בית פורומים שידוכי חרדים

חתונה בסרט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2013 12:53 לינק ישיר 
חתונה בסרט

האם נכונה העובדה שרבים מאיתנו, מצפים מבן הזוג להיות 'מושלם' בדבר שהוא בכלל לא הכרחי ואף יכול לפגוע בנו בעתיד?

לדעתי רבים וגם טובים, מתעכבים במציאת הזיווג כיוון שפעמים רבות מתעכבים על נקודות לא מהותיות, רק בשביל לרצות ולהתפאר בפני אנשים אחרים, או בשביל להגשים פנטזיות שטותיות מהילדות או מתקופת הנערים.

כך למשל, בחור יחפש דוקא בחורה יפה מאד (כי הרי מה יגיד הבן דוד השובבניק? או בכלל... איך ילך איתה בשמחה ברחוב?)
בחורה מצחיקה, קולטת עניין, מעניינת ורצוי גם קשה להשגה(שלא יהיה משעמם אחר כך)
ורצוי גם עם צבע שיער או\ו עיניים מסויים.... כי כך דמיינתי אותה תמיד... (אולי ע"פ איזה סרט שראה בעבר)

ואותו דבר הבחורה תרצה דוקא בחור 'גבר', עם כריזמה מטורפת (כדי ש"ישמור עליה")
שכשהוא מדבר, כולם מקשיבים....
שיהיה חכם, מצחיק, חברמן.. שכולם ירימו גבה סביב השולחן על ה'גבר' שזכיתי...
ואם גם חתיך, אז מה טוב....

בלי לזלזל באף אחת מהתכונות האלו ועוד,
לאן נעלמו הענווה, האצילות, הנדיבות, הרגישות, החכמת נשים\גברים בנת\ה בית, היראת שמיים, הוותרנות, הלא הם המרכיבים האמיתיים לבניית בית!
חוששני שהדחף הזה למצוא שידוך ש"ישכנע אחרים", שכביכול יוציא להם את העיניים, פוגע בנו רבות...

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 21:54 לינק ישיר 

rikim כתב:
כתבתי ומחקתי כתבתי ומחקתי אז אני אכתוב לך רק בכמה אני ב"ה לא חיה בסרט.... זה עניין של בגרות פנימית ההסתכלות שכתבת על בחירת בן זוג ... יש כאלה שצריכים לעבור 300 בחורות בשביל להבין את זה, יש כאלה שהחיים מחנכים אותם ... ויש כאלה שלעולם לא מתבגרים .... (קרי-אחוז מסוים מרווקים מתבגרים

תוקן על ידי rikim ב- 17/12/2013 14:48:47

אז במה את לא חיה בסרט?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2013 23:30 לינק ישיר 

אתה כל כך צודק ודברי טעם כתבת.
אבל מה לעשות שאנחנו יצורים חברתיים.. ומשום כך, טבעי הדבר שנחיה לפי מוסכמות, לפי חיי החברה, ותופעת העדר הידועה לשמצה.. הפתרון היחיד לכל זה הוא: מה שענה הרב שטיימן שליט"א לאותו אבא לבת בוגרת ששאל אותו: על מה להתפשר? ענה לו הרב: על דבר אחד - מה ייאמרו...!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2013 14:48 לינק ישיר 

כתבתי ומחקתי כתבתי ומחקתי אז אני אכתוב לך רק בכמה אני ב"ה לא חיה בסרט.... זה עניין של בגרות פנימית ההסתכלות שכתבת על בחירת בן זוג ... יש כאלה שצריכים לעבור 300 בחורות בשביל להבין את זה, יש כאלה שהחיים מחנכים אותם ... ויש כאלה שלעולם לא מתבגרים .... (קרי-אחוז מסוים מרווקים מתבגרים

תוקן על ידי rikim ב- 17/12/2013 14:48:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2013 14:51 לינק ישיר 

בס"ד
את צודקת מסכימה איתך...לא הייתי מתחתנת עם טיפוסים כאלה...
רק שמידות קשה לדעת לפני חתונה כ"כ....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2013 14:47 לינק ישיר 

כמה זמן תהני..חודש גג...
לוקח להתרגל למשהו..
ואם מידותיו גרועות..הוא יראה בעינייך מכועררר רצח...
מנסיון,יצאתי עם חתיכים שחצנים, או שהיו פתוחים מידיי...וחסרי יר"ש.... והיו נראים בעיניי מכוערים לחלוטין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2013 14:41 לינק ישיר 

בס"ד
אני אישית מצאתי גם טיפוס שנראה לא משו ו...גם מידות לא משו... כך שמה עדיף?לפחות מבחור שנראה טוב אפשר לפחות להנות מהמראה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2013 14:33 לינק ישיר 

לצערי... מנסיון של שניםםם ....ואנוכי כבר 16 שנים ב"מקצוע"- כשמצאתי את ה'מלכתחילה', ו'התוספת' לא היתה שם... התקשיתי להתחבר.... לא הלך... אבל בהחלט לרוב נתתי צ'אנס..
יצאתי מנקודת הנחה- שאם זה לא "דוחה"- אפשר להתרגל..
אם בצעירותי הייתי פוסלת יותר מהר.. היום אני יודעת ומאמינה, שצריך לבוא מנקודת ההנחה הנ"ל.. שיש נקודת מפתח- אין דחייה חיצונית, ומכאן אפשר לזרום ולהתרגל..
אבל לפחות לתת צ'אנס...
(אגב, אין לי חרטה או יסוריי מצפון על כאלו שפסלתי על הסף... כי חזרתי לאותם אלו שדחיתי, ניסיתי שוב..אך ללא הצלחה.. וכן... יש לי רשימה מעודכנת, וזיכרון טוב... עם מי, ומה נפגשתי..)

ועוד משו....
מה שאני רואה לצערי במציאות- שאם הוא נראה טוב- דהיינו חתיך, וגברי ועיניים תכולות ובלה..בלה..בלה... מידותיו מכערות את חיצוניותו..
ואם הוא נראה להיפך מטוב.. מידותיו ואופיו רך כקנה...
אחד מאלף לא מצאתי- את השילוב של שניהם יחד...
לצערי..
אולי זה רק אצלי קורה?
אין לי שמץ...

תוקן על ידי אופק100 ב- 15/12/2013 14:34:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2013 14:01 לינק ישיר 

בס"ד
אוקי אני מסתכלת על כל מה שכתבת כ"תוספת" וכ"סרט"....כי את שניהם קשה להשיג באותה מידה...
ולשאלה למה אם לא יהיה את ה"תוספת" לא נסגור?לה' הפתרונים...
אך אולי קשה לוותר על חלומות?במיוחד שזה וויתור לכל החיים.....
אבל אני חושבת שכשמגיע האחד החלומות מתגמדים והלב עושה את שלו....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2013 13:56 לינק ישיר 

אופק100 כתב:
כל מה שכתב למטה זה צריך להיות מלכתחילה...
כל השאר- חתיך, חברה'מן, גברי וכד'.. צריך להיות כתוספת...
את זה אני אומרת גם לעצמי....

השאלה תהיה מה יקרה אם נניח נמצא את מה שאנחנו מחפשים\צריכים את ה"תוספת" לא נמצא,
האם נהיה מוכנים לסגור, באמת מתוך מטרה לבנות בית יהודי אמיתי? לכאורה כשיש במוצע\ת את כל התנאים ההכרחיים
זה ברור שזה מה שצריך לקרות.... אבל בפועל זה לא תמיד קורה. מכאן מתברר למפרע שהתוספת היא לא בדיוק תוספת אלא לפעמים מרכיבים שמשום מה אנחנו חייבים אותם.... וצריך להבין למה בעצם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2013 13:53 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד
אני לא מחפשת שידוך ש"ישכנע" אחרים אך לפחות שלא יבייש אותי ליד אחרים... 
ומי אמר שיחד עם הפנטזיות אנחנו לא רוצות את מה שכתבת בסוף כתוספת?הרי גם למצוא אחד כזה זה לחיות בסרט בדיוק כמו הפנטזיות שכתבת בהתחלה...לא?

זאת בדיוק הבעיה, שאת רוצה את זה רק כתוספת
ועייני עוד במה שכתבה אופק..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2013 13:43 לינק ישיר 

כל מה שכתב למטה זה צריך להיות מלכתחילה...
כל השאר- חתיך, חברה'מן, גברי וכד'.. צריך להיות כתוספת...
את זה אני אומרת גם לעצמי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2013 13:40 לינק ישיר 

בס"ד
אני לא מחפשת שידוך ש"ישכנע" אחרים אך לפחות שלא יבייש אותי ליד אחרים... 
ומי אמר שיחד עם הפנטזיות אנחנו לא רוצות את מה שכתבת בסוף כתוספת?הרי גם למצוא אחד כזה זה לחיות בסרט בדיוק כמו הפנטזיות שכתבת בהתחלה...לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חתונה בסרט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext