בית פורומים עצור כאן חושבים

על הגאולה בספר יחזקאל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2014 23:39 לינק ישיר 
על הגאולה בספר יחזקאל

בספר יחזקאל בפרקים לו-לט מופיעות נבואות גאולה. אנסה לסדרם בזאת באופן שיצטרפו לכדי משנה גאולתית, וכפי שאבאר.

הגאולה ביחזקאל מתחלקת לשלושה חלקים שהם שישה (אני מסדרם לפי סדר הופעתם):

א1. גאולת האדמה. (לו, א-טו)
א2. גאולת העם.(לז,א-יד)

ב1. גאולת התורה.(לו, טז-לב)
ב2. גאולת העם תופשי התורה.(לז, טו-כח)

ג1. גאולת סגולת ישראל.(לו, לג-לח)
ג2. גאולת השכינה. (פרקים לח-לט)

כפי שניתן לראות במראי המקום - הנבואות מתחלקות לשש חלקים - שלוש ראשונות הם בסיס לשלושת האחרונות, ואסמנם בפסוק "על הגאולה ועל התמורה לקיים כל דבר"

א. שלב ראשון - על הגאולה - 
1. הבסיס הוא גאולת הארץ "ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא."
2. והקומה הסופית היא גאולת העם יושב הארץ - חזון העצמות היבשות - "הנה אני פותח את קברותיכם והעליתי אתכם מקברותיכם עמי והבאתי אתכם אל אדמת ישראל"

ב. שלב שני - על התמורה - החלפת העם בעם קדוש - 
1. הבסיס הוא גאולת התורה והברית - "וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם... ואת רוחי אתן בקרבכם ועשיתי את אשר בחוקי תלכו ומשפטי תשמרו ועשיתם"
2. והקומה הסופית היא הפיכת העם לממלכת כהנים וגוי קדוש - "וטהרתי אותם והיו לי לעם... כי אני ה' מקדש את ישראל בהיות מקדשי בתוכם לעולם".

ג. שלב שלישי - לקיים כל דבר - גאולת השכינה למען הקים את הגאולה לנצח - 
1. הבסיס הוא "הארץ הלזו הנשמה היתה כגן עדן" (שלפני חטא אדה"ר) "כצאן קדשים כצאן ירושלים במועדיה כן תהיינה הערים החרבות מלאות צאן אדם" - המשילחם בקדשים לאמר שיהיו כל העם כולו קודש לה' בעצם הוויתם בקדושת הגוף.
2. והקומה הסופית - בניצחון מלחמת גוג ומגוג (שלפי הפשט היא אחרי ביאת המשיח כפי שכתוב בל"ח: ח', י"א) "וידעו בית ישראל כי אני ה' אלוקיהם מהיום ההוא והלאה" (ורק בשלב זה נאמר "וידעו הגויים כי בעוונם גלו בית ישראל")

נדמה, כי בימינו ראינו כבר את שני השלבים הראשונים - גאולת הארץ וחזון העצמות היבשות, ונקווה כי במהרה בימינו נראה את שאר השלבים עד לשלב האחרון "ולא אסתיר עוד פני מהם אשר שפכתי את רוחי על בית ישראל נאום ה' אלוקים".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2014 11:46 לינק ישיר 

ואגב, זה מה שקרה גם בתחילת הופעת אור הגאולה, בזמן האמסיפציה, היו שחשבו שכבר הגענו לשיא הגאולה, והיה מי שאמר גם "ברלין היא ירושלים", ורק היום לאחר זמן, לאחר שהגענו לגאולה גשמית באמת - אנו יכולים לדעת בבירור שלא זהו סוף הגאולה ושאכן הגאולה השלמה תבא בזמנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2014 23:49 לינק ישיר 

כתב הגר"א (אבן שלמה, פרק ד, סעיף י"ד):
"פעמים תכף כשמתחיל ללמוד ולילך בדרך הישר מכניס היצר הרע גאות בלבו לומר שכבר הגיע למעלה עליונה ושכבר נתבטל ממנו שליטת היצר הרע,... אבל באמת התורה נמשלה למקוה וכמו שמים אינן מטהרין עד שכל גופו עולה בהן, כך בתורה עד שכל גופו יוכתש בהן כחרדל."

בהתאם לכך יש לומר, שמרגע שנגאל העם בגאולה הגשמית (א), ותיכף עבר לתחילת הגאולה הרוחנית (ב), כבר היה נדמה שעיני מי שנדמה לו כך, שכבר הגענו לתכלית הגאולה הרוחנית, וכבר "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". אמנם, כמו שכתב הגר"א - עד שכל גופו יוכתש בהן - ורק אז נזכה להשלמת הגאולה הרוחנית אמנם ודאי בחיבור לתחילת הגאולה, השלב הראשוני שעל גביו נבנה השלב השני.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על הגאולה בספר יחזקאל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext