בית פורומים עצור כאן חושבים

כתיבה ספרותית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2013 13:33 לינק ישיר 
כתיבה ספרותית

קבלתי מחבר, המעונינים יכולים ליצור אתי קשר:

אינני יודע אם אתה יודע  בשנים האחרונות אני עסוק בכתיבה ספרותית. (השני מאלה שהקיפו אותך בתקופת מרכז הרב)

אני חושב שלספרות בחיינו יש מקום חשוב ואולי היא מהוה אלטרנטיבה לספרות המוסר. כוונתי שאני בחוש שיש תלמידים שנתפסים לישיבה על ידי קריאה וע"י כתיבה. הסיפור הופך להיות כלי להעברת מסרים הוא יוצר שיתוף ושייכות ועוד הרבה דברים . אני עומד מאחרי יוזמה להוצאת ספר סיפורי ישיבה אנו מנסים לאסוף סיפורים מאנשים/בחורים מה קרה להם בישיבה. על המתח האמוני הדתי וכד' מה שאב אותם ומה פלט אותם או את חבריהם. אנו מתמקדים בסיפור הקצר. עד כאן על הפרויקט.

אני הייתי מעוניין לצאת מגבולות המגזר לכיוון החרדי האם אתה יכול לעניין כותבים פוטנציאלים דרך עצור כאן חושבים או בדרך אחרת . כמובן שאם הדברים יגיעו לכדי פרסום נשמור על האלמוניות של מי שיבקש.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2013 03:32 לינק ישיר 

ערב חורפי סגרירי, אני מתגלגל מהמיטה בפנימיה, בחצי עין אני רואה שכבר חמש בערב.

זה ששוב נאלצתי להניח תפילין בין שקיעה לצאת לא כל כך הטריד אותי,

כמו העובדה שעוד יום נשרף והלך לו,

ומה מטריד ביום שרוף, אתם בוודאי שואלים, אכן לא הביטול תוירה, ולא שריפת הזמן שמטרידים אותי,

אלא תחושת ההחמצה, ותו לא. אך תחושה זו לבדה יכולה להביא אותי לכדי שגעון.

בעודי מהורהר, אמרתי לעצמי שאני יודע טוב מאוד מה עושים חברי ברגעים אלו,

אבל המשגיח?? זה שמטיף לי יומם וליל, מתי הוא לומד??

מוזר, אבל אינני זוכר אותו פותח ספר, חוץ מסדר מוסר, שאז הוא אחוז שרעפים ותוך כדי נענועים הוא פוזל לו לכל הצדדים, לראות מי הוא זה ואיזהוא מופקע, המעז להחמיץ לו סתם ככה לימוד המוסר, בעבור סיפוק יצרים זולים. 

ירדתי בשקט לקומה הראשונה, דילגתי דרך מרפסות הכזית, עד למרפסת חדרו של המשגיח,

וכך ביום סגרירי, שרק חריצי התריסים פתוחים במעט, הצצתי אל הקודש פנימה.

אני לא אשתף אתכם במה שראיתי ברבע שעה הראשונה שעמדתי שם בקור,

אך מה שראו עיני, לאחר מכן גרם לי להרהר עמוקות, מה אני עדיין עושה בישיבה. 

המשגיח לא פחות ולא יותר, פותח מחשב, ומתחבר לבחדרי

זה עוד היה סביל, אך לאחר ריפרוף קצר בנייעס,

המשגיח עבר ל"עצור כאן חושבים"

כאשר ראיתי את העיון הרב בקריאת האשכולות, ידעתי

המשגיח לא רק שהוא גולש באינטרנט, אלא רח"ל הוא גם אפיקוירעס.

אך, לו רק הייתם רואים באיזה עיון הוא קרא שם את המאמרים, גם אתם הייתם מסכימים איתי,
שהמשגיח שלי, מעז להרהר להטיל ספק, ואולי גם לחשוב אחרת.

הפלא הגדול, שאף אחד לא מבין אותי, למה עזבתי את עולם הישיבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2013 22:05 לינק ישיר 

קול קורא

מאז "בחורף" של ברנר, ו"המתמיד" על ישיבת וולוז'ין של ביאליק – שסיפרו את סיפורה של הישיבה, את הכאב והשמחה, את התמיהה וההתלהבות של ה"ישיבה בוחר" הפרוש והפורש – דפי גמרא רבים נהפכו, מסכתות רבות הסתיימו.

בית-המדרש השתנה מקצה לקצה. בית המדרש שלנו, אשר לידתו מאפר ישיבות אירופה וריחו ריח האביב הארץ ישראלי, מה יהיה עליו?

מי יספר את הסיפור שלנו?

סיפורן של הישיבות שלנו שונה מאוד, בית המדרש התרחב הוא כולל ישיבות לנשים – מוסד המדרשה לבנות, שכבש את דרכו לתוך עולם הישיבות וזכה להכרה ציבורית. המורכבות הפכה להיות חלק בלתי נפרד מעולם בית המדרש: המתח שבין הפנים לחוץ, הקשר שבין רב לתלמיד, ההתמודדות עם יצר וכניעה, שילוב בין תורה וצבא ועוד לבטים רבים שהזמן גרמן.

אנו מרגישים בצורך לספר את סיפורנו, ואנו מרגישים כי יש אוזניים הכרויות לשמוע את הסיפור.

אנו מזמינים אתכם, תלמיד ותלמידה, רב ומלמד בבית המדרש להעלות את הסיפור על הכתב ולשתף את כולנו בסיפור שלכם.

אנו, לומדים ומלמדים בישיבות שונות, יוזמים הוצאת קובץ סיפורים קצרים על בית המדרש וחיי הישיבה.

בכוונתנו לאסוף סיפורים על חיי הישיבה שיתארו את הדרמה הגדולה, הן מבפנים הן מבחוץ, הן מתוך אמפטיה והן מתוך ביקורת. על הסיפור להיכתב תוך התחשבות בכבוד בית-המדרש.

אנו פונים לכולם, תלמידים מורים ורבנים בישיבות ההסדר, ובישיבות גבוהות, במכינות, בישיבות חרדיות, במדרשות לבנות וביוצא באלה.

על הסיפור להיות  באורך של עד 6000 מילה. המערכת תבחר מתוך הסיפורים את אלה המתאימים ביותר להיכנס לספר.

על הסיפורים להישלח לכתובת [email protected] עד ראש חודש אדר א' התשע"ד.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 23/11/2013 22:05:21

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כתיבה ספרותית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext