אם אתה משתמש במצלמה קומפקטית קרוב לוודאי שזה רק jpg/jpeg, ואז הכי כדאי לערוך בפיקסה, אפשר להפוך אותה בקלות לעברית.
אם יש לך מצלמת רפלקס אז אתה יכול להגדיר שיצלם ב- raw ואז עדיף לעבד בתוכנת לייטרום (של אדובי). אמנם אין לייטרום בעברית, אבל אחרי כמה דקות 'משחק' וידע בסיסי באנגלית תוכל להתמצאות לא רע, יש ביוטיוב סרטונים שמלמדים להשתמש בזה.
עוד כמה נקודות: -בחלק ממצלמות הרפלקס אפשר להגדיר שישמור כל תמונה בשני עותקים, אחד jpg ואחד raw.
-שים לב: בפוטו בדרך כלל אי אפשר לפתח raw. כדי להמיר (אחרי העיבוד כמובן...) תפתח בפיקסה, ותלחץ על 'יצא' (מופיע למטה) ואז הוא ישמר כ-jpeg.
תוקן על ידי תשיעי ב- 09/04/2014 15:31:47
תוקן על ידי תשיעי ב- 09/04/2014 15:32:50
נשלח ב-9/4/2014 15:15
תשיעי כתב:
אם יש לך את התמונה כקובץ raw עדיף שתבהיר בלייטרום, מעט (ממש מעט) את הפינה השמאלית התחתונה.
raw (בניקון עם סיומת raw או nrw ובקנון crw) זה בעצם קובץ גולמי, ששוקל הרבה מגה בייטים (18-30) ואפשר הרבה לשחק איתו. להבדיל מ- jpg/jpeg שזה בעצם קובץ שפחות אפשר לשחק איתו.
אם יש לך את התמונה כקובץ raw עדיף שתבהיר בלייטרום, מעט (ממש מעט) את הפינה השמאלית התחתונה.
raw (בניקון עם סיומת raw או nrw ובקנון crw) זה בעצם קובץ גולמי, ששוקל הרבה מגה בייטים (18-30) ואפשר הרבה לשחק איתו. להבדיל מ- jpg/jpeg שזה בעצם קובץ שפחות אפשר לשחק איתו.
אני דווקא התחברתי יותר לתמונה של זלמן. הקומפוזיציה ואפילו הצבעים האפרוריים עושים לי את זה במקרה הזה. ממש לא מפריע לי שלא כל החסקה בפריים, זה אפילו תורם.
אגב, גם קו האופק בתמונה של אחות של ריקי לא ישר לגמרי.