באקו''ם 2013 .
-
מה אלה פה , המפקד ?
מה זה מה ? ותסדר את הכומתה שלך על הכתף ! פעם אחרונה שאני מעיר לך על זה !! מובן ?
כן המפקד !
מה רצית ?
התכוונתי לכל הספרים האלה בקרטונים פה , יש איזה תרגיל של הג''א היום ?
אהה .. לא , זה בשביל החרדים ... מחר זה יום הגיוס שלהם , והם הכריחו את שר הבטחון לעמוד בכנסת ולהתחייב שיהיה בבק''ום כל ספר שיש אצלם בישיבה כדי שיוכלו ללמוד גם בצבא ... משהו כזה ... ככה שמעתי הבוקר מראש אכ''א ..
דיי !! ... נו ? והוא עשה את זה ?!
חבל לך על הזמן .. תקשיב טוב : יש את זה כבר ביוטיוב , הוא עמד על דוכן הכנסת ונשבע בתנ''ך שאם יחסר להם אפילו ספר אחד שם - הוא אישית מקפיץ להם אותו לבסיס גם באחד בלילה !
נשמע הזוי , טוב נו .. אם זה מה שהם רוצים נכבד את זה , העיקר שישרתו ...
טוב , החרדים גויסו , בוא ונראה איך זה הולך ...
בראשון לאוגוסט בשעה שמונה וחצי , (שעון בני ברק) הגיעה שיירה ארוכה של אוטובוסים ללשכת הגיוס בתל-השומר תובב''א , ופרקה מתוכה , לראשונה בהיסטוריה , מאות בחורי ישיבות ואברכים .
הפעם , לא על מנת לחתום ''דיחוי'' , אלא על מנת לפזרם בבסיסים המתאימים . כיאה וכראוי לחוק ''השוויון בנטל'' , ולתפארת מדינת ישראל !
לאחר שנכנסו בשערי הבק''ום , התבצרו כולם באחת הפינות . ואי מי מחשובי בני-ברק ניצח על מלאכת סידור החברותות .
כעבור שעה קלה שקעו כולם בשטייגען אמיתי !
מפקדת הבסיס , צעירה חייכנית בדרגת סרן , הגיעה במהרה לברכם לשלום . היא נעמדה מולם , קדה קידה קלה , וכחכחה בגרונה בניסיון להתגבר על הרעד שאחז בה לפתע :
"היי , אני קריסטינה , מפקדת הבסיס . ברוכים הבאים לצה''ל ." אני כאן כדי להקל על תהליך הקליטה שלכם על מנת שיהיה כמה שיותר קליל ומהנה ..."
שוב נשמע הרעד בקולה והיא התאמצה להמשיך בטון יציב .
"אמנם מכמה סרטונים שראיתי ביוטיוב אני יודעת שלעולם לא אחליף את הרבי מבחינת כריזמה , אבל אני ב-ה-ח-ל-ט רוצה שכולנו , נרגיש כמו משפחה אחת גדולה ומאוחדת ...
חברים , ברוכים הבאים לצה''ל ! "
ובאומרה זאת נופפה בחיוך ואף קרצה בעיניה לאברך מזוקן שעמד מטר ממנה , שקית מכולת בידו ובתוכה לחם וחלב שטרם הספיק להביא לילדיו קודם שיצא הבוקר מביתו .
האברך הנבוך שלא הורגל מעולם בצחקוקי תועבה כגון אלו , השפיל מייד את עיניו והסתובב במהרה תוך שהוא מפנה לה את גבו בהלם ותדהמה !
היא הבליגה באבירות , והמשיכה לסרוק את הקבוצה כשהיא מחייכת לכל עבר , אך משום מה נתקלה במבטים עוינים ובהתלחשויות גוברות . הדבר נמשך עוד כמה שניות כשלפתע פילחה את האוויר הזעקה המוכרת :
שיקצה !!!.......
המומה ונבוכה ניסתה לחשוב ''מה זה שיקצא ? ומה בכלל עשיתי לא בסדר ?'' הרי עשיתי כל מה שהדריכו אותי בקורס היתקלות עם חרדים והייתי שיא הנחמדה שאפשר בעולם כאילו ! אז איפה הייתה הטעות !?
בוכייה ומתוסכלת התקשרה אל הרמטכ''ל בכבודו ובעצמו שהיה באותו זמן בעיצומו של דו-קרב עם נציגי המפלגות החרדיות בכנסת , וביקשה ממנו בבכי לבוא ולהחליף אותה .
לא חלפה רבע שעה ומסוק צבאי מלווה בשני מפציצים נחתו בקול שאון ברחבת הבאק''ום , מתוכו ייצא הרמטכ''ל מלווה באלוף פיקוד מרכז , ומסביבם לוחמים מגדוד הנח''ל החילונ''י האוחזים ברובים במשטמה , ולהוטים לעשות שפטים בעובדי השם , רח''ל !
הרמטכ''ל עשה הערכת מצב , וצעד קדימה באיום :
חבר'ה , כולם להקשיב אליי !!! פתח בשאגה . "מרגע זה והלאה : אני הרב , אני האדמ''ור , אני המפקד ואני אומר לכם מה לעשות . הבנתם ? מה הדבר הזה , השתגעתם ? קדימה , תעמדו כולם בשורה ותחתמו פה על ציוד ...
שום תגובה לא נרשמה .
בחורי הישיבות הצעירים הביטו בו בעיניים נוצצות מהתרגשות , תוך שהם בוחנים בעיון רב בפעם הראשונה בחייהם את כלי הנשק הצהליי''ם ממרחק נגיעה . האברכים היותר-מבוגרים היו שקועים עמוק בגמרא ולא השגיחו לא בו , ולא במטוסו הגדול והנורא שנחת זה עתה ...
אהבתם ? יש עוד