| נשלח ב-10/11/2013 12:02 |
|
| |
ניק אנונימי מתייעץ: אחותי הגדולה נישאה למישו לא יהודי...
ניק שביקש להישאר אנונימי שלח אלי את תוכן הדברים וביקש שאפרסם עבורו.
הי חברים,
רציתי להתייעץ איתכם על משו, תמיד הייתם טובים בזה. אני קצת אקדים ואספר על המשפחה שלי.
אני בת לאם חד הורית, אני יתומה מאב. אבי ניפטר לפני כ-18 שנים, הייתי אז ילדה קטנה, ובעקבות הפטירה אימא שלי והמשפחה חזרה בתשובה. אחותי הגדולה הייתה אז כבר גדולה מדיי בשביל לשנות דרך חיים ונשארה חילונית, אחותי השנייה התחרדה וכך גם אני.
הבעיה מתחילה בכך שאחותי הגדולה נישאה למישו לא יהודי. אחותי השניה התחתנה והתגרשה. ואני, בתוך הקלחת- בשידוכים. מין צירוף מקרים הזוי ומבאס, יותר מדיי סיפורים למשפחה אחת.
חשוב לציין שאני למדתי במוסדות האליטה של החברה החרדית, אני בהגדרה משתייכת לציבור החרדי, מודרנית, שלא לומר קלאסית, כי אני טיפה יותר ליברלית מהחברה החרדית, אבל מבחינת שייכות וזהות חברתית- מגדירה את עצמי ככזו.
אז השאלה שלי אלכם היא:
א. אתם הייתם מוכנים להתארס עם בחורה כזו? ברור שזה לא משו שמספרים בפגישה ראשונה שניה, אבל כהגיע הזמן ומספרים, האם הייתם מתלבטים? (בהנחה שביני לבין הבחור- הכל מעולה).
ב. מתי מספרים כזה דבר???
חייבת לציין- שעד היום שום שידוך לא ירד בגלל זה. גם כשכבר סיפרתי, השידוך ירד מסיבות אחרות וברור לי שלא היה כל קשר.
תודה מראש לעונים.
אסיק- תודה ושבוע טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2013 12:55 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | | זה מאד קשה לגשר פערים בין חוזר בתשובה לבחורה חרדית מבית. |
|
לאחרונה הוצע לי בחור חוזב"ת , בחור טוב, נראה חרדי סטנדרטי ונחמד. אמרו לי שנולד להורים ששמרו על מסורת, וחזר בתשובה מגיל 15 , עם הוריו. לא היו לו קשרי חברות עם חברות והוא די נטמע בציבור החרדי. (כך ספרו זה לא אומר שזה נכון אח"כ שמעתי מחברה שהכירה אותו שדווקא היו לו חברות..)
בפגישה הבנתי שמה שהצהרתי פה , עוד קודם, כ"כ נכון. הוא דבר המון על התעלות רוחנית, הוא כ"כ רוצה להיות חרדי , חרדי רגיל, כמו כולם, שהוא יעשה הכל בשביל זה, ויצפה מאשתו להבנה והתעלות כמוהו.. הוא לא יוותר על זה. בשבילו מה שהרב שלו אומר - זה קדוש, בלי חכמות. הוא כ"כ התרחק מהחילוניות שמה שמזכיר לו את זה- גורם לו לתיעוב וריחוק. הוא גם ויתר על המון דברים (חברה, קריירה, עבודה..) שבשבילו לוותר על לצאת לקניון, לשמוע מוזיקה שמתקראת חרדית ויש בה גוון לועזי, על להלביש את הילדה גינס(הרב שלו אמר שזה בסדר, אז הוא מוכן :) ), שאשתו לא תנהג ה(כי רבנים אומרים שלא טוב..), ושלא לשמוע חלילה רדיו ולא מחשב, ולא לצאת לבתי מלון (רק לצימרים..) וכן הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 11:59 |
|
| |
א. אני לא חושב שזה משנה מה אנחנו חושבים או מה אנחנו נעשה, כי סו"ס את צריכה רק אחד שירצה אותך, ושזה לא יפריע לו, וכזה אחד תהיי בטוחה שקיים!!
אבל אם בכל זאת את עושה סקר דעת קהל כדי לדעת עד כמה את יכולה להיות רגועה אז - דעתי האישית, שזה לא אמור להפריע בכלל, סו"ס אני לא מתחתן איתה אלא איתך! ולאור הסיפור שספרת אז בכלל אין מקום לחשוש להשפעה כזו או אחרת.
ב. נדמה לי, שבד"כ בבירורים כבר יודעים את המצב/רקע משפחתי כך שהמשמעות לדבר על זה או לא, היא רק עניין של מוכנות רגשית של שני הצדדים. ובזה אין חוקים וכללים, אלא הכל לפי ההרגשה של שניכם.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2013 00:40 |
|
| |
שידוך משמים, את מאמינה בזה?! אז מה אכפת לך מה אנשים יגידו, סטיגמות, חרדים, חוזרים בתשובה, מה זה משנה?! השידוך שלך יגיע.
את לא מאמינה בזה?! אז לא חזרת בתשובה מספיק, יש לך עוד על מה לעבוד.
בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2013 17:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2013 16:47 |
|
| |
אולי זה שהוא לא הבין את החברה החרדית ואת כל הניואנסים היה אחת הסיבות לגירושין, אבל מן הסתם היו עוד סיבות שלא פירטת. בהתאם לכך, נניח שיש קשר נפלא בין חרדי לבעלת תשובה, אפשר שאין צורך לחשוש מזה שהבעל תשובה לא יבין את כל הניואנסים. הרי יש מספיק בני זוג שחיים באושר ובשלוה, אפילו שהם אינם מבינים לגמרי את כל הניואסים של השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2013 16:04 |
|
| |
חוזר בתשובה שיתחתן עם חוזרת בתשובה ולהיפך. אין סיבה לערבב חוזר בתשובה עם חרדית מבית. בלי קשר לגאווה אלא לשייכות ולעוד עניינם של חוזרים בתשובה שלעולם לא יבינו את החברה החרדית ואת כל הניואנסים. (גילוי נאות אני חרדית שהיתה נשואה לחוזר בתשובה. ) לי לא היה מפריע מה האחים עושים אלא רק העניין של ההורים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2013 14:30 |
|
| |
אני חושב שאתם מדברים על סוגים שונים של טהרת המשפחה. בכל מקרה אין הבדל בין כהן לישראל מהבחינה הזאת... (וטיפשי לשלול על זה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2013 14:12 |
|
| |
אם הבן אדם לא כהן, לא צריך להיות בעיות של "טהרת המשפחה" . ואם עוונותיו של בעל תשובה נמחקו או הפכו לזכויות בעיני הקב"ה זה מה משנה. מה שמהדר יותר מריבונו של עולם זה כבר עניין אחר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 21:37 |
|
| |
אנשים שלא רוצים חוזרים בתשובה זה בד"כ בגלל בעיות של טהרת המשפחה. אבל יש אנשים שלא משנה להם בכלל הרקע של הבחור/ה והם מוצאים שידוך מעולה! ולאו דווקא חוזר בתשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2013 15:18 |
|
| |
שוב פעם עניינים של נחיתיות. מה הסיפור? זה כמו שחילונים אוהבים להגיד לי "הרי חרדי מבית בחיים לא יתחתן איתך, מה את חושבת שיקבלו אותך?" וזה מצחיק שיוצאים מנקודת הנחה שאני רוצה להשתייך או מבקשת להתקבל למועדון כלשהו. אני לא אתחתן עם בחורי חרדי מבית מכל כך הרבה סיבות שאני לא רואה שום סיבה למה שזה יעליב מישהו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2013 09:58 |
|
| |
זה מאד קשה לגשר פערים בין חוזר בתשובה לבחורה חרדית מבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 13:54 |
|
| |
הם לא נפסלים לא בגלל רמתם הרוחנית, ולא בגלל גן עדן קטן, ולא בגלל שהם יוצאים מן הכלל בחברה (אני מדבר על כאלה שלא חיים לפי סטיגמות), אלא נפסלים מכיון שיש מקום לחשוש שהחוויות שעברו בתור חילונים ישפיעו לרעה על הזוגיות העתידית. וכל מקרה לגופו, כי אין צריך לומר שיש הרבה בעלי תשובה שיכולים ליצור זוגיות נפלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 13:45 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | לפי האחיות אני לא בודקת .
יתומה- הייתי בודקת משקעים וכדו אבל שוב- יוצאת לפגישה אם יש התאמה.
שורש נקי וכשר וכד שנולדו בטהרה וכו- הייתי פוסלת מסתומא- אם לא.
חזרה בתשובה- הייתי בודקת מאיזה גיל וכדו. ואין ספק שזה מהווה חיסרון בעיני
עלקקק חסרון - איזה גאווה יש לחרדים מבית.... כאילו בזכות עצמם נולדו בבית חרדי.... כאילו לא ה' ככה בחר את גורלם....
לא רואים אתכם ממטר.... ויותר לא רואים את הגאווה שלכםם.......... בעיננו אתם - כ- ל- ו- -ם !!! |
|
את מערבת עניין דתי עם עניין חברתי. חוזרים בתשובה לא נפסלים בגלל רמתם הרוחנית, או בגלל החשש שגן העדן שלהם קטן. הם נפסלים כי הם יוצאים מן הכלל בחברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 13:41 |
|
| |
בס"ד אל תדאגי מי ששלך ירצה אותך גם כך...ה' יסובב את זה!את צריכה לבוא בביטחון עצמי בעצמך שהקב"ה יעזור לך... וחוצמזה אני בטוחה שיש גם גברים עם משפחות עם סיפור כזה או אחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 13:22 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | לפי האחיות אני לא בודקת .
יתומה- הייתי בודקת משקעים וכדו אבל שוב- יוצאת לפגישה אם יש התאמה.
שורש נקי וכשר וכד שנולדו בטהרה וכו- הייתי פוסלת מסתומא- אם לא.
חזרה בתשובה- הייתי בודקת מאיזה גיל וכדו. ואין ספק שזה מהווה חיסרון בעיני
עלקקק חסרון - איזה גאווה יש לחרדים מבית.... כאילו בזכות עצמם נולדו בבית חרדי.... כאילו לא ה' ככה בחר את גורלם....
לא רואים אתכם ממטר.... ויותר לא רואים את הגאווה שלכםם.......... בעיננו אתם - כ- ל- ו- -ם !!! |
| אם היית חושבת ככה כבר מזמן היית מתחתנת רק שאת יודעת את האמת את האמת.
תוקן על ידי מנחמחיים ב- 12/11/2013 13:23:33
|
|
|
|
|