| נשלח ב-26/2/2014 16:06 |
|
| |
הגועל של הלברטל - מתעדכן
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 18:33 |
|
| |
אתה קונה לוקשים שהגוראים מאכילים אותך על "בוקה ומבולקה בצמרת המנהיגה את חצר פני מנחם "
נכון, החליפו שם מנכ"ל קיים באיש מוכשר שבעבר היה מנכ"ל איחוד מוסדות גור, אבל זה עדיין לא עושה בוקה ומבולקה,
בלי קשר למיזרוחניק המטורף הלברטל, אני לא מבין מי נותן לו בכלל במה, ומה הקשר שלו להרב אלישיב מלבד מה שהוא היה מופיע לשיעורים שלו, סלמון משטפנשט למד בפונוביז' ונניח שהוא נכנס לשיעורים של ר' גרשון, אז לכן הוא איש שלו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 16:10 |
|
| |
מי שפירש מדרכו והלך לדרך אחרת - הוא מרדן בטבעו. הוא כביכול הפסיק להיות מזרוחניק והפך חרדי. אבל הוא נשאר מרדן. וזה פרי הגותו של המרדן. * כך למשל גם במקומות רבים וטובים, כמו שנחשפתי לאחרונה על בוקה ומבולקה בצמרת המנהיגה את חצר "פני מנחם" של מרן רבי שאול, וכשהתבוננתי וחקרתי מצאתי ראיתי, כי מרדני גור נשארים מרדנים בכל מקום. טבע המרדנות, הביקורת, חוסר הזרימה, הקיטורים - נשארים אצלם. גם אם הם צודקים (כדעת רבני הפורום) בעיקר דרכם. עדיין טבוע בקרבם המרדנות. *
אז מה, אסור לשנות דרך ? א-ל-ול
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 15:47 |
|
| |
כיו"ר צעירי המפד"ל (במיל.) הוא בטח מתואם עם אלמוג כהן. הוא חרדי כמו שאני צנצנת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 14:58 |
|
| |
המפגר הזה נתקף היום שוב בהתקפת שלשולים....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 21:21 |
|
| |
דב הלברטל: הייתי תמים; השבועות האחרונים הפכו אותי לאיש ימין הפרעות של ערביי ארץ ישראל בשבועות האחרונים, הפכו אותי לאיש ימין. איבדתי כל אמון בדו קיום בו האמנתי. גם אין מה לצפות מהשמאל שהפכו פוסט ציונים ודואגים לערבים יותר מאשר לאחיהם היהודים May 24, 2021 by דב הלברטל הפרעות של ערביי ארץ ישראל, הפכו אותי לאיש ימין. איבדתי כל אמון בדו קיום, בו האמנתי לפני הפרעות. הפרעות הקולקטיביות הביאו אותי למסקנה ברורה: ערביי ארץ ישראל, וקל וחומר הפלסטינים, לא ישלימו עם קיומה של מדינת ישראל. בלשד עצמותיהם, מרגע לידתם, הם יונקים את השנאה ליהודים ולישראלים. לו היה בידם, ערביי ארץ ישראל היו הורגים יהודים כמו בפרעות תרפ"ט. פשוט נדהמתי. נדהמתי מעוצמות השנאה. נדהמתי מעוצמת הבגידה בשכניהם היהודים. נדהמתי מהשתיקה הרועמת של כל שאר ערביי ארץ ישראל והמנהיגות שלכם. רק הריחו דם יהודי, אז גם המופתים הצטרפו להסטה פרועה באמצעות המסגדים. מאז הפרעות בשנת אלפיים, חשבתי שחל שינוי מהותי ביחס של ערביי ארץ ישראל ליהודים ולישראלים. האמנתי שהחיים ביחד, שהריבוי העצום של סטודנטים ערבים הלומדים באוניברסיטאות בארץ, של ריבוי רופאים ואחיות ערבים, של ההבנה שהמדינה נותנת להם איכות חיים שבחלומותיהם לא היו מקבלים במדינה פלסטינית, תעצים את הדו קיום. מסתבר שרוב הצעירים ערביי ארץ ישראל הם תומכי חמאס. גם השקטים שביניהם. כולם אותו דבר. רק שיש פרגמטיים יותר. אני שצידדתי בעד שתי מדינות לשני עמים, רק חושב לאור הפרעות מה יהיה כשתהיה להם מדינה. הרי חמאס ישתלט עליה, ויתסיס את כל ערביי הארץ והעולם. בפעם הבאה שערבי יסטור ליהודי ברכבת הקלה, צריך לגרש אותו מיד מן הארץ. צריך להרוס בתים של פורעים ערבים, צריך לגרש משפחות. הגיע הזמן לנקוט יד קשה ביותר מיד בהתחלה. לפעול באופן לא מידתי. אין כבר מה להפסיד, אין ממה לפחד. דו קיום ממילא לא יהיה. מה שעוד הביא אותי לימין, היא שתיקתם הרועמת של אנשי השמאל. הרפיסות, נמיכות הרוח, ההתבטלות כלפי פורעים ערבים. ואם מישהו מהם פתח את הפה, זה כדי להאשים את היהודים בפרעות ולקרוא מיד להפסקת אש. פחד מכל ביקורת של איש תקשורת רופס בארץ ובחוץ לארץ. הם היו הראשונים שהיו צריכים לקרוא לשטח את עזה. לקרוא בשם הצדק למיגור הפרעות, כשבמדינת ישראל הריבונית שורפים בתי כנסת ויהודים מפחדים לצאת לרחוב. אבל די. הם אבודים. אין מה לצפות מאנשי השמאל שהפכו פוסט ציונים ודואגים לערבים הפורעים יותר מאשר לאחיהם היהודים. אני לא מתחרט שניסינו. אבל עליי להודות בכישלון המהדהד. ואולי טוב שגילינו זאת. כי לא היה דו קיום, ולא יהיה דו קיום. ולכן, הפכתי לאיש ימין. ======= דב הלברטל הוא פובליציסט ומשפטן חרדי ישראלי. מחבר סדרת הספרים "ערך החיים בהלכה"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2016 21:18 |
|
| |
מה הוא רצה מהרב אלישיב?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2016 20:13 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2016 00:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2016 00:20 |
|
| |
קניבליזם, שנאת אחים ודב הלברטל | אחד מתלמידיו של דב הלברטל תוהה על קנקנו, ועל העיסוק המופרז והאובססיבי שלו בסוגיות קניבליות | | עו''ד אלירם אלגרבלי | יום שישי ג' אדר תשע"ו 14:00 12/02/2016 |
|
10  | |
| את דב הלברטל פגשתי לראשונה לפני 4 שנים באוניברסיטה העברית. הוא הציג עצמו כעו"ד, כרב, כמרצה. מראהו החרדי היה חריג בנוף של הפקולטה למשפטים. יהודי צנום, מזוקן, כיפה שחורה גדולה לראשו – זה לא בדיוק האבטיפוס של המרצה הקלאסי. בתמונתו שפורסמה אז הוא דווקא היה מגולח. הבנתי שהלברטל היה בעברו דתי לאומי שהתחרד וגידל זקן.
הקורס שלו, שנשא את השם המפוצץ "הגנות מפני אחריות פלילית במשפט העברי", הסתכם בסופו של דבר בניתוח סוגיה דחוקה: ספינה אנגלית נסחפה בשנת 1883 ללב ים, וכעבור 19 ימים בהם לא נראתה ספינה או אדמה באופק, החליטו יורדי הים שבסיפון לאכול את הצעיר שבחבורה. נושא הקורס, המחופף במקצת, שהחיבור בינו לבין המשפט העברי קלוש – בהנחה שלא יצא לכם לאכול בני אדם לאחרונה – העסיק את המרצה המלומד במשך סמסטר שלם. הוא שאל בכיתה, פעם אחר פעם, האם הרמב"ם או הסמ"ק היו מתירים לאכול בשר אדם בנסיבות מסוימות. לא פלא שבתחילת הקורס נכחו כ-100 סטודנטים, בסיומו טרחו להגיע בקושי עשרה.
הלברטל אגב לא הניח לנושא הקניבליזם, ועסק בו בהרחבה בסדרת ספרים שלמה שנקראת 'ערך החיים בהלכה'. הוא דש שם בפלפולי פלפולים ודקדוקים תפלים בדין אכילת אדם במשפט העברי. לא הבנתי מה לרב המלומד ולקניבליזם, ומניין המשיכה העזה שלו לנושא. רק בהמשך התבהר לי טיבה: הלברטל עצמו הוא סוג של אוכל אדם, לא במובן הפיסי כמובן של המילה, אלא במשמעות העמוקה יותר, החברתית, הציבורית, הלאומית. זהו איש אלים מילולית, שלוח רסן, שבאיצטלה של מלומד חרדי בעל כיפה שחורה וקול דקיק, משתלח בבוטות שלא היה לה אח ורע (בתקשורת הדתית) במי שלא מתיישר עם השקפת עולמו הקיצונית. יפה עשה הרב ישראל אייכלר שפעם העיר לו שיוריד את הכיפה ויפסיק לרמות את כולנו עם הזקן.
הלברטל מכוון נמוך מאד, משתמש בשפת ביבים, במילים מתסיסות ומסיתות. הכל אצלו משמשים מטרה לחיצי תרעלה: אמהות שכולות, אברכי כוללים, מוכי גורל, נשים מוחלשות, עניים ותינוקות של בית רבן. התבטאותו הבלתי-נתפסת, על שלושת החטופים – "כמה טוב שהם נחטפו ונהרגו" – היא רק טיפה בים של הוצאת שם רע, גזענות, איבה ופלגנות.
על החרדים אמר פעם: "היהדות החרדית צרת אופקים, מתנשאת ונתפסת כסחטנית", והתודעה שלהם תורמת "לפריחת אנטישמיות ושנאת יהודים"; את חסידי ברסלב כינה "מעוותי היהדות והערכים האנושיים"; על המתנחלים, אותם קרא להשליך לכלובי ברזל, כתב: "המתנחלים הם פרוייקט השנאה הגדול ביותר נגד העם היהודי, הם אחראים לדם יהודי, שאדמתם ספוגה בהם, כמו הבחורה שנרצחה בטרמפיאדה שם, והחייל עם הכיפה הסרוגה שנרצח"; על יאיר לפיד אמר: "מישהו ירצח אותו"; בעת מבצע צוק איתן פירסם מאמר שכותרתו "צריך להיכנע לחמאס עכשיו"; על נשים דתיות: "האישה הדתית של היום הפכה לאשה וולגרית, שאינה מהססת להתריס נגד כל דבר שבקדושה"; את אלי בן-דהן הציע לגרש מהארץ ועל הספרדים אמר שהם משתמשים באייפונים שאשכנזים ייצרו עבורם. ובכלל, ספרדים ומתנחלים הם שק החבטות הקבוע של הלברטל. מי יתן לו פרענק וינשכנו כחמור.
הלברטל אמנם לימד באוניברסיטה כמרצה מן החוץ, אבל גם משרה זו שמורה על פי רוב לבעלי תואר דוקטור. בדיעבד הבנתי: הלברטל משמיע דעות קיצוניות, מסוכנות, אנטי-ציוניות, שיש מי שטורח לחבק באקדמיה. ככה זה; עמדות שהציבור דוחה בשאט נפש מוצאות להן מקום טוב במאמרים ובטורי דעה. לא לחינם הוזכר הלברטל בנשימה אחת עם פרופסורים מטורללים דוגמת אמיר חצרוני, כיוון ששניהם קורצו מאותו החומר. שניהם מכורים לתשומת לב שלילית, קשקשנים בלתי נלאים, מסיתים ומדיחים, אובססיביים, מעוררי פרובוקציות, מרבים שנאה בעולם, פופוליסטים בשקל. שניהם מתאמצים להישמע בכל מחיר, תרים במאמריהם אחר טרף קל לנעוץ בו שיניים, גזענים בסתר ובגלוי, נאורים בעיני עצמם אך בפועל מלאי שנאה עצמית.
אין טעם להתרגש: פלגנים ומחרחרי ריב ומדון, פרובוקטורים ורודפי כותרות, היו ויהיו. הרבה שלוחים יש להם למלאכי החבלה. מה שעצוב הוא שככל שפלוני מכפיש יותר את הציבור – הציבור גומל לו בתשומת הלב שהוא כה צמא לה. אנחנו אשמים; מזינים ומפמפמים ומאביסים (בעל כרחנו) את מבקשי רעתנו. כל התייחסות לאיש הנפסד הזה רק מעצימה אותו. לכן, טוב עושה ציבור שמתנער מהלברטל וטוב עשתה תחנת הרדיו שנפטרה ממנו. טוב נעשה גם אנחנו אם נלך בדרך זו. אִמרו מעתה: דב הלברטל הוא כרוח נושבת וכאבק פורח, וכחלום רע – יעוף. |
הדברים הם טור דעה של הכותב, תלמידו של הלברטל בעבר
http://www.bhol.co.il/96461/%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%96%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%90%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%93%D7%91-%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%A8%D7%98%D7%9C.html | |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2016 19:08 |
|
| |
pastingשלום וברכה כבוד דוב הלברטל, שמי הוא גילי,חרדית לדבר ה׳ בת 22 מהעולם הגדול. בעבר, לא פעם ולא פעמיים יצא לי לשמוע את שם כבוד הרב הלברטל. גיגלתי את שמך וניסיתי לרדת לעומק האדם הנקרא ׳דב הלברטל׳ . האמת? לא הצלחתי..צד אחד אני מוצאת אדם מוכשר ואינטליגנט וגם חכם נורא! צד שני, אדם שעומד עם חומר דליק ומחפש בכל מחיר להדליק מדורות, עכשיו לפני שאתחיל להסביר, רוצה אני להגיד שלא חלילה מחפשת לפגוע בכבודו או לצאת על אדם שגדול ממני וחכם ממני עשרת ואם לא אלף מונים, רק מנסה להבין לאן כבודו חותר בדרכו ה׳שונה׳?.
הקש ששבר את הגמל זה בעצם הקטע שהוצגת בסדרת הכתבות של אבישי בן חיים, בו הסכמת קבל עם ועדה שהחרדים בהתפרקות וזה רק עניין של זמן עד שאנחנו נעלמים. החלטתי לעשות מרתון כתבות של כבודו ולהבין את פשר העניין שנקרא הלברטל. ככל שנכנסתי בעובי הקורה הסתבכתי יותר ויותר מלהבין מה כבודו בעצם רוצה מהעולם החרדי?
מצד אחד באמת נראה שכבודו ׳דואג׳ כלכך לתוהו ובוהו שהולך אצלינו. ומאידך, אתה זה שבעצם יוצר את התוהו ובוהו! רגע, ואני אסביר: זה מדהים שרואים באתרים שהם בעצם המקום שמחפשים לשווק את החרדים כעם ברברי חסר תרבות, תמונה שלך כרב עם כיפה בשחור לבן.
אבל כשנכנסתי את הכתבה מה מסתבר? שבעצם המקום די התאים.. זה בדיוק מה שעשית..הוצאת אותנו ממש אנשי חסרי תרבות ואנשים אגואיסטים וממורמרים, בעיניי המתבונן החילוני, זה נראה כאילו כבודו אדם שמנסה להתחנף לעולם החילוני ולהראות לו כמה אתה חרדי ״לא״ כמונו החרדים הסטנדרטים.. אלא מלומד וחכם ויודע היסטוריות ותרבות שונות ולא רק ספרי חומש ומשנה. אבל עזוב.. לא מחפשת ליצור ריב ומדון.
בא נחזור למחוזותינו האתרים הקדושים של 'הציבור החרדי הברברי', פעם אתה יוצא נגד התרבות המזרחית ואומר כמה הם נחיתיים ופגועים, ופעם מפאר את ההסטוריה שלהם ואת הרבנים שלהם! פעם אחת אתה מתפאר באשכנזי אנ״ש שבעשר אצבעות בנו את אימפרית ארץ ישראל ושבה לא לקח מזרחי שום חלק, אלא נחתו פה בארץ על מצע של כסף. ועוד אומר להם בגאוות אשכנזיות ״אין מה לעשות זו המציאות״
ומצד שני אתה רושם שהמזרחים הם אלו ששולטים בעצם עכשיו בין במשטרה, בתקשורת, בספסלי הלימודים האקדמאים, מה שבעצם מוכיח שכל מה שהם החסירו עד כה הם פשוט משלימים. בפרק זמן נורא נורא קצר.. מה שבעצם יהפוך אותם לדי מובילים בעוד כמה שנים, ולא! אל תדאג אני פיפטי פיפטי.. שביל הזהב,חצי אשכנזיה חצי ספרדיה כך שאי אפשר לבוא אלי בתלונות, אבל גם ככה אני מדברת מעשי ובעדויות מהשטח ולא מחפשת להתחנף לשום צד.
ונתקדם..
פעם אתה מגנה את המחלוקות שביננו החרדים וכמה אנחנו לא כאיש אחד בלב אחד, ופעם מעיף הערות בוטות על ימין ועל שמאל על חסידויות גדולות במגזר שלנו, אם זה חב״ד שהרבי שלהם מת, אם זה ברסלב שרבי נחמן לא באומן, זה נראה שאתה מחפש את הנקודה הרגישות בכל אחד ודורך בה הכי חזק שיש. הספרדים הם אנשים חסרי עמוד שידרה והאשכנזים הם העם הניבחר.
אתה יודע שגם ככה חשב היטלר ימ״ש, שחשב שהגרמנים הם הזן הניבחר, ז למה שתשווה את דרעי לפוטין?זה נשמע לך כוחות? אתה מזלזל ברבנים ודרכי אמונה של אנשים בלי להתרגש ולהרגיש שעשית משהו רע. לפעמים אנשים מחפשים רק להאמין, קשה להם לבד אז הם מחפשים מורי דרך שיראה להם את הדרך הקלה והבטוחה לעבוד את השם, ואתה בא ומזלזל בדרך שלהם! זה נשמע לך מוסרי? זו נשמעת לך הדרך לאחד אותנו? הרי לעולם לא תיהיה לנו דרך אחת רב אחד ומחשבה אחת.
אנחנו יהודים, זה הטבע שלנו, אבל אם יש מה שמאחד אותנו זה בעצם היותנו חרדים מאמינים, חרדים לדבר השם, שמנסים לעבוד רק אותו..כל אחד בדרכו.. לא לחפש להביא לכאן את דרך הקומוניזם.
צודק! יש לנו לאן להתקדם ולאן לשאוף, אבל לחפש בנרות את הטעויות שבנו וכמה אנחנו טועים, לא נשמע הדבר הנכון לעשות, וכן יש דברים שאתה צודק. פמיניסטיות ונשים שמחפשות שוויון שבעצם משנה מעשה בראשית, אבל 2016 פגעה בכל המחוזות לא רק אצלינו, העולם מתקדם ולא נצליח להילחם בו, ואם יש דרך להילחם בו.. זה לעמוד נגדו ביחד!
כמו שנאמר על דרך המשל, מקל אחד תצליח לשבור, לעומת זאת מקלות שמאוגדים ביחד,לא תצליח לעולם.
סליחה על השפה הדלה, אבל זה מה שיש לי להציע
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2016 19:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2014 18:58 |
|
| |
בימים האחרונים הלברטל ממש משלשל את הגועל שלו... האם יש מישהו שמשלם לו לפי כמות הגועל והסכלות?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2014 15:43 |
|
| |
דב הלברטל משרת את החמאס"כך אמר מנהיג חמאס, חסן יוסוף, 'השמאל עודד אותנו לבצע פיגועים'. שמעת מר הלברטל? קריאה לנסיגה מעודדת מפגעים!" • יהונתן יוסף משיב להלברטל בטור חד (מדיני)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2014 17:56 |
|
| |
חבל שלא עשית העת'בק , הם הורידו את פניניו מהאתר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2014 12:57 |
|
| |
אני דווקא אוחז שהוא צודק ההסתה הפרועה שלהם נגד כל מי שלא מסכים לעמדות שלהם וההרגשה שהכל מגיע להם וגניבת פת הלחם מפה ילד קטן זה מה שהם יודעים לעשות
|
|
|
|
|