בית פורומים עצור כאן חושבים

גלגולו של סיפור צדיקים - לקרא ולהאמין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/10/2013 10:13 לינק ישיר 
גלגולו של סיפור צדיקים - לקרא ולהאמין

בכותרת כתבה על הרב אברהם צוקרמן זצ"ל, בעיתון משפחה (עמ' 22) השבוע, צוטט מפיו הסיפור הבא:

"כשהגעתי לפינסק, הילד חיים בן השלש, בנו של הסטייפלר היה מוצב על ידי הבחורים על הספסל, וגורס בשטף משניות בעל פה".

כמי שבמסגרת ביקורו בכדור הארץ, בגלגול הנוכחי, נחשף לאי אלו דרדקים בגיל 3, פקפקתי במקצת על היתכנות הסיפור, אך כיון דנפיק מפומיה של מי שנראה לי כאינו משנה בדיבורו, כפיתי על יצר הספק, להוריד ראשו בפני העדות הישירה מכלי ראשון.

משום מה, בהשגחה פרטית מופלאה, לאחר שעות ארוכות, עיינתי גם בגוף הכתבה. אני מצטט את הנאמר שם (עמ'26 תחת הכותרת "פשטות שבעמקות" הקטע האחרון).

"זכורני כי בעת הגעתי לפינסק, היה הילד חיים ... לא אשכח כיצד הבחורים המבוגרים היו מעמידים אותו על הספסל, והוא היה אומר את שמותיהם של כל המסכתות במשניות בעל פה לפי הסדר".

כיוון שזכיתי לשיעור חי בגלגולי מעשיות צדיקים, אמרתי לא אמנע טוב מרבים הצריכים לו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2013 09:22 לינק ישיר 

יש הבדל בין סיפור עם מסר כלשהו, או שנינה נאה, לבין מעשה פלא שכל מטרתו להאדיר את המסופר עליו.
הסיפור דנן מתייחד גם בהיווצרותו בשידור חי לעיני הקורא.
אני מרשה לעצמי להמר שמעטים מאד הבחינו בקפיצה המדהימה, מהקראת שמות מסכתות עד הקראת פרקי משניות.
איידי דטריד להתפעל, לא הבחין.
ואלו שהבחינו לא הוטרדו ואולי אף לא הסיקו מסקנה על נפלאות טבע הסיפור האנושי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2013 04:23 לינק ישיר 

אשכול ישן שלי בנושא "סיפורי צדיקים":

סיפורים, סיפורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 15:55 לינק ישיר 

החל בתורה והמשך בנביאים התלמודים ועד אחרוני האחרונים הטיפול ההגיוגראפי בגדולים מקיף אותם מרחם אלי קבר. התפיסה היא שלגדול צריך להיות סיפור שלם בו הוא גדול בכל שלב בסיפור. היכן שהתורה למשל לא פרטה את ינקותו של הגיבור, השלימו זאת חכמים. אין כל כוונה היסטורית עובדתית כאן שכן זו סוגה מיוחדת של ביוגרפיה קדושה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 13:59 לינק ישיר 

לא פספסתי את הפואנטה.

בסיפור הספציפי שהבאת התברר אמנם שהילד לא היה גאון גדול כמו שנאמר בכותרת -אלא ,כפי שהתברר בגוף הכתבה,גאון קטן מאד.עוד שקר קדוש.

אבל אני רציתי דווקא להדגיש שגם אם הילד  היה גאון גדול אין כאן סיפור צדיקים מופלא כי אין בכך בכך שום הוכחה לסיעתא דשמייא עצומה אצל בניהם של גדויילי ישראל.גאונות אצל ילדים  קיימת גם אצל ערלים ר"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 13:48 לינק ישיר 

סיפורים וגלגוליהם - שטורעם.נט כל חב"ד יודעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 13:35 לינק ישיר 

תוקן על ידי ביליצר ב- 27/10/2013 13:42:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 13:10 לינק ישיר 

האם לחינם קוראים לכל החברה האלה MORON?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 11:31 לינק ישיר 

בעל,

כנראה שהאמת לעתים מקררת.

ר' ירוחם,

?

אפרים,

נדמה לי שפספסת את הפואנטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 11:19 לינק ישיר 

סיפורים על ילדים או אנשים עם זיכרון יוצא דופן קיימים בכל העולם והדבר רק מוכיח שכשם שיש ילדים שנולדים עם פיגור כך יש ילדים שנולדים עם כשרונות מגוונים מעוררי התפעלות.

לקרוא לזה סיפורי צדיקים ולהתפעל מכך כאילו זו תופעה ספציפית של תינוקות יהודים מיוחסים של בית רבן זה פשוט מעורר גיחוך.

אגב זה מזכיר את ההתפעלות מכל הסיפורים על הרב עובדיה באשכול סמוך.
כל הסיפורים הם סיפרים רגילים בתכלית של התנהגויות סבירות של בני אדם נורמלים בעולם הגדול ואילו כאן הם מעוררים תגובות התפעלות ילדותיות מגוחכות וחסרות פרופורציה כאילו אצלו היה הכל ייחודי ומעורר השתאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 10:49 לינק ישיר 

זכורני כי בעת הגעתי לפינסק, היה הילד חיים ... לא אשכח כיצד הבחורים המבוגרים היו מעמידים אותו על הספסל, והוא היה אומר את שמותיהם של כל המסכתות במשניות בעל פה לפי הסדר".

ואחר כך היה לומד בעל פה את כל המשניות לפי הסדר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2013 10:33 לינק ישיר 

אתה רק מכניס קרירות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גלגולו של סיפור צדיקים - לקרא ולהאמין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext