בית פורומים שידוכי חרדים

חסיד וליטאית // ייתכן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2014 16:51 לינק ישיר 
חסיד וליטאית // ייתכן?

מה אתם אומרים על זוג כזה?
בחורה שהגיעה מבית ליטאי שאין לה זיקה לחסידות , ומתחתנת עם בחור חסיד קצת פתוח או להפך.. בידיעה שלא הכובע קובע ולא המעיל מועיל. העיקר האופי וכו..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2014 02:02 לינק ישיר 

לדעתי- אי אפשר למחוק במחי יד את ההסטוריה ואת השתלשלות חייו שלו או שלה, אפילו לא בחלק המנטלי. כלומר, החיים אינם- אוכל, לצחצח שיניים נקיון ביגוד ואפילו לא דיבור, אלא התוכן, תוכן ומסה יש רק אם יש דבר שמאחד במובן של הרוח וסביב זה הכל נסוב, גם כשרע גם כשטוב גם אם נמצאים קילומטרים בריחוק. חסיד או ליטאי בינינו זה שטויות-כי זה קצת מנהגים ובזמנים מסוימים לבוש- אבל במפורש יש כאן 2 סוגי אנרגיה- יש לי חברים בלב ובנפש חסידים, איתם היו לי קשרי חבכותיותר מהליטאים, ובאיזה שהוא מקוםאני לא סובל ליטאים- אבל זה שונה, המקום שמהם נובעים אצלם כל מיני דברים הליכות וכדו' מגיע ממקום אחר- אני בכוונה לא רוצה להיכנס להגדרות מאיפה זה מגיע, אבל זה פשוט שונה- ואין כאן אפילו פערים שאפשר לגשר עליהם, כי אלו ברירות מחדל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 17:21 לינק ישיר 
עקץ את הסבתא, מי כמונו מבררים לעומק, בעוד שאצלהם לא פעם מתחתנים על סמך התאהבות גופנית + פינטוז שהם מכירים ומתאימים, כי עובדה שהוא התלהב מהמשקפיים שלה.. או מזה שהיא ג'נג'ית ונראית כמו שחקנית מפורסמת.. ועוד נתונים גופניים כאלה ואחרים שאין כאן המקום לפרטם, או שמתחתנים כי התרגלתי אליו..

מעורר_שחר כתב:
פעם בניו יורק טיימס פרסמו קריקטורה עוקצנית ביותר:
רואים שם חרדי מסתכל באתרוג ותמונה שנייה של חופה חרדית.
ומתחת כתוב: את האתרוג הוא בוחר בשלוש שעות, אבל את אשתו הוא בוחר בחצי שעה...

אז גם גויי הארץ מקניטים את החרדים, ולא רק החילונים כאן.

אם נפגשים בין האירוסין לחתונה סתם מבזבזים בטרייה יקרה של רגשות הדדיים. אם אתה יכול לחיות אתה בשלום מיד אחרי האירוסין אפילו שאתה לא מכיר אותה, אתה גם תחיה אתה בשלום מיד אחרי החתונה אפילו שאתה לא מכיר אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 17:08 לינק ישיר 
במה החסידים לא צודקים ?

מעורר_שחר כתב:
חברים אם יש משהו אחד שהחסידים באמת, אבל באמת צודקים, זה לא להיפגש בין האירוסין לחתונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 16:48 לינק ישיר 
ודאי שיתכן, ואצל הרבה חסידים וחסידות ליטאים וליטאיות, ובכל הרמות

למעשה מעטים הם כאלה האשכנזי ם שיעשו זאת. יש ליטאיות שנרתעות מהמחשבה שהילד שלה יילך עם פייעס/פיאות. כמדומני שבארצות הברית ובחו"ל יש יותר פתיחות בעניין. בארץ עושים זאת בזיווג שני או מעל גיל 40, וחבל, כי רבים המה המקרים שיש התאמה מעולה. לא כל חסיד דבוק לרבי ומשתתף בכל התפילות והאירועים, וישנם אחלה חסידויות נחמדות והולמות, כמו סערט ויז'ניץ או מודז'יץ או סדיגורה וכו', ובודאי גם כלל חסידי. חסידויות כמו ברסלב וחבד או חוגי הקנאים זה כבר סיפור אחר לגמרי, וזה לא יילך כל כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 13:53 לינק ישיר 

מעורר_שחר כתב:
חברים אם יש משהו אחד שהחסידים באמת, אבל באמת צודקים, זה לא להיפגש בין האירוסין לחתונה.

גם אני חושבת ככה...(בפועל לא נראה לי שאני הולכת לא להפגש.. אבל מה פחות יותר טוב..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 13:30 לינק ישיר 

בס"ד
אז כבר שוכחים איך הפנים של הבחור נראים עד החופה....ואז אפשר להחליף אותו במישהו אחר בטעות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2014 12:53 לינק ישיר 

אז...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 00:05 לינק ישיר 

גרושי הם מחכים שנה שלימה, ואם אתה לא יודע...

ממלכה במבחן - הפורום שיסעיר את כל המוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 23:24 לינק ישיר 
ההורים מבררים היטב, לרוב מתחתנים באותה חסידות ומכירים היטב, ככה שההתאמה היא גבוהה, וחוץ מזה שיש מכנה משותף די רחב בין חסיד וחסידה זהים/דומים, ובמיוחד כשהם מאותה עידה

ה1_ויחידה כתב:
מילא לשרוד שנה בלי להיפגש עם בנ"א שלא מכירים, להתחתן עם חסר זהות... לא מבינה איך עושים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 23:16 לינק ישיר 
כמעט אצל כל החסידויות נפגשים כ3 פעמים, ומבוגרים יותר נפגשים יותר, וכמה שיש צורך

גרושי כתב:
ראשית, פגישה אחת אינה נהוגה רק בגור אלא כמעט בכל חסידות.
שנית, ישנו מיעוט שנפגש יותר מפעם אחת.

גם אני חבר בפורום החרדי האיכותי לגרושים: 'PEREK B'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 23:11 לינק ישיר 
התקנות התרפפו, ברור שהתקנות לא מתאימות לכולם, כולנו יודעים באיזה "הלכות" אפשר להקל...

שטויעס כתב:
מה את בדיוק יודעת על התקנות חוץ ממה שמכרו לך? וחוץ מזה יש תקנות ויש מה שעושים בבית. תקנות הם לא הלכה. הם גם לא מנהג. ואף אחד לא אומר לך מה לעשות בבית.

ובנוסף שוב האם את שואלת אל חסידשער מבטן ומלידה שלומד כל היום שפת אמת? זה לא ילך בשום צורה. את שואלת על חסיד ליברלי פתוח לעם ולמדינה ולאנשים מסביבו זה ילך ובענק.
אם אתה לא נענה ולא מסכים עם תקנות ושיטת הרבה והחסידות, אז מה בעצם עושה אותך חסיד? הקהילתיות? הטישים? השטריימל? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 22:38 לינק ישיר 

נ.ב
כל הצוות-כולל גברים ונשים שלא בדיוק לובשות צנוע ...יותר נכון פרוץ לגמרי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 22:36 לינק ישיר 

שלום לכולם!! אני חדשה בפורום אבל עוקבת הרבה זמן...
תקשיבו ,חברה אתם גאונים!אין לי מושג איך כל פעם אתם מוצאים נושא אחר ובד"כ מעניין!

בקשר לנושא המדובר...אני מכירה אישית כמה גורים וגוריות..יש כ"כ הרבה סוגים שחבל להכליל....יש את הרציניים ממש ויש את האלה שעושים מה בא להם...אבל הקטע שהכי הורג אותי שזה החסידות שמעודדת יציאה לעבודה...אני ראיתי בעיניים שלי גורים שיוצאים להפסקת צהרים במסעדה עם כל הצוות.אוכלים,שותים,מדברים,אוכלים אחד מהשני ומה לא??? אותי זה זיעזע...אתה חסיד ולובש כמו חסיד אז תכבד את עצמך!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 21:49 לינק ישיר 

ch642789 כתב:
חחחחחחחחחחחחחחח הגורניקים מחכים שנה תברר את זה טוב טוב גרושי

יקירי, זה כמו שאגיד לך שכדאי שתברר מי זה אבא שלך...

גם אני חבר בפורום החרדי האיכותי לגרושים: 'PEREK B'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2014 21:40 לינק ישיר 

חחחחחחחחחחחחחחח הגורניקים מחכים שנה תברר את זה טוב טוב גרושי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חסיד וליטאית // ייתכן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext