פעם שמעתי את זה מבחור חובבן מיאמי בקצרה על הסיפור שהסעיר את יהודי ברוקלין אי שם ב1994 אבל הפעם החלטתי למצוא מקורות באינטרנט
סורי פלדמן אותה ילדה יהודייה שנעלמה באמצע טיול שנתי והקפיצה קהילה שלמה על הרגליים אחרי יומיים שלמים במדבר וביערות נמצאה חבולה מעט אך למעשה נמצאה בריאה
מה שגרם לירחמיאל ביגון להוציא שיר מקסים ומרגש מאוד (אותי לפחות) ולתת תקווה מוחלטת למקרים קשים כמו המקרה הזה עם מסר בטחוני מאת השם. גיליתי פה צעד נדיר של ביגון לנצל את כישרונו המוזיקלי ולתת טעם גדול לסיפור של פלדמן הצעירה מה שנותן עניין מיוחד ומרגש לכלל הציבור היהודי בעולם.
יפה! כן, זו ההופעה אסוציאציה מיאמי. אפשר לפתוח(או שכבר יש) אשכול:)
נשלח ב-12/4/2016 00:33
איזה קטע... כי אני אוטומטי כששמעתי על הבחורות שנעלמו התחיל להתנגן לי בראש חסדי ה', והילדים עם הפנסים... זה אותה הופעה שהם היו עם חולצות צהובות וכחולות?... את הסרט שלפני אני זוכרת.. אבל פשוט לא צלצל לי ש'וואו, זה מיאמי! איזה סקופ חדש לפורום':))
נשלח ב-11/4/2016 22:38
netson כתב:
אנצל את ההזדמנות כבר לכתוב סיקורון על השיר: ראשית זה מסוג השירים שמוגרים "כלא נגמרים". אין להם סוף. פשוט לפצוח בשירה בלי שיהיה משהו בשיר שיעצור! נכון מאוד! אין הרבה שירים כאלו וכנראה שבשיר זה נחה על ירחמיאל השראה גבוהה:) הפרחים שרו ורקדו בצורה יוצאת דופן ומיוחדת! הפריע לי רק התנועה שלוקחים את הידיים ומנענים מצד אחד לשני. (זה פשוט תנועה מעצבת. תחשבו שאתם עושים לעצמכם כזה דבר במשך דקה..)
הקטע מהטלוויזיה מוסיף מעט דרמטיות ,דבר שקצת נוגד את השיר שאמור להיות שמח!דווקא מאוד אהבתי. זה מכניס טיפה לאווירת הלחץ ששררה אז באותה תקופה בזמן החיפושים.
כך או כך הקהל בהופעה מאוד נהנה!
חדש ימינו כקדם! אקווה לראות עוד יבול משובח!
נ.ב שאלה קטנה: היה שם איזה קטע שהם החזיקו משהו ביד כמו פנס. נכון? כן, קטע כזה דרמטי נוסף:)
תוקן על ידי netson ב- 11/04/2016 22:32:24
נשלח ב-11/4/2016 22:32
מיאמוש כתב:
הקרדיט לאח שלי שבדיוק פתח את חב"ד און ליין, וראה בכתבה את צמד המילים 'פרחי מיאמי'..:))
נשלח ב-11/4/2016 22:32
אנצל את ההזדמנות כבר לכתוב סיקורון על השיר: ראשית זה מסוג השירים שמוגרים "כלא נגמרים". אין להם סוף. פשוט לפצוח בשירה בלי שיהיה משהו בשיר שיעצור! אין הרבה שירים כאלו וכנראה שבשיר זה נחה על ירחמיאל השראה גבוהה:) הפרחים שרו ורקדו בצורה יוצאת דופן ומיוחדת! הפריע לי רק התנועה שלוקחים את הידיים ומנענים מצד אחד לשני. (זה פשוט תנועה מעצבת. תחשבו שאתם עושים לעצמכם כזה דבר במשך דקה..)
הקטע מהטלוויזיה מוסיף מעט דרמטיות ,דבר שקצת נוגד את השיר שאמור להיות שמח!
כך או כך הקהל בהופעה מאוד נהנה!
חדש ימינו כקדם! אקווה לראות עוד יבול משובח!
נ.ב שאלה קטנה: היה שם איזה קטע שהם החזיקו משהו ביד כמו פנס. נכון?
תוקן על ידי netson ב- 11/04/2016 22:32:24
נשלח ב-11/4/2016 22:02
הקרדיט לאח שלי שבדיוק פתח את חב"ד און ליין, וראה בכתבה את צמד המילים 'פרחי מיאמי'..:))
אני עם שניכם... לא נראה לי שהאסק 7 היה הולך היום, בדור ה-Y הציני והמסמורטפן, אבל קטעים השראתיים בדוגמת "חסדי ה'" או סיום הש"ס (הנה, זה דווקא מהתקופה האחרונה!) "עושים את העבודה". אגב, הפעם (סוכות) אפילו הוידאו המקדים של הבוגרים לא היה...
-- נכתב בעיו"ט מחו"ל
נשלח ב-23/9/2013 08:51
ברוקלינאי כתב:
מה שאני חושב כשאני נזכר בעניין הזה - למה לא עושים דברים כאלה היום?
כוונתי - למה תמיד סתם להיכנס לשיר שירים ולצאת, כשלפעמים אפילו קטע וידאו קצר ונותן רקע, סיפור דברים, הקדמה קצרה - יכול להוסיף כל כך, ולתת לכל העסק הרבה יותר חיות ומשמעות.
הנה, ראיתם את זה שוב עכשיו בוידאו המקדים שהציג את הבוגרים לפני עלייתם לבמה, לראות את תמונותיהם כילדים במקהלה, לאחר מכן את תמונותיהם כיום, ואז לפתע ההתפרצות אל הבמה... הרי זה לא היה יכול להיות טוב יותר אחרת!
כמובן שהמושלם זה דוגמת האסק 7 למי שמכיר. מחזמר מקצועי ומושקע שלא היה מבייש סטנדרטיים בין לאומיים, גם מיאמי היו שם.
אבל זה יקר כמובן, וזה דבר שאסור לבקש מירחמיאל. אבל לפחות הדברים הקצרים והצנועים האלה שהופכים את חווית השירה למשהו הרבה יותר מקושר והשראתי.
למה אסור לבקש מירחמיאל? צריך לבקש ולדרוש! אם הוא יעשה או לא זה כבר הבעיה שלו...
נשלח ב-22/9/2013 15:23
מה שאני חושב כשאני נזכר בעניין הזה - למה לא עושים דברים כאלה היום?
כוונתי - למה תמיד סתם להיכנס לשיר שירים ולצאת, כשלפעמים אפילו קטע וידאו קצר ונותן רקע, סיפור דברים, הקדמה קצרה - יכול להוסיף כל כך, ולתת לכל העסק הרבה יותר חיות ומשמעות.
הנה, ראיתם את זה שוב עכשיו בוידאו המקדים שהציג את הבוגרים לפני עלייתם לבמה, לראות את תמונותיהם כילדים במקהלה, לאחר מכן את תמונותיהם כיום, ואז לפתע ההתפרצות אל הבמה... הרי זה לא היה יכול להיות טוב יותר אחרת!
כמובן שהמושלם זה דוגמת האסק 7 למי שמכיר. מחזמר מקצועי ומושקע שלא היה מבייש סטנדרטיים בין לאומיים, גם מיאמי היו שם.
אבל זה יקר כמובן, וזה דבר שאסור לבקש מירחמיאל. אבל לפחות הדברים הקצרים והצנועים האלה שהופכים את חווית השירה למשהו הרבה יותר מקושר והשראתי.
נשלח ב-22/9/2013 05:53
לא זוכרת איפה קראתי וזה לא היה באינטרנט.
נשלח ב-18/9/2013 22:24
ברומיש - תיקנתי כדבריך :)
גריני, יש לך אולי קישור לראיון ההוא? (או שהוא בכלל לא היה באינטרנט...) הוזכר שם "חסדי ה'" לפחות?