בס"ד אני מתלבטת מאד בשאלה האם להמשיך בשידוכים,למרות שאני לא מרגישה שפתרתי את החסמים שמונעים ממני להחליט במנוחת הנפש... אך הגיל עולה... מה עושים במצב כזה?ממשיכים ובמקביל הולכים לייעוץ?או מה?
נ.ב ועדיין לא מצאתי יועצת שאני מתחברת אליה....וזה עוד יותר מתסכל,לשפוך כסף יקר....
נשלח ב-17/12/2013 15:03
אם כבר הלכת לייעוץ וזה לא עזר לך ... מה הטעם ללכת שוב... ???
וחשבתי שכאלה שאלות שואלים באיגרות קודש......
נ.ב.
רק את יכולה לעזור לעצמך ... בקושי אנשים עוזרים היום לעצמם עוד הם יעזרו לך??? רק הקב"ה באמת יכול לעזור לך !!! תתפללי לה' , תיסעי ל-770 והכול יסתדר :)
נשלח ב-16/12/2013 16:10
הפסיכולוגיה זה המקור לכל השיטות ה"מהירות" שצצות פה הרבה לאחרונה. אם בן אדם צריך לעבור טיפול רפואי רציני את מי הוא יעדיף? רופא שלמד 10 שנים את המקצוע, מהבסיס, או מטפל שמטפל ע"י שיטה מ ד ה י מ ה ולמד אותה שבועיים. נכון שיש רפואה משלימה וכו' אבל אצל כולם בסופו של דבר כשזה מגיע לטיפול רפואי קריטי הולכים לרפואה הרגילה. מה עדיף- "דרך קצרה שהיא ארוכה או ארוכה שהיא קצרה"?
נשלח ב-16/12/2013 12:45
בס"ד מפגש עם יועצת זה לא מקום לעבוד על המידות שלי כדי לחבב הכל טיפוס מאופק,שחצן,שמנסה לעשות עלי פוזות וקופה... וחוצמזה יש טיפ טיפה אנושיות בסיסית שצריכה להיות למטפלת...אם היא גרה במקום תקוע היא לא יכולה ללכת על השעון בדיוק ולהשאיר אותי לקפוא בחוץעד שיגיע בדיוק שעת הפגישה...זה מוריד לי מאד מהערכה כלפיה... למרות שאפשר תמיד להעלות לכף זכות אבל לא בא לי תמיד לעלות לכף זכות,במיוחד לא כשמדובר בהוצאה כספית גדולה-שגם השירות צריך להיות בהתאם...
נשלח ב-16/12/2013 12:18
נכון, זה לא נעים
חייכנית770 כתב:
בס"ד נכון אבל הבעיות הן רגשיות ולא בעיה טכנית במחשב וכן צריך שאני יחכה להפגש איתה שוב... ולא שאני יצא ממנה לא מרוצה.... אבל בתכלס את צודקת מה לעשות שאני מחפשת יחד עם זה תמיכה רגשית...בכ"ז הגיל עולה ואין חברה שאני יכולה לקבל ממנה תמיכה רגשית לכן אני רוצה שילוב של לבביות יחד עם פתרון בעיות בצורה מהירה....
תצאי למקומות שאת יכולה למצוא חבירה.
ויתכן שאם רק תחשבי ותחשבי ותחשבי אז פתאום יצוץ לך רעיון אם מי כדאי להדק קשר. למטפלת יש סיגנון מאופק, וכדאי שהיא תלמד אותך איך מרגישים עם אחת שהיא לא בסיגנון שלך, יש לך הזדמנות להשתפר בקטע הזה
נשלח ב-16/12/2013 12:03
מתחילים להכיר בחורים לבד ולא בשידוך
נשלח ב-16/12/2013 11:18
בס"ד נכון אבל הבעיות הן רגשיות ולא בעיה טכנית במחשב וכן צריך שאני יחכה להפגש איתה שוב... ולא שאני יצא ממנה לא מרוצה.... אבל בתכלס את צודקת מה לעשות שאני מחפשת יחד עם זה תמיכה רגשית...בכ"ז הגיל עולה ואין חברה שאני יכולה לקבל ממנה תמיכה רגשית לכן אני רוצה שילוב של לבביות יחד עם פתרון בעיות בצורה מהירה....
נשלח ב-15/12/2013 19:45
חייכנית770 כתב:
בס"ד ואגב,רציתי לשאול את אלה שהולכות ליועצות,לא מפריע לכן שהן ממחשבות את דקות השיחה? שמרגישים שהן עובדות בשביל הכסף ולא ממש מתחברות אליכן? שאחרי שמסיימים את הפגישה הן נותנות הרגשה של "צאי כבר את מבזבזת את זמני היקר" שהן לא מתעניינות בך מה התקדם? זה מאד קשה לי אני מחפשת את הלב את הרגישות את האחת שניהנת לייעץ והכסף זה רק תוספת ולא העיקר אצלה...אחת שמסתכל עלי כאל חברה ולא במבט מתנשא...
