בשנה שנתיים האחרונות הוא מוציא דיסקים הזויים ובלתי חסידיים בעליל שמביישים את הפירמה שנקראת יעקב שוואקי, גם אתם שמתם לב לזה?
נשלח ב-25/12/2014 08:15
אני חושב שהוא פשוט פונה לקהלים נוספים ובעיקר מזרוחניקים שהולכים למופעים ויכול להיות שהוא ויתר על הציבור החרדי כשהוא פנה לחיילים, אבל זאת כבר בחירה שלו
נשלח ב-18/12/2014 08:08
ב"ה
ר3ה_ברשת כתב:
איזה אשכול מרתק (: אני חושבת שהאשכול הזה הוא בעצם בועה קטנה בתוך הים הגדול הזה של השאלה ''מיהו חרדי''.. המסגרות היום הפכו כ'כ גמישות.. לא רק במוזיקה.. אלא בהכול.. אורח חיים.. העדפות.. בילויים.. לבוש.. אז שוואקי..? אגב.. גם המסגרות האישיות שלו משתנות ללא הרף.. לא רק מוזיקלית.. מה שאומר.. שגם הוא.. כמו רובנו.. שוחה בים הגדול..
אני מסכים שזה גלש קצת ל"גבירותיי ורבותיי" "בית דין של מעלה" שמחליטים מי חרדי ומי לא, אני חושב שכל מי שמקיים את שו"ע ואף שואף למעלה הוא חרדי! בין אם הוא זמר, כמו שוואקי, או כל אומן, או סתם הולך עם כיפה סרוגה (שאני לא, אבל מאד אוהב ובטח שמכבד אותם) לא מעט מהם מקפידים על קלה כחמורה יותר מ"חרדים" מסויימים אני מכיר שרק מתלבשים כמו חרדים לפעמים, ובפנים הם... הלואי ושבבניקים אפשר להגיד עליהם... הרבה יותר גרוע... אז ככה שלבוש\ או סגנון מוזיקלי לא 100% כמו "חזק חזק ונתחזק" לא אומר כלום על האדם אני אישית שומע את אהרון רזאל ומכירו אישית והוא לאחרונה עבר לכיפה שחורה אבל גם לפני, כשהלך עם סרוגה, היה ירא שמיים מהרבה "חרדים" עם מגבעת וכו' שהכרתי...
נשלח ב-11/8/2014 10:16
איזה אשכול מרתק (: אני חושבת שהאשכול הזה הוא בעצם בועה קטנה בתוך הים הגדול הזה של השאלה ''מיהו חרדי''.. המסגרות היום הפכו כ'כ גמישות.. לא רק במוזיקה.. אלא בהכול.. אורח חיים.. העדפות.. בילויים.. לבוש.. אז שוואקי..? אגב.. גם המסגרות האישיות שלו משתנות ללא הרף.. לא רק מוזיקלית.. מה שאומר.. שגם הוא.. כמו רובנו.. שוחה בים הגדול..
תוקן על ידי ר3ה_ברשת ב- 11/08/2014 10:19:35
נשלח ב-4/8/2014 13:52
עט אתה צודק במיליון אחוז!!!!!!!!!!!!!!! גדול הזמר החסידי זה אבריימל ולא שוואקי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-20/7/2014 19:19
שוואקי באמת הגזים!!!!!!!!!!!!!!!!!יוסף חיים שר יותר טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-12/6/2014 16:47
ב"ה
אריאל222 כתב:
בשנה שנתיים האחרונות הוא מוציא דיסקים הזויים ובלתי חסידיים בעליל שמביישים את הפירמה שנקראת יעקב שוואקי, גם אתם שמתם לב לזה?[/quote][quote]בשנה שנתיים האחרונות הוא מוציא דיסקים הזויים ובלתי חסידיים בעליל שמביישים את הפירמה שנקראת יעקב שוואקי, גם אתם שמתם לב לזה?
כן... ואיזה כיף... לא נמאס מהמוסיקה החסידית ה'פופולארית' שלא שונה מפופ?.... לא נמאס מ'תבניות' שחוזרות על עצמן בדיוק כמו במשרדי המפיקים של ביבר... רק עם שריימל?... שוואקי עובר תקופה מהממת... זה נקרא יצירתיות... לא יזיק לך ללמוד קצת את פירוש המילה, וכמה היא חשובה לא רק במוסיקה, אלא כדיי להישאר יהודי וחי בכלל... 'בתחבולות תעשה לך מלחמה' אומר ה'חכם מכל אדם'... או כפי לשונו היצירתית של רבי נחמן זצ"ל ב'שיחות הר"ן, מח'-"יתחיל בכל פעם מחדש כאילו היום התחיל להתקרב להשם יתברך. ואף אם יהיה כן כמה פעמים, דהינו שיהיה לו חס ושלום כמה וכמה נפילות מעבודתו יתברך עם כל זה יתחיל בכל פעם מחדש, אפילו כמה וכמה פעמים...." זה מה ש'עובר' על שוואקי וזה דבר נפלא שיביא רק גדילה וצמיחה... בעזרת ה' שנזכה כולנו להתחדש ולהמציא עצמנו מחדש גם כן... נ.ב.. למי ש'קצת' מבין במוסיקה ולא כל חייו שמע רק 'חזק חזק ונתחזק' יודע שדווקא האלבומים האחרונים של שוואקי הם הכי טובים שלו עד עכצ'יו...
תוקן על ידי טבצניק ב- 12/06/2014 16:54:56
"אני לא מבין למה נאסא מחפשים יצורים אינטילגנטיים בחלל החיצון. אני עדיין לא מצאתי את זה בכדור הארץ" ר' נויגרשל. :)
לא נראה לי בכלל כל מה שאתם אומרים. מה קרה? אם זמר שר בלי מבטא הוא נקרא לציבור הדתי לאומי?? הלכתם קחוק ממש!! אסור לבן אדם לחזור לשורשים הספרדים שלו?? איך שהוא מכניס קצב מזרחי הוא נהי'ה פחות מקצועי וחרדי וכו'?? הגזמה ממש! עני אישית דווקא ממש נהניתי מהדיסקים האחרונים שלו! הוא שר הרבה יותר יפה וקולח ומהנשמה. גם לפני כן היו לו שירים ממש יפים! אבל דווקא הרוח החדשה שהכניס בשירים שלו - פחות מבטא ויותר ישראליות - זה מה שגרם לי לאהוב את השירים ולהתחבר אלי'הם!! ואני לא מתכוונת כרגע לדואט, כי זה באמת לא נראה לי מתאים. אבל מכאן ועד לציבור דתי לאומי - לדעתי הדרך רחוקה ממש!
נשלח ב-2/4/2014 14:14
בומיש ופרעל ואריאל אני מסכימה איתכם לגמרי-אני עקרונית לא ממש שומעת חרדי אבל אני כן מכירה קצת שוואקי וכשאומרים שוואקי זה אומר מוזיקה חסידית לאחרונה הוא לא מייצג את מה שהוא-הדיסקים האחרונים שלו לא נראים דיסקים חסידיים-ועצם העובדה שהוא שר עם שלומי שבת גם עושה את שלה לדעתי הוא החליט לעשות הסבת קהל-יכול להיות שפעם הוא העדיף קהל מאזינים חרדי ועכשיו הוא מעדיף את הדתי לאומי.....
נשלח ב-2/4/2014 14:09
יושיוש כתב:
אריאל, אני ממש ממש לא מסכימה איתך!!! כשמישו יקח שיר חילוני וישיר אותו ב'עיבריס' זה יהפוך לשיר חסידי??????? אני לא חושבת...
ברור שכן....גם המכביטס לוקחים שירים לועזיים וכאשר הם עושים את זה זה נשמע שיר חסידי ואת לא יכולה לשער שפינק שרה אותו
נשלח ב-24/3/2014 17:48
הקשבתי לטריילר של הדיסק קולות: קודם כל מה הקטע שכל השירים פתאום הוא כבר לא שר בהברה אשכנזית.
דבר שני השיר עושים תשובה - מה הקטע לשיר שיר של פיאמנטה, מה גם שהוא בחיים לא יגיע לרמה שהם שרים את השיר הזה, יש להם גימיק מיוחד בסגנון שלהם..
דבר שלישי- הוא עושה משהו בקול שלו, כאילו זה לא הוא. בעבר הוא שר עם קולו הצלול ומלא תום ובשני דיסקים האחרונים פשוט מגעיל כאילו מחקה מישהו מנסה לעשות משהו בקול שלו קשה לי קצת להסביר למה כוונתי... אבל מה שבטוח זה מגעיל אותי להקשיב לו.
נשלח ב-23/3/2014 16:00
אריאל אני איתך לגמרי. גם אני מדבר על זה המון עם חברי לישיבה. על השינוי ז'אנר שמופיע בדיסקים. אין מה לעשות כנראה שוואקי רוצה להגיע לקהל הישראלי ויש לזה השלכות. בוא נאמר שממש ממש לא אהבתי את הדיסק החדש כל השאר? פצצה
נשלח ב-12/2/2014 21:47
אני לא יודעת על מה המהומה אבל אני אישית אהבתי כל אלבום שלו וגם האחרון שנחשב הכי יפה זה שהישתדרג במוזיקה זה לא אומר שלא שר חסידיתתתת
נשלח ב-12/2/2014 20:14
הבנתי שזה מה שאמרת. רק אמרתי שחלק מהדברים אינם נכונים לדעתי.
אריאל... א. זכותי לקרוא לעצמי בכל שם שארצה. ב. 'עיבריס' ממש לא מחייב בשיר חסידי. ג. לגבי הניגון אני די מסכימה איתך. ד.אויייי אויייי לא קשור בעליל!!!!! ה. לגבי יעקב יעקב (גם אוצרות יהודיים..) אני מסכימה לגמרי. לגבי זמר אשכנזי אני ממש ממש לא מסכימה איתך! ממש!!!
אני חושבת שמאוד כדאי לבדוק לעומק מה ההגדרה הנכונה של שיר חסידי. מוכנה לקחת את זה על עצמי רק שזה יקח קצת זמן.. אם מישו מוכן לקחת על עצמו את המשימה זה יהיה ממש טוב...