אם אני לא טועה, מהללאל בעצמו אמר שעם כל הכבוד לנסיך מיכאל הוא מהללאל, ומול ידידות הוא לא יצליח לעמוד
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-2/6/2014 12:10
הועבר מאשכול "הידעתם"
סיהרה - נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את צודקת שהפירוש לא מוגזם, אבל עדין הוא לא בטוח נכון... הוא מאד מרוכז בעצמו לדעתי, ואומנם הוא צדק שלא ממש יפה מצד אלי'הו לומר כך... אבל עדין:(
בקשר לספרים - את צודקת!!! לא קראתי אותם, אבל ההשערה שלך נשמעת לי קרובה מאד לאמת, ומוצדקת. יש הרבה דעות... רק קינן אמורה לדעת את הסיבה האמיתית...
נשלח ב-16/1/2014 14:01
או כמו שאומרים אצלנו: לקינן פתרונים
אסתרק
נשלח ב-16/1/2014 21:33
גם לדעתי לגיטימיים לגמרי הרגשות של מהללאל. חלק גדול ומשמעותי בחייו (מגיל 9!) לא הייתה לו דמות יציבה בחייו להישען עליה. ואפילו להפך. אבא הגדול כנראה הרס לו את האמון הבריא בבני אדם. אז מובן לגמרי למה קשה לו כל כך להיות בטוח ברגשות שלו כלפי אליהו.
יפה!!! בדיוק:) אכן, בודד זה מתאים, אבל לא גם לא!!! אולי הוא הרגיש בודד, אך בפועל אלי'הו הקריב את חיו בשבילו... תמיד אחרי שאני מגיעה לקטע של הכלא אני מתחילה להתעצבן על מהללאל, איך יכולת לחשוב אחרת??? זה לא הי'ה ברור כשמש שהוא אוב אותך מאד?? טיפשון קטן!! סליחה... פשוט לא מצאתי משהו אחר:)
תוקן על ידי תמרור25 ב- 16/01/2014 01:51:27
הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
תמרור25
נשלח ב-16/1/2014 09:31
הוא היה קצת נחיתי, מהללאל. ומנקודת מבט כזו אני די מבינה את הפירוש הלא מוגזם שהוא נתן להתבטאויות של אליהו.
ולדעתי הספרים באנגלית זה לא תרגום של הספר, אלא ספרים חדשים ברוח הספרים בעברית. יצירה חדשה ממש.
מרגיז מאוד, אבל אין מה לעשות. עברית זו שפה שמאוד קשה לתרגם את הניואנסים הדקים שבה, ומ. קינן השתמשה המון במשחקי מילים והקשרים, א"א לתרגם את זה עם כל הרצון הטוב.
סיהרה
נשלח ב-11/3/2014 15:27
אמן!! צריך להזכיר לה אותו:)
נשלח ב-11/3/2014 10:40
אני מקווה שמיה לא תשכח ממנו ביוזבד. שתאפשר לנו לעקוב אחריו...
נשלח ב-10/3/2014 20:02
עם אפשרות מצוינת בע"ה לעלות בדרגות:)
נשלח ב-10/3/2014 13:49
לסיכום... ב"ה, שלא הביא אותו לידי ניסיון וכעת הוא נמצא במקום ובמצב הכי טובים
נשלח ב-6/3/2014 14:09
כמו שאת מסבירה עכשיו את מרגיעה גם אותי!!:) נכון, הוא באמת לא הי'ה יכול לחיות באשלי'ה האופטית הזו בלי לקלוט משהו. ואם לקלוט - אז כמובן גם להתנגד...
נשלח ב-6/3/2014 13:39
תמרורוש - אני בטוחה שזה מפני שלא היה לו הרבה זמן להכיר את שלוואן. אם הוא היה שוהה במחיצתו עוד ימים, הוא היה קולט את השקר. חושיו החדים של מהללאל היו מתריעים לו שמשהו לא אמיתי! תסמכי עליו! ואל תשכחו ששלוואן בעצמו מתחיל להשתפץ... כך שיתכן שהיה קורה הפוך - שאכן הם היו נעשים לידידי אמת ושלוואן היה עוזר לו.....
ו.......תודה על כל המחמאות החמות! אני תמיד נהנית לבקר!
נשלח ב-6/3/2014 13:35
וואי הפצ'י! אין שמחה כהתרת הספיקות:) ניתחת את זה יפה מאד, והצלחת להרגיע אותי!
נשלח ב-6/3/2014 11:56
וואי הפצי!! איזה יופי לראות את התגובות שלך!! התגעגענו... איזו תגובה מדהימה!! אני אוהבת את כושר הניתוח שלך! לגבי האמון - אני חושבת שאחרי שראה ששלוואן ניגש אליו בכלא "בלי ידיעת אביו" כביכול הוא רואה בו ידיד אמת, ואת כל השקרים האחרים שלש לוואן הוא לא ראה, משום מה, אז לכן חששתי...
נשלח ב-6/3/2014 09:01
דעתכן שיש מקום לחשש. האמת, במחשבה ראשונה גם לי היה חשש עמוק שמהללאל היה נמס מול החמימות של שלוואן, ההתענינות של דיאלידאן.... והיינו מפסידים דמות הוד. אבל במחשה שניה פג החשש כמעט לגמרי. למה? מהללאל הוא גבר זהיר, מחושל, חשדן. שימו לב כמה "מבחנים" הוא עורך לאליהו, או יותר נכון - כמה הוא עוקב אחר כל פעולה קטנה שלו כדי להיות בטוח שכוונותיו וידידותו אמיתיים. בבית דיאלידאן - המוטו הוא, תהיה ידיד כדי להרוויח. תחייך כדי שיאהבו אותך ואז תקנה את ליבם של הסובבים. מעטה חיצוני, זה שם המשחק שלהם. האם אתן סבורות שלאחר תקופה מסוימת של "ידידות" שכזאת, היה מהללאל עדיין מאמין בכנותם? הרי בחברותו עם אליהו, אמונו נשבר על דברים קטנים בהרבה! דווקא בשל ילדותו הקשה, הוא גדל לאיש זהיר מאד - בפרט בקטע של קשרים רגשיים. כל כך הרבה פעמים הוא מתייסר במחשבות האם הרב אהב אותו, האם אליהו היה חבר אמיתי - והם , הרי , אכן היו. על אחת כמה וכמה שתוך ימים מועטים ואולי אף פחות - הוא היה מגלה את פרצופו האמיתי של דיאלידאן. למהללאל יש חוש רגיש עד-מאד לבני אדם. אני לא מאמינה שיתכן "לקנות" אותו בידידות. ודאי שלא בידידות המסווה מטרות אחרות!
נשלח ב-5/3/2014 23:00
בע"ה... מחכים!! לא מוותרים:) חחחח
נשלח ב-5/3/2014 22:53
חחח אני יחשוב בעז"ה על פירוט מתאים...
נשלח ב-5/3/2014 22:51
"בקיצור נמרץ", הית צריכה להוסיף:)