אנשים הולכים לייעוץ כדי לעזור לעצמם ובשביל לפתור בעיות. ההנאה של היועץ או הלב שלו לא רלוונטיים לעניין כלל וכלל.
נשלח ב-15/12/2013 16:30
לא תמיד הפסיכולוגים עוזרים
טוב שמצאת פסיכולוגית שמתאימה לך והיא מתקדמת זריז. ודברי איתה חופשי על הכל, זה יהיה לטובה. שוב, ברפואה משלימה יש שיטות מהירות ויעילות, את אמורה לצעוד כברת דרך רצינית כדי לראות את הטוב ולהאמין שיהיה טוב וכו' אז כדאי לנסות עוד כיוונים
נשלח ב-15/12/2013 11:23
גנגםסטייל כתב:
אולי תנסי ללכת לפסיכולוגית רצינית ותעזבי את כל השרלטניות האלו שבקורס וחצי שעברו בטוחות שיכולות להציל לך את החיים. לכי למקור- לפסיכולוגיה, ולא לקואוצ'רים למיניהם... מן הסתם אין הרבה פסיכולוגיות חרדיות אבל לדעתי לא חובה חרדית, הרי הבעיות האלו אוניברסליות, כולם מחפשים בני זוג גם אחינו החילוניים.
מי אמר שפסיכולוגיה אכן עוזרת ועובדת? לא יודעת למה אבל אני לא אוחזת מפסיכולוגיה...
נשלח ב-15/12/2013 11:22
תקשיבו_רגע כתב:
במקום להשקיע כסף על מטפלים. תתחתני כבר. וזהו. "אחרי החתונה זה יעבור".
(וכדי למנוע את הטענה הבאה שלך .. שזה מהווה מחסום להתחתן: אם וכאשר יהיה לך מקרה עם גברבר שגורם לך להסתפקות ולשאלה, רק אז תחקרי את עצמך ממה זה נובע, תהיי הגיונית ואל תכנעי להתנגדויות פנימיות אמוציונליות, אם בכלל יהיו קימות.. בנתים תפגשי בכיף שלך. בלי לחץ)
הבעיה שאני כבר בטראומה מעצמי ואין לי חשק להמשיך עם החוסר החלטיות שלי וכו'...ולגרום סבל לעצמי ולבחור עד שאני עונה תשובה....
נשלח ב-13/12/2013 00:16
ובכל מקרה שיהיה בהצלחה
נשלח ב-13/12/2013 00:15
במקום להשקיע כסף על מטפלים. תתחתני כבר. וזהו. "אחרי החתונה זה יעבור".
(וכדי למנוע את הטענה הבאה שלך .. שזה מהווה מחסום להתחתן: אם וכאשר יהיה לך מקרה עם גברבר שגורם לך להסתפקות ולשאלה, רק אז תחקרי את עצמך ממה זה נובע, תהיי הגיונית ואל תכנעי להתנגדויות פנימיות אמוציונליות, אם בכלל יהיו קימות.. בנתים תפגשי בכיף שלך. בלי לחץ)
נשלח ב-12/12/2013 23:21
פסיכולוגים הם אנשים עם השקפת עולם, ובהתאם לכך הייעוץ שיתנו יושפע ישירות מהזהות הדתית, המוסרית והערכית שלהם. בחורה חרדית שהולכת לפסיכולוגית חילונית כמעט בודאי תשמע הצעות שלא מתאימות לשאיפות שלה, ולא רק שלא יעזרו לה אלא שבמקרים רבים רק יגרמו לה נזק.
נשלח ב-12/12/2013 23:06
אולי תנסי ללכת לפסיכולוגית רצינית ותעזבי את כל השרלטניות האלו שבקורס וחצי שעברו בטוחות שיכולות להציל לך את החיים. לכי למקור- לפסיכולוגיה, ולא לקואוצ'רים למיניהם... מן הסתם אין הרבה פסיכולוגיות חרדיות אבל לדעתי לא חובה חרדית, הרי הבעיות האלו אוניברסליות, כולם מחפשים בני זוג גם אחינו החילוניים.
נשלח ב-12/12/2013 17:55
אצל מטפלים מקצועיים יש גישה שלא לגלות כלום על עצמם. כך מתחזק הפער בין המטפל שיודע הכל על המטופל, ובין המטופל שלא יודע כלום על המטפל. פער זה אמור לעזור למטפל להשפיע ממקום של כוח על המטופל ובכך לקדם אותו. לא לבוא אלי בתלונות, פרויד קבור בלונדון,