אני מאוד שמח שהחלטת להתחיל לעבוד עם לינוקס, אבל כפי הנראה אתה די חדש בתחום אז אנסה להבהיר כמה דברים על לינוקס ואנדרואיד. קודם כל על לייב סי יד או לייב יו אס בי, אין שום דבר וירטואלי או אמלוטורי בזה. זה תוכנה שטענת את מערכת ההפעלה לזיכרון מההתקנים הנ"ל במקום מהקשיח, יש את זה היום גם בוינדוס. עכשיו למה זה לינוקס, לינוקס היא ליבה של מערכת הפעלה, ליבה היא החלק העיקרי בOS שתפקידה היא בגדול לשלוט על החומרה והתוכנה ולגשר בינהם. אני לא אכנס לפירוט מדויק אבל אתן לך דוגמא, אם יש לי תוכנה שרוצה לעשות חשבון כמה זה 1+1 היא אינה יכולה לגשת למעבד ולעשות את החישוב, גם פרקטית וגם מסיבות אבטחה מובנות (תאר לעצמך שתוכנה תבקש ממעבד לכבות ולהדליק את עצמו 300000 פעמים בשנייה..) לכן יש תיווך של הליבה שצורת העבודה שלה משתנה מליבה לליבה. ליבת לינוקס לפחות לדעתי ודעת הרבה מהאנשים שמבינים משהו במחשבים, היא מושלמת או קרובה לשלמות. וזה מכמה סיבות שלא ניכנס אליהם, אבל נתייחס למשהו אחד, ליבת לינוקס ורוב רובה של משפחת יוניקס (כולל גם את IOS של אפל, ששדדה בתורה את הליבה מBSD, אם תרצה אחיו של לינוקס, שניהם בנים במשפחת יוניקס האב :) ) יכולה לרוץ על כל מעבד, החל מנגן MP3 ופחות מכך ועד מחשבי על ברמות מטורפות. כמו שמבטח כבר הבנת, שלמרות שליבה היא הלב של מערכת ההפעלה, עדיין צריך ריאות וכבד וכו :). לכן באו אנשים טובים והתחילו ליצור הפצות לינוקס, מה זה הפצה? זה קבוצה (בד"כ) של מתכנתים שלוקחים את הליבה מוסיפים לה שולחן עבודה, שזה הרכיב האחראי על ממשק המשתמש (בלינוקס בד"כ משתמשים או בגנום או KDE) ובונים לו חבילות תוכנה וכדו' והופכים אותו למערכת הפעלה שלמה. אובונטו היא הפצה של לינוקס. ועכשיו בא נסביר מה זה אנדרואיד. לאדם מן השוק אין מושג מה זה לינוקס בד"כ ובאיזה ליבה משתמשים באנדרואיד, למנוסים ולמקצועיים בתחום ברור מה ההבדל בין הפצת לינוקס לאנדרואיד. למתחילים זה הטעות הנפוצה, הם חושבים שכיון שאנדרואיד משתמש בליבת לינוקס הוא כמו אובונטו וניתן להתקין אותו על מחשב למשל. אז זהו שלא. הליבה של לינוקס היא מודולרית, כך שניתן למשל להשתמש רק בחלקים ממנה, וגם ניתן לשנות אותה. גוגל מתבססים על לינוקס, פיתחו להם מערכת הפעלה לסמארטפונים כך שלא ניתן להריץ אותם על מחשב! וזה מכמה סיבות, בינהם העובדה שמערכת התצוגה לא יכולה לרוץ על מעבדי האינטל השולחניים, כמו גם העובדה האיזוטרית שהגרפיקה פותחה לסמארטפונים ולא למחשבים, ומעוד כמה סיבות. בקיצור כמו שהבנת אנדרואיד לא יכול לרוץ על מחשב. מה כן, בשביל זה יש אמולטור, ומהו אמולטור? אמולטור היא תוכנה שמדמה חומרה, למשל אם יש לי תוכנה שפותחה לרוץ על מעבד 8008 העתיק של אינטל, ולי יש CORE I7 האסוול היא לא תוכל לרוץ, נכון? מגיע האמולטור ומדמה כאילו הוא מחשב עם מעבד 8008, וכך התוכנה מדברת עם האמולטור והאמולאטור שולח את החישובים למעבד. וכך גם אפשר 'להתקין' מערכת הפעלה בתוך אמולטור ש'עובד' על מערכת ההפעלה שהוא המחשב שעליו הוא יכול לעבוד. נכון להיום לא ידוע לי על מכונה וירטואלית (זה אמולטור של מערכות הפעלה) שיכול להריץ אנדרואיד. מה שכן יש כמה אמולטורים כמו בלוסטאקס שמריצים אנדרואיד, הבעיה היא שכל האמולטורים שאני מכיר לא נועדו כדי לאפשר לך להשתמש בווטסאפ :) אלא ככלי למפתחים שכך הם יכולים לבחון ולפתח את האפליקציות שלהם מול אנדרואיד. ומה ההבדל? שהם לא ידידותיות למשתמש ולא קלות לתפעול. ובלוסטאקס למשל היא תוכנה כבדה מאוד שלא עובדת טוב על מחשבים חלשים. לכן אני מצטער לומר שאיני יכול לעזור בנושא הספציפי הזה, אבל מקווה שהחכמתי אותך על לינוקס. ודבר אחרון, לכל שאלה ובעיה בלינוקס אשמח לעזור, אני מאוד שמח לראות אנשים שפותחים עיניים ומגלים את משפחת לינוקס. ותפנה לאדם 1 לגבי אמולטור לאנדרואיד אם החלטת ללכת על האמולטורים הקשים, הוא מבין בזה יותר ממני.
 |
|
|