| נשלח ב-1/9/2013 14:31 |
|
| |
רשמים והסרטות מסליחות ראשונות מפ''ת עם החזן דוב הלר
בס"ד סליחות ראשונות בבית הכנסת שונה הלכות בפ"ת, לפני התיבה עבר החזן דוב הלר בליווי האנסמבל הקולי פעמונים בניצוחו של יוסי שוורץ, כמה פרקים מתוך התפילה נתן החזן בנימין הלפגוט.
כהתחלה הנה הפתיחה לסליחות ועיני כל מתוך התפילה אמש בפ"ת http://m.youtube.com/watch?v=s063uVwW330&feature=em-upload_owner&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Ds063uVwW330%26feature%3Dem-upload_owner
עיני כל: http://m.youtube.com/watch?feature=em-upload_owner&v=gJJGa9fhVn8&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DgJJGa9fhVn8%26feature%3Dem-upload_owner
סדר היצירות שבוצעו בתפילה מלבד הנוסח המושקע: פתיחה לסליחות - אלי יפה - המקהלה אשרי - חזן ומקהלה עיני כל - קוסוביצקי ואנחנו - חזן ומקהלה חצי קדיש - שמעתי שזה מבירנבוים, העיבוד של ריימונד גולדשטיין לכו נרננה - הלחן שיכול להתקבל בשמחה אל משפחת עממי הנשמה לך - קוורטין/אילתור שוכן עד - נוסח קל מלך - ישראל פוקס - החזן בנימין הלפגוט במוצאי מנוחה - יעקב ויסלקובסקי - סולו באס מתנאל ואכטנג סולו טנור המנצח יוסי שוורץ לשמוע אל הרינה בחלק מהבתים - בלחנו של אלי יפה את ימין עז - אילתור דרוש נא - נפתלי הרשטיק? - סולו מהמקהלה החזן יקי לאער זוחלים ורועדים - ויזניץ יוצר אתה - במנגינת קול ברמה נשמע מרום ופנה נא - החזן בנימין הלפגוט באימפרוביזציה רצה עתירתם - יוסלה רוזנבלט והביאותים - עממי פתיחה שמע קולנו - אלי יפה - המקהלה שמע קולנו - רפפורט/אילתור השיבנו - רפפורט/אילתור מנגינת קהילות הקודש - המקהלה אל תשליכנו מלפניך - רפפורט/אילתור אל תשליכנו לעת זקנה - המקהלה בלחן עממי אולי זה מהחזן משה שטרן ולאחר מכן החזן בלחנו של רפפורט מכניסי רחמים - בנט מכניסי רחמים - קוורטין/שטרן - לאחר שסיימו לשיר את לחנו של בנט החזן הלר הפתיע והחל לשיר את לחנו המרגש של קוורטין על פי דרכו של מורו ורבו משה שטרן לא נשארה עין יבשה בבית הכנסת. קדיש חסידי - יוסלה רוזנבלט יתכן שהתפספסו לי יצירה או קצת יותר, מחילה מראש
בית הכנסת מלא מפה אל פה מכל גווני הנוף הישראלי, דתיים ושאינם דתיים חסידים ליטאים ירושלמים הכל בכל מכל כל. תפילת הסליחות בנוכחות נכבדים רבים מהעירייה ורב בית הכנסת הרב אילוביצקי, ראש העיר מר אורי אוהד מר שלמה לינצר ועוד רבים ומכובדים. את האיכות הגבוהה של התפילה הצלחתי להריח כבר בשבועות האחרונים בחזרות מלאות ההשקעה של החזן והמקהלה, החזן דוב הלר בשבוע האחרון הופיע כמעט יום יום, בשבת האחרונה עבר לפני התיבה בבית הכנסת הגדול בירושלים עם מקהלת החזנים הירושלמית בניצוחו של בריסקמן, דבר זה רק תרם וחימם את קולו ואלו שבאו לתפילת הסליחות זכו לטנור דוב הלר בשיאו עם כל הרגש והגישמאק. הייתי אומר התפילה של החיים שלו אבל מכיוון שהוא כיין המשתבח במהלך השנים נוכל להנות ממנו עוד ועוד. כבר אמרנו שאל התפילה הצטרף החזן בנימין הלפגוט, גם הוא חזן בעל ניסיון בעל קול יפה וגבוה השתתף ביצירות ובאילתורים. ובקיצור מוחלט: הייתה תפילה מלאת חום עם תמיכה מלאה של המקהלה בניצוחו של יוסי שוורץ ,שיודע להבין את החזן ויודע בדיוק כיצד לתמוך בו מהפן החזני ומהפן המוסיקלי. אני יכול להעיד שיוסי והחזנים עבדו קשה על רפרטואר עם עיבודים קשים וברמה גבוהה, את התוצאה המרשימה ראו בבית הכנסת, אני לא יכול להרחיב עוד על המקהלה אני לא כל כך אמין לגביה נחכה לדיווחים של אחרים או שתאזינו בהסרטות...
תודה לחזן דוב הלר על התפילה המדהימה ועל הפרגון, לחזן בנימין הלפגוט, לחברי המקהלה, למנצח מאסטרו יוסי שוורץ ולכל מי שיזם וסייע לתפילה זו להללוי-ה אירועים
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה לייזר
תוקן על ידי קולני ב- 01/09/2013 14:37:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2014 22:30 |
|
| |
מה נשתנה סליחות תשע"ה לעומת סליחות תשע"ד "בשונה הלכות"??,,,,,,,השנה-יתפלל החזן דוד ויינבך -והיכן יתפלל סליחות החזן דב הלר ??-במידה ומישהוא יודע נא לעדכן,,,,,,,ובמקהלה- השנה ייעדר ממנה החזן אליעזר ברוק "שיתפוס" את מקומו של החזן שלמה גליק בבית הכנסת "דובב עוז" ברמת-גן.שינויים נוספים במקהלה -לי לא ידועים אבל נותר לי רק להתלבט עם איזה חזן לומר "שמע קולינו"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2014 21:58 |
|
| |
תענוג לאזנים !
|
|
|
|