| נשלח ב-1/4/2014 17:25 |
|
| |
במעגל השנה - פסח
שלום חבר'ה!
בהשראת הפורום השכן, האח הגדול שלנו
ננסה כאן למצוא קשר בין הממלכה לחגים במעגל השנה.
לקראת פסח הקרב ובא-
מי מוצא קשר לכוזר האהובה?
נשלח מהאנדרואיד שלי
<הוספתי שם לכותרת >
תוקן על ידי תמרור25 ב- 23/09/2014 15:41:44
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 11:17 |
|
| |
שלא מוזכר שם פסח!!!!!!!! (הכוונה לא חווים)
|
| נשלח ב-18/3/2015 19:58 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 09:53 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | 2. בנוגע לרעיון היפה שתמרור העלתה- זכור לי שמהללאל דווקא נהנה ואהב את עבודות היערנות, אבל את הטיפול והטיפוח של ההחווה של אבא הגדול הוא לא אהב. ההבדל לדעתי נעוץ בכך שהיערנות הייתה עבודתו, משהו ששיך לו, אבל החווה לא שלו, היא של אבא הגדול, וכנראה שהעבודה שם גורמת לו להרגיש עבדות. כי הוא לא שייך לשם ונאלץ לעבוד בעל כרחו. אז בנוגע אלינו- אולי אם נזכור שהעבודה, הקרצוף והנקיון שייכים אלינו- יהיה לנו קל וכייף יותר לעבוד
|
|
תמרור - הזדהיתי בקשר למרמור. הרבה מהזיכרונות שלי מערבי פסחים כרוכים בתחושה חמצמצה של "רק אני עובדת פה! מה, אני השיפחה?" ובליל הסדר זה נהיה עוד יותר גרוע: הגברים בני חורין, אה? מסבים.... שותים יין....אצלנו אפילו הם לא קמים ליטול ידיים! מביאים להם קערה.... והנשים, מה? עבדו פרך כל השבועות האחרונים, בקושי משאירות עיניים פקוחות, נרדמות על הכיסא - אבל צריך להגיש, ולהוריד, ולטפל בילדים, ולארח, ולבשל, ולחמם, ולהגיש, ושוב זו בני חורין?
אבל!!!!!! איסתרק- חידדת כאן נקודה מאד חשובה! כשמרגישים שבעצם הכל בשבילי - זה נעשה קל וכיף. ואת זה אני רואה השנה.... כשאני מנקה את הבית שלי! ב"ה! אז זה כיף לי. כי כל מה שאני עושה אני עושה בשבילי! וזה כל כך מלמד....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 00:33 |
|
| |
וואווו!! אסתרק - אי אפשר לוותר עליך! את חיבת לכתוב ספר.. כבר דברנו על זה!:) יפה יפה!! אהבתי! חמודי הדג עם שפם... כמה צחקתי כשקראתי את זה!! לפחות ל"לחם באביב" יש רגלים.. גם טוב!:)
|
|
| נשלח ב-5/4/2014 23:01 |
|
| |
שבוע טוב כולם!! 1. נזכרתי בקשר נוסף לפסח- העבד המסכן ההוא שקאה הביא לאיסתרק, סבא הודה, ידע רק שאסור לאכול דג עם שפם ולחם באביב...2. בנוגע לרעיון היפה שתמרור העלתה- זכור לי שמהללאל דווקא נהנה ואהב את עבודות היערנות, אבל את הטיפול והטיפוח של ההחווה של אבא הגדול הוא לא אהב. ההבדל לדעתי נעוץ בכך שהיערנות הייתה עבודתו, משהו ששיך לו, אבל החווה לא שלו, היא של אבא הגדול, וכנראה שהעבודה שם גורמת לו להרגיש עבדות. כי הוא לא שייך לשם ונאלץ לעבוד בעל כרחו. אז בנוגע אלינו- אולי אם נזכור שהעבודה, הקרצוף והנקיון שייכים אלינו- יהיה לנו קל וכייף יותר לעבוד  3. קשר נוסף שעולה לי עכשיו- בחסידות מוסבר שמצרים היא מלשון מיצר וגבול. לכל אחד יש איזשהו מקום בחיים שהוא מרגיש בו במיצר, כבול להרגלים שלו. העבןדה בחג הפסח היא לצאת ממצרים, לצאת מהמיצרים וההגבלות, מההרגלים והרגילויות שלנו- גם הטובים, כדי להצליח להתאמץ יותר מהרגילות- וגם מאלו שאינם טובים, כמובן. אז מהללאל, בדומה לכך, יצא מהרגילות שלו להשתעבד תחת עולו של אבא הגדול, ועזב את היער... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2014 12:28 |
|
| |
אסתרק - יפה מאד! תקשיבו... כתבי פה אתמול תגובה יפה ומפורטת עם הקשר מענין, אבל היא נמחקה, ואיני רוצה להביא אותה ככה בלי פירוט כי חבל... אז אני אנסה לשחזר אותה.. אני חשבתי על מהללאל בתקופת היותו ביער, כפוף למרותו של אבא הגדול, הוא הרגיש בתקופה זו עבדות וניצול, ואני חושבת שיש לכך קשר גם לימים שלנו. הרבה פעמים בתקופה הזו אנחנו חשים כהאנשים שעושים הכל בבית וכל השאר לא נוקפים אצבע... זו תחושה מתסכלת שגורמת לנו למרמור, ויש בכך צדק - למה הם לא עוזרים? אני השפחה / עבד של כולם בבית? אז אני נתתי את הכיוון, ולפתח את הנושא - תהי'ה המטלה שלכם:) תביאו עצות, רעיונות, תפרטו ותפתחו את הנושא...
|
|
| נשלח ב-3/4/2014 10:03 |
|
| |
יפה! :-) אני אנסה לחשוב על עוד משהו....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2014 00:39 |
|
| |
האמת היא שיש לי רעיון קטן... אבל בעיקרון חשבתי שננסה למצוא מדי חג - קשר לממלכה שלנו... קשר ישיר או קשר עקיף ויצירתי  קשר לפסח שחשבתי: כשיוסף דיאלידאן שומע ממהללאל שהוא מצא את הפאררך ביער, הוא מגיב שאם זה המצב, אנשים היו עולים לשם לרגל, ולא רק 3 פעמים בשנה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2014 14:04 |
|
| |
לך יש משהו ואת מחכה שנגלה אותו, או שאת בעצמך מחפשת.....?
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|