בית פורומים בחדרי חרדים בני ברק

114 דירות חדשות במקום תחנת הקמח בבני ברק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2013 15:15 לינק ישיר 
114 דירות חדשות במקום תחנת הקמח בבני ברק

הבוקר ראיתי ידיעה שפורסמה בגלובס : במקום תחנת הקמח בסוקולוב תיבנינה 114 דירות חדשות.כדי לראות את המקור, ניתן לרשום בגוגל : תחנת קמח בני ברק .(סליחה מראש, איני יודע איך להעביר את הקובץ כמקור לידיעה משם).     אני תמיה,  האם יש תוכנית גם לשימור מפעל זה שהוא חלק מההסטוריה של בניית העיר ?  
אנחנו בקושי מסתדרים היום עם הבאת הקניות לדירתנו שבקומה שנייה,  
אז  לחשוב שיוקמו מיבנים חדשים  מתקבל אצלי בפיקפוק  ,כי רוצים לבנות מיגדל דירות 8 קומות שזה "קצת" חריג .מה דעתכם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2013 16:07 לינק ישיר 

דירות חדשות במקום טחנת הקמח בבני ברק מדובר בתוכנית בב/828 המתייחסת למתחם "טחנת הקמח" בעיר שמשתרע על שטח 5 דונם בין הרחובות סוקולוב ואבן גבירול . הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז תל-אביב במשרד הפנים בראשות גילה אורון, הממונה על מחוז תל אביב, החליטה להפקיד להתנגדויות הציבור תוכנית להקמת 114 דירות חדשות, שטחי מסחר וגני ילדים בבני ברק. מדובר בתוכנית בב/828 המתייחסת למתחם "טחנת הקמח" בעיר שמשתרע על שטח 5 דונם בין הרחובות סוקולוב ואבן גבירול. שם המתחם נובע ממיקומה של טחנת קמח במקום וממגורות במבני תעשיה גדולי היקף. מטרת התוכנית היא פינוי טחנת הקמח, הקיימת משנות ה-50, והקמת פרויקט מגורים בעירוב שימושים, הוספת שימושים ציבורים לטובת גני ילדים ומבני ציבור ופיתוח השטחים הציבורים. ממשרד הפנים נמסר כי: "התוכנית תואמת את המדיניות העירונית בעיר בני ברק שעיקרה פינוי איזורי התעשיה מלב מרקם המגורים והפיכתם לאיזורי מגורים בעירוב שימושים דוגמת "מתחם דובק" ברחוב רבי עקיבא, בית חולים "המלבן" בשכונת פרדס כץ ומתחם אוסם ברחוב אהרונוביץ". התוכנית מציעה בינוי של 5 מבני מגורים בגובה 8 קומות וקומת גג חלקית הכוללים 114 דירות בשטח עיקרי ממוצע של 100 מ"ר, מתוכם 20% דירות קטנות בשטח עיקרי ממוצע של 63 מ"ר. כל יחידת הדיור בתוכנית כוללות מרפסת בשטח של 12 מ"ר. עוד מציעה התוכנית מגרש לשימושים ציבורים אשר יכלול לפחות 3 גני ילדים בקומת קרקע עם גישה לחצר ו-5 קומות עליונות לצרכים עירונים נוספים וכיכר עירונית עם חזית מסחרית לאורך רחוב סוקולוב. עוד נמסר ממשרד הפנים כי "לאור הריסת טחנת הקמח אשר מהווה חלק מהתפתחות העיר התוכנית כוללת הוראות להכנת תיק תיעוד מקדים אשר יתעד את טחנת הקמח בהקשר להתפתחות העיר ויכלול הנחיות לאזכור פיזי של הטחנה בכיכר העירונית". את התוכנית ערך אדריכל עדן בר ממשרד בר-לוי אדריכלים ומתכנני ערים. גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >> ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,להלן הקישור הכולל גם תגובות :http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000882238

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 07/10/2013 16:12:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2013 18:51 לינק ישיר 

ישנם המון מקומות היסטוריים 
שלא נותר להם זכר... 
ב' גם במתחם אוסם ישנם בניינים כאלו גבוהים:

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 02:19 לינק ישיר 

אם אין קמח אין דירות ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2013 09:32 לינק ישיר 
לגבי הידיעה

יפה הרחיב שרגא פייבל את היריעה מגלובס.קראתי את התגובות באתר המתארות צפיפות נוראית.עוד יקום החכם שיציע להעדיף את  הקמח על פני המיגדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2013 17:04 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
ישנם המון מקומות היסטוריים 
שלא נותר להם זכר... 
ב' גם במתחם אוסם ישנם בניינים כאלו גבוהים:

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

מה היה
היסטורי בב"ב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2013 18:34 לינק ישיר 
ההסטוריה של בני -ברק

זכורה לי גירסא דינקותא על מקור השם בני ברק (מן ההגדה לפסח).כילדים היינו מהלכים לעבר תחנת הקמח הניזכרת,לידה היה שטח ריק למשחקים -גן הגמלים ועוד שטח ריק בסימטת אז"ר עד לרחוב הרצל דאז שהיינו משחקים שם.היה מפעל גרביים ישן (היום מבנה העלייה השנייה 5) השייך למשפחת גילצר .מול הקמח היה מיגרש השייש ,אף הוא פונה וניבנו מספר בניינים צפופים במקומו .אם נמשיך הסטורית יותר ניזכר בסיפורי הסבא על הבאת עולים דתיים לבני-ברק שראו בחזונם יישוב דתי לפועלים חקלאיים -שכן היו פה פרדסים (פרדס כ"ץ זה פרדס הדרים  ולא פרדס מהגמרא) .את מוזמנת להמשיך ברקע ההסטורי של העיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2013 19:26 לינק ישיר 

זה משהו סמלי יותר .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים בני ברק > 114 דירות חדשות במקום תחנת הקמח בבני ברק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext