או איזה זמן טוב בישביה .................................
נשלח ב-14/11/2013 17:03
יש כאן סלט של אי-הבנה, חלילה ירוחם... גם אני ניסיתי להתבדח. נראה לי שנינו זקוקים לקורס...
נשלח ב-14/11/2013 16:32
חלילה חלילה לא ניסיתי או כיונתי לעלוב. ואם שגגה יצאה מתחת המקלדת, במנחה אכוון בסלח לנו.
נשלח ב-14/11/2013 16:00
אני רואה שעוד חסר לי הרבה... אני צריך איזה קורס מזורז אצלך ירוחם. שני ורביעי באחת בצהרים הולך?
נשלח ב-14/11/2013 15:53
במחילה- אבל לא הבנת. זו היתה בדיחה, ורק בדיחה. ולא דרוש, ולא דרשה.
ובלי בדיחה- אנ"ש אינם יודעים ואינם מיחסים משקל לדקדוק, וזה לא מהיום, ולכן רוב פרשנותם לקויה, כי פשט התורה ורמזיה טמונים בדקדוק שלה. מי שלא מקפיד ולא יודע דקדוק, בתורה. עליו אומר הנביא- ארור עושה מעשה ה' רמיה.
כוונתיאך ורק לפרשנות ישירה של מילים ופסוקים מהתורה, ונ"ך.
נשלח ב-14/11/2013 15:37
ירוחם אני מבין טוב את כוונתך ואפילו מזדהה איתה אבל דוחה מכל וכל את דרשתך מהתורה. עוד תקח את האסמכתא מ-היא והוא שהתורה לא מבחינה ביניהן... ולעצם העניין, איני מדבר על פאר היצירה ועל ביאליק שצריך לככב בכל הודעה, המדובר בדיקדוק מינימלי, היא והוא זה וזאת זה המינימלי יא ירוחם.
תוקן על ידי ashabot ב- 14/11/2013 15:37:39
נשלח ב-14/11/2013 14:48
מקס היה עליך לספר לו כי חניך הישוב הישן אתה, ושם אין חשיבות לדקדוק, להפך חושדים במדקדק.
אמר יהודי חסידי- תפח רוחם של בעלי הדקדוק- לזכר אומרים- זה. לנקבה אומרית- זאת. כתוב בתורה בזאת יבא אהרון אל הקדש, סל"ד אמינא, כי אהרון הכהן בא עם נקבה אל הקודש?
נשלח ב-14/11/2013 14:26
ashabot כתב:
ומילה אחת למקס היקר, תן את דעתך קצת על הדיקדוק המינימלי- לפחות להבחין בין היא והוא; זה גם חלק מכיבוד הזולת.
אתה צודק ידידי, לצערי בקושי יש לי את הסבלנות לפשט את התוכן ואם אני אתחיל לבדוק ולהקפיד על דיקדוק? אז זה יבוא לי על חשבון התוכן. בתכלס אתה צודק ואני חייב לתרגל את עצמי לכתוב מדויק עם דיקדוק מדויק אבל על למישהו לחשוב שאני ח"ו לא מכבד אותו ואת הזולת
נשלח ב-14/11/2013 13:55
התקדשות בתורה נראית לחל מהאנשים התדרדרות . חבל מאד .
נשלח ב-14/11/2013 13:50
לששוןשמחה
ששוןשמחה כתב:
ריבוי התגובות התומכות ב"דרש" המטורף
לא הבנתי את דרשתך. אין ספק שקיים דרש מטורף כמו שקיים דרש נאה וקולע, אבל, אם אתה רוצה להיות ענייני ולחזור לימיו הטובים של הפורום, הדיון העיקרי הוא אודות מעמד הדרש- האם הוא חלק מהפשט היינו ממילות התורה או לא, תחווה את דעתך על זאת.
ומילה אחת למקס היקר, תן את דעתך קצת על הדיקדוק המינימלי- לפחות להבחין בין היא והוא; זה גם חלק מכיבוד הזולת.
תוקן על ידי ashabot ב- 14/11/2013 13:55:58
נשלח ב-14/11/2013 12:06
ריבוי התגובות התומכות ב"דרש" המטורף של האורח הסדרתי מקסמן פלוס הניק החדש חסדאי שהשתלט על הפורום מוכיחים שוב ושוב לאיזה תת רמה הדרדר הפורום שפעם היווה מקום לאנשים חושבים. חבל על דאבדין.
נשלח ב-14/11/2013 10:34
אני חייב תודה לעודד ולירוחם היקרים ולכל המגיבים היקרים
תודה מקרב לב
Max
נשלח ב-14/11/2013 09:33
urison כתב:
,צדיק האמת היא שאין זה הוגן לבקר את מאמרו,
אני רק הגבתי על דברך כאילו אתה בעל פשט ויש לי הרגשה שאתה לא יודע שדרש ורמז וסוד הם חלק בלתי נפרד מהפשט,
משה רבינו גם ראה כפשט מה אהרן עושה אבל "דרש" לדעת למה ? ואהרן ענה לו גם על פי דרש ורמז ומשה הודה לדרש שהיא נכון
שאדם מדבר עם חברו פנים מול פנים גם יש בכל מילה פשט דרש רמז סוד וכל אלה הם פשט
עכשיו כמובן יש דרשות שמתחילה מיועדות לחינוך וכדומה כפי שהאבן .עזרא מסביר
גם חזל אומרים שכלפי צדיק דורשים לטוב וכמה שיותר עם גוזמאות ,עדיף
.וכלפי רשע כמובן הפוך
אבל יש עוד עיקרון יסודי בלימוד תורה והיא הבנת דבר מתוך דבר
.בלי זה אומרים חזל אין תורותו של התלמיד לא שווה כלום
אם התלמיד לא מבין שאין דבר כזה שהאלוהים מדבר ואין ניסים בזמן שאם שכנו הנוצרי או האיסלמי יספר לו אותם סיפורים הוא לא יאמין וישלח אותו להסתכלות?!
אז אייך בידיוק הוא רוצה להבין את התורה כפשוטו???
עכשיו, שמגיעים למצווה כמו שמיטת כספים, אז התלמיד מיד חייב להבין למה ומה פתאום אני חייב לוותר לזולתי על עמלי ?
אם נשיב לו שהאלוהים יחזיר לו ?! אז שיקרנו לו כי האלוהים פשוט לא מחזיר.
התלמיד גם חייב לעמיק למה הלל תיקן פרוזבול? ממתי אנו מוותרים על דאורייתא מפורש מפני רשעים שלא רוצים לשמוט כספים ?
כאן תפקידו של תלמיד לעמיק מהי בכלל כסף מהי בכלל קנין?
שהתלמיד מתחיל להבין מהי כסף ומהי קנין הוא מתחיל להבין מה פירוש כי "לי" הארץ ואין באמת קניין בטבע רק כסדר חברתי אבל ברגע שיש אדם שנשללת ממנו את הטבע כי הכל כבר קנוי לאחרים ?! אז מובן מהי "לי"הארץ
אותו דבר כלפי כסף שיבין מהי כסף אז יבין את שמיטת כספים.
אחרי כל זה יתחיל להבין מהי "מן" ולמה מעשר נקרא בפי האנשים "מן"
אבל מי שלומד שהמן היית נס ושמיטת כספים היא ציווי של האלוהים והוא יחזיר ?!
פשוט הוא שהתלמיד חסר דעת וריק מוח, הרי אין מוציאים כסף מהזולת ,אפי' על ידי נביא וחלום. דווקא אשת איש מתירים על פי חלום כלומר הפוסק יכול להמציא חלום בכדי להתיר אשת איש
תוקן על ידי maxmen ב- 14/11/2013 10:29:13
נשלח ב-14/11/2013 09:19
התורה לא נוצרה לחמם לך את הלב . אתם עושים צחוק מהתורה שניכם .