בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

ב"ה ~דיון- לדורו ולדורות~

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/12/2013 17:19 לינק ישיר 
ב"ה ~דיון- לדורו ולדורות~

אידי העירה את תשומת ליבי למשהו שכתבתי בפורום, ואפשר לפתוח על זה דיון חדש...
והענין הוא כך:
לכל אוהדי מיאמי באשר הם, יש את הקולות שלדעתם הם נכס לדורות.
קולות שהעולם צריך לזכור גם אם יעברו כמה וכמה שנים או דורות...
כמו שעל מרדכי בן דוד ואברהם פריד אין הרבה שיחלקו על היותם נכס לדורות,
מטבע הדברים גם במקהלה שלנו ניתן להגדיר כמה קולות שהינם נכסים, שיכולים לומר עלי'הם שהם משהו ענק, שאין להם אח ורע לפחות לא בכל המכלול שמרכיב את הסולן,
בד"כ המכלול מכיל - קול, הופעת במה, לפעמים גם הבעות פנים או סוג אישיות שגורמים לנו לומר שהסולן הזה הוא משהו שלא מוצאים הרבה...
אם תוכלו לתת סולן שלדעתכם הוא אכן כזה, ולהסביר מה הוא מיצג ולאיזה חלק התחברתם.
אשמח לשמוע תגובות:)
ונתחיל עם עצמי:
רק שתדעו, שסדר הופעת הסולנים לא לפי סדר החביבות, אלא יותר משהו כללי.
יאיר קניג - סולן עם קול עדין ורך, שפניו קורנות במשהו מיוחד, מין אצילות נפש שמשפיעה אוטומטית על הפנים, בין אם ירצה ובין אם לא... נראה לי שעליו אפשר לומר, שהפנים שלו מראות על מידות טובות במיוחד, צידקות כזו שכולנו שואפים להגיע אלי'ה... תמימות פנימית, בהמשך, לדעתי, קולו נהי'ה פחות צעיר ויותר מתחנן, לא נעים לי כל כך לשמוע קולות מתחננים.. אבל בזמנו הוא הי'ה משהו מיוחד, על כך אין חולק.
עודד קאריטי - קול מיוחד במינו!!!! קול צלול וחלק כאילו הגרון נקי וזך ואין בו אפילו משהו אחד ולו הקטן ביותר, שיפריע לקול להצטלצל במתיקות נשפכת שכזו, זה פשוט תענוג צרוף שאי אפשר לעמוד בפניו.. לדעתי, חבל שאז לא היו כל כך הרבה שירים עם מקצבים שונים, כמו היום, כך שקולו נשאר יפה, אך השירים... משהו קצת ישן בלחן שלהם, אחרת הוא הי'ה מפורסם עוד יותר!!! אך עדין אין חולק על ההנאה שמסבה השירה המיוחדת שלו, אם אני לא טועה - הוא שולט במנגינה בצורה מיוחדת כזו, שקצת נדיר לפגוש ילדים קטנים יחסית בגילו עם התאמה כל כך מושלמת בשירה,כמו מבוגרים ממש!!!
שאול אלסון - קול יפה כל כך, שאין צורך להסביר מה ולמה... קול דק ויפהפה שמזיז יותר ממשהו בלב כששומעים את הרגש הרב שבוקע מהשירה המדויקת שלו.
השירה אצלו מיוחדת במינה, ואני אגע בנקודה הבאה: יש לו מתיקות מיוחדת בקול שנשפכת בלי מעצורים, השירה שלו כל כך מתוקה, שהפעם הראשונה שנחשפתי אלי'ה השתוממתי לראות אומן צעיר, ששופך רגש כל כך רב בשירה שלו שמהממת ברגע הראשון, לי לקח קצת זמן להתאושש מהחווי'ה... כמו אמת פנימית שלא מדלגת על שום תו בשיר, מבצעת כל תו ותו בצורה הכי נרחבת שאפשר, וממצה את מירב האמיתויות הטמונות בו, וממשיכה הלאה... משאירה אותנו להתענג מחוי'ה רוחנית עשירה, שלא נגמרת ברגע...
ולבינתים הוא כבר גמר את הסולו, וחזר למקום...:)
ואנחנו, עדין המומים...
יש גם משהו בתנועות שלו, ובשפת הגוף העדינה כל כך, שגורמת לעינים להידבק, מין ענוה כזו שמתאימה לילד הכי פשוט שלא מקבל שום סולואים אבל יודע שהוא גדול הזמר הבא... אצילות ופשטות שמדברת בעד עצמה ואינה צריכה שום עזרים נוספים. גם לא אותי... (ואמר מי שאמר, שמי שלא רואה... לא יעזור לו גם להסתכל בעינים...:)
איצי ספינר - אני יודעת שתמיד יש כאלו שיחלקו... אבל אני אגיד בכל אופן:
יש לו מצוינות. הוא יודע לשיר בצורה המושלמת ביותר, עם קול מתוק, עדין וערב. אלי מאד דיבר הגיל שלו.
ידוע שירחמיאל לא מקל ילדים קטנים, הוא רוצה שישירו כמו זמרים. ואם הוא קיבל אותו בגיל קטן כל כך, שלי נראה כ -5 , זה בהחלט מראה יותר ממשהו!! עדינות כזו, ושירה יפה ומדויקת שלא סוטה לרגע ולא מזיפת, היא משהו נדיר אצל הרבה מאד שמרים ואנשים מבוגרים. ופתאום לראות ילד קטן וחמוד שנעמד על הבמה וכשהוא פותח את הפה אני כמעט מתבלבלת וחושבת שמא יש שם אדם בוגר שלמד שנים ועבד ויגע, עד שהגיע לרמה גבוהה כזו של שירה... ופתאום לפקוח את העינים ולגלות שהציפור זמיר אכן קטנה בקומתה אך מחוללת פלאות, זה ריגש אותי מאד...ולגבי הופעת במה - יש לו מין תמימות כובשת שמאמינה שהחים הם הכי יפים בעולם... ובכן, שום דבר לא קילקל את האשלי'ה הזו, גם לא המציאות עצמה... הוא, ב"ה, ממשיך לעשות חיל, ושימשיך...

