בזמן שחלף, חברים, התחדשו לי דברים על מידותיה המיוחדות של רחל אימנו, ע"ה (בעיקר מהרב אליהו עמר שליט"א, ע"פ רבותינו המפרשים, הרמב"ן ועוד), מי אני שאספר בשבחה, ובכל זאת, לקראת יום פטירתה:
רחל אימנו ע"ה, היתה צריכה להינשא ליעקב מלכתחילה, כידוע, ולכן יעקב, בגלל חששו מלבן הרמאי (ארמי), מסר לה סימנים. הסימנים היו בעצם הלכות שבת, כשרות, נידה ועוד שהבית היהודי (לא הסיעה) ממש נסמך עליהם.
יעקב אבינו, ע"ה, לא אמר לה שהוא מוסר לה כמבחן, אלא פשוט למד עימה.
רחל, בת דודתו, היתה בת 5 כשראה אותה לראשונה סמוך לבאר בחרן ובכה, כידוע, כשראה שלא תיקבר עימו, והנו לו 7 שנים ללמוד עימה את כל ההלכות.
רחל, ביודעה שלבן אביה ירמה את יעקב, בהכירה את טבעו ובעובדת היותה נביאה, למדה עם אחותה הגדולה את כל ההלכות שיעקב מלמד אותה, כדי שלא תתבייש אחותה ביום המבחן.
לאה אימנו, ע"ה, לא ידעה עד סוף חייה של רחל, ויש אומרים, עד סוף חייה שלה, שרחל בעצם מסרה לה את הסימנים והצילתה מבושה נוראית בליל כלולותיה.
רחל, וזה הדבר הכי עוצמתי ומחזק, כיצד אדם צריך ללמוד לשתוק ולוותר, מעולם לא סיפרה לאחותה מה היא, רחל, עשתה עבורה, אפילו לא כשראובן, בנה הבכור של לאה, חוזר מהשדה עם דודאים, שהם צמח בעל סגולות פוריות ידועות, ורחל, שעקרה היתה, ביקשה להיעזר בהם וביקשה מאחותה אותם, ולאה עונה: "וַתֹּאמֶר לָהּ הַמְעַט קַחְתֵּךְ אֶת אִישִׁי וְלָקַחַת גַּם אֶת דּוּדָאֵי בְּנִי?!"
היינו שלאה לא ידעה שיעקב מלכתחילה יועד לרחל.
ורחל? יכולה היתה לענות לה, וואו וואו מה היתה יכולה.
תחת זאת היא שותקת ומאפשרת שמיטתו של יעקב תעבור מאוהלה שלה לאוהלה של לאה. ומזה יצא יששכר, כידוע.
כמה גדולה היתה מידת וותרנותה של רחל אימנו ע"ה.
3572 שנה לפטירתה.
היי ממליצת יושר בעדנו ובכי לפני שוכן מרומים לגאולתנו. אמן.
נשלח מהאנדרואיד שלי