בית פורומים עצור כאן חושבים

הסתירה ברמב"ם שלא היה ולא נברא.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/3/2014 18:34 לינק ישיר 
הסתירה ברמב"ם שלא היה ולא נברא.

בראיון - שספרן היקר הביא באשכול הכתבות - עם בראון הוא אומר את הדברים האלה.

אגב, זה גם הפשט הברור של ההלכה ברמב"ם, בסוף הלכות שמיטה ויובל (יג, יג), הקובעת כי 'לא שבט לוי בלבד אלא כל איש ואיש מכל באי העולם' המתמסר לעבודת ה' ולידיעתו – 'ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם – הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהיה ה' חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעה"ז [=בעולם הזה] דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים [ו]ללויים'..החרדים אוהבים לצטט את ההלכה הזאת כתימוכין לפטור של תלמידי חכמים מחובות אזרחיות, בדומה לפטור שקיבל שבט לוי (שם, הלכה יב). הרבה פעמים טוענים שההלכה הזאת עומדת לכאורה בסתירה לרמב"ם בהלכות תלמוד תורה (ג, י), ששם כותב הרמב"ם בחריפות נגד תלמידי חכמים המטילים עצמם על הציבור (והוא כותב על כך בחריפות רבה עוד יותר בפירוש המשניות לאבות ד, ה). אני לא רוצה להיכנס כאן לדיון ההלכתי, אבל שתי ההלכות אינן סותרות, מכמה סיבות. אחת הסיבות היא שהרמב"ם בהלכות שמיטה ויובל מתייחס במפורש רק לתלמיד חכם ש'פרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם', כלומר, שבכלל לא מעסיק את עצמו בענייני פרנסה ושאר ענייני העולם הזה, מוכן מבחינתו לחיות חיי דלות (כפי שהוא כותב גם בפירוש המשניות לאבות ו, ד), וממילא גם לא מצפה לזה שאחרים יספקו לו אותם. אני מדגיש: אף על פי שגם היום יש כאלה שמוכנים לזה – לא צריך להגיע לתנאים כאלה, ולא צריך להעמיד את עולם התורה רק על בעלי "מסירות נפש" בודדים כאלה, אבל מבחן הקרבה כלשהו הוא בהחלט ממין העניין.

בקיצור הוא אומר שיש סתירה אבל אין סתירה ולא אומר בעצם למה אין סתירה (אומר משהו שלא מסביר למה אין סתירה)

אבל אין באמת סתירה כי מדובר על שני מצבים שונים
בהלכות שמיטה ויובלות הרמב"ם דן במצב של גאולה ושקיים שמיטה ויובלות בארצינו וקיים שבט לוי. אז כל אחד יכול להיות שבט לוי מבחינת זה שכמו ששבט לוי קיבלו נחלה ומעשר כך הוא שבמילא יש לו נחלה (הרי כל בני ישראל מקבלים נחלה) יקבל מעשר כפי הצורך המספיק לו.

במקרה שהרמב"ם נזעק שהרבנים נהנים מהציבור, כאן הזעקה היא אחרת לגמרי. 
רב שפרנסתו מהציבור, הוא תלוי בדעת המפרנסים ולכן הוא לא רב רק בובה של מפרנסים = רב מטעם בל"ז. זה כמו הפרופסורים של הכלכלה, כל זמן שאנשי הכלכלה מתפרנסים מהציבור ? אין סיכוי שמדעי הכלכלה יהיו מדע אמיתי. אותו דבר התורה והיהודות לא תהיה אמיתית אם הרבנים מתפרנסים מהציבור. כי אז לכל רב יש את האינטרס שלו כלפי המפרנסים אותו.

בקיצור, יהדות ומדע צריכה להיות טהור מאינטרסים. אבל מה לעשות שכל זמן שהכסף הוא השליט בעולם האנושי. אז אין ברירה וחייבים לפרנס אותם. כבר הרב הגאון ר' אדם סמית בעל מחבר "עושר העמים" הבין שאין מנוס וחייבים לפרנס את פילוסופי והוגי החברה. וצריך להתפלל שהם יהיו צדיקים בכל זאת כלומר לא יהיו רבנים ומדענים מטעם.

לגבי חובות אזרחיות שבראון מדבר: 
לא הבנתי באיזה מתריג מצוות מצא מצווה כזו. אני מציין זאת להראות לנו כמה אקדמיה הופך את האדם לתלוש מהיהדות. אין חובות אזרחיות ביהדות ולכן באמת לא לומדים ליבה = אזרחות.

תוקן על ידי maxmen ב- 27/03/2014 18:50:39

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 20:03 לינק ישיר 

מי שבעצם קיבל את הקללה בצורה ישירה.
אלו נשותיהם של האברכים המפרנסות אותם.
וכעת זכו בשתי הקללות גם זו שנתקללו הם, וגם זו שנתקללו בעליהם.
וכל זאת בתקווה נואשת שבעליהם הבטלים בעוה"ז, יפרנסו אותם בגן עדן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 19:26 לינק ישיר 

אם מדברים על אנשים שזקוקים לטיפול של איש מקצוע -שמעתי אתמול את הרב זיכרמן אומר בראיון שהחרדים לא רוצים לעבוד כי עבודה זו קללה.
ומה הראיה שלך לעמדה זו?שאלה המראיינת.
הרב זיכרמן ענה:הרי כתוב :"בזיעת אפיך תאכל לחם"

מה שמזעזע בטיפשות הזאת של הרב הוא שהרב מציע לחילוניים לקבל את הקללה ולעבוד למחייתם ולפרנס את החרדים וכך יוכלו החרדים  למלט עצמם מן הקללה שקילל אלוהים את אדם הראשון .

והשאלה היא למה התורה, לאחר פירוט הקללה לא הציגה במפורש את ההצעה הגאונית הזאת להמלטות מן הקללה.
ועוד שאלה קטנה: למה שהחרדיות לא תמנענה מללדת ילדים שהרי לידה היא קללה שנאמר :"בעצב תלדי בנים"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 19:02 לינק ישיר 

oפקן כתב:
מואדיב
לא מדובר על דיון עם הציבור החרדי אלא דיון עליהם, אני מסכים שההנהגה שם היום ממש לא ברמה וקצת ילדותית ומטופשת, אבל עדיין ראוי לדון על השקפת העולם שלה.

אין לי שום עניין לדון בהשקפה שכל-כולה זועקת שיצאה ממשהו משובש.

מי שמכנה רבנים וראשי ישיבות בכינויים כאלו, אין לו השקפה, יש לו הפרעה. שיקבל טיפול מאיש מקצוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 18:57 לינק ישיר 

ספקן
התיאולוגיה של הרב שך ויורשיו מתמצית בהמשכת הדרך. הא ותו לא. כל דבר שמפריע לכך נדחה ומכאן היחס למדינה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 17:30 לינק ישיר 

מואדיב
לא מדובר על דיון עם הציבור החרדי אלא דיון עליהם, אני מסכים שההנהגה שם היום ממש לא ברמה וקצת ילדותית ומטופשת, אבל עדיין ראוי לדון על השקפת העולם שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 17:21 לינק ישיר 

oפקן כתב:
ירוחם
אני יותר ממסתייג מתפיסות כמו אלה של האדמו"ר מסאטמר והרב שך, אלא שאני חושב שלא ניתן לנהל דיוןדעות השונות משלנו ללא התייחסות רצינית להנחות היסוד שלהם, צריך זהירות גדולה כשעוסקים במיעוטים זרים ומוזרים לנו, הרי העם היהודי עצמו בכל שנות גלותו היה זר ומוזר עבור החברה שבתוכה הוא חי, ואין ספק שאם הוא קיים היום עדיין הוא משום מוזרתו, אם הוא היה נכנע לדעה השלטת הוא היה נעלם מזמן.

מי שקורא לי 'עוכר ישראל', ועוד כהנה וכהנה כינויים מכינויים שונים, שינהל דיון עם עצמו. אין לי שום עניין לנהל דיון עם מי שנדמה שנשתבשה עליהם דעתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 17:08 לינק ישיר 

ספקן
יש דברים שאין עליהם ספק, אנשים השוללים את קיומי הפיסי,  אין ולא יכולה להיות לי איתם כל שיח ושיג,. זו לא זרות, זו חתירה תחת קיומו של עם ישראל,
ר' יוליש הצלית בגלל דעותיו  ופסיקותי האקטיביות לגרום למותם של מאות אלפי יהודים בשואה,
הרב שך  ורבותי לאותו רעיון , גרמו גם למותם של אלפים ,

לגילו נאות-  השתייכתי לחסידות סאטמר, והייתי כזה, עד שהתגלה לי האמת המרה על דרך רציחתם של בני משפחתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 16:46 לינק ישיר 

ירוחם
אני יותר ממסתייג מתפיסות כמו אלה של האדמו"ר מסאטמר והרב שך, אלא שאני חושב שלא ניתן לנהל דיוןדעות השונות משלנו ללא התייחסות רצינית להנחות היסוד שלהם, צריך זהירות גדולה כשעוסקים במיעוטים זרים ומוזרים לנו, הרי העם היהודי עצמו בכל שנות גלותו היה זר ומוזר עבור החברה שבתוכה הוא חי, ואין ספק שאם הוא קיים היום עדיין הוא משום מוזרתו, אם הוא היה נכנע לדעה השלטת הוא היה נעלם מזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 16:32 לינק ישיר 

מה שמטריד אותי בכל השיח  הזה. העובדה שחברים כאן מצטטים ומביאים מובאות מעוכרי ושונאי ישראל, כמו הרבי מסאטמר והאחינים, ומאיש קטן בעל ריב  ומדון גדול כמ הרב שך.
מתיחסים אליהם בלי כל הסתיגות של שרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 16:31 לינק ישיר 

תוקן על ידי אפריםבן ב- 30/03/2014 16:34:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 16:01 לינק ישיר 

תלמיד
קשה מאוד לעמוד על דעתה של החרדיות משום התיאולוגיה שלא מדעת שלה, ללא משנה סדורה בהכרח שיש סתירות וחוסר ברירות, אבל עד כמה שזכור לי מרוח היתד בראשיתו היו אמירות ברורות מתורת הרב שך על זה שמבחינה אידאולוגית אין שום חילוק ביניהם לבין סאטמר, החילוק הוא רק בדרכי הפעולה, ההצטרפות במשחק הדמוקרטי לא היווה הכרה במוסדות המדינה אלא שתדלתנות מול הפריץ בלבד (כמובן שלמעשה זה הפך למלכודת דבש), לכן גם רבים סבורים בציבור הזה שאין שום בעיה לגנוב מהמדינה, לכן אני שואל האם לפי האידאולוגיה הזו תיתכן הצטרפות רשמית ומסודרת למוסדות הצבא. 

תוקן על ידי oפקן ב- 30/03/2014 16:04:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 15:53 לינק ישיר 

מקס
אני לא מבין מדוע תרבות דיון מכובדת ומכבדת היא בעיניך ליקוק, ומה רע בשפת האקדמיה, ולמה אתה חושב שאני זקוק לזה כדי להרגיש גאון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 15:45 לינק ישיר 

ספקן
שליחה שאני מתערב אבל (מידיעה) מחוץ לחוגי הקנאים (מא"ש והלוים) הטעם העיקרי להתנגדות לגיוס הינו חשש חילון (צא וראה במגזרים "חסינים" יותר). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 15:39 לינק ישיר 

oפקן כתב:
 בניגוד לרוח ההתלהמות ששררה כאן בפורום לאחרונה עד דלא ידע בין בח"ח לעצכ"ח,  

אהבתי את הליקוק שלך ומיד יבוא המלוקק וישיב לך בשפת האקדמיה ותרגיש מזה גאון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2014 15:38 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 30/03/2014 15:39:41

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הסתירה ברמב"ם שלא היה ולא נברא.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext