בקיצור, למה לא באדג'ט? כי לא מגיע לך לחכות עם כל המשפחה במגרש חנייה שטוף שמש למשך 3שעות, ולקבל רכב שבור שייצרו אותו בעשור הקודם, ולקבל שירות לקוחות ברמה מכפירה, ושנציגת שירות תקרא לך שקרן, וכמעט לאחר לערב חג, ושאף אחד (אבל אף אחד) לא יילך לקראתך. וזה לא מגיע לך במיוחד כשאתה סוף-סוף יוצא לחופשה.
תשעה ימים היינו ביוון, וכל נותן שירות שפגשנו היה אדיב, נעים, נחמד, רחב לב ואמין. חוץ מנותני השירות של חברת באדג'ט באתונה. המפגש שלנו עם חברת באדג'ט, עם תחילתה של החופשה המשפחתית שלנו, הותיר אותנו חסרי אונים, מתוסכלים, כועסים ובעיקר מותשים.
---
ביום רביעי 24/09 בבוקר נחתנו בשדה התעופה באתונה, יוון. ניגשנו לדלפק השירות של באדג'ט לאסוף את הרכב שהוזמן עוד מהארץ, שילמנו וקיבלנו מפתח, חצינו את החניון שטוף השמש ומצאנו מולנו רכב שנת 2008, צבע מקולף, מראה שבורה מודבקת בנייר דבק, שבעה מושבים, ותא מטען שיכיל, עם הרבה מזל, שלוש מזוודות. מצאנו את עצמנו, 7 אנשים בוגרים (הורים, בנות וחתנים), עומדים עם שבע מזוודות מול הרכב המתפרק.
ניגשנו לבחור בדלפק חזרה, שכנענו אותו עד שהסכים לבסוף לבוא איתנו לרכב. הוא חצה את החניון שטוף השמש ברכב שלו, מותיר אותנו לעשות את הדרך חזרה שוב ברגל. אחרי מאמצי דחיסה ארוכים ומייגעים, הצלחנו לשים חמש מזוודות בתא המטען, אבל בלי יכולת לסגור את הדלת. מיואש בעצמו, הציע הבחור הנחמד שנלך ברגל(!) עד שנמצא חנות חבלים(!) נרכוש כמה חבלים, ונקשור את המזוודות לגג הרכב(!). "זה לא ממש חוקי" הוא אמר "אבל לא רואה פתרון אחר". תודה לך, בחור נחמד. עזרת לנו מאוד.
מיואשים, רעבים, עייפים מהטיסה, ומאחרים לחג חזרנו לדלפק שלו (שוב - הוא ברכב, אני ברגל) והתקשרנו לגברת מדלפק השירות שבשדה התעופה. הסברתי שאנחנו תקועים כאן, שבעה אנשים תחת השמש ליד רכב שלא מכיל אותנו, ושאנחנו מוכנים לשלם סכום נוסף כדי לקבל רכב שיכיל אותנו ואת המזוודות שלנו, העיקר לצאת לדרך. לבסוף התרצתה ואמרה שאם נוסיף 44 יורו נוכל לקבל רכב שמיועד לתשעה נוסעים, ובו נוכל להכניס את המזוודות על חשבון מושבים לא מנוצלים. גם הרכב הזה נוצר בעשור שכבר חלף, גם הצבע שלו כבר מקולף ודהוי, אבל בשלב הזה זנחנו כל סטנדרט ואין לנו דרישות מלבד להגיע ליעד.
מאושרים על הפתרון שבאופק, צעדנו את הדרך חזרה לשדה התעופה. כשהגענו לדלפק, נציגת השירות לא הסכימה לקבל ממני תשלום או לתת לי מפתח לרכב אחר. תמהתי מה השתנה מאז שיצאנו מהחניון ועד שהגענו לדלפק, והיא הטיחה בפניי: "You told me lie". היא המשיכה ואמרה שהקולגה שלה מהחניון (זוכרים?) טוען שהצליח להכניס לרכב חמש מזוודות. בעודי מתעשתת מהמרחק ההולך וגדל בין תודעת שירות סבירה מינימלית לבין המציאות בבאדג'ט שביוון, ניסיתי להסביר שזה לא-מאוד לעניין לקרוא לי שקרנית, שהקולגה שלה לא הצליח לסגור את תא המטען כשהעמיס עליו חמש מזוודות, ושגם אם היה מצליח – עדין היינו נותרים עם שתי מזוודות על הברכיים לנסיעה של שבע שעות. אז החליט להצטרף לדיון נציג נוסף של באדג'ט שהיה בדלפק (גם הוא בעל תודעת שירות מרהיבה, כמיטב המסורת) והוסיף כי ודאי שיקרתי, מאחר וחברו ממגרש החניה ודאי לא שיקר. הצעתי לשניהם בנימוס להתלוות אלי ואל החבר המקסים שלהם ממגרש המכוניות ולהראות לי איך בדיוק הם מכניסים יחדיו חמש מזוודות לתא המטען. הוא אמר שאין לו פנאי כרגע, וגם לא לחבריו, ובכלל הם נורא עסוקים שם בבאדג'ט אתונה ולאף אחד אין רגע פנאי לבוא לראות שאני דוברת אמת. אבל לכנות את הלקוח שקרן, ובכן – בשביל זה תמיד יש זמן.
כשביקשתי לשוחח עם המנהל ענה לי שהוא לא נמצא מסיבות אישיות ושאי-אפשר גם לשוחח איתו בטלפון. אז (כמו לקוחה זועמת בינונית וסבירה) ביקשתי לשוחח עם המנהל של המנהל, ובמקביל ביקשתי גם לבטל את כל העסק (משהבנתי שאין פתרון באופק, ואין לאף אחד כל נכונות לעזור). ואז - רגע לפני ההזדמנות האחרונה שלנו להגיע בזמן לחג; אחרי שלוש שעות תמימות שבהן אני מתרוצצת הלוך ושוב מבקשת עזרה ושאר המשפחה שלי עומדת במגרש מכוניות תחת שמש קופחת עם שבע מזוודות; ורק אחרי שעירבתי את סוכן הנסיעות שלנו מהארץ, שדיבר עם נציג טלפוני של באדג'ט – מישהו הסכים ברוב טובו לשלוח למגרש החניה רכב עם תא מטען קצת יותר גדול מהרכב המקורי ובו הצלחנו לאחסן את המזוודות ולצאת לכיוון לפקדה.
חברת באדג'ט היא חברה בינלאומית. ככזו – אולי ראוי שתחיל על עצמה סטנדרטים מקובלים של תודעת שירות, ואולי תבחר את עובדיה קצת יותר בקפידה, או לפחות תדריך אותם כיצד להתייחס ללקוחות. וכמו שאמרתי בתחילה - מדובר במפגש היחידי בכל הטיול הזה שהותיר אותנו עם טעם רע. כל נותני השירות האחרים שנתקלנו בהם בלפקדה ובאתונה הפליאו אותנו בטובם ונחמדותם ואולי תיקנו במעט את החוויה המתסכלת שחווינו בבאדג'ט עם תחילת הטיול.
זו לא פעם ראשונה שאני משכירה רכב בחו"ל, השכרתי בעבר דרך Europcar וחברות נוספות והשירות היה נפלא והמכוניות היו ללא רבב. זו פעם ראשונה, ובוודאי אחרונה, שאיעזר בשירותיה של Budget, ביוון או בכל מדינה אחרת.