|
|
| נשלח ב-20/3/2014 20:16 |
|
| |
קריאת עצכ"ח בבית הכסא
בזכותו של אחד מחברי האתר, יש אפליקציה נוחה לקריאה, ומיני אז אני מוצא פה ושם זמן לקריאה. ואיבעי לי אם מותר לעיין באשכולות כאן בבית הכסא, מצד אחד אף אם אין אלו דברי תורה, עכ"פ מביאים מהמקורות, מאידך גיסא אפש"ל שזה בבחינת ס"ת שכתבו מין, ועל זה אפשר לעיין האם דווקא יישרף, או שמא אפשר בביזוי. ואולי בדרך צחות אפשר שאין איסור חל על איסור, וניתן לבאר בכמה אופנים. יתכן שיש להבדיל בין אשכול לאשכול, גם יש לברר מה הדין בספרים העוסקים בחכמה יהודית אך לא בהלכה וכו' במיישרין. נ.ב. איני מציין היכן זה נכתב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2014 12:32 |
|
| |
כן..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2014 11:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2014 08:17 |
|
| |
| קרדיולוג כתב: |  | |
|
בקרוב מאוד תהיה גם לאייפון.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2014 01:32 |
|
| |
ימח שמו של סטיב ג׳ובס הרשע (הוא גוי אז מותר להגיד עליו כידוע)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2014 01:15 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2014 00:21 |
|
| |
קרדיולוג, מהי האפליקציה? יש אותה גם לאייפון?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 22:56 |
|
| |
שאלתי ברצינות וכפי שכתבתי שהאפפ של אדם 1 החזיר אותי חזרה לפורום כאן ואני מוצא קצת זמן בדרך בין הא לדא לעיין מעט. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 06:51 |
|
| |
מואדיב עצכ"ח נפתח לפני שהמכשירים הלא כשרים הגיעו לעולם , ואם כן כך דרכו של יצר הרע היום אומר לך להכנס לעצכ"ח , ולאחר שאתה חושב הרי עולה לך בבירור שמותר לקנות מכשיר לא כשר , ואז אתה אומר ממילא אם עצכ"ח הביאו אותי לקנות מכשיר לא כשר , כנראה אפשר לקרוא בו בבית הכסא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2014 12:52 |
|
| |
מותר רק אם יש לו עצכ"ח (עצירות כרונית חריפה) ואז אין איסור חל על איסור...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2014 12:42 |
|
| |
מואדיב יוסיף דעת
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2014 11:29 |
|
| |
.
כך היא דרכו של יצר הרע.
תחילה, הוא מושך את לבך לקנות לעצמך מכשיר שאינו כשר, שהגדולים אסרוהו.
אחר כך - הוא מושך לבך לעלעל בדיונים של דברי מינים וכפירה.
מה הפלא שאחר כך כואבת לך הבטן?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2014 23:52 |
|
| |
עכשיו הבנתי למה יש לכמה אשכולות ריח רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2014 22:21 |
|
| |
קרדיולוג
האם השאלה נשאלת ברצינות?
אם כן, אזי הייתי עונה לך: לאונסו מותר.
כפי שאמרו בגמרא - אבל הרמב"ם לא פסקו - שתלמיד חכם העוסק בדברי תורה בשירותים, אם לאונסו שאני.
ואמנם עצם התופעה של עיון בשירותים בפורומים נראה לי מוזר ואפילו גס לדיון. אבל כיון שכתבת, וכיון שזו באמת שאלה בהלכה, עניתי.
ברור לדעתי שאסור לעלעל בכל מה שיש בו דברי תורה בשירותים. (ועצם העלעול גם בדברים אחרים נראה מגונה)
לגבי אשכולות הפורום שלנו השאלה היא לא אם מותר לעיין בדברי תורה שם אלא אם הם נחשבים כדברי תורה. ואני משער שזה תלוי בתוכנם.
עוד יש לברר אם יש אשכול ובו דברי פילוסופיה ותאולוגיה, האם גם הוא בכלל דברי תורה ייחשב, ונפקא מינא לא רק לעיון במקום שאסור לעיין בדברי תורה. אלא גם לברך, למשל. או ללמוד לפני שמברכים ברכות התורה.
ואם שואלים על מה נחשב לדברי תורה, יש אכן לעיין כי המונח הזה הולך ומתרחב. כגון ששאלו בגמרא אם מברכים ברכת התורה על מדרש, על משנה, על טעמי תלמוד ועוד.
ואם ארשה לעצמי נימה של בדיחות הדעת, מה עם קבלה?
שורה אחרונה: אין לעיין באשכולות תורה ואף לא להרהר בהם במקום האסור בדברי תורה.
לדעתי אין ראוי לעיין במקום כזה בכלל באשכולות, והדבר תמוה איך מגיעים לעשות זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2014 21:00 |
|
| |
לצערי אני נכשל פעמים רבות בחטא הנורא דקריאת עצכ״ח בבית הכסא. ומה שהעליתי בסוגיא זו דאע״ג דמעיקר הדין אין לקרוא אותם ד״ת המובאים בפורום, הנה זכורני שראיתי בשם אחד הגדולים שאם עלה בלבו הרהור תורה בביה״כ יהרהר אמנם לא ידרשנו ברבים. לפיכך אף מי שנכשל בקריאת עצכ״ח אל יכתוב תגובה בביה״כ דאין לך דרישה ברבים גדולה מזו. אמנם נתעוררתי דאולי יש לקיים בזה דברי יש״ו הנוצרי שחיק טמיא (ע״ז טז:) ממקום הטינופת באו ולמקום הטינופת האינטערנעט הטמא ילכו . והנלענ״ד כתבתי.
תוקן על ידי אריאל73 ב- 20/03/2014 21:01:16
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2014 20:45 |
|
| |
ייש"כ על רוח הבדיחות הקלילה שאתה מעביר על הפורום הכבד שלנו.
תוקן על ידי oפקן ב- 20/03/2014 20:46:25
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|