אז תמיד יקרה שאני אשכח עוד מישהו, שבסופו של דבר אני אגיד - איך שכחתי?? אותו????  אבל יש לי רק ראש אחד... ולבינתים, תסתפקו בזה, עד שתבוא הודעה שתוסיף את השאר לכאן...
זה לא כל מה שיש לי להגיד... אבל ניתן לכם להמשיך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2014 17:29 לינק ישיר 

אני גם חושבת שיאיר היה טו מאטש' בדיסק הזה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2014 12:33 לינק ישיר 

הדיון על דיסק התעוררות:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2014 11:58 לינק ישיר 

תמרור - 
מסכימה בכל לב לדעתך.
אני לא סובלת את התעוררות... השירים האיטיים שם יותר איטיים מהאיטיות הרגילה שלהם, שאפשר להשתגע...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/1/2014 11:31 לינק ישיר 

גריני, לדעתי רוב השירים בהתעוררות בכלל לא התאימו לו כי הם היו איטים והוא שר באיטיות אז זה יצא ממש לא מרנין...
אבל אם היו נותנים לו שירים מהירים וקצבים זה הי'ה יוצא יפה יותר.
לדעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2014 08:01 לינק ישיר 

לא אמרתי שעודף מסולן מסויים גורם לי לקבוע את דעתי כלפיו. אמרתי שלגבי שאול, לאחר שמיעת אלבום הסולנים הבנתי מה מפריע לי וזה חידד לי למה לא הייתי ממקמת אותו בעשירייה הפותחת. אגב, ילדים שמוציאים אלבומים, צריך להיות להם קול ממש מיוחד בכדי שלא יימאסו על השומעים לאחר שני שירים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2014 10:15 לינק ישיר 

גריני, דעתך מעניינת ומקורית! את בעצם אומרת שעודף מסולן מסויים גורם להדחתו מהרשימה שלך. הייתי שמה את הדעה הזאת על נגזרותיה באשכול "סקירות כלליות" שלך.
וכמו שאני הבנתי אז באשכול הזה תמרור התכוונה שנכתוב מיהם הסולנים שיעלו לאנשים מן השורה בראש ברגע שאומרים "פרחי מיאמי". את טוענת שזאק וסטיואי הם כאלה? אם כן, נשמח לשמוע למה. ואם לא, אז זאת סקירה כללית מרתקת, כמו שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2014 06:15 לינק ישיר 

בקליפ המובא למטה, יש כמה וכמה סולנים מוצלחים, אך ראו את סטואי בינשטוק, שר ללא מאמץ, שיר שלם, סולואים ככה בלי להניד עפעף  - זה קול שראוי שיהיה בעשרת הסולנים מכל הזמנים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/1/2014 01:04 לינק ישיר 

בתשכה יש לך את הקליפים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2014 14:27 לינק ישיר 

greenie כתב:
בקליפים שאלי הביא מההופעות בפסח וסוכות.

אבל לא היו לא סולויים!אז איך זיהית את הקול שלו???(טוב סורי שאני חופרת!אבל אם תוכלי להשמיע לי קטע שבו זיהית אותו אני ישמח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/1/2014 13:13 לינק ישיר 

יפה חי'ה!!
לגבי  ז'אק - זה רק מראה את חדות העין שלך לדעתי, גריני.
הי'ה לו קול מדהים, שמשום מה קיבל רק שני סולואים בכל הדיסק!!
כל סולו שלו הי'ה מורכב רק ממשפט אחד, והסולו השני בכלל נבלע בקול המקהלה...
פספוס.
לצערנו, אכן לא זכינו לשמוע אותו יותר, כי זה באמת הי'ה כישרון שלא נפוץ כל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2014 09:38 לינק ישיר 

greenie כתב:
אוף, איבדתי את ההודעה הראשונה שכתבתי. 

בסופו של דבר, אלא אם כן אנחנו עושים כאן סקר ואז אני מבינה שזה עפ"י - הרוב קובע - הרעיון בפורום זה להביע דעה אישית. וכאן אני מביעה את טעמי האישית.

אין ספק ליאיר קול יפה באנגלית הייתי קוראת לזה Mournful voice  שזה סוג של שירת בכי......לא יודעת אם זה נשמע הגיוני בעברית. למשל, אם היו נותנים לו לשיר פיוטים, אין לי ספק שקולו היה מתאים. היה חסר לי החיוך בקול שלו. וזו הסיבה שלא דירגתי אותו בשמינייה העליונה שלי :) (איזה שם עשיתי לי, הא?)  

אם לא הבנתם את אשר כתבתי, לא נורא, או שלא תבינו או שאידי הבינה וכבר תעשה לכם דרך להבין אותי :)

תוקן על ידי greenie ב- 20/01/2014 17:19:57

אין ספק שהרעיון בפורום הוא להביע דעה רק שיש מצב שאת לא הבנת את מטרת האשכול. (או שלא תביני בכלל או שאידי תסביר לך..)

אין בעיה שלא כתבת את שאול, על זה לא העיניין. כל אחד והטעם שלו.
העיניין פה הוא מי את חושבת שניתן להגיד עליו לדורות. מישהו שלא ישכחו אותו ולעולם. הוא לנצח מזוהה עם מיאמי.
אני בהחלט מסכימה עם רוב הרשימה שלך מלבד זאק. רק אוהדים שממש בעיניינים ויש להם זיכרון לא מבוטל יזכרו אותו. ולא כי הקול שלו לא היה נפלא, הוא היה, אך הוא לא קיבל הרבה הזדמנויות וסולואים בשביל להראות את הכלי שהוא קיבל מתנה מאלוקים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/1/2014 09:06 לינק ישיר 

בקליפים שאלי הביא מההופעות בפסח וסוכות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2014 19:31 לינק ישיר 

greenie כתב:
אין שום חובה ב- 10 בלבד. ומצדי תעשו 13.

לגבי שאול, אין ספק שהקול שלו היה מקסים, אגב, אני נהנית מהקול שלו יותר כמבוגר מאשר ילד, למרות שיש דמיון - רק מה, זה ענין של טעם אישי. הייתי ממקמת את יוסי שיק ודוד פרלמן לפניו. תצחקו, אבל מה שגרם לי להגיע למסקנה הזאת, כבר מזמן, היה אלבום הסולנים. כבר אז כתבתי שהיה טו מאצ' שאול. ולא, אין לי שום כוונה לפגוע בו כאדם, אין לי מושג מי הוא או מהו באופיו - הוא דווקא עושה רושם של בן אדם עדין. על טעם וריח...

גריני-מתי שמעת את שאול שר בתור מבוגר?אפשר גם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2014 19:13 לינק ישיר 

אני לא חושבת שיש לה משהו נגד שאול.
ובסך הכל גם לכתוב את הסולנים לדורות זה גם לפי דעתו של כל אחד, אחרת בשביל מה נפתח האשכול אם כולם יחשבו על אותו דבר.
וזה אכן דומה לאשכול הסולנים האהובים אבל עדיין שונה כי שם כותבים את מי שגם אתה לא חושב שהוא לדורות
פה את מי שלדעתך האישית זה לדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2014 18:08 לינק ישיר 

גריני זה רעיון לסקר!:)
וכמובן שאנחנו רוצים לשמוע את דעתך!! (ואולי גם להשפיע עלי'ה בכמה ענינים..חחח :)
אני מבינה את כוונתך לגבי שירת הבכי...
בואי נגיד - מענין אותי לשמוע נימוק מוסבר היטב לכך שאחד ה-מועדפים על רוב הפורום לא מצא חן? סתם לתוספת ענין, אם יש לך זמן בין כל העיסוקים.:)
כי פשוט אני אוהבת לשמוע את הדעות שלך, ומענין אותי...
אם תוכלי כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > ב"ה ~דיון- לדורו ולדורות~
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext