילד שלי זה ממלא אותי אהבה יותר מאדם ממי שאצלו זה טיבעי ורגיל. כל פרט חג בשבילי, התמלאות גדולה באושר. יחד עם זה, תהליך האבל הזה קשה ומייסר. אני רוצה להיות ילדה של מישהו. בבקשה, אני רוצה להיות ילדה. של מישהו בעולם.
זוכרת את עצמי מקשיבה לחברות שלי ששרות "אמא יקרה לי יקרה" וחושבת לעצמי שאסור לשקר, ושאני אשיר "אמא קרה לי, קרה." גם אמא שלי הייתה בדכאון כבד אחרי הלידה שלי ולא תפקדה בכלל. אחותי בת העשר הייתה מטפלת בי ועד היום היחסים שלנו מתוחים בשל כך היא כאילו מאשימה אותי בתת מודע שלה בכך. אחר כך היו ימים אחרים של המון אלימות מכל הכוונים והמון זרות וגועל גדול, מתקשה כל כך להכיל את רגעי הטוב שכן היו, הכל נכנס לי לרמת גועל ונתק וזרות וריחוק ובעיקר סוד וסוד וסוד, ספרו גם אתם מה מעלים בכם הדברים? הלוואי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2013 01:11 |
|
| |
נכון. עצם העובדה שהפסקנו את השרשרת. את שרשרת ההשפלות שנדמה שלא תפסק לעולם. אנחנו הפסקנו את הכאב הבלתי נסבל הזה, את האסון הזה שרואה בילדים הקטנים חפצים בלתי מזוהים - רכוש ההורים לעשות בם כחפצם. ללעוג להם, לבזות אותם. אוי, אוי. כמה כח צריכים אותם ילדים בבגרותם לבנות את עצמם - להחזיר לעצמם צלם אנוש, להאמין בכחם, ביכולתם. ואיזה יופי של עבודה עושים אותם הורים צעירים שלא מעתיקים באופן אוטומטי את התנהגות הוריהם כלפיהם עצמם אל הדור הצעיר שה' הפקיד בידם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|