|
|
| נשלח ב-12/5/2024 20:12 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | המשיחיות האקטיבית. שיצרה - כנראה שלא לרוחו - את תנועת המשיחיסטים |
|
לפחות כאן גילית קורטוב של הוגנות, כשכתבת "שלא לרוחו", אם כי לא התאפקת מלכתוב "כנראה", כאילו יש גם צד שלא, כאשר למעשה הוא גילה התנגדות חריפה ועקבית לזה, לאורך כל השנים.
זה שהיה אכפת לו מביאת המשיח, זו נקודת זכות מול אלה שלא עסקו בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 21:54 |
|
| |
אין בעיה שתפרגנו למי שבא לכם. אני עדיין מתעקש שלא חייבים ללכלך על מישהו כדי להחמיא לשני, אם תקראו לעומק את הטענות על ענייני תאוות הנשים והאכילה של שושני, תבינו שזה סיפורים שיש מצב שיספרו לכם על אבא שלכם. אלו תיאורים ערטילאיים (מה זה מוקף? מה זה מדבר עם נשים יפות? מה המשמעות האובייקטיבית של עדות שכלולים בה המילים "קינאתי בו שהוא מדבר עם נשים כל כך יפות"... ולגבי אוכל, האם הומלס שאוכל הרבה ובצורה לא מנומסת, הוא בעל תאוות האכילה?!). אני לא בא להגן על שושני, מבחינתי עד שאין תוכן משמעותי שניתן למחקר, הוא לא מעניין אותי. אבל אני לא מבין למה לטנף עליו? את מי זה משרת? (ולגבי ר' מרדכי פורמנסקי, בואו ניכנס לפרופורציות, רב אחד לא אהב אותו. גם את ר' יונתן אייבשיץ היה רב שלא אהב וגם את הרבי מליובאוויץ - שאגב נטען שהוא מאוד העריך את שושני - גם אותו היה איזה רב שלא אהב. זה הראיות שלכם?!)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 21:54 |
|
| |
עם כל הכבוד בכתביו לא ניכרת חדשנות מיוחדת ועילאית גם אם היה בעל כישרון, אין שום ההקשר לחב"ד או לגאוני ליטא וספרד. אם כבר סיפורו קצת מזכיר את זה של יחיאל דינור שחקק את הביטוי הפלנטה האחרת כך שגם אי אפשר לשופטו על כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 22:09 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אין בעיה שתפרגנו למי שבא לכם. אני עדיין מתעקש שלא חייבים ללכלך על מישהו כדי להחמיא לשני, אם תקראו לעומק את הטענות על ענייני תאוות הנשים והאכילה של שושני, תבינו שזה סיפורים שיש מצב שיספרו לכם על אבא שלכם. אלו תיאורים ערטילאיים (מה זה מוקף? מה זה מדבר עם נשים יפות? מה המשמעות האובייקטיבית של עדות שכלולים בה המילים "קינאתי בו שהוא מדבר עם נשים כל כך יפות"... ולגבי אוכל, האם הומלס שאוכל הרבה ובצורה לא מנומסת, הוא בעל תאוות האכילה?!). אני לא בא להגן על שושני, מבחינתי עד שאין תוכן משמעותי שניתן למחקר, הוא לא מעניין אותי. אבל אני לא מבין למה לטנף עליו? את מי זה משרת? (ולגבי ר' מרדכי פורמנסקי, בואו ניכנס לפרופורציות, רב אחד לא אהב אותו. גם את ר' יונתן אייבשיץ היה רב שלא אהב וגם את הרבי מליובאוויץ - שאגב נטען שהוא מאוד העריך את שושני - גם אותו היה איזה רב שלא אהב. זה הראיות שלכם?!) |
|
אין בזה כ"כי נפק"מ, יתכן שמדובר באי הבנה, למרות שכמה עדים מעידים את אותו הדבר בערך, על תאוות נשים ותאוות אכילה, וכמו כן תאוות ממון - בפטירתו נמצאו אצלו כמויות של כסף וזהב, הגרש"ז אויערבאך הכריע שחצי הממון ילך לישיבת קול תורה וחצי ילך לגמ"ח כספים (העיד מקורבו שבכסף היה ניתן לקנות רחוב שלם בירושלים דאז).
אבל בפועל היה נראה כחילוני ולא כרב, ובפועל לא נהג כרב ולא ישב בישיבה אלא רק בנעוריו. וגם תלמידיו למיניהם משמשים לו בבואה, לא נמצא אף רב מפורסם מביניהם, רק ערב רב.
בשום מקום לא נטען שהרבי מליובאוויטש העריך את שושני - אדרבה, אחד העיד שכאשר הסתגרו בחדר בפריז ושוחחו, נשמעו מהחדר קולות רמים. המשמעות היא שהרבי לא כל כך הסכים איתו.
הקשר עמו הסתכם בכך שהוא פגש את חסידיו וביקש מהרבי לשלוח לו טלית וש"ס, מה שבוצע, ועם הטלית הזו הוא נקבר.
אגב, בערב יום העצמאות, אציין שזו הפעם השניה בה נתקלתי שהרבי הרים את קולו, דבר שלא היה שגרתי אצלו כלל ועיקר. הפעם הראשונה שנתקלתי בזה היתה עם מדפיסים שהדפיסו לוח שנה עברי וציינו את יום העצמאות, מזכירו של הרבי ביקש מהם למחוק אותו בהתאם לשיטת חב"ד, הם התעקשו להיפגש עם הרבי ומהחדר נשמעו קולות רמים. הרבי ממש צעק שלא מדובר באתחלתא דגאולה, ואדרבה הקמת המדינה עיכבה את המשיח בכמה עשרות שנים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 22:18 |
|
| |
ניסו לשווק אותו כראגוצובער או הרב סולובייציק וכנראה שלא זה ולא זה וגם לא כזה מסתורי.
. יחיאל דינור למשל באמת הסתתר התפרסם לרגע וחזר לאלמוניותו .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 23:09 |
|
| |
ספרא, אתה מתעקש לראות ולפרש דברים בצורה מאוד מסוימת, הלוואי שאותך לעולם לא ישפטו לכף חובה. כל התיאורים שעליהם אתה מדבר, הם לא יותר מלומר "הומלס רווק היה מסתכל על נשים, וכשהיו מגישים לו אוכל הוא היה אוכל לא בנימוס" (רוב הסיכויים שאתה אוכל ומקיים מצוות עונה יותר ממנו), וכן, כשאדם חי כמו הומלס מצטבר אצלו כסף. הלוואי שהתבונה שלך הייתה מצדיקה הכנסות משמעותיות. זה לא הופך אותו לתאוותן, כל ההומלסים ככה... אני לא אומר שהוא לא תאוותן וכן צדיק וכו', אני רק אומר שהעדויות לא מספקות וכדאי לדון לכף זכות. בכלל אנחנו בדור שנורא כיף להדביק תוויות, כדאי שתחשבו כמה קל לקחת סיפור טריוואלי עליך או עליי ולהוציא ממנו פרשנות כמו שאתה עושה לשושני... ולעניין קשריו עם הרבי מחבד, ראה כאן: www.inn.co.il/news/637157
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 23:14 |
|
| |
בקיצור אל תדון עד שתגיע למקומו ובכלל מה אפשר לדון עפי סדרת טלוויזיה ?!? . אבל לגבי גאונותו אי אפשר להתרשם מעדויות חרדלים וחבדניקים , רק אם יביאו איזה מהלך משהו יוצא דופן חידוש כלשהוא שיתן כיסוי לתארים המרובים שגם למדני ליטא ופולין יעמדו דום מפניו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 23:28 |
|
| |
דייקת בדברים (אם כי לא אהבתי את התיוג של חרדלים וחבדניקים וחכמי ליטא וכו', מניסיון רב שנים אומר לך שיש בערך אותה כמות של טיפשים וגאונים בכל מקום). אבל בינינו, מה אכפת לך אם יביאו חידוש ממנו? אם יש משהו טוב, שיגיע גם מחמור, יהיה שווה לדון. ואם בינתיים רק מספרים סיפורי קרעכצן, אז זה באמת מרגש ושימשיכו לספר עליו סיפורי גבורה סביב המדורה. תכלס, זה לא יהיה באמת חשוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2024 23:37 |
|
| |
הכוונה לומר, שעל למדנים - שמבינים מה נקרא חידושי-תורה, מה נקרא פרפרת, או אמרה נאה, או לחילופין בילבוליזציה של נושאים בלי סדר בלי עומק בלי כיוון. הם אמורים לחוות את הדעת.
ולא אנשי אקדמיה, או אנשים שמתרשמים נצורות ממילים גבוהות או ארמיות. ויתכן שאין זה אלא פטפוטים ושעשועי דברים בעלמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2024 10:05 |
|
| |
פלדלפי
| יוחנןש כתב: |  | אכן גם הרבי מחב"ד, לצד גאונותו ועמקנותו המפליגה והנדירה. היו לו מאפיינים רבים שמשונים - בלשון המעטה - מרוב ככל גדולי ישראל בכלל וגדולי החסידות בפרט. ולכן נחשב 'עוף מוזר' בין הגדולים. = לבושו המודרני והנהגתו המודרנית = הטמעת הטכנולוגיה החדשנית בדהרה (וידאו תמונות כבר לפני יובל שנים) = שיחו ושיגו עם גויים, עם נשים, ואפילו עם מלכות יופי. אין תקדים לזה בקרב עמיתיו מגדולי האדמורי"ם. = לימוד באוניברסיטה על כל המשתמע (נטול כיפה וכו'). = גם הנהגתו עם ב"ב היתה שונה מהמקובל בקרב חסידים בפרט. = תפילתו המהירה. = עזותו ותקיפותו כנגד מתנגדיו, עם שמות וכינויי גנאי. עם התחושה הברורה שרק הוא המבין והוא בצד הטוב (יש עוד מקבילים, כמו הרבי מסטמר ר' יואל). = צורת שמחתו, עם צפצופי פה באצבע וכדומה. מה שנראה רחובי אלמלא התרגלנו לכך. = המשיחיות האקטיבית. שיצרה - כנראה שלא לרוחו - את תנועת המשיחיסטים. ועוד כהנה וכהנה.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 12/05/2024 18:46:23 |
|
יש את השאלה הידועה איפה היה המשיח בשואה
בחב"ד אומרים שהוא היה בפריז למד מדעים ....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2024 10:32 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | הכוונה לומר, שעל למדנים - שמבינים מה נקרא חידושי-תורה, מה נקרא פרפרת, או אמרה נאה, או לחילופין בילבוליזציה של נושאים בלי סדר בלי עומק בלי כיוון. הם אמורים לחוות את הדעת.
ולא אנשי אקדמיה, או אנשים שמתרשמים נצורות ממילים גבוהות או ארמיות. ויתכן שאין זה אלא פטפוטים ושעשועי דברים בעלמא. |
|
אתה כבר החלטת איפה יש למדנים (ומה בכלל ההגדרה של "למדן"), אשריך שאתה יכול להבחין בצורה צורה חדה בנושא זה. אני רק חייב לספר לך סיפור משעשע (שאלמלא ראיתי תיעודים שלו לא הייתי מאמין). היה לי חבר שלצורך העניין נקרא לו שמשון לוי. לפני כמה שנים, הוא היה הולך לאחד מגדולי הפוסקים זצ"ל ומרבה לשוחח עמו, והיה מספר לו שהוא תלמיד של רבי שמשון לוי ראש ישיבת וכו' (איזה כולל ערב חסר משמעות), ומדי פעם הוא היה שולח לאותו פוסק גדול מכתבים מהרב שמשון לוי (שהוא עתב בבית כמובן) עם לוגו של הכולל, והיו אלה מתכתבים בהלכה ובאגדה והפוסק הנ"ל היה שולח לו שאלות בהלכה ומעביר דרכו כסף ותומך בכולל החשוב של אותו רב גדול - שהוא בעצם אברך צעיר שמממן כולל ערב של 5 אברכים. הסיפור התקדם כשאותו פוסק הזקין וביקש מהאברך לפנות לרבי שמשון הגדול להתפלל עבורו והעביר לן את שמו לתפילה והביא לו תשורה את ספרו עם הקדשה וכו'. בקיצור, לא בטוח שרבנים גדולים תמיד מבחינים בכל דבר, סתם לתשומת ליבך
תוקן על ידי הדיבוק ב- 13/05/2024 10:33:24
|
|
|
|
|