| נשלח ב-27/10/2013 21:29 |
|
| |
האוירה בחברה החרדית-נמאסה!!!!
שלום רב לחברי הפורום,
מן הסתם, גם לכם נמאס מהנושאים שמסעירים את הצעיר המצוי,[בחברה הליטאית],בפרט בתקופה זו,וד"ל,
ושאלתי היא:
מה הגורם לכך, שדווקא בחברה שלנו שאמונה על ערכים ואידאלים, השיח והתרבות יורדים לכזאת רמה רדודה,
האם זה מראה שהשיטה של חינוך של כולם לרק תורה, לא מתאימה, ולכן אנשים לוקים ב"תמהון לבב", מפני שלא מרגישים שעושים משהו עם חייהם, ולכן מחפשים סיפוק בכל מיני דברים הזויים,ותינוקיים, ורדודים, שמשחיתים את הנפש וכו', כי רק דברים כאלה אפשר בתוך המסגרת החרדית???
וזה מעלה תהיות:
האם לא כדאי לחצות את הקווים ולעבור לחברה החרדלי"ת לדוגמה, אע"פ שאינני מסכים עם השקפותיהם, אבל צורת החיים שלהם הרבה יותר אידאלית,
[ לכה"פ, כפי הנראה מבחוץ, ואולי באמת "תמיד הדשא של השני ירוק יותר", וברגע שנחצה את הקווים נראה ששם לא יותר טוב????
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2013 13:55 |
|
| |
האם ראיתם אינסטלטור שמתבקש להיכנס לאוניברסיטה יוקרתית ללא פרמטרים מתאימים עוד לפני המבחן ?
אם כל אחד היה מתאים את עצמו למה שמתאים לו ולא ירגיש בזה רגש נחיתות בעצם מעמדו
אזי לא ימאס לאף אחד שום דבר !
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 01:55 |
|
| |
וכפי שכבר נאמר: "הדמוקרטיה צריכה לשמור על על עצמה מפני עצמה" ודו"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 23:10 |
|
| |
| קסת כתב: |  | הסיפור עם הפיטורים מהכוללים מהוה איזה קו אדום, עד להיכן זה יגיע? מעניין אותי האם ההוראה היתה להעיף מי שהתסיס נגד הרבנים, או כנגד כל מצביע עץ?.
תוקן על ידי קסת ב- 29/10/2013 22:13:13
|
|
ההוראה הייתה רק לגבי המסיתים, אני חושב שזאת הוראה הגיונית וסבירה ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2013 20:09 |
|
| |
מביט - במחשבתם
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2013 19:00 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | מיימוני
אני והג לקחת טרמפיסטים ובדרך להכנס עימם לשאלות מהותיות  מהנסיון- הליטאים הם הסגורים ביותר והירושלמערס הפתוחים ביותר |
|
הליטאים לא סגורים והירושלמ'ערס לא פתוחים. הליטאים מקובעים והירושלמ'ערס פטפטנים. זה הכל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2013 09:07 |
|
| |
מיימוני
אני והג לקחת טרמפיסטים ובדרך להכנס עימם לשאלות מהותיות מהנסיון- הליטאים הם הסגורים ביותר והירושלמערס הפתוחים ביותר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2013 08:22 |
|
| |
אצל החסידים המחשבה מוגבלת עד הרבי, אז הסגידה לו סוגרת להם את המוח. אצל הליטאים המחשבה מוגבלת עד דעת-תורה, אז המוח מעט יותר פתוח כי תורה כל אחד יכול בפוטנציה לרכוש.
אבל הנקודה שאסור לשכוח היא שה"גדולים" מהווים רק ועד עובדים במקום מסוים. אין להם אחריות כוללת על מכלול החיים במדינה ואפילו לא על מכלול החיים החרדים (לדוגמה כמו שמנהל בית חולים לא יכול לחלק תקציב לכלל המשרדים, הוא ידאג יותר לבריאות ע"ח חנוך, תחבורה וכד').
לכן צריך לשים לב ולהבין את המקום ממנו הם מנחים את חסידיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2013 07:52 |
|
| |
אם להסתמך על מרדכי רוטנברג, הגישה החסידית בנויה על "אני בסדר, אתה בסדר", כל התויות הנורמטיביות (עבודה ולימודים חלקיים כל עוד שומרים על דגם המצוות) מתקבלות.
אם זה נכון לגבי חסידויות דהיום, איני יודע.
צרות מוחין, או לכל הפחות הגבלת החשיבה, מצויה בחסידויות יותר מאשר בסביבה ה"ליטאית" ולו לפחות מפני שהגישה הישיבתית דוחפת לחשיבה עצמאית. יש כאן כמובן סתירה פנימית. צריך לחשוב אבל צריך גם לחשוב רק בקופסה ובנושאים מסויימים יש לדחות את החשיבה ולהעדיף את האמונה.
אבל האם אלו לא שתי בעיות נפרדות? חוסר הברירה שמוטל על החברה הליטאית ישיבתית וחוסר הפתיחות והגזירה להאמין בדיקלום (אם אני מקצין) בכל סוגי החברה החרדית כמעט?
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2013 21:38 |
|
| |
מחפש ובעל, האם המגזר החסידי, בו יש לגיטימציה לכל אדם לעסוק בכל תחום (לא בכל מקצוע), אין בו בעיות "חרדיות" מובהקות הכוללות צרות מוחין אין סופית?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2013 20:52 |
|
| |
אני אביא ראיה לקודמי יש לי חברים חרד"לים למהדרין, נושאי משרות רבניות, שבניהם עוסקים בכל מלאכה, והם לא מרגישים עם זה שום בעיה. מסבות ברורות אני מנוע מליתן שמות.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 03/11/2013 20:52:46
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2013 20:47 |
|
| |
ליום חביב,
לענ"ד אחת הסיבות העיקריות לבעיות אצלינו, היא ההומוגניות והחוסר אינדבדואליות, ברגע שמחנכים את כולם לעשות דבר מסויים כל הזמן, בזמן שמתאים רק לאנשים יחידים, וזה לענ"ד עדיין לא קיים אצל החרדלי"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2013 22:54 |
|
| |
יום חביב, אם אני צריך לבחור באחת משלושת האופציות: 1. פנאטים משיחיים, 2. נבערים ומצומצמים, 3. לא מספיק מחויבים להלכה - ברור לי שאני בוחר בשלישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2013 09:03 |
|
| |
אני חושב שמה שהאשכול הזה קורא לו הוא חברה בנוסח הרש״ר הירש, אבל בפועל אין חברה כזו בארץ ישראל. החרד״לים פנאטים בנושא אתחלתא דגאולה בנוסח שהיה זר ומוזר לרש״ר הירש, ואילו החרדים נבערים ומצומצמים. האורתודוקסיה המודרנית הרבה פחות מחויבת להלכה ממה שהיה רוצה לראות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2013 07:08 |
|
| |
התשובה מה גורם לערכים לרדת לרמה כה רדודה כל עוד והציבור החרדי היה באמת מיעוט קטנטן היתה בו שליחות של להחזיר את העם לאבא שבשמיים ברגע שהחרדים התרבו השליחות עברה מן העולם ואין יותר מה ה רוצה כעת יש רק כבוד הקבוצה חוזקה ותפארתה בכל מחיר ובלי לזכור שיש מנהיג לבירה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2013 20:49 |
|
| |
| מחפששלום כתב: |  | | ;ושאלתי היא:מה הגורם לכך, שדווקא בחברה שלנו שאמונה על ערכים ואידאלים, השיח והתרבות יורדים לכזאת רמה רדודה,האם זה מראה שהשיטה של חינוך של כולם לרק תורה, לא מתאימה, ולכן אנשים לוקים ב"תמהון לבב", |
|
.
הכל החל באירוע אחד משמעותי. ניתקו את התינוק מעטיני השלטון ומאז הוא החל לרקוע ברגליים, לבכות, ולדפוק את ראשו בקיר.
|
|
|
|
|