| נשלח ב-30/9/2013 18:38 |
|
| |
איזה חזן מדור קודם היית רוצה לשמוע
אשכול שפתח ניק בשם מבין אמת לפני כמה שנים, מצאתי את זה במקרה אני מעונין להעלות את הדיון שוב פה בפורום אני מבקש מהחברים לא להקפיץ בעקבות כך את האשכול הישן אלא להגיב פה
שאלה: קריתי בספרי החזנות שהי' תקופה אחד שהחזנים המפורסמים כמו, רוזנבלט, קוורטין, רויטמן, הרשמן, כולם שימשו בבתי כנסיות בשכונת בורו פארק בברוקלין ניו יורק בארצה"ב על ימים הנוראים. וחשבתי לעצמי לאיזה מהם הייתי בוחר לילך להתפלל לשמוע את תפלתו.
לכן אציע שאלה זו לציבור הקוראים בהפורום בצורה כזו: אם היית חי לפני הרבה שנים בזמן שהיו החזנים הגדולים המפורסמים שהקליטו את קולם על התקליטים לפני השואה, לאיזה מהם היית בוחר לילך ולהתפלל בבית כנסת על ימים נוראים?
ולמה דוקא חזן זה יותר משאר החזנים?
דוגמא של תשובה: אני הייתי בוחר לילך ולשמוע את התפלה מפי החזן זבולון קוורטין, ולמה: מפני שבכל פעם שאני שומע את קולו על התקליט, אני מרגיש שהוא בעל תפלה בנוסח וברגש מיוחד להפליא.
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2013 14:56 |
|
| |
זכיתי בכמה שניות של נחת רוח, נכנסתי כהרגלי לפורום להציץ מה חדש, נתקלתי באשכול "איזה חזן מדור קודם היית רוצה לשמוע". שאלה שעולה פעם או יותר, זאת שאלה שקשה לענות עליה נחרצות קיימים חזנים רבים מהדור הקודם שלמרות שנשארו מהם תקליטים רבים לא קיים מהם תיעוד בתפילה, המסקרן מכולם הוא יוסלה רוזנבלט, אנו מכירים הרבה מאוד תקליטים ממנו מאות יצירות הכל טוב ויפה. אבל, כל אלו הם יצירות שהקליט ולא נוסח תפילה ולא מהלך תפילה כפי שהיה מבצע בבית הכנסת. לעומתו החזנים דוד קוסוביצקי משה קוסביצקי משה גנטשוף שמואל ויגודה.עוד גדולים תועדו במהלך תפילות השבת והימים הנוראים. מה שמשאיר לנו את דורו של יוסלה רויטמן שטיינברג קרניאול ועוד מאיזור זה בחוסר ידיעה, לטעמי החזן הגדול בדור זה היה יוסלה רוזנבלט, ממה שניתן לשפוט ועל כן אם היה ניתן לחזור לתפילת שבת או ימים נוראים הייתי בוחר ביוסלה רוזנבלט
תוקן על ידי Bnei ב- 01/10/2013 14:57:09
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2013 09:48 |
|
| |
חדש ימיינו כקדם
אני הייתי בוחר את מלך החזנים יוסלה רוזנבלט
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 21:35 |
|
| |
החזן שהכי הייתי רוצה לשמוע זה דוד קוסביצקי, בתפילת כל-נדרי. הקול שלו היה מקסים ומיוחד במינו, וכחזן הוא היה בעל כשרון המצאה והלחנה מיוחד ביותר. היה בו הרבה מאוד רגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 18:41 |
|
| |
תשובתי: מוישה אוישר, סגנונו הרב גווני שמאפשר לו לשיר את כל הרפרטואר הקיים תוך ייחודיות כשמקשיבים לו ניתן לצחוק לבכות להתרגש יחדיו וזה מה שמיוחד בו מלבד הבעל תפילה שבו. אין לי ספק שהייתי שמח לחיות בימיו ולשמוע תפילת שבת ממנו
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|