בית פורומים אגודה אחת

ברכות למצדרביעי לרגל אירוסיו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2013 08:49 לינק ישיר 
ברכות למצדרביעי לרגל אירוסיו

"יִתֵּן יְדֹוָד אֶת הָאִשָּׁה הַבָּאָה אֶל בֵּיתֶךָ כְּרָחֵל וּכְלֵאָה אֲשֶׁר בָּנוּ שְׁתֵּיהֶם אֶת בֵּית יִשְׂרָאֵל וַעֲשֵׂה חַיִל בְּאֶפְרָתָה וּקְרָא שֵׁם בְּבֵית לָחֶם: וִיהִי בֵיתְךָ כְּבֵית פֶּרֶץ אֲשֶׁר יָלְדָה תָמָר לִיהוּדָה מִן הַזֶּרַע אֲשֶׁר יִתֵּן יְדֹוָד לְךָ מִן הַנַּעֲרָה הַזֹּאת:"

"בית" משמש בפסוק בשלשה כיוונים (ווריאציות בלע"ז), הגבר, הנקבה ושניהם.
"בנוהג שבעולם, אדם בונה בית ואח"כ נושא אשה". בניית הגבולות האישיים, יצירת המרחב הפתוח של הסובייקט חייב להבנות לפני הכנסת הצלע. אנחנו צריכים לדעת מה הם גבולותינו, ואחר לשתף בהם.
רחל ולאה היו צריכות להבנות קצת, כי במצב שבעלן היה כפוף לאיבהן הרשע והיו החלטות חשובות לצריכות להגיע להכרעה, היה על הנשים להיות אמיצות דיין, ולומר: "העוד לנו חלק ונחלה בבית אבינו".
אולם כל בית אישי וקטן, שטומן בתוכו זכר ונקבה, מחובר לבית גדול וקולקטיבי "בניין עדי עד" ל"אחת מחרבות ירושלים". ירושלים הבנויה, במלוא עוזה ותפארתה, הגשימה את האידיאל האלוהי מכל הבחינות. ועלינו לדעת שאנו בסך הכל מתחברים לחלק שלנו בתוך מערכת "ירושלים הבנויה" שמחוייב עם ישראל לעצמו!
בהצלחה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2014 23:27 לינק ישיר 

אפתח בהתנצלות על עיכוב התשובה (בכתב).
אחת הבעיות הקשות בציבור החרדי היא חוסר האכפתיות לנושאים רגישים. מגיל קטן סיפרו לנו מסיפורי מחניים, והחדירו לנו בכל דרך את המסר, שאנו צריכים להיות "כמו מרן פלוני", ש"כל ימיו, בלי פספוס אחד, נהג....". במצב שאפילו לא הבננו מה המעלה בזה, ומהו הדחף לנהוג ההיפך. גם ככה עד שגדלנו אף אחד לא הדריך אותנו כראוי בהנהגת האדם, ונשארנו עם מה שיש לנו, שתמיד צריך להשאר בגדר "כל ימיו", ומה שלא, שכנראה גם ככה אין לו תקנה...
מניפלאות חיי הזוגיות, שכל בן זוג בא עם מעלותיו וחולשותיו וביחד נוצר משהו עצמאי וכנה יותר. כמובן שבציבור החרדי (בפרט בחסידויות) ישנו פיקוח מסויים על הפרט, מה שלא מטיב עם אידיאל אנושי זה...
בישיבה, תשתדל להבין את חבריך, ותקצה זמן (או תשתמש בזמנים מיותרים או אידיאליים מסיבות שונות) לבחינה עצמית של: מה אני הכי אוהב; מה אני לא סובל; לאן אני שואף במצבי; האם אני עושה בזמנים המקודשים שלי מעשים שליבי מקדש באמת. ובמקביל תוכל לפתח זוגיות וירטואלית: למה פלוני חברי אוהב לעשות כך; מדוע הוא מתעקש על אידיאולוגיה כל שהיא. וכדו'.
כשתנהג כך תוכל לקבל את עצמך בדרך המתאימה, וכמאמר הסבא מסלבודקא: "אנשים מדברים בערגה על מפגש עם אליהו הנביא, ואינם יודעים שאם היו פוגשים את עצמם היו זוכים להרבה יותר מגילוי אליהו".
באופן זה ייקל עליך להחליט בצורה נבונה על בחירת זוגתך, ותוכלו לבנות בית בנוי יותר בכל המובנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2013 10:25 לינק ישיר 

לכבוד אחרחוק,

היות וגם אני רוצה להתחתן, רוצה אני להתייעץ איתך בקשר לנקודה שהעלית, ולשאלך האם יש לך רעיון איך באמת עושים את זה שבונים את הסובייקט ומכניסים לגבולות, ואיך באמת יודעים מה הם גבולותינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2013 08:21 לינק ישיר 

תודה רבה, מאוד התרגשתי,
וסליחה שלא ראיתי עד עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 11:26 לינק ישיר 

מזל טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2013 15:53 לינק ישיר 

ברכות ואיחולים    

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > ברכות למצדרביעי לרגל אירוסיו