| נשלח ב-24/2/2014 11:41 |
|
| |
"חסדים אלוקיים שהוסוו כמהלומות"
הדמויות המרכזיות בסדרת ממלכה במבחן אינן כאלה שהחיים שלהם חלקים.
אם זה איסתרק, היתום מגיל 5 שעבר שבי רב תהפוכות, ונעשה למלך בגיל צעיר,
אם זה מהללאל, האסופי שעבר זוגות רבים כל כך של ידיים, שעבר שנות סבל תחת ידיו של אבא הגדול וגם בהיותו עצמאי לא היה לו רגע של מנוחה.
ועוד רבים. איש איש וכאבו, ואישיותו. אבל כל אלה, דווקא מתוך הקשיים, הצמיחו בעצמם אישיות מדהימה. כי כל קושי הוסיף נדבך ועומק לאישיות של כל אחד מהם, והכין אותם לקראת החיים.
כותרת האשכול היא ציטוט מהעמוד האחרון של מהללאל, בו מהללאל קולט שבעצם כל הקשיים שעבר היו חסדים אלוקיים, שעזרו לו לפתח אישיות כזו - בעלת יכולת להעריך אנשי אמת, ולפלס לעצמה דרך, בעקבותיהם..
באשכול זה ננסה להרחיב על הנושא מתוך התבוננות בקשיים של כל דמות, וננסה לראות בכל קושי - את הטוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 10:39 |
|
| |
את כל כך צודקת! החכמה היא למצוא את החסדים הקטנים שלא תמיד רואים אותם כי לפעמים הם מתחבאים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 20:10 |
|
| |
בשמחה!!! 
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:53 |
|
| |
יפה, תמרור.. כשהפצ'י העלתה את הנושא לא ממש עלה לי רעיון:) תודה!
אבל נקודה למחשבה- אמנם אנחנו מדברות על ספר, אבל הנושא של האשכול הספציפי הזה (ועוד כמה, ב"ה) מתאים מאד לחיים. ובחיים, כמו בחיים, לא בכל מהלומה אנחנו רואים את הטוב. אבל אנחנו מ א מ י נ י ם שגם אם אנחנו לא זוכים לראות את הטוב שבכל דבר, הוא קיים. ומתפללים, שה' ישפיע עלינו ממרום רק טוב באופן נראה ונגלה..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 14:34 |
|
| |
לדעתי - הדבר החיד שעולה לי הוא שזה גרם לו ולאחרים גם לראות זאת כעונש על ההשתתפות באבקה השחורה. וכך הוא נבהל רק מלשמוע את שם האבקה... וזה טוב. ככה הם לא יעיזו אני מקווה ליצר אותה... עדיף:)
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:41 |
|
| |
יש מהלומה רצינית שאני לא מצליחה למצוא את החסד שבה. אולי תעזרו לי?
ההעלמות של מיכאל מקאן בגיל צעיר שברה את ליבו של אביו. אמנם, מהללאל בנה מעצמו כתוצאה מכך אישיות נדירה, אך מה עם בסטיאן מקאן? היכן החסד האלוקי שבשנות האבל על מיכאל שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 18:10 |
|
| |
נכון!!! יפה:)
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 13:17 |
|
| |
יפה:) ובנוסף לקשיי הילדות שלו, גם כל מה שעבר בתור אישיות נרדפת בשטחי "כוזר החדשה" גרמו לו לא מעט להתעצם... אני הכי אוהבת את התקופה שהוא מחליט לגלות את "מיכאל" שנמצא בתוכו, ואת תחושת האחריות הכללית שהוא חש בעקבות כך...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 11:30 |
|
| |
כמה שזה עצוב, ככה זה מחזק ומפעים. הוא עבר קשים נוראים, הילדות שלו היתה עצובה ומלאת מהמורות, מה שגרם לו לגדול להיות כמעט מחוספס ודוקרני מעט. אבל בסוף רואים כמה דווקא הקשים שעבר והיחס המזלזל שהופנה כלפיו שלא בצדק, גרם לאישיות המיוחדת שלו להילטש ולהזדכך עד שנהי'ה - כמו שכתבת באשכול השני "ילד מושלם כל כך":)
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 15:56 |
|
| |
כשקראתי את מהללאל והגעתי לעמודים האחרונים, הכי נדהמתי כשמהללאל הגיע למסקנה שכאביו ובדידותו היו המתנות הכי גדולות שניתנו לו על ידי אביו... זה מדהים! זה פשוט נכון... כמו שהוא אומר, טוביה נאהב על ידי האדם הלא נכון... אם מהללאל גם היה נאהב על ידו ונשאר שם באמת סביר להניח שהוא לא היה מקבל כזה אופי חזק ומדהים, שאפשר לו להתמודד עם כל הקשיים העצומים באדמות דיאלידאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:24 |
|
| |
תוקן על ידי אסתרק ב- 26/02/2014 19:46:50
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 18:30 |
|
| |
וואי! איזה יפה, תמרורוש והפצ'י! זכור לי שכתבתי בדיוק בעניין הזה הסבר ארוך באחד האשכולות... שנייה מחפשת:)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 15:24 |
|
| |
חחחחחחח שיש הדדיות בחים:)
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 14:46 |
|
| |
זה יופי-טופי ....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 14:19 |
|
| |
יפה הפצי!! דעתי כדעתך:)
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 12:23 |
|
| |
לא רק להיות בגבול ובמקום הנכון - אלא, כמו שהזכרת - גם לבדוק טוב מהו המקור. וכאן אני מתכוונת לכל מיני תענוגות עולם הזה שהם ממש העתק מחוקות הגויים, סוגי מוזיקה מגוירת..או בילויים למיניהם שגם אם יש עליהם "הכשר" צריך לבחון אם הם מתאימים - רק בגלל המקור ממנו הם מגיעים!
|
|
|
|
|