בית פורומים שידוכי חרדים

הצעות פוגעות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2013 20:24 לינק ישיר 
הצעות פוגעות

האם קרה לכם שהציעו לכם מישהו על סמך שמועות?

הציעו לי לא מזמן, משהו שבא ממשפחה מאד חשובה, עד כאן הכל טוב ויפה.. כאמא שלי שמעה את ההצעה היא אמרה שמשהו פה לא בסדר, מה התברר?
הבחור הזה לא עומד כ"כ בצפיות של המשפחה ושמעו שאני בחורה מודרנית, הווי אומר: שיער פזור (קצר!) ואני לא לובשת שחור שחור!

איפה כתוב שמי שלובש צבעוני הוא לא לבוש בצניעות? אני הולכת לפי ההלכה, ברכיים ומרפקים מכוסים, צאוורון סגור, לא צמוד. רק בגלל הצבע? אני באה ממשפחה חוצניקית ובחו"ל לובשים שחור ללוויות. וחוצמיזה, בשביל מה ה' ברא צבעים?

גם ענין השיער, השיער שלי קצר והוא לא גולש. (רעמה יש..)

למה לא מענין אותם האישיות? למה את הדברים החיוביים לא שומעים? אני הולכת לשיעורים, מקפיד להתפלל פעמיים ביום, לא שומעת מוזיקה לועזית.. אבל את זה אף אחד לא מענין!

למה אנשים לא מבררים לפני שהם מציעים? עם כל הכוונות הטובות, הם עושים ההפך מלעזור!

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעינין.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2014 04:00 לינק ישיר 

באמת חוסר טאקט וחוסר אחריות מי שמציע לפני שמברר התאמה בין הבחור לבחורה לפחות ככה מלמעלה...
חבל שככה אנשים בלי מחשבה עושים עגמת נפש לשני הצדדים.
אבל צריך לחשוב כף זכות עליהם שהם רוצים כבר לראות אותך כלה אז הם מבלי משים מציעים הצעות שכאלה והעיקר שתהיי כלה והם לא משכילים להבין שלא העיקר זה ללבוש שמלת כלה ולמחרת ח'ו להיות על מדרגות הרבנות ח'ו, אלא בודאי ובודאי שהתאמה צריכה להיות בין שניהם את זה צריך להסביר לאותם חמודים שמנסים להציע הצעות שכאלה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2013 02:24 לינק ישיר 

א. את רואה ב-להיות תקועה בבית או בקרירה כאיזה דבר שיכול לקדם לך את ה"אחד שלך?!
ב. ההשתדלות, היא משתנה בין אחת לאחת. "לב יודע מרת נפשו" ואת הכי אמורה לדעת מה את כן צריכה לעשות בשביל כך, או בעיקר - מה לא לעשות.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 13:52 לינק ישיר 

בס"ד
ג.שז"א?לצאת ולא להיות תקועה בבית ובקריירה...לא?
או שהוא יבוא ישירות לביתי(זה מה שאני תמיד חולמת שיהיה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2013 13:47 לינק ישיר 

ג. לחפש לא הכוונה לצאת לחפש, אלא לעשות את חובת ההשתדלות המוטלת עליה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 13:45 לינק ישיר 

בס"ד
א.אתה צודק.
ב.אתה צודק.
ג.אתה צודק,אך איפה כתוב שעל הבחורה לחפש?רק לבחור יש מצווה לחפש...
נו שויין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2013 13:23 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
התסכול שלך מובן, והוא עוד יותר מובן, כי הוא מלווה באכזבות לאין סוף....
אבל מעבר למה שכתבו מעלי שבסה"כ אנשים מתכוונים לטובה גם אם הם פעמים מתנהגים בטפשות וחוסר מחשבה..
אבל אל תשכחי, שאת לא צריכה שאנשים יסתכלו על האישיות שלך.. אלא שהאחד שלך יכיר את האישיות שלך.. וכשהזמן יגיע, הוא יגיע ולא שניה אחת מאוחר יותר...
אז למה לך להרגיז את לבך, בגלל טפשותם של אחרים... את יודעת מי ומה את?! מעולה! בע"ה כשיגיע הרגע, גם האחד שלך יידע את זה... 
השאלה מתי יהיה הזמן הזה?לאף אחד לא יודע איזה סרט ה' כתב לו...אולי בכלל ה' גזר על בחור/ה שלא יתחתנו לעולם...
והם סתם מבלים את זמנם בפגישות חסרות תועלת?

הרגשתך מובנת מאד, אבל כמה תשובות בדבר. 

א. חובת ההשתדלות על האדם לא נמדדת לפי מבחן התוצאה, אלא לפי מה שנדרש מהאדם, וכשהאדם עושה את מה שמוטל עליו, ואת השאר מטיל על השם באמונה גמורה, אז מידה כנגד מידה הקב"ה עוזר לו, מלבד השלווה הברוכה ששוכנת בלב. 

ב. כשאת שואלת מתי זה יהיה? אף אחד לא יודע, כמו שאף אחד לא יודע כמה תחיי, מתי תמותי וכו'.. זה חלק מהתמודדות שלנו בחיים, ובמערכת השידוכים בפרט. לא לחינם דימו את מציאת הזיווג לקריעת ים סוף. כי כמו ששם נדרש מעמ"י תלותיות מוחלטת בהשם אף שלא היה להם על מה לסמוך בדרכי הטבע, כך עניין הזיווג מטרתו לבחון את אמונת האדם בהשם בכל מצב, אל אף שהעתיד כולו ערפל. 

ג. אם היה מציאות כזו שנגזר על האדם לא להתחתן, הקב"ה לא היה מצווה כל אחד ואחת לחפש את זיווגה או לעשות לכה"פ השתדלות לכך. לכן, אל לך לשגות במחשבות פסימיות אולי בכלל נגזר עלייך להישאר רווקה לנצח. כי זה ממש לא כך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2013 11:20 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
אבל מעבר למה שכתבו מעלי שבסה"כ אנשים מתכוונים לטובה גם אם הם פעמים מתנהגים בטפשות וחוסר מחשבה..
אבל אל תשכחי, שאת לא צריכה שאנשים יסתכלו על האישיות שלך.. אלא שהאחד שלך יכיר את האישיות שלך.. וכשהזמן יגיע, הוא יגיע ולא שניה אחת מאוחר יותר...
אז למה לך להרגיז את לבך, בגלל טפשותם של אחרים... את יודעת מי ומה את?! מעולה! בע"ה כשיגיע הרגע, גם האחד שלך יידע את זה... 

השאלה מתי יהיה הזמן הזה?לאף אחד לא יודע איזה סרט ה' כתב לו...אולי בכלל ה' גזר על בחור/ה שלא יתחתנו לעולם...
והם סתם מבלים את זמנם בפגישות חסרות תועלת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2013 23:34 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2013 10:25 לינק ישיר 

גם עליי אמרו מודרנית אז מה ... מודרנית היא אשה יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2013 15:36 לינק ישיר 

יש כאלה שהפגישה הכי פוגעת להם תהיה האביר על הסוס הלבן של השני. מאיפה הם אמורים לדעת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2013 11:58 לינק ישיר 
בחוץ לארץ אנשים רציניים בקטע הזה, ומציעים הצעות מתאימות

בארץ זה לא בדיוק ככה, אפשר להתייחס לזה בהומור ולשאול את המציע, מה שמעת עלי? מה אני מחפשת ?... מצד שני, עדיף שאנשים לא יהססו, ויציעו. תמיד כדאי לחפש הצעה שהיא הכי מתאימה, ועם מוצא ומנטליות דומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2013 23:40 לינק ישיר 

מצטרפת לדוברים מעליי.

סה"כ כולם באים עם כוונות טובות..גם אם לא נראה לנו כך.(מקווה)

אמיגוס,תמיד תוכלי להסביר את דברייך בצורה ברורה,פשוטה וכנה.כך יוכל הצד המציע להבין את עמדתך.
שמועות תמיד ישנן,ולא תמיד נוכל להן.. זה מצריך התמודדות,ברמה זו או אחרת...
את מוזמנת להמיס את השמועות ככל יכולתך..בהצלחה!!:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2013 21:21 לינק ישיר 

באמת מעצבן, אבל אופייני לתקופה הזו בחיי האדם.

בסך הכל אנשים מנסים לעזור, וכך צריך להסתכל עליהם, בשעת מעשה הם לא רואים את כל המכלול שמתאים לך אלא רואים זכר ונקבה ומבחינתם זה מספיק כבר להעמיד את שניהם תחת החופה ולקשור את גורלם יחד.

צריך פשוט, בעדינות, לומר שאם הם חושבים שזה מתאים שיתנו את השם לשדכנית איתה יש לך קשר, והיא כבר תעשה את העבודה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2013 21:00 לינק ישיר 

הבעיה שההצעות האלה חוזרות על עצמן כל הזמן, אנשים שבכלל לא מכירים אותי מציעים לי כל מני הצעות. הבנאדם שהציע לי את הבחור הזה שמע עלי ממשהי שלא כ"כ מכירה אותי! הוא לא ידע מי אני בכלל! זה כמו להציע למשהו נמוך, משהו נמוך.. פשטייס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2013 20:50 לינק ישיר 

מי שהציע, מן הסתם עשה את זה כי רצה להטיב. על זה מגיע לו תודה. זה שהם לא מכירים אותך, אינו אומר דבר מעבר לזה שהם לא מכירים אותך. ואם זו הצעה לא מתאימה אומרים סליחה, אבל זה לא מתאים, תודה רבה על הטרחה, ועוברים הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הצעות פוגעות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext