| נשלח ב-18/4/2014 06:54 |
|
| |
דטרמיניזים סינכרוני
לא הסברתי מהו דטרמיניזם סינכרוני,ובאשכול זה אנסה לתת מענה לשאלות אלו,כי גם אני אינני כ"כ מבין אותו,אך אני מודע לכך שהוא קיים. להבדיל מדטרמיניזם לינארי שבוא אנו חושבים כמובן מההתחלה לסוף,ישנו במציאות דטרמיניזם סינכרוני. אמנם כיום סבורים לכאורה שהנבואה הינה טמאה ביחס לעולם,והיא אינה טובה או ראויה לדיון נאות.
היהדות הפרושית קבעה שדרכי הטבע השתנו ואין נבואה,על כן הם לקחו את השם הסינכרוני במקרא ונתנו לו שם אחר של תאורגי שם קבלי.
השם הקבלי מביע לכאורה שם לינארי שבו נעשו שמיים וארץ לפני כששת אלפים שנה. אנו יודעים שהמציאות ע"פ המדע שהמציאות קיימת יותר מששת אלפים שנה,היהדות הפרושית(לא המקראית) מנסה לתת הסברים ביחס למדע מהם ששת האלפים שנה,שאינם משתלבים עם ההגיון .
השם המקראי הוא השם הסינכרוני אשר מביע נכונה עובדת המציאות(אפשר לקרוא לזה "השגחה") ואינו תאורגי.
מהו דטרמיניזם סינכרוני?
דטרמיניזם סינכרוני נותן תוקף לנבואה בלעדיו לא ניתן להתנבאות כלל בעולם(לעניות דעתי) כלומר נניח שישנו פלוני אלמוני שעובר סינכרון(נשמע מצחיק),אבל כן עובר סינכרון,כלומר מתנבא,על מאורעות שיהיו(או היו כבר) בעוד 10 15 שנה,והסינכרון מביע בדרכיו של המתנבא יחס מניע לכלל.
כלומר מה שהיה (מה שיהיה)הוא כבר עכשיו ברגע זה.
השאלה היא האם ישנה נקודת התחלה,כלומר האם ישנו בכלל תנועה בעולם,שהעולם הזה היה לעולמים כבר מעולם לעולם.
כלומר הסינכרוניזציה הנבואית המקראית,מיישמת עובדות אלו,ונותנת להם גוון אמנותי.
כלומר היא אינה באה לומר שהעולם נעשה עובדתית פיזית תאורגית מטאפיזית לעולם שהיה לפני ששת אלפים שנה.
כיון שנמנעת מן הנבואה לדעת את תחילת העולם,היא מיישמת גוון אמנותי לששת ימיי הבריאה,באופן דטרמיניזים סינכרוני בעולם.(אבל שאינו שולל גם ליאנריה יחסית בעולם)
זה הכלל ביחס למקרא וביחס לפרושים,שתי תפישות שונות,אחת הינה תאורגית והשניה סינכרונית עובדתית(ע"פ המקרא האמנותי)
זהו לבינתיים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2014 15:11 |
|
| |
בעולם דטרמניסטי, אי אפשר לבוא באמת בטענות למי שלא שולט בעצמו. לכן כל תגובה כאן לא תהיה הגונה מצד מי שלא דטרמניסטי.
אנא ממכם חוסו עלי, ואל תבוזו לתגובתי. אני דטרמניסטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 22:09 |
|
| |
קוראים יקרים, אנא ראו את התגובות האחרונות כמשלים עמוקים ונשגבים המרמזים על רזין דרזין.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 20:37 |
|
| |
שכחתי שאתה לא יכול לראות(ראה הוזהרת) העיניים מלאות בחרא
לך תשטוף אותן,חתיכת מסריח.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 19:50 |
|
| |
במסגרת זמן סינכרונית אני יכול להקדים את הזמן למאוחר יא חתיכת פרצוף תחת חתיכת חרא מהלך.(ראה הוזהרת!!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 19:31 |
|
| |
הוללה
אתה דן אותי לכף זכות ומאמין שאני מתגורר בחו"ל
ראשית אני גר בישראל. שנית מי שמך לדיין עלי?
אני גר בישראל ואם תזרוק עלי טיטול אני אנגב אותו בפרצוף שלך!!!
תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 29/05/2014 19:32:01
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2014 21:48 |
|
| |
זיפי, אני דן אותך לכף זכות ומאמין שאתה גר בחו"ל
(או שבמסגרת זמן סינכרונית אין משמעות לתאריך השבת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2014 13:27 |
|
| |
שבת שלום,נא לא לזרוק אבנים וטיטולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2014 12:01 |
|
| |
לסינכרון מסוג זה יש שם גל המעגל היוצר
במילים אחרות: סיפוח מערכות הטבע ומתן הרשאות היוצר
תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 24/05/2014 12:43:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2014 00:04 |
|
| |
זה לא מדייק שהכל פועל ברצף אחד במקביל הרי זו תהא איוולת אחת גדולה,בטרם אנוש יסעד...
אני מקבל שינשנם רצועות לינאריות ורצעות סינכרוניות ביחס מתאים.
והנה אני מתקן טעות שכתבתי באשכול קודם,וגם בזאת.
נבואה יכולה להיות לינארית ויכולה להיות סינכרונית.
רצועה לינארית לשם הדוגמא היא חשיבה אינטואיטיבית,רצועות סינכרוניות נקרא לזה התאמה והטמעה.
לכן אני מתנצל שאמרתי שלא ניתן לקבל ממצאים לינארים ביחס לבריאה,כגון המפץ הגדול.
ישנם במציאות רצועות לינאריות ורצועות סינכרוניות שפועלות ביחס מתאים.
לשם דוגמא
נניח שפלוני נמצא 13 שנה מארוע,הוא נמצא בו זמנית לא רק בשני מקומות אלה יותר.
הוא מקבל סינכרון 13 שנה אחורה והנבואנ מיושמת לשנה לאחר מכן,ועוד.
לאחר מכן הוא מגיע ליעד הסינכרון.
רק לשם דוגמא
מדע בדיוני,אולי..
כתבתי מהאנדרואיד
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2014 22:54 |
|
| |
איש הזיפים
לא הבנתי בדיוק מה אתה מבקש לטעון. האם כוונתך לומר משהו כזה: שכל הזמנים, העבר וההווה ולכן גם העתיד, קיימים במקביל, ולכן מי שיש לו גישה לכל הערוצים יודע כבר עכשו את העתיד, וזה ההסבר לנבואה? (השאר רק שמות ומילים)?
|
|
|
|